T O P I C R E V I E W |
Tonto |
Posted - 20/03/2020 : 10:37:45 Evo ako se nekome da pričat o još nečemu osim virusa može se igrati...
Zanima me vaših Top 10 albuma u glazbi. Možda obratimo pažnju na nešto što nam je promaklo ispod radara ili čemu nismo posvetili dovoljno pažnje. Dozvoljen je samo jedan album po izvođaču i nije nužno, ali probajte sa ne više od dva livea. Redosljed nije bitan. Dozovljeno je i 5 komada memorable mentionsa.
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
vukozec |
Posted - 16/03/2025 : 16:29:14 quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by Tonto
The Devil Makes Three - A Little Bit Faster and a Little Bit Worse
Odlična lista, ali posebno me obradovalo vidjeti ovaj manje znan dragulj ;)
Da se malo vratimo na prvu stranu i prvi post teme: novi album upravo vani i standardno odličan. E da hoće negdi blizu svratiti. |
Tonto |
Posted - 04/02/2025 : 13:49:01 Tom Waits’ 20 favourite albums:
In the Wee Small Hours – Frank Sinatra Solo Monk – Thelonious Monk Trout Mask Replica – Captain Beefheart Exile On Main Street – The Rolling Stones The Sinking of the Titanic – Gavin Bryers The Basement Tapes – Bob Dylan Lounge Lizards – Lounge Lizards Rum Sodomy and the Lash – The Pogues I’m Your Man – Leonard Cohen The Specialty Sessions – Little Richard Startime – James Brown Bohemian-Moravian Bands – Texas-Czech The Yellow Shark – Frank Zappa Passion for Opera Aria Rant in E Minor – Bill Hicks Prison Songs: Murderous Home – Alan Lomax Collection Cubanos Postizos – Marc Ribot Houndog – Houndog Purple Onion – Les Claypool The Delivery Man – Elvis Costello |
Cromwell |
Posted - 03/01/2025 : 09:57:14 Kao i prošle godine evo moja statistika slušanja za 2024tu
Bendovi:
1. Atheist 2. Metallica 3. Rush 4. High on Fire 5. Judas Priest 6. Eloy 7. Joshua Quimby 8. 1476 9. Coroner 10. Moonblood
Albumi:
1. Inquisition - Veneration of Medieval... (blekerština kakva bi to trebala biti) 2. VA - Hillbillies in Hell (masivna kompilacija manje poznatog outlaw countryja, ima pravih dragulja) 3. Atheist - Elements (najbolji prog/jazz/death metal ikad) 4. Joshua Quimby - Back Home (redneck genije prokletog Lemmyjevskog glasa i nevjerojatno raznovrsne palete ideja) 5. Billy Strings - Highway Prayers (megaalbum bez ijedne loše pjesme. Vrh!) 6. Bruce Dickinson - The Mandrake Project (vrhunski povratak! Također album gotovo bez loše pjesme dok dojam kvari samo možda mrvicu prečista produkcija) 7. Judas Priest - Invincible Shield (slično ko i Brus. Energija ko prije 30 godina dok su bili u naponu snage) 8. Nemeček - Prokletije 2 (domaći album godine i svojevrsni unikat jer je ovo zapravo black metal bez kričavog vokala. Fala Vukozecu na otkriću.) 9. 1476 - Our Seasons Draws Near (black metal/postpunk a ovaj drugi inače ne mogu smislit. melodično, himnično i melankolično do bola) 10. Eloy - Dawn (Eloy mi je vjerojatno najveće otkriće ove godine. Arnažmani, ideje, melodije, ma sve. Totalni Hidden Gem!)
Pjesme:
1. Van der Graaf Generator - White Hammer 2. Nemeček - Olovni 3. Ladytron - Destroy Everything You Touch 4. Solar Cross - Entwined Pathways 5. Gnidrolog - Same Dreams 6. Inquisition - Witchcraft Within... 7. The Gauntlet - Damnation Calls with Haste 8. Atheist - Enthralled in Essence 9. Maquahuitl - Ahantoc 10. Joshua Quimby - Big Mack Truck
|
naker |
Posted - 28/11/2024 : 21:30:02 Tekstopisanje u smislu da je kvalitetno, ne da je tematski blisko mjuzi iz '70tih. Deprica je grunge. |
vukozec |
Posted - 28/11/2024 : 14:24:27 sa razlikom da su rokeri 70ih pjevali o elfovima i vilenjacima i vilenjakinjama koje su povalili ili će tek povaliti, a grungeri su pjevali o tome kako su u bedu jer su im najbolji frend i/ili cura umrli od droge ili nekog drugog suicida, pa sad i sami razmišljaju o istom, a i dok su bili živi su bili u jednakom crnjaku :) |
naker |
Posted - 27/11/2024 : 21:23:28 Hard mode - samo jedan album po bendu jer inače pola liste ode na Soundgarden.
