forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kafanske price

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
sawitch Posted - 24/09/2025 : 09:27:31
Pratim malo svastaru i gledam koliko je nezanimljiva postala u poslednjih godinu-dve ili cak i vise. Svi ovde imamo milion hobija i desava nam se milion zanimljivih stvari, posecujemo milion interesantnih mesta i nista se o tome ne pise.

Secam se kako sam se pre 15+ godina radovao upoznavanju nekih likova odavde jer su mi bili zanimljivi po pisanju, nacinu zajebancije, znanju, pracenju sporta, filma itd. Sada mi skoro sve bezlicno.

Dajte malo se raspisite, nestacemo.. Sta ste zanimljivo videli, gde bili, sta ste culi, sta vas zanima itd.

Gledam, malo jako ekipe se zna licno a ranije to nije bio slucaj.

Ja bas sinoc prvi put videh Cuvam starudije! Ozbiljan car! Postujemo se sto godina a tek sada se upoznasmo. Fali malo zivosti i tema. Bio sam prvi zagovornik dozvoljavanja pisanja o politici ali eto sada te teme zaokupiraju svastaru i nista drugo, malo i dosadno..

Sta mislite?
8   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Beva Posted - 24/09/2025 : 12:59:17
quote:
Originally posted by ReemCP

Zaboravio sam dodati da je svakako važno provoditi vrijeme s djecom, zenom, obitelji i prijateljima (ako ih imamo) u realityju. Ipak, isto tako je zdravo i dobro povremeno se malo maknuti od njih, dati im vremena da se odmore od nas, ali i mi od njih. To uopće ne znači da ih ne volimo ili da nismo spremni za njih učiniti sve, ali hocu reci da se upravo zato uvijek može pronaći kojih pola ure za forum, pa makar i nekoliko minuta za ostaviti koji komentar.

Ja nisam ni na jednoj društvenoj mreži, ali zato na stripovi.com kliknem barem nekoliko puta dnevno.

Ima tu ljudi koji pišu i dalje ozbiljne stvari (recimo ridiculus u podforumu umjetnost), ali o stripovima se sve manje piše. Dostupno je na netu hrpa toga pa se sve lako nađe. Ja sam recimo neki dan ponovo pročitao Nijigahara Holograph, strip koji nema šanse skužiti otprve, pa sam na netu našao nekoliko recenzija koje pomognu razumjeti tko tu koga. Nekad bih možda na forumu pokrenuo temu o tome, danas mislim da ne bi bilo puno odgovora pa i ne pokušavam.

Mlađi ljudi nisu na forumima, mi (relativno) stariji smo svoje poprilično već napisali, i tako.
sawitch Posted - 24/09/2025 : 12:51:12
Apsolutno si u pravu. A i mene stvarno zanima gde je ta raja od pre eto 18 godina od kada sam ja upao kao indijanac na forum.. Sta rade, cim se bave, citaju li jos, da li su debeli kao ja itd. :)

Secam se vremena kada sam upoznao neku ekipu pa mi recimo Dok i Ponki zavrsili na svadbi pa sam ja isao na svadbu u BL. Pa mi Culfis redovno dolazio u Zitiste dok sam ziveo tamo, bio i Dveribad jednom. Bas bilo druzenja. Da ne zaboravim nekadasnje sajmove knjiga u BG-u pa KG godine nulte itd.
ReemCP Posted - 24/09/2025 : 11:52:36
Zaboravio sam dodati da je svakako važno provoditi vrijeme s djecom, zenom, obitelji i prijateljima (ako ih imamo) u realityju. Ipak, isto tako je zdravo i dobro povremeno se malo maknuti od njih, dati im vremena da se odmore od nas, ali i mi od njih. To uopće ne znači da ih ne volimo ili da nismo spremni za njih učiniti sve, ali hocu reci da se upravo zato uvijek može pronaći kojih pola ure za forum, pa makar i nekoliko minuta za ostaviti koji komentar.
sawitch Posted - 24/09/2025 : 11:35:19
quote:
Originally posted by Beva

Dolaziš li ove godine u Mostar, Sawitchu?

