T O P I C R E V I E W |
Najkula |
Posted - 23/06/2021 : 19:35:17 Šuškalo se, govorkalo, nagađalo... o nekom čudu zvanom Najkula koje vreba iz dubine...
Vreme je da razjasnimo nedoumice!
Šta je, zaboga, to… taj… ta Najkula?

Nova izdavačka kuća… dooobro de, osnovana 2021. godine, ali i kad bude u (ne)zrelim godinama reći ćemo da je „nova”. Nekako je to više kul, tačnije – najkul, a i najkule se ne pitaju za godine.
Osnovali smo se da bismo realizovali sve ono što smo snevali s nekadašnjim Karuselom, dok nismo naglo trgnuti i otrgnuti od tog sna. Super Karusel, podstaknut novim supermoćima koje mu je podarila mutirana, zastrašujuća, gnusob… ovaj, dražesna, velikodušna Najkula, „super” je utoliko što je gospodar sopstvene sudbine. Naime, rešio je da bude veći, brži, šareniji… i niko ga ne može sprečiti u tome! A kako je proizvod mutirane najkulaste spodobe, Super Karusel je neminovno drugačiji i spremaće brojna iznenađenja za one koji ga budu redovno pratili u njegovim avanturama!
Da li će se Najkula zaustaviti na Super Karuselu ili nastaviti da grize dalje? Pratite trag Najkule i otkrijte…
https://vimeo.com/565699267
Posetite naš sajt... ne ujeda, ali kida:
www.najkula.rs
Facebook: https://www.facebook.com/najkulastripovi/ Instagram: https://www.instagram.com/najkula_stripovi/
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Heisenberg |
Posted - 21/06/2025 : 17:23:54 Čuo sam dobre stvari o serijalu, znam da se Džoni Tesla pojavljuje u mangi. |
john connor |
Posted - 21/06/2025 : 13:13:24 Jel dobar? |
Heisenberg |
Posted - 21/06/2025 : 12:57:05 Uzima se sve, pogotovo RoR! |
john connor |
Posted - 21/06/2025 : 12:52:26 Na Cobissu Petao 3 bravo... Plus 3 nova Tintina i Record of Ragnarock. |
blueberry9 |
Posted - 04/06/2025 : 20:09:29 Zekan i Tvrdje nisu prosli zbog loseg crteza? Crtez im je genijalan! Nisu prosli, mislim, zato sto su se pojavili deset godina prerano, u pojedinacnim albumima. Koliko vidim, novi Zekan nije na dumpingu, a i ostali Trondhajmi izgleda da ok idu... |
Peyo |
Posted - 04/06/2025 : 18:17:30 Vjerujem da je Najkulino izdanje super, ali što se mene tiče čekam treći integral s obzirom da imam prvih šest BG albuma. |
anto |
Posted - 04/06/2025 : 14:22:14 samo se nadam odličnoj prodaji pa da tempo izlaženja bude ipak brži od jednog integrala godišnje.A to zavisi isključivo od nas. |
anto |
Posted - 04/06/2025 : 14:21:09 eh,jel ti misliš da toliko godina vapimo za Linkolnom bezveze?? ma normalno,vrhunski strip.
Koji kod BG nije prošao dobro zbog crteža. Isto kao i Zekani i Tvrđe.
Velika Antova šestorka - Bone,Usagi,Linkoln,Tvrđe,Zekani i Popaj.Kad izađe Ralf, sedmorka. |
Zlix |
Posted - 02/06/2025 : 00:04:05 Linkoln – Integral 1
Šta reći, ljudi – ovo je stripčina. Ne volim da detaljno čitam zavire, kako sebi ne bih spojlovao radnju ukoliko odlučim da nabavim neki strip. Ipak, bacio sam pogled na par strana Linkolna i, iako mi crtež na prvu nije baš legao, delovalo mi je kao nešto što bi me moglo zainteresovati. Nisam ni ljubitelj vesterna, ali volim Taličnog Toma, pa sam rešio da dam Linkolnu šansu.
Drago mi je što se nisam prešao i što sam odlučio da nabavim ovaj strip. Kao što rekoh, nisam imao pojma o čemu se radi, pa me je ovaj strip baš pozitivno iznenadio. U centru priče je Linkoln – probisvet, pljačkaš, vucibatina, prestupnik sa Divljeg zapada. Od rođenja je ostao siroče, pa nije imao na koga da se ugleda, te je izrastao u mrzovoljnog čoveka bez imalo manira, koji psuje gore nego kočijaš. Nakon što opljačka manastir, privlači pažnju samog Boga, koji mu – kako bi mu dokazao da je stvaran – podari besmrtnost. U tom božanskom planu, Linkoln bi trebalo da postane bolji čovek i lovac na ucenjene glave.
E sad, zamislite lika koji ne ume ni vazduh da pogodi iz blizine, a koji treba da lovi kriminalce – na šta to liči. Naravno, kako bi se priča dodatno začinila, u nju se umeša i Đavo. Linkoln zna da mu ne treba verovati, ali ga to ne sprečava da se redovno uvaljuje u nove nevolje.
Voleo bih da sam mogao biti kraći, ali teško je opisati radnju u svega par reči, a opet sam se trudio da ne otkrivam previše i ne spojlujem. Dakle, premisa je da imamo lika kojeg prate Bog i Đavo i koji upada u razne zgode i nezgode, a sve to praćeno fantastičnim humorom. Čak sam se par puta glasno nasmejao, a ne sećam se kada me je neki strip tako zabavio.
Spomenuo sam da mi crtež u startu nije legao, ali vremenom sam se navikao i zgotivio ga. Iskreno, crtež baš odgovara ovakvom tipu humorističkog stripa.
