T O P I C R E V I E W |
Mr. Bushido |
Posted - 31/05/2011 : 23:43:14 Ovisno o točki gledišta, ovo može biti JAKO dobra ili JAKO loša vijest.
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=32563
Ukratko, oko 50 naslova će biti renumerirano sa novim brojem 1. Kostimi će biti redizajnirani, a likovi će biti pomlađeni, doslovce.
Ovako na prvu loptu izgleda kao da će sve restartati.
Ne znam što da mislim o ovome. Uvijek sam govorio da su mi bitni dobri stripovi. Za kontinuitet me nije toliko briga. Vidjet ćemo.
Samo me zanima što ovo znači za Morrisonov Batman Incorporated? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
koze123 |
Posted - 03/08/2025 : 21:15:36 Betmen protiv Robina

Scenario: Mark Vejd
Crtež: Mahmud Azrar, Federiči
Radnja ovog stripa se oslanja na pomenute Svetske asove, ali se dešava dosta kasnije u kontinuitetu DC-a; naime, posle run-a Toma Kinga i, jako bitno, posle Alfredove smrti. Prvi tom Svetskih asova bitan je zbog negativca (Đavoljeg Neže), i neophodan je za čitanje ovog eventa.
Strip počinje povratkom Alfreda u Wayne Manor i napadom Demijana Vejna na Betmena. Robin nije krenuo praznih ruku, pa je okupio ekipu koja će mu pomoći da ubije Betmena, a koja se sastoji od manje poznatih magijskih "heroja" iz DC univerzuma. Ubrzo postaje jasno da se cela ova priča dosta oslanja na magju (što je smisleno kad uzmemo u obzir ko je negativac), te produbljuje neku logiku i daje dodatna objašnjenja o postojanju i poreklu Đavoljeg Neže. Strukturalano, ovo je možda i najčudniji event koji sam čitao: naime, negde pred kraj ovog eventa, priča se prepliće sa još jednim eventom i onda je neophodno pročitati kraj tog drugog eventa kako bi se ovaj završio! Dakle, čitate prvih 4 brojeva priče Betmen protiv Robina pa onda pred sam kraj, kad je najzanimljivije, čitate prvu i poslednju svesku (!!!) eventa Lazareva planeta, pa onda završavate priču o Betmenu i Robinu - budalaština!
Za početak, meni je sama priča o sukobu Betmena i Robina bila sasvim solidna: posle uvodnog poglavlja imamo poglavlje gde se pojavljuju Kain i Avelj i gde se na jedan originalan način objašnjava šta je prethodilo Robinovoj mržnji (odlično poglavlje!), pa onda direktni sukobi izmešu dva heroja i možda najinteresantniji epski momenat kada Betmen stavlja na galvu kacigu Dr. Fate-a. Ceo build up za ovaj događaj je urađen odlično, i čita se kao odličan i zabavan blokbaster. Sve posle toga je samo uništavanje jedne zabavne ideje...
Čak prvo poglavlje Lazarevog ostrva je i skroz dobro, Federičijev crtež je sjajan (i daleko bolji od Azrara koji mi se nikako ne uklapa u Betmena), ali onda poslednje poglavlje... Nategnuto i čudno, što potpuno ima smisla jer nam nedostaje nekih 5 brojeva između. Zvanično, Vejd je pisao samo ova dva broja (i maksimalno je zbrzao Lazarus Planet: Omega), pa mi je gotovo neverovatno da je neko u DC-u mislio da je dobra ideja da na ovaj način isprepliće eventove. I onda čim se priča zatvorila za Lazarevu planetu, onda imamo i poslednje poglavlje Betmena i Robina; dakle closure nakon closure-a. Izuzetno čudno i nimalo ne funkcioniše, kao kraj. No sve do tog kraja mi je bilo izuzetno zabavno, sa puno različitih likova, fokus na magiji i magijskim likovima (Zatana, Dr. Fate, Plava Buba itd.), i glavna tema koja se bavi odnosom oca i sina, iz više perspektiva i za više likova. Mislim da je drugi veliki problem to ubacivanje Nežinog sina, i da je to potpuno ubilo momentum stripa, no šta je tu je. Probali su da prepliću eventove i nije ispalo najbolje, nadajmo se da DC neće ponavljati to u budućnosti. 