#10 Dry as a Bone (Green River) #9 Siamese Dream (Smashing Pumpkins) #8 Apple (Mother Love Bone) #7 Above (Mad Season) #6 Core (Stone Temple Pilots) #5 Temple of the Dog (Temple of the Dog) #4 Nevermind (Nirvana) #3 Dirt (Alice in Chains) #2 Badmotherfinger (Soundgarden) #1 Ten (Pearl Jam)
Najbolji opis ovog žanra/scene na koji sam naišao je da je grunge glitch u Matrixu gde je muzika '70tih na kratko vaskrsnula u '90tim. U poslednjih recimo pola godine isključivo slušam grunge i obnavljam gradivo i nadoknađujem propušteno i nebitno da li se govori o muzici, riffovima, vokalu, tekstopisanju, bubnjevima, zvuku, melodičnosti, harmoniji, energiji.. sve je na veoma visokom nivou. Kada se hladne glave posmatra sa vremenske distance taj period zaista neshvatljivo kako je moguće da se u tako kratkom vremenskom periodu i na tako ograničenoj geografskoj širini i dužini pojavio toliki broj kvalitetnih bendova koji je izbacivao vrhunske albume. Grunge je poslednja velika i revolucionarna stvar koja se desila u rock-u, što za mene znači i poslednja velika i bitna stvar koja se desila u muzici uopšteno. |
Tonto |
Posted - 27/11/2024 : 12:52:17 Ja sam manje vise grunge hejter, kod mene bi to bilo ovako nekako
1. Days of the new (red) 2. Above 3. Ten 4. Temple of the dog 5. Days of the new (green) 6. Days of the new (yellow) 7. Purple ...
Ostalo mi je neslusljivo.
|
vukozec |
Posted - 27/11/2024 : 11:51:41 Top 10 grunge albuma:
#10 Temple of the Dog #9 Yield #8 Superuknown #7 Mad Season #6 Singles OST #5 Superfuzz Bigmuff Plus Early Singles #4 Vs #3 Bleach #2 In Utero #1 Ten |
Chief Warhead |
Posted - 20/07/2024 : 18:11:07 Sam da skrenem pažnju na kolekciju uživo snimaka pod nazivom Prime Quality Beef, ima dosta kandidata za Kapetanov top 10 koji u studijskim verzijama ne bi mogli ni da prismrde. Par mojih favorita:
|
alexts |
Posted - 24/01/2024 : 09:59:51 10 albuma za 10/10 (Pop/Rock - iz kolekcije)
Power, Corruption & Lies New Order
Abbey Road The Beatles
Behaviour Pet Shop Boys
Dare! The Human League
The Lexicon of Love ABC
Rumours Fleetwood Mac
The Queen Is Dead The Smiths
Graceland Paul Simon
Thriller Michael Jackson
Is This It The Strokes |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 17/01/2024 : 04:50:00 mnogo je dostupne muzike meni licno veca je sansa da slusam neku avangardnu lo-fi iz saharske ADR koja pogadja gde treba nego nesto sto vrte stanice a ne dotice me
|
naker |
Posted - 16/01/2024 : 20:41:00 quote: Originally posted by don_draper Ne bih rekao da je Radiohead zapostavljen. Velika vecina bendova iz Engleske s kraja 90-ih i pocetka 00-ih su bili imitacija Radioheada Njihov progresivni mentalitet u glazbi je stvarno bio enorman utjecaj U sklopu alternativne glazbe stavio bih OK Computer uz Nevermind, Definitely Maybe i Achtubg Baby kao najvazniji album 90-ih.
Struka, kolege muzičari, i autori iz drugih branši su odavno prepoznali ko je i šta je Radiohead. Više sam mislio na to da znam malo, ali jako malo ljudi sa ovih prostora koji slušaju Radiohead. Po meni jedan najpotcenjenijih bendova koji neopravdano prolaze ispod radara. |
Cromwell |
Posted - 16/01/2024 : 14:25:46 Jako dobar! Di se skrivao do sada? Skidam!
btw Joshua Quimby mi je svakodnevno na repertoaru i to uglavnom live sessionsi sa jutuba. Vjerojatno si ovjerio već ali za slučaj da nisi - obavezno daj. Duplo moćnije nego sa albuma i to govorim ja koji sam sam tvrdi albumaš i liveovi me uglavnom ne zanimaju.  |
Tonto |
Posted - 16/01/2024 : 12:36:36 quote: Originally posted by Cromwell
Uuu ovaj Quimby je bomba! To ide odmah na preslušavanje! Isto kao i Dirtwater iako su samo 2 nove stvari :(
Colter Wall me brutalno razočarao, premekane pjesme i iritantna producentska odluka da u miksu gurne vokal nenormalno naprijed. Ulazi mi u intimni prostor (haha) i užasno me živcira. Najveće razočaranje prošle godine
Tyler nije još stigao na red ali sam čuo par pjesama sa albuma i znam da će biti odličan.
Ovaj ostatak sam većinu toga čuo ali nije mi ništa dobro sjelo.
