forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Sherlock Holmes

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
mr murdoc Posted - 31/01/2010 : 15:45:01
Kada nam neko spomene londonsku lokaciju Baker Street 221b, svi koji vole knjigu znat ce da se radi o legendarnom djelu velikog mistika i pisca Sir Arthur Conan Doyle-a.
Mnogi koji nisu upoznati sa ovom tematikom, kao mnogi mladi koji jos nisu imali priliku doci u doticaj sa istom ovdje dobivaju jednu jedinstvenu sansu da na velikom platnu dozive jednu moderniziranu verziju najveceg detektiva svih
vremena .
Sherlock Holmes Je sasvim sigurno kamen temeljac svih poslje njega dolazecih kriminalistickih istrazitelja i naravno najveci egocentrik u svojoj bransi.
Film..hmmm.
Smatram da je vrlo uspjesna kombinacija dobrog humora , dobre akcije i dobrog scenarija.
Robert Downey Jr. je uspio uskladiti profil jednog manicno depresivnog genija i dati mu jednu osvjezavajucu notu podobnu danasnjim shvacanjima .
Jude Law je takoder dobro odigrao svoju ulogu vitalnijeg i prisutnijeg Dr. John Watsona.
Sir Arthur Conan Doyle je u svojim djelima dao nazrijeti da se Sherlock Holmes koristio drogama kada se je nalazio u gabuli glede rijesenja problema .
Svida mi se sto Guy Ritchie nije izbjegao tu notu samo da bi film bio moralno korektan.
Takoder vrlo smjelom smatram indikaciju , da onda (kako i sada ) Londonom (novom trojom) vladaju tajna drustva .
Sve u svemu , uzivao sam sinoc u premijeri .

Volio bi cuti i vasu ocjenu .
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
going going Posted - 17/02/2013 : 17:58:19
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by going going

Bez ikakve misterije i duhovitosti samo nekakva glupa jurnjava i pripreme za Drugi svetski rat

Kakav Drugi, pobogu?

Pardon.

Ali oni imaju takvo oruzje u filmu ko da se spremaju za Drugi a ne za Prvi.
A film se kao desava u 19 veku...

Darth Ivan Posted - 17/02/2013 : 16:34:40
ovaj prvi Sherlock Holmes od Ritchiea je bio nedavno na Novoj TV. vidio sam najavu pa sam odlučio pogledat.

dojam?

film je sranje, u svakom slučaju.

zašto to mislim?

ne znam kak da drugačije kažem, al evo. film uopće nije imao onu "dušu" i nisam se uopće mogao uživit u njega. imao sam dojam ko da skoro cijela dva sata gledam hrpetinu nabacanih akcijskih scena i specijalnih efekata.

radnja, takva kakva jest, je bezveze. ono tipično dobilno "zaustavi negativca koji radi pizdarije". samo što su još ubacili Holmesa koji svojim logičkim vještinama mora otkriti kaj glavni negativac zapravo smjera.

što se tiče vjerodostojnosti u odnosu na Doyleove radove...što reći. 0,1%. iako moram spomenuti da sam pročitao dosta kritika da je Holmes potpuno drugačiji u odnosu na svoj literarni predložak jer kao koristi isključivo borilačke vještine. iskreno, mislim da nije. jer frajer tokom filma fakat koristi svoje deduktivne sposobnosti da bi došao do konačnog rješenja, a te njegove nazovi borilačke vještine nisu glavna metoda. hvala Bogu.

ali iskreno, ako je itko doživio upropaštavanje što se karakterizacije tiče, to je onda definitivno Watson, ne Holmes. za početak, jasno mi je da su zbog dramatičnosti pokušali ubacit taj neki konflikt kroz koji Holmes i Watson prolaze, ali moje je pitanje: zašto?

jer što hoću reći, sve što su oni time napravili jest to da su Watsona pretvorili u kretena. kretena koji je ovisan o kockanju i koji se s Holmesom non-stop svađa.

najjači moment u cijelom filmu mi je bio kad Watson kao spasi Holmesa od eksplozije, i doslovno sekundu nakon toga bomba eksplodira Watsonu odmah iza leđa. i eksplozija se kao raziđe, a Holmes čuje jednu od onih izjava kao: "Watson je preživio". WTF?