Mislio sam da je ova priča neophodna za čitanje drugi tom Svetskih asova, ali je izgleda potpuno nebitna; sve u svemu drago mi je što sam pročitao event, a drugi tom Svetskih asova ću nabaviti u jednom trenutku i pročitati ga. Da li Čarobna knjiga planira da nastavi i dalje izdavanje ovog serijala ili se neslavno završava posle druge knjige? |
jaki |
Posted - 30/07/2025 : 07:31:12 Ali ako ne pratiš onda je sasvim bespotreban i zaključak da do sad nisi čuo o tom:)
|
DiSkAcH |
Posted - 30/07/2025 : 06:05:23 quote: Originally posted by jaki
Inače za DC Compact nisu čuli samo oni koji ne prate vijesti o američkim stripovima.
Odličan zaključak.  Ne da ne pratim vjesti o US stripovima, nego ne pratim uopće o nijednoj školi stripa. Pratim donekle samo što izdaju ili će izdati izdavači sa naših prostora, tako da mi ovakvi videi dobro dođu.  Inače poanta je i da je DC izgleda ubio sa prodajom Compact izdanja, neki amer u drugom videu je rekao da samo Compact iznosi 15% ukupne prodaje stripova u US za 2024, dok cijelokupni Marvel ima npr 12%. Tako da su očito pogodili točno tamo gdje treba. |
jaki |
Posted - 30/07/2025 : 05:44:09 Inače za DC Compact nisu čuli samo oni koji ne prate vijesti o američkim stripovima.
|
jaki |
Posted - 30/07/2025 : 05:35:36 Hvala.
|
koze123 |
Posted - 29/07/2025 : 22:26:38 quote: Originally posted by DiSkAcH
Nisam imao pojma o ovome, i moram priznati da izgleda i zvuči zanimljivo. Evo wiki sa popisom izašlih i izdanja u najavi: https://en.wikipedia.org/wiki/DC_Compact_Comics
Video i ja pre nekoliko dana - jeftino dosta (na Amazonu moze da se nadje i za 7,5e), manji format, uglavnom self contained i poznatije price.
Neza - koliko znam nema znacenje. Na engleskom je Nezha. |
fler |
Posted - 29/07/2025 : 22:25:52 Nema - lik se u originalu doslovno zove Nezha.
(ne znam jel negdje u izdanju navedeno, ali bilo bi korisno - ajd ti znaj odakle dolazi, ovako napamet) |
jaki |
Posted - 29/07/2025 : 21:43:26 quote: Originally posted by don_draper
Ime negativca
Ima li kakvo značenje? |
DiSkAcH |
Posted - 29/07/2025 : 19:50:35
Nisam imao pojma o ovome, i moram priznati da izgleda i zvuči zanimljivo. Evo wiki sa popisom izašlih i izdanja u najavi: https://en.wikipedia.org/wiki/DC_Compact_Comics
|
don_draper |
Posted - 28/07/2025 : 08:24:03 Ime negativca |
jaki |
Posted - 28/07/2025 : 08:22:06 Što je Neža?
|
koze123 |
Posted - 27/07/2025 : 21:05:05 Betmen / Supermen, Svetski asovi vol. 1: Djavolji Neža

Scenario: Mark Vejd
Crtež: Den Mora
Vejdov serijal World's Finest je dobra polazna tačka i za Betmena i za Supermena, i (za sad) ne zahteva apsolutno nikakvo predznanje i samim tim se ne oslanja ni na jednu konkretnu tačku u istoriji ovih heroja. Naime, Dik Grejson je Robin, Betmen i Supermen su u relativnom početku svojih karijera i u ovom trejdu dolaze u kontakt sa Đavoljim Nežom, potpuno novim negativcem koji predstavlja pretnju po oba heroja, samim tim što se njegova snaga bazira na magiji i tako može vrlo lako biti pretnja i Supermenu. Sam negativac je prilično dosadnjikav, cilj mu je da zavlada svetom, a buduči i da je besmrtan svaka borba sa njim je bila prilično "meh".
