forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Golconda - službena tema

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
ReemCP Posted - 29/09/2019 : 13:11:35

quote:
Originally posted by Golconda

👀 Poštovanje, svi naši budući prijatelji!

Evo, dočekasmo i ovaj trenutak, da vam se zvanično obratimo i predstavimo, kažemo koju reč o nama i našim planovima, moramo priznati, već neko vreme se sve ovo krčka, ali nam je uglavnom pošlo za rukom da se zadržimo "ispod radara", barem za širi auditorijum... 😎

Mi smo potpuno nova mala (možemo, donekle, reći i - porodična) izdavačka kuća, sa solidnom ambicijom da po ugledu na neke, u ovom poslu, "susedske uzore", ovoj našoj, ne preterano velikoj, ali ipak brojnoj publici, predstavimo neka izdanja koja drugi nisu, te na taj način pokušamo da obogatimo još malo ovu našu zajedničku strip scenu. Nema nas puno, ali imamo sjajnu ekipu istinskih stripoljubaca, pa će naša izdanja biti rađena, bukvalno, „kao da ih radimo za sebe“… 🙂

👋 Puno pozdrava iz 🎩 Golconde!

Ova tema/topic neka bude o novom, ambicioznom izdavaču kojem želimo svi mnogo sreće u njihovom radu Možda ne bi bilo loše da ovdje pišemo o njihovim izdanjima, najavama, da im postavljamo pitanja o njihovim izdanjima, prijedlozima i svemu čega se sjetimo

Facebook: https://www.facebook.com/golconda.rs/
Instagram: https://www.instagram.com/golconda.srb/

Službeni sajt: https://www.golconda.rs/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
misterx381 Posted - 04/08/2025 : 19:06:04
A
henry Posted - 04/08/2025 : 18:58:56
Korica b je super ali je jedna od mnogih.
Korica a je nesvakidašnja.
Guzonjin sin Posted - 04/08/2025 : 18:34:29
B
jagodanbg Posted - 04/08/2025 : 12:07:23
B
ken2 Posted - 04/08/2025 : 09:04:14
quote:
Originally posted by Jozzinelli

quote:
Originally posted by ken2

ali, zar zaista mislite da toliko ljudi prepoznaje bronsonovu facu, pa da će ih privući ako ne znaju za džudasa?

Ma jok, naravno da mnogo više ljudi poznaje Džudasa, noseći strip nekadašnje LMS edicije, ko se još seća nekog tamo Bronsona?!

Kao kad bi rekli da je većini ljudi poznatiji lik sa tvog avatara od Fidela i Če Gevare.

a ja sam kao rekao da je džudas poznatiji od bronsona?
tex2 Posted - 04/08/2025 : 08:26:29
Čitao zadnji put prije ohoho godina, pamtim kako mi je serijal bio vrhunski, kvalitetne priče, pravi western, ne znam kako će mi danas sjesti?
nenno Posted - 04/08/2025 : 08:22:12
Moram priznati da u moje vrijeme početka sakupljanja stripova tamo sredinom 80-ih Džudas nije nešto kotirao u kolekcionarskim krugovima pored Zagora, Bleka, Teksa i ako sam tada pročitao epizodu-dvije..... Zato pitam znalce - kvaliteta priča tj. samog izdanja u odnosu na recimo K. Parkera?
Jozzinelli Posted - 04/08/2025 : 00:17:18
quote:
Originally posted by ken2

ali, zar zaista mislite da toliko ljudi prepoznaje bronsonovu facu, pa da će ih privući ako ne znaju za džudasa?

Ma jok, naravno da mnogo više ljudi poznaje Džudasa, noseći strip nekadašnje LMS edicije, ko se još seća nekog tamo Bronsona?!