dosada Posted - 17/02/2013 : 16:07:31
ajde, pa ne buš valjda klincima zamjeral kaj ne znaju razliku između Prvog i Drugog...pa razlika je samo 25 godina ;)

p.s. a uostalom po takvim sitnicama (iako bi ti to na nekoj drugoj temi nazval cijepidlačenjem) vidiš koliko je autor napisanog u stanju prepoznati stvari, pa i procijeniti sam film! Na prvi pogled malo, ali u biti takve stvari govore puno
Mr. Bushido Posted - 17/02/2013 : 16:02:27
quote:

Bez ikakve misterije i duhovitosti samo nekakva glupa jurnjava i pripreme za Drugi svetski rat

Kakav Drugi, pobogu?
dosada Posted - 17/02/2013 : 15:59:41
quote:
Originally posted by brni

I nisam gleda niti jedan ovaj od Ritchieja..nisam toliki fan generalno Scherolcka niti sam cita knjige..moga bi bas pogledati..ko zna mozda mi i bude dobar..

Inace Ritchijev najaci film mi je Snatch..genijalno..

pogledaj, ovo sa SH nema baš ni veze. Osim imena likova u filmu ;)
brni Posted - 17/02/2013 : 15:46:22
I nisam gleda niti jedan ovaj od Ritchieja..nisam toliki fan generalno Scherolcka niti sam cita knjige..moga bi bas pogledati..ko zna mozda mi i bude dobar..

Inace Ritchijev najaci film mi je Snatch..genijalno..
dosada Posted - 17/02/2013 : 15:43:19
quote:
Drugi Sherlock Holmes mi se uopste nije dopao.
Bez ikakve misterije i duhovitosti samo nekakva glupa jurnjava i pripreme za Drugi svetski rat{to mi je najveca glupost u citavom filmu}, nema ni zanimljivih licnosti u filmu, ona ciganka je bas glup lik, lik Rachael McAdams su ubili u prvih 20min filma...
A ni sam Morijarti se nije pokazao tolikim genijem kakav je on stvarno.
Samo je onaj finalni obracun dobar.

ja baš jučer kupil BD da kompletiram uz prvog SH G. Ritchieja!
brni Posted - 17/02/2013 : 15:40:21
quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by no1
gledaju,čovjek već sada spada u kultne redatelje moj Holmesu

svati ovo kako hočeš
HAHAHAHAHAHA

zašto sam išao gledati holmesa - zato što sam čitao sve što postoji u kanonu
zato što imam baš sve što se dalo nabaviti o Sherlocku na filmu - da imam i neke nijeme - i vidio sam stvarno svašta - ali ovo je malo gore da prostite...

Iz istog razloga sam ja isa gledati Nolanovog Batmana i iz istih razloga smatram da je smece..jbg to neki ne mogu razumit..tzv. "siroke mase"..
going going Posted - 17/02/2013 : 15:34:08
Prvi Sherlock Holmes mi je bio odlican!
Zanimljiv i intirgantan. Svidja mi se to sto su ubacili misteriju, nadrealne stvari ali na kraju je ipak sve ispalo da je bila odlicna zavera.
Ima humora koliko treba, akcije, ljubavi i odlicna muzika prati film.

Drugi Sherlock Holmes mi se uopste nije dopao.
Bez ikakve misterije i duhovitosti samo nekakva glupa jurnjava i pripreme za Drugi svetski rat{to mi je najveca glupost u citavom filmu}, nema ni zanimljivih licnosti u filmu, ona ciganka je bas glup lik, lik Rachael McAdams su ubili u prvih 20min filma...
A ni sam Morijarti se nije pokazao tolikim genijem kakav je on stvarno.
Samo je onaj finalni obracun dobar.

Ne znam da li se pravi 3 deo... Ali ako se pravi nadam se da ce opet biti neka Londonska misterija a ne sprecavanje globalnog rata...

Mr. Bushido Posted - 13/07/2011 : 19:36:15
Prvi foršpan!

http://www.youtube.com/watch?v=lNxhpNpnAkk
Herr BIG BAD WOLF Posted - 02/02/2010 : 17:43:08
baš je fora i zabavan sherlock. udri po čipsu i pivi i eto veselja!