Ono što Vejd dobro radi (uz sjajan crtež Dena More) je evocuiranje Srebrnog doba, kako po crtežu i koloru, tako i po naivnijoj radnji koja ima za cilj pre svega da zabavi čitaoca, shvatajući sebe manje ozbiljno nego stripovi iz kasnijeg doba. Ako to prihvatimo kao činjenicu i samim tim spustimo očekivanja, strip je odmah za lestvicu zabavniji . ne shvatajuči sebe ozbiljno. S druge strane, možda smo mi danas navikli na ipak malo ozbiljniji pristup i onda nam ovakav pristup može biti i suviše "blesav"; što je bio i moj utisak prvi put kad sam krenuo da ga čitam, pre mesec dana, kad sam ga i ostavio za neku drugu priliku. Momenat gde se Supermen i Betmen spajaju u jedno, zajedničkom mišlju prizivaju Green Lanternov prsten mi je bio tačka gde sam odlučio da ovo nije za mene, i na drugi pokšaj čitanja mi je isto toliko bilo blesavo i glupo osmišljeno. Negativac, Đavolji Neža, je nezaustavljiv i svemoćan, i ima sve moči od besmrtnosti do kontrolisanje umova - što je potpuno bez veze, i možda mi je to najveća zamerka.
Vejd uvodi nekoliko sub plotova - putovanje kroz vreme Robina i Supergirl (opet, izuzetno naivno i lako predstavljeno, bleskasto i očekivano), istraživanje Patrole Prokletih (što je možda meni i najdraži deo stripa!) i naravno odnos Supermena i Betmena, i to mnogo druželjubiivjeg Betmena, na šta nismo navikli. Ono što mi se svidelo je i ubacivanje B-roster negativaca (kao recimo Feliksa Fausta), čisto da cela radnja bude malo zabavnija. Poslednje poglavlje (posle banalnog završetka bitke sa Nežom) je možda i nekako najsimpatičnije, gde svi heroji putuju u prošlost po Robina koji je našao svoje mesto u cirksu i pokušava da razreši misteriju ubistava u 19-om veku.
Sve u svemu, u pitanju je jako neujednačen strip, koji ima predivan crtež i kolor, gde Den Mora odaje poštu Silver Ageu DC-a, i s druge strane mnogo manje ozbiljan narativ nego u mejnstrimu, što je i prednost i mana. Prednost, jer kad to prihvatite (a meni je trebalo malo vremena), možete jako dobro da se zabavite, a mana jer nekad nema granicu i samim tim može da se pretera čineći sve u stripu mogućim (što se nažalost i desilo). Vidim da se izgleda radnja ovog stripa nastavlja u stripu Betmen protiv Robina, što ću možda i pročitati, da bih posle video kako izgledaju ostali brojevi ovog Vejdovog serijala.
|
koze123 |
Posted - 26/07/2025 : 16:17:48 All-Star Superman

Scenario: Grant Morison
Crtež: Frenk Kvajtli
Pod utiskom odličnog Supermen-a Džejmsa Gana, uzeo sam možda i najpoznatiji i najpopularniji strip o Supermenu u ruke - i generalni tusci su mi donekle podeljeni.
Misim da ne bih mogao da napišem baš detaljnu recenziju o ovom stripu budući da nemam toliko predznanja o samom junaku, sem onog iz pop kulture i raznih pojavljivanjima po drugim stripovima. Siguran sam da je Grant Morison ekstremno detaljno istražio Supermena kao lika i u kadrovima odao počast najvećem superjunaku DC-a, no ja to prosto očigledno nisam bio u stanju da uhvatim. Dok je sama struktura stirpa odlična (dvanaest poglavlja, Supermenov pad na sredini i doticanje dna, pa onda uzdizanje u poslednja dva broja i dostizanje vrhunca svih ideala superheroja), neka od poglavlja su mi bila isuviše čudna, pa i dosadnjikava, tako da mi je, iao je sveopšti utisak pozitivan, nije toliko pozitivan koliko sam se nadao da će biti.
Strip (i scenarijske sposobnosti Granta Morisona) dostižu vrhunac u desetom poglavlju koje najbolje predstavlja lik Supermena i sve ono za šta se on zalaže - gde od malih, i za celu radnju beznačajnih scena čini velike i emotivne momente, dostojne ovog junaka. Scena u kojoj mlada devojka pokušava da se ubije je možda najbolji pokazatelj toga, i kako tako "mali" momenat može da ostane urezan u pamćenju čitaoca pored svih epskih borbi i događanja. I u tom pogledu mi se ovaj strip svideo; s druge strane, biyarnosti nekih poglavlja su mi toliko odvlačile pažnju da nisam mogao u potpunosti da se prepustim uživanju. U pitanju je pre svega odlazak na Bizaro svet (koji uz svu metaforiku predugo traje i više mi je dosadnjikav bio nego interesantan), sukob sa Samsonom i Atlasom za Lois mi je bio potpuno čudan i neprirodan, kao i desetine Supermenovih tehnologija koje je izmislio kad god bi nečemu bilo potrebno rešenje. Možda mi je ovaj poslednji deo i najviše smetao, iako mi je jasno njegovo pozicioniranje u radnji: sve od putovanja kroz vreme, telepatije pa do stvaranja novog sveta mi je bilo too much, čak i za Supermena.
