T O P I C R E V I E W |
LudensovPotrcko |
Posted - 22/05/2025 : 20:39:52 Ovo nije Gandalfov orao...

Već dostupno na shop.strip-agent.hr
Uskoro i na (pre)ostalim prodajnim mjestima. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
teller |
Posted - 07/07/2025 : 17:59:44 Kinowa je sad odlican... |
mmihoci |
Posted - 07/07/2025 : 10:49:31 Ovaj višestruki prijevod YU Bleka pa ove zamjene oblačića daju dojam da je taj Blek poprilično loš.
U svakom slučaju ne sjećam se da je tako bilo 80-tih u Strip Zabavniku ili LMS-u.
I druga stvar, crtež je očigledno trebao biti na većem formatu neg što je Bonelli format. Ili je to možda posljedica, kopija od kopije neke kopije pa zato neke sličice kao da su linije "zgurane".
U svakom slučaju nek to Ludens izgura do kraja i možda malkice uloži trud u prijevod i da smanji te greške sa zamjenom oblačića.
P.S: čak mi Kinowa izgleda bolje neg Blek zbog ovih brljotina oko prijevoda |
teller |
Posted - 28/05/2025 : 19:35:18 quote: Originally posted by mmihoci
Ne ljutem sa ja ništ.
Samo velim kakva je realnost.
Mene poštarina ne košta ništa jer nisu samo kiosk stripovi unutra i nisu samo iz Hrvatske.
A u kafiće ne odlazim jer sam alergičan na dim cigarete pa i na terasi.
sto se dima tiče razumem te.. i podržavam.. ruzna navika pusaca da truju oko sebe... Uzmi ipak poneki strip na kiosku za opstanak istih...  |
mmihoci |
Posted - 28/05/2025 : 19:15:06 Ne ljutem sa ja ništ.
Samo velim kakva je realnost.
Mene poštarina ne košta ništa jer nisu samo kiosk stripovi unutra i nisu samo iz Hrvatske.
A u kafiće ne odlazim jer sam alergičan na dim cigarete pa i na terasi. |
teller |
Posted - 28/05/2025 : 18:05:43 quote: Originally posted by mmihoci
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by mmihoci
Nemam tih briga jer sve dobavljam od Babilona. Nije mi neki gušt to tražiti po kioscima koji tak i onak polako nestaju.
bas zbog takvih ko ti...
Da, baš zbog mene ili sličnih meni a ne zbog "reljefnih", potrganih i "osunčanih" stripova na kioscima.
A pazi, te iste cijene Babilon mi još smanji za 10%. Nije da mi je to motiv, već mi je motiv što strip iz Babilona dođe bez ovih karakteristika koje nudi kiosk.
I iskreno, draže mi je da striparnice opstanu a ne kiosk kad već u današnje vrijeme moram birati.
Sve ok.. ne ljuti se.. Meni je kupiti strip na kiosku puno ljepše.. a ako si brz nema boga da neces dobiti glancere.. Kod nas stizu skoro svi stripovi u perfektnom stanju...nade se poneki osakacen ali u malom broju.. Kupiti strip na kiosku, popiti kavu i zasladit se uz frisnu kiflu u bifeju.. tu ugodu ne može zamenit nijedna striparnica.. Babilon je zakon za ostale stvari.. ono sto je na kiosku.. tamo se i kupi.. |
Caglio |
Posted - 28/05/2025 : 17:04:53 Ja osobno vise volim kupiti na kiosku, vjerojatno jer mi je postarina za strip po strip ipak preskupa i ne da mi se to placati. Ovo drugo sto je mmihoci nabrojao je istina, masu puta ti stripovi totalno budu od kurca i ne lice na nista, na srecu , na mome kiosku su tete oprezne. |
mmihoci |
Posted - 28/05/2025 : 16:47:13 quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by mmihoci
Nemam tih briga jer sve dobavljam od Babilona. Nije mi neki gušt to tražiti po kioscima koji tak i onak polako nestaju.
bas zbog takvih ko ti...
Da, baš zbog mene ili sličnih meni a ne zbog "reljefnih", potrganih i "osunčanih" stripova na kioscima.
A pazi, te iste cijene Babilon mi još smanji za 10%. Nije da mi je to motiv, već mi je motiv što strip iz Babilona dođe bez ovih karakteristika koje nudi kiosk.
I iskreno, draže mi je da striparnice opstanu a ne kiosk kad već u današnje vrijeme moram birati.
|
teller |
Posted - 28/05/2025 : 15:27:11 quote: Originally posted by mmihoci
bas zbog takvih ko ti... |
mmihoci |
Posted - 28/05/2025 : 09:48:01 Nemam tih briga jer sve dobavljam od Babilona. Nije mi neki gušt to tražiti po kioscima koji tak i onak polako nestaju. |
roby05 |
Posted - 27/05/2025 : 21:22:42 quote: Originally posted by mmihoci
Potrčko je negdje dao nagovještaj krajem 2024-te da će možda biti problema u distribuciji ili da uopće neće biti Ludensovih stripova na Tisak kioscima.