(ima duha film, iako se na momente izgubi)

(sviraju Dublinersi - i to "The Rocky Road to Dublin"!!!)

(nakon Lock, Stocka i Snatcha, meni najdraži film ovog redatelja)
SnotMan Posted - 02/02/2010 : 15:27:33
quote:
Originally posted by panzer

quote:
Originally posted by no1

quote:

quote:
Originally posted by no1

svati ovo kako hočeš
HAHAHAHAHAHA

zato što imam baš sve što se dalo nabaviti o Sherlocku na filmu - da imam i neke nijeme - i vidio sam stvarno svašta - ali ovo je malo gore da prostite...

Neznam šta je tu smiješno,pa čovjek je donio u filmsku industriju neke revolucionarne stvari.
Daj mi molim te reci tko je dosad snimao filmove na način na koji ih on snima.

Baš me zanima da li češ tako govoriti kad netko snimi film, u kojem če biti Texa i Carson pederčine, Kit pijandura, a Tiger Jack čovjek, koji tuče žene. Onda če još neki Paja Patak snimiti Zagora u ulozi mentalnog bolesnika, koji siluje koze i Čika kao vlasnika bordela pa če slika biti potpuna.

A onda češ reči Pa šta su to snimili?!!! ... Vidiš, isto ti je sa Sherlockom. Umjesto da Ritchie snimi film o nekom novom detektivu, sad je napravio nešto zbog čega se Doyle vrti u grobu nadsvjetlostnom brzinom ...

Za prave fanove Sherlocka: Zamislite si, da Downey nije Sherlock, nego da je neki XY, recimo Tvrdko Tvrdić i rešena stvar. Možete pogledati film i nečete se ljutiti.

Zashto da ne,ako autor ima svoju viziju i htio bi da vidi kakav bi bio svijet u kojem su tex i carson pederchine te snimi film,ne vidim automatsko smeche.Ne ideoliziram junake da ih sebichno chuvam u svijetlu u kojem meni pashu.
panzer Posted - 02/02/2010 : 15:05:57
quote:
Originally posted by no1

quote:

quote:
Originally posted by no1

svati ovo kako hočeš
HAHAHAHAHAHA

Neznam šta je tu smiješno,pa čovjek je donio u filmsku industriju neke revolucionarne stvari.

Baš me zanima da li češ tako govoriti kad netko snimi film, u kojem če biti Texa i Carson pederčine, Kit pijandura, a Tiger Jack čovjek, koji tuče žene. Onda če još neki Paja Patak snimiti Zagora u ulozi mentalnog bolesnika, koji siluje koze i Čika kao vlasnika bordela pa če slika biti potpuna.

A onda češ reči Pa šta su to snimili?!!! ... Vidiš, isto ti je sa Sherlockom. Umjesto da Ritchie snimi film o nekom novom detektivu, sad je napravio nešto zbog čega se Doyle vrti u grobu nadsvjetlostnom brzinom ...

Za prave fanove Sherlocka: Zamislite si, da Downey nije Sherlock, nego da je neki XY, recimo Tvrdko Tvrdić i rešena stvar. Možete pogledati film i nečete se ljutiti.
Rick Posted - 02/02/2010 : 11:55:08
Džeremi Bret je ultimativni Šerlok. Serija u produkciji "Granade", ne samo zbog Džeremija, već i drugih svojih vrednosti, najbolja ekranizacija čuvenog detektiva. Ričijev film je stoga i prepun gomile omaža ovoj seriji, a Dauni i sam ističe da se u kreiranju lika oslanjao na Džeremijevu interpretaciju (što se lako da i primetiti).
Inače, film jeste onakav kakav danas jedino i može da zaradi koji dolar na blagajnama.

