T O P I C R E V I E W |
BlekenDekara |
Posted - 24/09/2007 : 14:59:08 ko to kaze(ko to laze!:) da je,glede zombi uradaka, jedino shto vredi u americhkom stripu famozni The Walking Dead(do nedavno u domatjem izdanju znan kao Okruzen Mrtvima)?
Ne sporim da je poplavu zombi mini, maxi i ongoing serijala dobrano izazvala pojava i prihvatjenost TWDa ali opet iz te mase nastale neshto kasnije moze se ischupati par interesantnih serija koje su zombi tematiku poshteno, srcem i dushom obradili i zasluzili makar deo kolacha koji je TWD prigrabio.
nazalost, vetjina pomenutih serijalchitja nije uspela da se iskoleba ispod teshke ruke americhkog mejnstrima tako da smo ostali na jednoj mini seriji Remainsa, sporadichnom objavljivanju po koje sveschice Zombie Highwaya i par obetjavajutjih serijala u najavi(recimo - crawl space odnosno XXXombies tony moorea, kieron dwyera i ricka remendera)...
nekako neprimetjeno je proshla ponovna pojava verovatno najstarijeg zombie serijala "DeadWorld", stare kuke horror stripa iz osamdesetih, koji je na svojim stranicama ugostio masu crtacha i imao poprilichno kultan status u svoje vreme pre negoli je se prodao holivudu i u chijem je limbu sledetjih desetak godina plutao trazetji izlaz. sretjom, Gary Reed, kreator i glavni scenarista je negde 2005e odluchio da digne ruke od chekova holivudskih kompanija koje su prava redovno obnavljanje ali ochito bez namere da ih u blizoj budutjnosti i ekranizacijom naplate, i uz pomotj kompanija Desperado i Image ponovno pokrenuo DW u svojoj tretjoj stripskoj inkarnaciji.
Gary je shvatio da bi se trebalo otarasiti balasta tresha osamdesetih nastalih na stranicama DWa i ovih prvih 6 sveski(3 u domatjem izdanju) su upravo jedan takav pokushaj.
za razumevanje samog serijala apsolutno vam nije potrebno predznanje prethodnih jer se Gary jednostavno istih odrekao i krenuo da pishe jednu chvrstu, zabavnu, akciono nabijenu i kvalitetnu prichu ispochetka onako kako je on vidi da bi trebalo da zvuchi posle dvadeset godina od prve pojave DWa.
i za sada mu,po mom i ne toliko skromnom mishljenju,odlichno ide. DW jednostavno oduvava celokupnu konkurenciju(rachunajutji i Okruzen Mrtvima koji je po meni daleko iza) i svakim brojem uverava da tje ovo definitivno postati jedan od stripskih ekvivalenata Aliensima - akcioni spektakl za koji niko ne moze retji da ga je ostavio ravnodushnim.
mene svakako nije pa shodno tome i ovo domatje izdanje prepevano na nashki imenom Vrli Mrtvi Svet(fala, chika send:))
prva sveska kompilira originalne dve americhke i na svojih 50ak strana donosi pored scenarija Gary Reeda i crtez Vince Lockea, originalnog crtacha prve serije DWa. za sve one koje plashi Lockeov stil mogu odahnuti jer je od sledetje sveske crtachko pero preuzeo chika Dalibor Talajitj chija tje izvedba verujem naitji na opshte odobravanje:)
evo samo shmeknite njegovu naslovnicu(radjenu specijalno za domatje izdanje) pa se uverite i sami:)

zakon,a!?:)
izdanje netje biti u prodaji josh nekih 20ak dana ali svakako ga ochekujete u svojim striparnicama i premijeru na Beogradskom sajmu knjiga.
zahvalio bih se ekipi koja je na ovome radila(sendmen i emir koji su prevodili, djole i dushman koji su lekturisali, zlaji koji je prchkao oko dorade i obrade, talaji koji je radio naslovnicu i naravno chika Plavom koji je meni shloseru zdushno ispomogao oko dizajniranja:).
a fala i vama na paznji.
privju prvih 20+ strana mozete overiti na:
http://files.lavirint.biz/vms%2001
odoh sad da pre slanja u shtampariju proverim prevod josh jedared:)
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
melkajk |
Posted - 22/01/2012 : 12:05:50 Meni je TWD OK, ali se kvaliteta crteža drastično srozala od cca 10. epizode nadalje...a i radnja se razvodnila... |
Djole |
Posted - 24/04/2008 : 08:40:44 ... a trebalo bi da ima i u Alan Fordu. |
BlekenDekara |
Posted - 24/04/2008 : 01:18:22 Darkwoodashi i Omen bi trebali da imaju sve na lageru a i uvek mozesh preko nas naruchiti shta god te interesuje. shibni PM ili mejl na lavirintov@gmail.com pa tjemo vetj iskemijati neshto:) fala na interesovanju. |
Road_warrior |
Posted - 23/04/2008 : 23:37:00 Momci preko koga mogu da nabavim dosadasnja izdanja Lavirinta posto,koliko vidim,nema u Alan Fordu,a ja od njih narucujem? |
Djole |
Posted - 23/04/2008 : 22:08:28 http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6384 |
BlekenDekara |
Posted - 23/02/2008 : 00:43:35 najbolji zombie strip svih vremena(VMS jelte:) u prodaji u striparnici libellus. 18 kunulingusa ako porezi nisu skochili!:) fala svima na strpljenju i podrshKi. |
no dice |
Posted - 27/12/2007 : 22:33:23 quote: Originally posted by kico
Pročitao i "Vrli Mrtvi Svet". NeOM je bio bolji.....puuuuno bolji.