Crtež Frenka Kjvatlija je prelep, no u nekim momentima mi nije ležao, posebno kad je Kvajtli crtao Klarka. Kolor je predivan i potpuno odgovarajuć ovakvoj priči. Veliki je poduhvat pokušati napisati ovako monumentalno delo, odnosno "kraj Supermena" - heroja koji toliko dugo postoji i koji će postojati još toliko, u najmanju ruku. Morison je to uspeo da učini, i siguran sam da će se strip mnogo više svideti poznavaocima heroja, dok će ljudi sa manje predznanja (uključujući mene) biti uskraćeni. Poredeći sa Gejmenovom poslednjom pričom o Betmenu (iako je to poređenje nepravedno), Gejman mi je na bolji način zatvorio priču o Betmenu, no ovaj strip je sasvim sigurno dobra dopuna ljbuiteljima Supermena, nakon gledanja novog filma u bioskopima. Verujem da ću mu se vratiti nekad u budućnosti, kad budem imao šire znanje o ovom heroju, pa onda možda revidiram utiske.  |
don_draper |
Posted - 23/07/2025 : 17:15:03 quote: Originally posted by Svirepi Macak
quote: Originally posted by don_draper
Alex Ross : Justice
Ovaj hvaljeni crtač je napravio još jednu suradnju s DC-em te odlučio ubaciti valjda svakog pozitivca i negativca iz univerzuma u 12 poglavlja ove priče. Kingdom Come i Marvels nisu obilovali nekom skromnošću te su isto imali tendenciju pretjerivanju i epskim skalama, ali ovo je ipak novi nivo. Previše likova, previše interakcija, a scenaristički opet dosta nespretno. Svi plotlineovi se nisu mogli jednako dobro pratiti i ostalo je dosta stvari visjeti u zraku. U uvodu to i nije tako strašno te je vrlo lijepo vidjeti neke scene i upoznavati se s poznatim likovima. Čak i dosta isklišeiziran zaplet je solidno odrađen. Ali onda nakon polovice se scenarij nepotrebno komplicira, dodaju se nove ideje, raslojavaju se skupine likova, a rješenje je dosta banalno. Ono što scenarij ne može, može zato moćni crtež i vizualni spektakl. Stvarno je gušt gledati što sve Ross ovdje može izložiti i na kakav način. Samo praćenje crteža je prava nagrada, vizualno je ovo možda i jače od druga dva superhero stripa. Justice ne nudi neku zadovoljavajuću priču i pati od količine i pretjerivanja. Uslijed tih ambicija nađe se tu dobrih ideja i zanimljivih zapleta, ali mnogo toga poslije ishlapi. No, zato je ovo vizualni spektakl i za DC ljubitelje mnogi od prizora ovdje su must see. 3/5
Boja ili ne?