Od mene defintivno preporuka za Linkolna. Jedva čekam nastavak... |
john connor |
Posted - 23/05/2025 : 07:44:45 Dobar je papir, ne zezaj, nijedan nije sjajan :D |
jaki |
Posted - 23/05/2025 : 00:19:49 Zašto Linkoln nije tiskan na papiru kao Gaston? |
john connor |
Posted - 22/05/2025 : 15:49:16 Citam Linkolna i uzivam, kakva je to stripcina, izuzetno inteligentan strip. Duhovit, zanimljiv, sjajno napisan, prozet teskim trenucima, koji te nakon opustenijih delova, u momentu sokiraju, spuste na zemlju, u okrutnu realnost.
Jedan covek, ne previse dopadljiv, izmedju Boga i Djavola,filozofsko delo takodje. Cita se brzo, tera te da se vracas, da promislis dobro o svemu.
Drago mi je sto idu integrali, savršeno uradjen, format odabran dobro. Nedavno sam citao 4iz Ul Bejker, i mislio kako nije trebalo vece od a4, a sada vidim da Najkula savršen odabir pravi, i da sve ima smisla. |
Najkula |
Posted - 15/05/2025 : 19:03:05

Tokom ova dva dana važiće sajamske cene za većinu izdanja! Dođite na druženje, pivo, cider... 
Vidimo se!   
|
jaki |
Posted - 15/05/2025 : 13:17:00 Perfektan papir za Spirua👍 |
john connor |
Posted - 13/05/2025 : 15:01:29 Kao i za Gastona i Tintina, siri malo od standardnog a4. Odlicna su im izdanja, 90% bi trebalo na takvom formatu, a ostalih 10% format Vagabonda, Bejkera... |
axle munshine |
Posted - 13/05/2025 : 14:16:47 quote: Originally posted by borg
Jel običan A4 ili onaj njihov prošireni?
Verujem da je standardni A4...i bolje je tako, lakše za štampu i niža cena, pretpostavljam...dobar je i francuski format od 32 cm, ali nije za svaki strip... |
borg |
Posted - 13/05/2025 : 14:09:47 Jel običan A4 ili onaj njihov prošireni?
|
john connor |
Posted - 13/05/2025 : 13:11:12 Ako se bude dobro prodavalo, mozda bude i ritam brzi. Mada integral godisnje, 3 albuma nije malo, uz ostale naslove.
Linkon A4 se uzima, i nestrpljivo ocekuje. Svidja mi se ova promena, sve na A4, i milina.
4 iz ul Bejker je savrseno uradjena, nisam skoro video tako dobro uradjen strip, na takvom formatu, sa mnostvom dodatnog materijala. Takva knjiga sa 3 albuma je dovoljna na godinu, i vise, ako prodaja nije odlicna. Rec je o odlicnom stripu, ko voli Šerloka, viktorijanski London, nema greske. |
Red Marquis |
Posted - 13/05/2025 : 13:09:02 quote: Originally posted by dino1984
quote: Originally posted by axle munshine
Linkoln, konačno...mada, nisam srećan zbog planiranog ritma, trebalo je ovo ispucati kompletno najkasnije dogodine...ali, nije kasno...verujem da će ovaj sjajan serijal imati odličnu prodaju i da će Najkula ipak promeniti svoj prvobitni plan...
+1
+2 |
matori paraliticar |
Posted - 13/05/2025 : 10:50:34 quote: Originally posted by borg
@matori, mislim da idu 3 integrala po 3 albuma u 3 godine... Da li je serijal završen, ne znam.
@mladi, hvala i tebi i Najkuli :) (mada bolje da mi se obracas tako nego sa "paraliticaru" :) )
Dakle nece biti vise od tih devet albuma, barem za sada.
pokusacu biti deo price da se najkula predomisli u vezi ritma ovog izdanja.
vecina ovde zna kako je proslo hrvatsko albumsko izdanje ovog stripa ali kao sto neko rece, izdano je u "pogresno vreme" i na "pogresan nacin". |
dino1984 |
Posted - 13/05/2025 : 10:40:16 quote: Originally posted by axle munshine
Linkoln, konačno...mada, nisam srećan zbog planiranog ritma, trebalo je ovo ispucati kompletno najkasnije dogodine...ali, nije kasno...verujem da će ovaj sjajan serijal imati odličnu prodaju i da će Najkula ipak promeniti svoj prvobitni plan...
+1 |
axle munshine |
Posted - 13/05/2025 : 10:36:27 Linkoln, konačno...mada, nisam srećan zbog planiranog ritma, trebalo je ovo ispucati kompletno najkasnije dogodine...ali, nije kasno...verujem da će ovaj sjajan serijal imati odličnu prodaju i da će Najkula ipak promeniti svoj prvobitni plan... |
Najkula |
Posted - 13/05/2025 : 07:14:46 Evo par brzih odgovora: - biće privju dostupan, čim u toku dana bude "okačen" na sajt za naručivanje, pa ćemo i ovde ažurirati objavu.  - prva knjiga sadrži prve tri epizode i 10 strana bonus materijala - da, plan je da ceo serijal bude objavljen u 3 knjige, po jedna knjiga godišnje.
|
borg |
Posted - 13/05/2025 : 00:55:46 @matori, mislim da idu 3 integrala po 3 albuma u 3 godine... Da li je serijal završen, ne znam.
|
Peyo |
Posted - 13/05/2025 : 00:30:25 Super.
Ovo su znači prva 3 albuma?
https://www.bedetheque.com/BD-Lincoln-INT01-433817.html
Ovdje piše 138 stranica, a Najkulino izdanje ima 160? |
|
|