T O P I C R E V I E W |
sawitch |
Posted - 24/03/2009 : 14:16:32 Evo topica i o serijama..
Meni najbolja - The Sopranos |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
sawitch |
Posted - 17/06/2025 : 11:37:16 Hvala na konstruktivnom odgovoru |
jagodanbg |
Posted - 17/06/2025 : 10:33:10 quote: Originally posted by sawitch
Je l' neko ovde pricao da je The Wire dobra serija? Odgledao prvu epizodu, tezak krs.
     |
sawitch |
Posted - 17/06/2025 : 08:05:24 Je l' neko ovde pricao da je The Wire dobra serija? Odgledao prvu epizodu, tezak krs. |
koze123 |
Posted - 17/06/2025 : 00:01:24  Konačno sam završio svih 120 epizoda Lost-a, prvi put, posle skoro godinu dana gledanja (sa pauzama). I kad se osvrnem na to, drago mi je što sam je pogledao, definitivno jedna od boljih serija koja je imala sjajnu ideju i realizaciju u prvih par sezona, ali se nekako razvodnjila kako je radnja trajala i postala je toliko konfuzna i zapetljana da autori nisu našli najbolji način da otpetljaju sve konce. Svaka sezona je kao drugi "žanr" i tera priču u sve luđem smeru, a opet sve to nekako ima smisla u kontekstu događanja. Sam kraj i sama poslednja epizoda mi se jako svidela, baš zato što ne nudi kompletne odgovore, već u stilu seriju se fokusira na jedan deo i njega razrađuje kako treba. Redom:
Prva sezona - klasična "survivor" priča gde je glavni fokus na preživljavanju, sa dovoljno misterije da drži pažnju i pored klišeiziranih momenata koji su prosto neophodni. Odlično postavljanje i predstavljanje likova, flešbekovi jako dobri (ali neujednačeni), fokus na Džonu jako bitan i čini celu sezonu veoma interesantnom. Vrlo dobro.
Druga sezona - moj favorit. Cela misterija oko bunkera je meni najbolji deo serije, i ovde se pored tog dela preživljavanja stavlja mnogo više akcenat na misteriju ostrva i "hatch-a", produbljuje se odnos sa Othersima, flešbekovi donose mnogo (bitne) pozadine, a likovi su dodatno produbljeni (pritom uvodi se Desmond, gde ćeš bolje). Ipak akcenat na misteriji čini ovu sezonu najboljom, za mene - bindžovana je bez pauze. 
Treća sezona - takođe, izuzetno dobro, tik iza druge sezone po kvalitetu, misterija se produbljuje, uvode se novi likovi i pozdravljamo se sa drugim likovima. Prvi put se pojavljuje Ben koji je možda i najbolji lik u seriji, definitivno najrazrađeniji i najnepredvidljiviji, Desmond i Čarli sa svojim sub-plotom nose kraj sezone. Definitivno najnapetiji kraj koji je preinteresantan, takođe bindžabilno maksimalno, i nažalost ove dve sezone su peak serije. Može da se stane sa gledanjem ovde, toliko je kvalitetno sve izvedeno do ovog trenutka.
Četvrta sezona - uh, meni najdosadnija ubedljivo. Od prve epizode se vidi pad u kvalitetu, pre svega u pisanju. Posle preinteresantnog i prenapetog kraja prethodne epizode radnja se maksimalno usporava, uvodi se previše novih a neinteresantnih likova, a flešbekovi... Pa reći ću samo da koliko je bila dobra ideja napraviti ovaj twist sa flešbekovima na kraju treće sezone, toliko ovde ubijaju svaku vrstu napetosti . Najbolja stvar je što kratko traje, iako se neke bitne stvari dešavaju koje su važne za kasniji tok priče. Radnja odlazi mnogo više u SF nego ranije, a cela fora sa pomeranjem ostrva mi je bila ekstremno glupa.
Peta sezona - Back on track, dosta zanimljivije i zabavnije, time travel je možda malo kontroverzan, ali odlično uklopljen. Cela misterija sa Darmom se polako objašnjava, i to iz prve ruke, što je meni ogroman plus što taj deo nije zaboravljen.  Dosta je napeto i interesantno, brzo se gleda, iako je sad full SF. Dobar kraj.
Šesta sezona - Podeljeno mi je mišljenje za poslednju sezonu: sama završnica mi se jako svidela, ali radnja mi se na početku i u prvoj polovini sezone dosta odužila i dosadila, pa je pred kraj ubrzala pacing. Iskreno gurao sam malo na silu da je završim, izgubio sam pomalo interesovanje, a sama tajna ostrva mi je bila underwhelming i nije ispunila očekivanja. Predugo smo gledali da bismo dobili samo te neke vague odgovore i malo se osećam nasamareno. Da nije bilo poslednjih par epizoda (a posebno poslednje) možda bih i rekao da nije redno gurati do kraja, ali završnica je pre svega emotivna i lepo je uklopila sve likove do tad i završila njihove priče na dostojan način. Iako nismo otkrili sve misterije i nije sve razrešeno na zadovoljavajuć način, svi likovi su dobili proper send off. Malo bolje od četvrte sezone, ali za mrvicu.