Ja sam ga čitao u koloru |
Svirepi Macak |
Posted - 19/07/2025 : 13:46:32 quote: Originally posted by don_draper
Alex Ross : Justice
Ovaj hvaljeni crtač je napravio još jednu suradnju s DC-em te odlučio ubaciti valjda svakog pozitivca i negativca iz univerzuma u 12 poglavlja ove priče. Kingdom Come i Marvels nisu obilovali nekom skromnošću te su isto imali tendenciju pretjerivanju i epskim skalama, ali ovo je ipak novi nivo. Previše likova, previše interakcija, a scenaristički opet dosta nespretno. Svi plotlineovi se nisu mogli jednako dobro pratiti i ostalo je dosta stvari visjeti u zraku. U uvodu to i nije tako strašno te je vrlo lijepo vidjeti neke scene i upoznavati se s poznatim likovima. Čak i dosta isklišeiziran zaplet je solidno odrađen. Ali onda nakon polovice se scenarij nepotrebno komplicira, dodaju se nove ideje, raslojavaju se skupine likova, a rješenje je dosta banalno. Ono što scenarij ne može, može zato moćni crtež i vizualni spektakl. Stvarno je gušt gledati što sve Ross ovdje može izložiti i na kakav način. Samo praćenje crteža je prava nagrada, vizualno je ovo možda i jače od druga dva superhero stripa. Justice ne nudi neku zadovoljavajuću priču i pati od količine i pretjerivanja. Uslijed tih ambicija nađe se tu dobrih ideja i zanimljivih zapleta, ali mnogo toga poslije ishlapi. No, zato je ovo vizualni spektakl i za DC ljubitelje mnogi od prizora ovdje su must see. 3/5
Boja ili ne? |
matori paraliticar |
Posted - 15/07/2025 : 22:28:50 quote: Originally posted by henry S tim da bi ovakva izdanja možda i imala prođu kada bi se pokušalo sa što jeftinijom varijantom. Znači ništa hc, kožni povezi, formati, uvezi i slična picajzliranja. A pristupačna cena bi možda privukla ne samo nas koji pre svega čitamo stripove, nego i one koji bi se usudili da eksperimentišu. Znači manje poznati i kvalitetni stripovi u skromnijoj opremi sa što pristupačnijom cenom. Mišljenja?
Fibrin zig, mekokoriceno i na kioske vreme je zrelo za to. Ne znam camelot 3000 sam imao najmanje dva, tri puta u rukama i nisam se mogao naterati da citam. Mozda nisam fer do tog stripa.. svaka cast onima koji su probili barijeru i mozda cak uzivali u vidjenom :) |
fler |
Posted - 15/07/2025 : 22:15:47 Problem je općenito što (generalno gledano) jako malo ljudi uopće kupuje stripove. Dodaj u kombinaciju još ogromnu ponudu (jer stvarno ima svega, i naprosto previše u praktičnom smislu) te ključnu ograničenost sredstava za kupnju (pogotovo ako si kao kupac uz domaće orijentiran i na strano tržište), i.. nema nikakvih garancija za bilo što. |
MF Doom |
Posted - 15/07/2025 : 22:04:46 Mislim da je najveći problem Saskvača bila cena a potom odabir naslova. Ako se dobro sećam bilo je nešto malo manje od 2000din. Što ako uporedimo sa Hachette 1200din i meke vs tvrde korice, a ostalo manje više slično, ispada dosta. Na stranu što i originalni DC i Marvel TPB budu negde oko tih 20ak eura tj 2350din.
Sad čekam nekog da krene da mi objašnjava kako je Hachette ne znam odakle i štampa ne znam gde i ne znam ko stoji iza njih i mogu sebi da priušte itd.... i to je ok priča ovako za forum i ćakulanje, ali na kraju dana i jedno i drugo je na kioscima kupcima pred nosom, a sumnjam da iko van ovog foruma želi da se bavi time detaljima već samo želi da kupi sebi nešto po ceni koju smatra adekvatnom.
edit - sad gledam, još veći problem je što prve tri sveske Nešto nam ubija decu koštaju na akciji 3900din a ista ta tri broja u velikom tvrdokoričenom formatu kod Fibre košta 3300din. Pokušao je Sloba sa Borom ČK u onoj emisiji i to da objasni, ali izgleda nije naišao na razumevanje kupaca, pa je morao SUIS da reaguje. |
john connor |
Posted - 15/07/2025 : 19:55:29 E sad, da li bi poput Saskvac, ali fokus na klasik Marvel i DC, bolje proslo, ko zna... |
john connor |
Posted - 15/07/2025 : 19:54:16 To je dobra ideja, ali meni pada na primer Saskvac edicija, koja se nije proslavila. |
henry |
Posted - 15/07/2025 : 18:27:18 Naravno da nije, izdavači su bili u pravu, premalo je ljudi koji bi to kupovali. Najlakše je ulagati tuđi novac, zar ne? :-)
S tim da bi ovakva izdanja možda i imala prođu kada bi se pokušalo sa što jeftinijom varijantom. Znači ništa hc, kožni povezi, formati, uvezi i slična picajzliranja. A pristupačna cena bi možda privukla ne samo nas koji pre svega čitamo stripove, nego i one koji bi se usudili da eksperimentišu. Znači manje poznati i kvalitetni stripovi u skromnijoj opremi sa što pristupačnijom cenom. Mišljenja?
|
john connor |
Posted - 15/07/2025 : 18:13:18 Ako je pogrešan zasto poput Magica ne ulosis sopstvene novce, i preko Dw objavis Camelot... Ja sam citao strip, i ovo nije za nase siroke narodne mase... |
alexts |
Posted - 15/07/2025 : 17:59:40 Da, nekada davno sam uzalud pokušavao da nagovorim domaće izdavače da objave Camelot 3000. Dobio sam odgovor da to nikog ne bi zanimalo.