Slazem se u potpunosti. |
kico |
Posted - 27/12/2007 : 14:04:54 quote: Originally posted by BlekenDekara
stvar ukusa valjda. eve stize ti i drugi broj pa javi kako ti se on chini.
Hvala,rekao mi je Gaston... |
seinfeld |
Posted - 27/12/2007 : 13:40:39 quote: Originally posted by kico
Pročitao i "Vrli Mrtvi Svet". NeOM je bio bolji.....puuuuno bolji.
Broj 43 TWD je najbolesniji dio bilo koje zombi sage. Slazem se da je OM bolji ali brate dragi kad ce neko unistiti onaj njihov zatvor . |
BlekenDekara |
Posted - 27/12/2007 : 13:22:18 stvar ukusa valjda. eve stize ti i drugi broj pa javi kako ti se on chini. |
kico |
Posted - 27/12/2007 : 13:01:07 Pročitao i "Vrli Mrtvi Svet". NeOM je bio bolji.....puuuuno bolji. |
vang0gh24 |
Posted - 03/12/2007 : 21:53:31 ovaj novi crtac je zakon! boli glava kako barata sa tushom! fantasticno! |
Barker |
Posted - 30/11/2007 : 00:53:10 Pa ovako, meni je OM bio prvi pravi zombi strip. I onda ovaj VMS. Pocetak je veoma slican sa OM, ljudi u busu beze od krvozednih zombica i traze "Utociste". Razlika je ta sto se ovde instantno prelazi na akciju koja je bas... akcija :) Delovi tela i galave lete na sve strane dok kralj zombija vozi opasnu makinu i ... govori (!) Mislim da je ovo vise nego dovoljno za navlaku ;) |
globinjo |
Posted - 19/11/2007 : 22:11:54 quote: Originally posted by Dado Dekara je samo moj... 
dekara voli dalmatince,a ne hercegovce |
BlekenDekara |
Posted - 19/11/2007 : 21:52:48 quote: Originally posted by Dado
Da, rekao mi je da ti donosi, 25 cm dugacko!
ruku na srce nije 25 nego 21(x29,7cm)jer je knjiga A4 formata ali poshto je josh nisam video mogutje je da je i dado u pravu pa da je 25 x 35,3cm odnosno B4 saznatjemo vrlo brzo:)pPP
|
Dado |
Posted - 19/11/2007 : 21:37:28 Ne znam ja o cemu ti to pricas, otkrij nam intimne zelje...  Ima puno toga sto moze biti 25 cm, no sto si ti pomislio tko ce znati. Dekara je samo moj...  |
globinjo |
Posted - 19/11/2007 : 20:56:18 quote: Originally posted by Dado
Da, rekao mi je da ti donosi, 25 cm dugacko!
srami se tovare jedan nekulturni...vidi se-pravi seljo beljo    |
Dado |
Posted - 19/11/2007 : 20:35:12 Da, rekao mi je da ti donosi, 25 cm dugacko! |
globinjo |
Posted - 19/11/2007 : 20:32:07 deki dušo,je li ti meni nešto donosiš na crš    |
Dado |
Posted - 19/11/2007 : 20:30:55 quote: Originally posted by BlekenDekara
quote: Originally posted by DusMan Sutra ce biti i u AFu, ako gazda bude hteo. :)
gazda nije hteo, tako da VMS u prodaji samo u Darkwoodu i Omenu.
Jao sad si gotov, sad ce da ti lose krene, ima da propadnes... Ja mislio da prodavaci zele svu robu, samo izdavaci ne zele svugdje prodavati. |
zveles |
Posted - 19/11/2007 : 20:19:54 nemoj da se na crs-u sve rasproda u petak, pa da ne bude u subotu. ne'oj da bude ko lani sa mackom. stavi od svega po par komada ispod tezge.  |
BlekenDekara |
Posted - 19/11/2007 : 20:13:24 izvinjenje svima koji u prethodnih par dana nisu mogli dotji do svog primerka VMS#01 u striparnici Darkwood. naime, nash generalni distributer za podruchje beogradskog pashaluka "dushman comics d.o.o." je imao iznenadi napad zaboravitisa pa planirani kontigent nije stigao po dogovoru. ukoliko ova opaka bolest ne napadne opet, VMS 01 u darkwoodu kolko sutra popodne.
fala svima na strpljenju. |
verter |
Posted - 17/11/2007 : 00:53:13 nakon TWD-a sam se navukao na zombije i skinuo masu toga skeniranog sa neta. problem je sto nisam stigao jos skoro nista procitati :-( ovo cu vjerovatno uzeti, s obzirom da sam ljubitelj horora :-D |
beli luk |
Posted - 16/11/2007 : 19:14:34 Eh da, ja zaboravih da prokomentarisem strip. Super je! Ja inace ne volim zombije, ali ovo mi je stvarno zanimljiva prica, cekam nastavak. |
Renky |
Posted - 16/11/2007 : 15:54:33 quote: Originally posted by BlekenDekara
quote: Originally posted by DusMan Sutra ce biti i u AFu, ako gazda bude hteo. :)
gazda nije hteo, tako da VMS u prodaji samo u Darkwoodu i Omenu.
Tako ti je to kad se družiš sa pogrešnim ljudima |