Kao kad bi rekli da je većini ljudi poznatiji lik sa tvog avatara od Fidela i Če Gevare.

ken2 Posted - 03/08/2025 : 13:08:05
i meni se kao naslovnica prvog broja više sviđa portretna varijanta A, kao direktan omaž na bilo jednom na divljem zapadu i općenito špageti vesterne i njihova zumiranja lica i očiju
vatrena_stenica Posted - 03/08/2025 : 10:41:52
Konačno da se oko nečeg složim sa Aleksom. 😎 Druga naslovnica je kul, ali jeste uobičajena i može da vuče na više stvari. Mene bi lično privukla A, tj. Bronsonova faca. (Probala bih čak i da je zarotiram za 90°, isečem malo gornji i donji deo, ali da ostane dovoljno face za prepoznavanje, da vidim da li je efektnije)
alexts Posted - 03/08/2025 : 01:11:17
Naslovna A, ako ide na kioske. Zaista takva portret strip western ilustracija nije odavno viđena na kioscima i mogla bi da privuče nečiju pažnju, izuzev onih koji traže baš Džudasa. Druga varijanta je uobičajena.
Jozzinelli Posted - 02/08/2025 : 23:59:15
Ako treba da se bira između 2 klasične, pozerske naslovnice, bolja je naslovnica A za "ličnu kartu",
pre će privući kupce na kiosku, one koji su davno čitali Džudasa, ili pak one koji ga nisu čitali, ali vole western.
Pre će skrenuti pažnju eventualnih kupaca Čarls Bronson u krupnom planu, nego druga naslovnica,
na kojoj se ni ne vidi jasno lice glavnog junaka, uprkos nekim standardnim motivima kao što su zalazeće sunce, suva grana
i ptičurine na njoj, što sveukupno vuče malo i na Dilana Doga.

ken2 Posted - 02/08/2025 : 23:42:57
svemirski patroldžija i nepoznati konjanik
od majstora marcella
ponavljam se, ali kad se mora :)
to bi bilo lijepo da izdate u lms, kad već idete i s džudasom, što je za svaku pohvalu
koliko sam ja pratio, osim trapera kerrya, nijedan drugi strip koji je izlazio kao dodatak nije dobio novo izdanje, a lms naslovnica sa svemirskim patroldžijom ilitiga johnny parade-om bi bila senzacija
AleksandarN Posted - 02/08/2025 : 21:55:10
Ljubiteljima muskaraca se dopada korica A.

Ja glasam za koricu B.
fandango Posted - 02/08/2025 : 13:50:00
Korica A za prvi broj, a korica B za drugi broj :)
cerichus Posted - 02/08/2025 : 13:39:50
quote:
Originally posted by SlajeR

a moglo bi i korica A na stripu a B kao poster na poklon! :D

Odlična ideja.
SlajeR Posted - 02/08/2025 : 13:02:43
a moglo bi i korica A na stripu a B kao poster na poklon! :D
dino1984 Posted - 02/08/2025 : 11:50:10
Definitivno korica A..
goksi Posted - 02/08/2025 : 11:27:01
quote:
Originally posted by svetox

quote:
Originally posted by goksi

Pa ovo Čarls Bronson

A korica

Tako je! Lik Džudasa urađen je prema liku glumca Čarlsa Bronsona.

Nisam imao pojma. Ali vidi se u sekundi
Bosman Posted - 02/08/2025 : 11:22:33
Korica A
bvagner3 Posted - 02/08/2025 : 11:10:15
[url=https://postimg.cc/JHWjGk0g][/url]
henry Posted - 02/08/2025 : 11:00:47
Ali na fejsbuku ubedljivo vodi korica b
anto Posted - 02/08/2025 : 10:30:28
A je daleko lepša
Salkan Posted - 02/08/2025 : 08:18:02
Korica A po meni, jer je reprezentativnija, iako Džudas nije baš nacrtan kao što su ga crtali i Pavone i mlađi Missaglia.
Bitno je da krene, ovako kako je planirano - i da su originalne naslovnice unutra.
lmszs Posted - 02/08/2025 : 08:17:16
Korica B.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000