Nisam ni čitao strip, ali znam da je odgovor bio pogrešan. |
fler |
Posted - 15/07/2025 : 16:08:37 Čitao sam ovo prije, pff, nekoliko desetljeća, ali ne sjećam se doslovno baš ničega po pitanju radnje - tek onako kroz maglu da mi je kolor smetao crtežu, šteta pa nije c/b. Bilo bi vrijeme za reprizu, treba posegnuti u arhivu.
Imam komplet u sveskama.. ako bi netko možda otkupio za masne pare. Nakon što pročitam, jelte  |
naker |
Posted - 15/07/2025 : 14:37:56 

Camelot 3000 (Mike W. Barr, Brian Bolland)
U dalekoj budućnosti tuđinska rasa vanzemaljaca je izvršila invaziju na Zemlju. Čovečanstvo spas ne može da očekuje od četiri diktatora koji su na čelu najmoćnijih zemalja jer oni gledaju samo svoj interes. Da li će se ostvariti drevno proročanstvo da će legendarni kralj Arthur ponovo ustati i pomoći Britaniji kada joj pomoć najviše treba? Naravno kralj Arthur ne bi bio to što jeste bez mača Excalibura, čarobnjaka Merlina, i vitezova Okruglog stola. A Morgana Le Fay pomno prati šta se dešava i plete mrežu oko kralja Arthura...
Strip izlazio tokom '80tih kao saradnja između američkog scenariste i britanskog crtača. Ovo je prva bitna tezga koju je Bolland radio za američko tržište. Strip je mešavina sci-fi i fantasy žanra, jer radnja je smeštena u dalekoj budućnosti pa se pojavljuju vanzemaljci, svemirski brodovi, putovanje u svemir itd., a pošto je reč o legendi o kralju Arthuru prisutno je dosta magije i vradžbina uglavnom zaslugom Merlina i Morgane. Strip je stara škola, ali odlično je ostario. Autori su dobro izučili tematiku i znali su o čemu pišu, svi bitni elementi koji se očekuju od jednog stripa o kralju Arthuru su tu. Ima dosta akcije i scena borbi koje su znalački aranžirane, tragičnih i epskih momenata neće manjkati itd. Vizuelno govoreći crtež je bombona, Bolland majstorski radi kadriranje i montažu, a sebi je postavio izazov da svaki sledeći broj bude bolji od prethodnog, a pošto ovaj serijal broji dvanaest sveščica to znači da možemo u potpunosti da uživamo u njegovim crtačkim bravurama.
U stripu se pojavljuju svi bitni vitezovi Okruglog stola: Lancelot, Gawain, Percival, Galahad itd. da ne nabrajam sad sve - i naravno tu je Tristan. Pošto je priča smeštena u budućnosti, vitezovi Okruglog stola su morali da budu vaskrsnuti, a Tristanova duša se reinkarnirala u telu žene... Već vidite potencijalni problem. Ne znam zašto su se autori odlučili na ovaj potez jer strip postaje nepotrebno kontraverzan zbog pitanja seksualne i rodne jednakosti. Ovo samo po sebi ne bi bilo loše, ali autori onda idu korak dalje i Tristana čine najbitnijim sporednim likom u stripu. Od momenta njegovog pojavljivanja u stripu, pa do samog kraja konstantno će se kroz svaku sveščicu spominjati kako je Tristan muškarac zarobljen u telu žene, praviće se šale na njegov račun, čak će mu se jedan muškarac početi udvarati iako zna da je Tristan muškarac u telu žene... Uh. Ne znam šta je autorima ovo trebalo, ali ako bih izneo jednu zamerku na strip to bi onda bila ova.
Eto za promenu konačno pišem o stripu koji bi se i Aleksu svideo, ako me pamćenje dobro služi mislim da sam svojevremeno na DW forumu od njega pokupio preporuku za ovaj strip. Sci-fi kralj Arthur, ali veoma dobro ispričana priča sa Bollandovim majstorskim crtežom. Sjajno  |
|
|