Odličan text koji miri stare i nove fanove na http://paradoksija.blogspot.com/2010/02/film-serlok-holms-2009.html
no1 Posted - 02/02/2010 : 10:45:30
quote:

quote:
Originally posted by no1

svati ovo kako hočeš
HAHAHAHAHAHA

Počevši od Lopovi ubojice,Snatcha,RockenRolla pa sad i Holmesa.
Tebe najviše smeta što je promjenio sliku Holmesa kakvog svi poznajemo.
Šta želiš reči time,da si sve vidio i pročitao vezano za Holmesa.
Pa kakve to veze ima,jedino ako nije tako duboko otišlo u recimo alter ego Holmesa onda pardon:)

rommel Posted - 01/02/2010 : 23:51:23
quote:
Originally posted by no1

svati ovo kako hočeš
HAHAHAHAHAHA

rgorgiev Posted - 01/02/2010 : 22:57:05
Ma film je TOP. I da nema nista drugo u njemu, vrjedilo bi gledati zbog imena, price i A.K.D
no1 Posted - 01/02/2010 : 22:52:49
quote:

quote:
Originally posted by no1

quote:

ali to nije holmes kojeg znam kojeg volim i kojeg želim vidjeti

Da ništa drugo u filmu ne valja,to mu daje odličnu ocjenu.
Pun mi je k.... detektiva tipa Poirota,Holmesa kakvog poznajemo.
Uštogljenih,uvijek ulaštenih cipela i besprijekorno obučenih koji u životu nisu ni prdnuli na glas a kamoli popili koju čašicu više.
Tako mi je drago što je Ritchie razbio mit o takvom Holmesu.(meni je i to mi je neizmjerno drago)

ruku na srce onda je to mogao biti pero perić a ne sherlock holmes - ako želiš nešto drugo onda ne idi gledati jebenog sherlocka holmesa (fantomasa, lupina, poirota, mrs. marple, whatever) - ali ne...ime je mamac da navuce i one budale koje se možda ponadaju da je ipak nešto sveto....u tekstu o sherlocku ovo:
"Uštogljenih,uvijek ulaštenih cipela i besprijekorno obučenih koji u životu nisu ni prdnuli na glas a kamoli popili koju čašicu više."
ovo može napisati samo čovjek koji nema veze sa sherlockom - i da takvima novi sherlock mora biti sjajan - sve sa onom jebenom lulom u temzi - živili vi meni

Ne razumijem na koji način ti doživljavaš filmove,stvar slobodnog izražavanja.
Zašto si ga uopće išao i gledati kad znaš tko je redatelj,pa šta si očekivao od Richia!?
Nemam veze s Sherlokom,pa ako misliš kao ono držanje za ruke duge šetnje i to onda sigurno nemam.
Pa zar misliš da da mu treba ime da se njegovi filmovi gledaju,čovjek već sada spada u kultne redatelje moj Holmesu!

SnotMan Posted - 01/02/2010 : 22:46:10
Respect,ja nikada nisam volio neshto posebno sherlocka ali prepoznajem tu ljubav.

rommel Posted - 01/02/2010 : 22:35:57
quote:
Originally posted by no1

quote:

Uštogljenih,uvijek ulaštenih cipela i besprijekorno obučenih koji u životu nisu ni prdnuli na glas a kamoli popili koju čašicu više.
Tako mi je drago što je Ritchie razbio mit o takvom Holmesu.(meni je i to mi je neizmjerno drago)

ruku na srce onda je to mogao biti pero perić a ne sherlock holmes - ako želiš nešto drugo onda ne idi gledati jebenog sherlocka holmesa (fantomasa, lupina, poirota, mrs. marple, whatever) - ali ne...ime je mamac da navuce i one budale koje se možda ponadaju da je ipak nešto sveto....u tekstu o sherlocku ovo:
"Uštogljenih,uvijek ulaštenih cipela i besprijekorno obučenih koji u životu nisu ni prdnuli na glas a kamoli popili koju čašicu više."
ovo može napisati samo čovjek koji nema veze sa sherlockom - i da takvima novi sherlock mora biti sjajan - sve sa onom jebenom lulom u temzi - živili vi meni

panzer Posted - 01/02/2010 : 21:53:00
Mislim, da ču radije pročitati Complete Sherlock Holmes do kraja.
SnotMan Posted - 01/02/2010 : 21:47:30
quote:
Originally posted by no1

quote:

otprilike isti razlog zashto mi se svidio film.I,naravno pashe mi chitava atmosfera filma,odlichna fotografija
no1 Posted - 01/02/2010 : 21:38:02
quote:

rommel Posted - 01/02/2010 : 20:04:15
7% solution
Witchblade Posted - 01/02/2010 : 19:21:11
quote:
Originally posted by Mhejl

Da, u pitanju je kokain.

... a ponekad i morfij. Ali da, bio je skloniji kokainu.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000