Znam,ali to je trebalo biti iza nas.Dogadja se da pojedini strip dodje na jedan ili dva kioska,a na trecem ne i obratno.Uglavnom,u zadnje vrijeme,skoro niti jedan strip ne bude u sva tri kioska. |
Striposlaven |
Posted - 27/05/2025 : 20:37:35 quote: Originally posted by mmihoci
Potrčko je negdje dao nagovještaj krajem 2024-te da će možda biti problema u distribuciji ili da uopće neće biti Ludensovih stripova na Tisak kioscima.
To je bilo ono kad je Tisak htio prestati biti distributer za tiskovine. Ranije ove godine su se predomislili pa su nastavili distribuirati, to sam pročitao na Facebook stranici Strip-Agenta. |
mmihoci |
Posted - 27/05/2025 : 14:17:53 Potrčko je negdje dao nagovještaj krajem 2024-te da će možda biti problema u distribuciji ili da uopće neće biti Ludensovih stripova na Tisak kioscima. |
roby05 |
Posted - 27/05/2025 : 11:23:32 Na dva od tri kioska uopce nije dosao. |
almon |
Posted - 27/05/2025 : 11:20:17 Nova cijena, 4,50€. |
gogs.321 |
Posted - 27/05/2025 : 06:37:03 Na kioscima. Za 2 mjeseca: Utvrde u plamenu. |
cerichus |
Posted - 25/05/2025 : 21:36:50 quote: Originally posted by I like girlz
pa kad je dupli prevod u pitanju, prevođeno s našeg na talijanski, pa onda opet s talijanskog na naš. sve pretpostavke za prevodilački džubmus.
Ma nije samo to. Izgleda da su Italijani potpuno mijenjali radnju. |
I like girlz |
Posted - 25/05/2025 : 21:31:07 pa kad je dupli prevod u pitanju, prevođeno s našeg na talijanski, pa onda opet s talijanskog na naš. sve pretpostavke za prevodilački džubmus. |
cerichus |
Posted - 25/05/2025 : 21:28:26 Prijevod epizoda Yu Bleka je katastrofa. Nedavno sam čitao epizodu Robovi u Ludensovom izdanju i uporedio sa originalom iz LMS. Prijevod nema veze s izvornikom. Potpuno je promjenjena priča s puno logičkih rupa. |
I like girlz |
Posted - 25/05/2025 : 21:24:11 nemaju te dvije epizode veze jedna s drugom. |
matori paraliticar |
Posted - 25/05/2025 : 10:49:18 Dakle u ovom broju je ova prica :) https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/veliki-blek-vb-lms-706-tajanstveni-saveznik/10434/0/ citao sam verovatno vise puta ali prisecanje mi ne budi ni pozitivna ni losa osecanja Zanimljiva situacija da se ovi yu blekovi valjda prevode sa italijanskog na hrvatski :)
edit: cek pa jel ova epizoda isla dva puta u LMS-u? https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/veliki-blek-vb-lms-843-crni-panter/10501/0/
ili autori jednostavno vole pantere pa.. |
delboj |
Posted - 25/05/2025 : 09:31:15 quote: Originally posted by Striposlaven
quote: Originally posted by matori paraliticar
Nema veze. Nisam bas u toku, cije su ovo naslovnice? Znam da nije valjda od istog coveka koji je radio na pocetku ove edicije. Uzimao sam bleka do otprilike broja 60 posle sam imao druge prioritete malo je steta sto je tako ali ..
Na sajtu stoji da je autor ove naslovnice onaj Jean-Yves Mitton
I ovdje stoji https://www.ifedizioni.com/it/ricerca/fumetti-non-in-edicola/il-grande-blek-n-124-detail |
matori paraliticar |
Posted - 25/05/2025 : 07:51:47 Hvala na odgovorima :) Dakle Mitton jedan od junaka moje mladosti :). Uhvati me neka zelja za proucavanjem starih lms naslovnih strana bleka, koji je buckuris to bio :) |
teller |
Posted - 25/05/2025 : 02:43:01 Naravno da je Mitton... to se bar vidi odmah... |
Striposlaven |
Posted - 25/05/2025 : 00:19:21 quote: Originally posted by matori paraliticar
Nema veze. Nisam bas u toku, cije su ovo naslovnice? Znam da nije valjda od istog coveka koji je radio na pocetku ove edicije. Uzimao sam bleka do otprilike broja 60 posle sam imao druge prioritete malo je steta sto je tako ali ..
Na sajtu stoji da je autor ove naslovnice onaj Jean-Yves Mitton |
matori paraliticar |
Posted - 24/05/2025 : 23:45:58 Nema veze. Nisam bas u toku, cije su ovo naslovnice? Znam da nije valjda od istog coveka koji je radio na pocetku ove edicije. Uzimao sam bleka do otprilike broja 60 posle sam imao druge prioritete malo je steta sto je tako ali .. |