Definitivno mi je bilo zabavno i držalo je pažnju kao serija koju on / off pratim, bez nekog pritiska da pogledam sve odjednom. The Misterija koja je u svojim najboljim momentima vrhunska, dok u svojim najlošijim iritira publiku. 
Sa razlogom se posmatra kao obavezan deo pop kulture i obavezno gledanje za ljubitelje misterije i SF-a.  |
naker |
Posted - 06/06/2025 : 21:56:20 
Love, Death & Robots S4
Pa, ovo je bilo veliko razočarenje i gubljenje vremena. Od deset epizoda u ovoj četvrtoj sezoni samo dve vredne pamćenja. #3 Spider Rose koja je totalni SF, i #8 How Zeke Got Religion koja će mnoge podsetiti na Hellboya. Ostatak potrošna roba; niti je dobro napisano, niti je animacija nešto posebno, niti su epizode zabavne i smešne. Od deset epizoda čak dve imaju u glavnim ulogama faking mačke wtf.
Bedak na šta je spala ova serija koja je u prethodnima sezonama bila poznata po originalnošću i eksperimentalnošću  |
supermark |
Posted - 03/06/2025 : 23:51:12 Bome su odužili između druge i treće sezone… |
jagodanbg |
Posted - 03/06/2025 : 14:48:15 Ooooooodlična:
https://www.imdb.com/title/tt3428912/
 |
jaki |
Posted - 02/06/2025 : 22:08:01 The Studio https://www.imdb.com/title/tt23649128/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_1 |
naker |
Posted - 02/06/2025 : 21:32:52 Klinci porasli da ih više ne možeš ni prepoznati, ali evo najave za petu, poslednju sezonu Stranger Things.
|
alexts |
Posted - 02/06/2025 : 16:29:57 Smiri se malo.
je rekla, mislim |
delboj |
Posted - 02/06/2025 : 14:53:43 Ne znam. Meni je zvučalo kao "sad svi", ali ne mogu ništa da tvrdim. |
naker |
Posted - 02/06/2025 : 12:53:51 Ljudi odmaraju sa Fejsbukom? |
supermark |
Posted - 02/06/2025 : 11:03:30 Ne, poslušao par put |
delboj |
Posted - 02/06/2025 : 10:50:04
Može li neko da razebere šta kaže ovdje na 3:26 poslije ljudi odmaraju? |
Peyo |
Posted - 02/06/2025 : 00:51:04 Veselio sam se drugoj sezoni 1923.
Nažalost nisu mi ispunjena očekivanja.
Nekako zbrzano, puno nelogičnosti, a sa završetkom sam izrazito nezadovoljan. |
Zula |
Posted - 01/06/2025 : 18:45:11 Preporuka za krimi seriju Dept. Q (Netflix)
Serija (9 epizoda) je nastala prema prvoj knjizi (od 10) o Odjelu Q danskog autora Jussi Adler-Olsena.
Seriju je režirao Scott Frank poznat po scenarijima i/ili režiji mnogih dobrih filmova i serija: Minority Report, Logan, Godless, Damin Gambit...
Kome su se dopale knjige i prve 4 filmske adaptacije bit će vrlo zadovoljan i ovom serijom. Umjesto u Danskoj sve se događa u Škotskoj, a zanimljivo je i usporediti tko je bolji Carl Morck - Matthew Goode (serija) ili Nikolaj Lie Kaas (film) |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 31/05/2025 : 12:04:18 umrla Loretta Swit |
jagodanbg |
Posted - 27/05/2025 : 13:30:21 Nije losa mini serija. Verujem da svi znate ko je Maršal Bes.
https://www.imdb.com/title/tt15399640/
 |
Tonka24 |
Posted - 24/05/2025 : 17:02:14 The Glass Dome 2025
8/10 Imdb 6.7/10
https://www.imdb.com/title/tt30750108/?ref_=ls_t_45
|
Tonka24 |
Posted - 24/05/2025 : 16:59:35 The Gardener 2025
7/10 Imdb 6.3/10
https://www.imdb.com/title/tt30494784/?ref_=ls_t_44
|
sawitch |
Posted - 23/05/2025 : 08:29:14 Spicio ponovo i Pacifik. Dao sam seriji osmicu jer stvarno ima jako dobrih prikaza pakla ratovanja na Pacifiku. Ali u odnosu na Band of Brothers ovde je kasting losiji i prica nam ne daje likove za koje se vezujemo. |
udarnik007 |
Posted - 23/05/2025 : 00:01:51 Taman sam završio ovih dana Fraisera i odlučio krenuti s Kafićem uzdravlje od početka. Bila su to neka druga vremena, neka bolja televizija... I ja sam malo provjeravao godišta glumaca i iznenadilo me da je Norm bio tako mlad kad je Cheers krenuo, dao bih mu barem 10 godina više. Počivao u miru. |
King Warrior |
Posted - 22/05/2025 : 07:41:56 Nevjerovatno je da je imao samo 76 godina. Kada je poceo Cheers imao je dakle 33. Oduvijek je bio starolik. |
panzer |
Posted - 21/05/2025 : 20:48:21 Zbogom, Norm: https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2025/may/20/george-wendt-dead-cheers-norm |
jagodanbg |
Posted - 17/05/2025 : 00:11:27 
 |