T O P I C R E V I E W |
Lex No1 |
Posted - 03/03/2012 : 15:25:24 Predložite neku dobru manhwu koju ste čitali. |
11 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
trolodtroje |
Posted - 03/07/2014 : 23:08:12 Shaman Warrior Park Joon Ki

Sonyun Manhwa. U izvornom korejskom formatu, čita se iz leve pa na desno - klasično. Shaman Yarong (kraljevi bivši vojni zapovjednik) i njegov posilni Batu su na misiji u Wasteland po naređenju/želji generala i kralja. Upleteni u političke zavrzlame vladajučih bivaju napadnuti sa strane plačenika i močnog Shamana Yude. Smrtno ranjen Yarong zaduži Batuja, da ga napusti i pobrine se za njegovu čerku Yaki. Batu se s malom sakrije u pustinji izvan carstva Kugai, gdje provode dane sami.....U drugom djelu pridružuje jim se mladi Shaman Horakaan, kojeg traže lovci i Shaman po naređenju kralja. Naime, Shamani su (verovatno predstavljali grožnju kralju) proglašeni beskrupuloznim ubojicama, pa jih svi traže da jih istrebe........evo do sredine drugog dela sam stigo. Pošto je ovo moja treča manga/manwha nemam baš nekih iskustva ali ovaj strip je super. Malo me jebu neki prikazi borba, jer se sve događa "prebrzo" - oni munjeviti gibi mačeva i ruku pa moram da se vračam unazad za tri-četiri slike jer tek tada ukopčam šta se u stvari zbilo.

Posle onog razočaranja vanpisa jedno vrlo dobro osveženje. Ovo mi vrača nadu i želju za čitanjem manga/manwha. |
vice |
Posted - 07/09/2013 : 21:22:15 quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Warcraft: The Sunwell Trilogy
ovde ju je Algoritam izdavao
Samo, to nije manhwa, već američki strip.
Tako je, radi se o OEL mangi (Original English language), koje je posebno izdava Tokyopop u svom izdavačkom vrhuncu. |
Mr. Bushido |
Posted - 07/09/2013 : 03:03:30 quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Samo, to nije manhwa, već američki strip. |
Smomo8 |
Posted - 06/09/2013 : 21:51:50 quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Uh to mi baš i nije nešto jako dobro...
Meni je bilo fora onda kad je izlazilo,prije negde 5-6 godina  |
Obi-wan |
Posted - 01/09/2013 : 20:13:33 quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Uh to mi baš i nije nešto jako dobro... |
dr strangelove |
Posted - 01/09/2013 : 13:02:47 Mene je crtež odbio oba puta kada sam počeo čitati. Ali ne dam se ja, budem probao opet  |
vice |
Posted - 26/08/2013 : 19:00:45 Preporuka za Priest - po njoj je napravljena ona sramota od filma, ali vjerujte, nemaju ni s od sličnosti. Šteta samo šta je naglo prekinuta nakon 16. volumea, no i dalje je vrijedna čitanja. |
dr strangelove |
Posted - 19/08/2013 : 12:10:33 I tek sad sam skužio da je netko digao topic od prije godine i po' dana  |
dr strangelove |
Posted - 19/08/2013 : 12:09:06 Korejanci su ti najjači kod onog što bi bilo najbolje okarakterizirati kao korejske shounen manhwe (znači gdje su uvijek neke šore u igri iako uglavnom nema onog tipičnog power upgrejdanja u snazi tako tipičnih za taj žanr) i klasične romantične stripove namjenjene mlađem ženskom uzrastu. Za ovo drugo ti baš i ne mogu puno savjeta dati, a sumnjam da te i zanima, ali sam se zato ovih akcijskih načitao, valjda i najviše na forumu.
Ares mi je možda i najbolja manhwa iako me odbio crtež kada sam prvi put počeo čitati. Iako ime zavarava, Shin Angyo Onshi je manhwa, a ne manga. Sličan svijet kao u Aresu, ali u ovom stripu je ipak fantasy element puno istaknutiji. The Breaker je pak smješten u modernoj Koreji, u svijetu borilačkih vještina i korejske mafije. Ovdje me odbila priča kod prvog čitanja, a sad mi je odličan strip. Ja sam zapeo na nastavku, The Breaker: New Waves, koji još uvijek izlazi. Change Guy je možda i najbliži strip tipičnom japanskom shounenu, ali ipak na korejski način. Onima koji vole stripove a la Dragon Ball će biti super, drugima će biti samo 'šora' i bez ikakve dublje priče. Rebirth, Majeh i Yongbi Bulpae nisam do kraja pročitao jer to nije bilo moguće (ne znam da li su u međuvremenu prevedeni do kraja), ali su mi se jako svidjeli. Rebirth mi je dosta sličan Berserku iako se na prvi pogled ne čini tako.
Evo, to su manhwe koje mi prve padnu na pamet. Meni su sve odlične jer volim takav žanr. BTW, ako voliš ovakve stripove onda bi mogao baciti pogled i na kineske manhue. Oni isto imaju tih borilačkih, ali se radnja uglavnom odvija u drevnoj Kini. |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 16/08/2013 : 23:44:09 Warcraft: The Sunwell Trilogy
ovde ju je Algoritam izdavao |
Mhejl |
Posted - 03/03/2012 : 15:53:42 Od manhwi sam se upoznao samo sa djelcetom "Redrum 327" - no, niti je dobar (urađen je u stilu "Vriska"), niti sam ga završio, tako da...
I ja bih volio dobiti neke preporuke. Mžda znate neki dobar horor-naslov... ? |