Cromwelle, kad smo prošlogodišnjih country albuma evo vrti mi se jutros jedan po prvi put i izvrstan mi je... ono baš, baš... i mislim da bi trebao biti i tebi dobar.
|
Shaner |
Posted - 16/01/2024 : 08:36:47 quote: Originally posted by don_draper
Ne bih rekao da je Radiohead zapostavljen. Velika vecina bendova iz Engleske s kraja 90-ih i pocetka 00-ih su bili imitacija Radioheada Njihov progresivni mentalitet u glazbi je stvarno bio enorman utjecaj U sklopu alternativne glazbe stavio bih OK Computer uz Nevermind, Definitely Maybe i Achtubg Baby kao najvazniji album 90-ih
Nisam neki stručnjak za glazbu, ali nikad ne bih rekao da je ovo alternativa. 
|
don_draper |
Posted - 16/01/2024 : 08:33:11 U biti, rock 90-ih bih proizvoljno podijelio na trecine U prvoj je taj jaki grunge utjecaj Nirvane Druga trecina dominacija Britpopa i udaranje po nostalgiji A zadnja je dominacija Radioheada, pojava elektronike uz klasicne instrumente i malo eksperimentalnija i naprednija razmisljanja |
don_draper |
Posted - 16/01/2024 : 08:29:55 quote: Originally posted by naker
Premalo se priča o Radioheadu, tuga koliko malo ljudi je uopšte svesna koliko često se njihova muzika koristi u bitnim scenama poznatih i filmova i serija. Jedan od najuticajnijih bendova eksperimentalnog i alternativnog rocka.
Malo edukacije:
Ne bih rekao da je Radiohead zapostavljen. Velika vecina bendova iz Engleske s kraja 90-ih i pocetka 00-ih su bili imitacija Radioheada Njihov progresivni mentalitet u glazbi je stvarno bio enorman utjecaj U sklopu alternativne glazbe stavio bih OK Computer uz Nevermind, Definitely Maybe i Achtubg Baby kao najvazniji album 90-ih
|
Tonto |
Posted - 16/01/2024 : 00:27:44 Mentodosadno... |
naker |
Posted - 15/01/2024 : 23:55:29 Premalo se priča o Radioheadu, tuga koliko malo ljudi je uopšte svesna koliko često se njihova muzika koristi u bitnim scenama poznatih i filmova i serija. Jedan od najuticajnijih bendova eksperimentalnog i alternativnog rocka.
Malo edukacije:
|
don_draper |
Posted - 15/01/2024 : 22:22:59 Zar ih ima uopce 10?
Moja lista bi bila
1. In Rainbows 2. OK Computer 3. Kid A 4. A Moon Shaped Pool 5. The Bends 6. Amnesiac 7. Hail to the thief 8. King of Limbs 9. Pablo Honey |
vukozec |
Posted - 15/01/2024 : 22:17:24 Top 10 Radiohead albuma:
1. OK Computer 2. Bends 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Pablo Honey
 |
Tonto |
Posted - 07/01/2024 : 12:22:35 A vidis, meni je bolje legao colter nego tyler... ali kuzim te, izgubio je na energicnosti i otisao vise u nekom baladnom smjeru. |
Cromwell |
Posted - 07/01/2024 : 11:20:38 Uuu ovaj Quimby je bomba! To ide odmah na preslušavanje! Isto kao i Dirtwater iako su samo 2 nove stvari :(
Colter Wall me brutalno razočarao, premekane pjesme i iritantna producentska odluka da u miksu gurne vokal nenormalno naprijed. Ulazi mi u intimni prostor (haha) i užasno me živcira. Najveće razočaranje prošle godine
Tyler nije još stigao na red ali sam čuo par pjesama sa albuma i znam da će biti odličan.
Ovaj ostatak sam većinu toga čuo ali nije mi ništa dobro sjelo. |
Tonto |
Posted - 06/01/2024 : 12:17:41 ... i ovo je dobar country album iz prošle godine
a Tylera si pretpostavljam slušao.
... i ne vjerujem da ti se prošlogodišnji Colter nije svidio.
|
Tonto |
Posted - 06/01/2024 : 12:07:49 quote: Originally posted by Cromwell
Novi country albumi sve previše izglancana smeća koja više vuku na pop proizvode nego autentične odmetnike.
Dirtwater ima novi EP (ovo će ti leći ko budali žlepa )
Ako nisi baci uho na ovog. Trebao bi biti tvoj đir, meni je izvrstan. I on ima novi album.
Daniel možda nije tvoj đir, ali je svakako vrijedan šanse. Novi album je odličan, Nashville đir.
Mislim da ja i ti nismo dosad pricali o Williamu, ali svakako je jedan od mojih velikih favorita. Sprema novi album, singlovi su tu.
Joshua Quimby mi je otkriće mjeseca, ima prošle godine neke EP-je, a album iz 2022. je izvrstan. Ovo bi trebalo biti bas za tebe.
...a ovaj me razbio.
|