Ne verujem. Ubise me sluzbena putovanja i obaveze. Zena ce me ubiti ako kazem da jos idem do Mostara :D Prosle nedelje sam dosao iz Meksika, imam planiranu nedelju u Italiji pocetkom novembra i jednu u drugoj polovini u Nemackoj. Mnogo mi je. A sada nije vreme da uskocim u svog juga i sibam vec decje obaveze bas oduzese sve vreme. Ali bas volim Mostar i da dodjem tu. Ona Kriva cuprija mi je odmor za dusu. Jos kad vidim nabildovanog Kralju, sta ces vise :D
sawitch Posted - 24/09/2025 : 11:33:14
quote:
Originally posted by King Warrior

Tada smo bili momci u dvadesetim godinama, sada nas je vecina tu oko 50.
Zbog toga je dobro stati malo na kocnicu, barem kada je forum u pitanju. U ovim godinama mi je van pameti sate provoditi na forumu, nekada mi je to bio hobi.
Sto se tice nove generacije, dakle oni koji su sada u dvadesetima, oni imaju druge prioritete.

Ne mislim da treba provoditi sate na forumu ali meni ostalo stvarno u navici da svratim, vidim sta ima, procitam nesto korisno i zabavim se. Uvek je ova ekipa sirila neku valjanu energiju. Cak i kada je bilo svadjanja "okolina" na forumu je dolivala valjanu pozitivu. Meni je ovo bilo i ostace izvoriste pozitivnih vibracija. Zato malo nekad padnem u bedak kada vidim da nema valjanog desavanja..

Ima i toga da su nam sada obaveze haos i da nismo vise u dvadesetim i da postoje i mreze i svasta nesto opojno za paznju, no svakako se uvek obradujem vise vama nego nekom nepoznatom koga mi algoritam izbaci po mrezama.
ReemCP Posted - 24/09/2025 : 11:16:39
quote:
Originally posted by King Warrior

Zbog toga je dobro stati malo na kocnicu, barem kada je forum u pitanju. U ovim godinama mi je van pameti sate provoditi na forumu, nekada mi je to bio hobi.

Pa ja se ne bih složio s ovime.

Prioriteti s godinama su drugačiji i slažem se da život donosi više obaveza, ali sklon sam mišljenju da mnogi u tom životnom razdoblju (mislim na ovo "oko 50") imaju više slobodnog vremena nego u dvadesetima kada su karijera, obitelj i djeca prioritet. Forum nam je mjesto gdje razmjenjujemo i neka iskustva, znanje i zajedničku strast u onome što volimo, a mislim da nam je to itekako mentalno korisno. Danas smo svi (manje-više) puno zreliji i vjerujem svjesniji da nije pametno gubiti vrijeme na bespotrebno prepucavanje (koje nam je prije možda bilo zanimljivo), već da se fokusiramo na pametno korištenje vremena i biramo teme i rasprave koje nas konkretno zanimaju.

Što se tiče foruma i mene osobno, najviše me zanimaju u ovom trenutku pfd-ovi: film i sport. Na sportskom dijelu mi je recimo začuđujuće da toliko ljudi igra prognozu (tipovanje), a da pritom niti jedan ne napiše barem riječ u nekoj od sportskih tema. Pa ako tipuje, valjda i prati neke utakmice, a ja se pitam, pa zašto ne podijeli nekoliko svojih dojmova? Nekad mi se čini da su ti ljudi pravi roboti, kao da su programirani samo za prognoziranje rezultata. Tamo na texa2 uvijek možeš računati kao na nekoga tko će uvijek biti spreman za razgovor, dok su ostali gotovo pa suzdržani. Ne možeš ljude natjerati da pišu, ali opet je šteta što ne komentiraju.

Ovo "stajanje na kočnicu" možemo protumačiti kao pametno korištenje vremena na forumu (ne treba sad zujati cijeli dan i surfati bez cilja možda kao neki nekad), bitan je fokus na teme koje te zanimaju i ljude koji ti pašu.
Beva Posted - 24/09/2025 : 10:49:24
Dolaziš li ove godine u Mostar, Sawitchu?
King Warrior Posted - 24/09/2025 : 10:10:22
Sto se tice nove generacije, dakle oni koji su sada u dvadesetima, oni imaju druge prioritete.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000