forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Colosseum /ZVANIČNA TEMA/

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Colosseum Posted - 21/09/2023 : 12:24:18
🐎 𝐓𝐄𝐗 𝐉𝐄 𝐔 𝐆𝐑𝐀𝐃𝐔!

Pozdrav, društvo!

🌵 Dozvolite nam da vam se ovom prilikom ukratko predstavimo. Mi smo nova izdavačka kuća sa sjedištem u Banjaluci i svi članovi redakcije su dugogodišnji ljubitelji, ali i kolekcionari stripova. Ideja o vlastitoj izdavačkoj kući koja bi se, prije svega, bavila izdavanjem stripova izdavača „Serđo Boneli Editore“ iz Milana, dugo je postojala, ali zbog brojnih razloga, kako subjektivne, tako i objektivne prirode, do njene realizacije je došlo tek sad.

✅ Kao što smo rekli, želja nam je da se posvetimo junacima italijanskog giganta, a zaista ne postoji bolji izbor za naše prvo izdanje od 𝐓𝐞𝐤𝐬𝐚 𝐕𝐢𝐥𝐞𝐫𝐚, perjanice izdavača iz ulice Buonaroti u Milanu, koji upravo krajem ovog mjeseca puni 7️⃣5️⃣ 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐚 neprekidnog izlaženja i beskompromisne borbe za pravdu na Divljem zapadu.

✅ Mišljenja smo da je Teks nedovoljno zastupljen na našim prostorima i želja nam je da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo tu nepravdu ispravili. Za sada nam je u planu da se isključivo posvetimo ovom neustrašivom rendžeru, a poslije, ukoliko prilike to dopuste, i drugim junacima iz SBE kuhinje. Izbor epizoda kojima otpočinjemo naš izdavački poduhvat dugo je bio predmet razgovora članova redakcije, međutim, na kraju smo se odlučili upravo za epizode iz knjige koju ćete uskoro držati u rukama, i to iz najmanje dva razloga: prvi, jer se radi o epizodama koje od druge polovine 80-ih godina nikad nisu objavljene na našim prostorima, iako to definitivno zaslužuju, pri čemu je novosadski „Dnevnik“, u dobrom dijelu njih, nažalost, ranije izbacio čitav niz stranica, i drugi, jer se, po dubokom uvjerenju članova redakcije, radi o epizodama koje predstavljaju zlatno Teksovo doba i koje su nam kao takve izuzetno drage, naročito imajući u vidu činjenicu da smo odrasli sa njima. To naravno ne znači da u planu nemamo i neke druge epizode omiljenog nam rendžera, ali o svemu tome bićete na vrijeme obaviješteni.

✅ Ovim putem želimo i da vam se unaprijed izvinimo za eventualne propuste koji su možda načinjeni prilikom pripreme ove knjige, jer, iako smo utrošili ogromnu količinu vremena kako bi ovo, a i sva naša buduća izdanja, bila onakva kakva i zaslužuju i kakva želimo da budu, kao što kaže narodna poslovica „ko radi taj i griješi“. Pritom treba imati u vidu i da se radi o našem prvom izdanju. Iako smo pokušali da razmotrimo početna iskustva naših kolega izdavača, koji već dugi niz godina izdaju stripove na ovim prostorima, uvijek postoji mogućnost da se nešto propusti i zbog toga smo potpuno otvoreni za sve vrste kritika koje mogu i treba da dolaze od naših čitalaca. Pišite nam preko naših društvenih mreža ili na e-mail, a mi ćemo se truditi da vam odgovaramo u skladu sa našim mogućnostima.

𝐊𝐎𝐍𝐓𝐀𝐊𝐓:
Telefon/Viber/WhatsApp: +38765439843
E-mail: colosseumbl@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/ColosseoBL
Instagram: https://www.instagram.com/colosseobl/
Twitter/X: https://twitter.com/colosseumbl

✅ Mi smo svoj san ispunili, a nadamo se da ćemo, uz vašu podršku, nastaviti da sanjamo i da ćemo, na obostrano zadovoljstvo, zajedno uživati u predstojećim izdanjima.

Čujemo se uskoro!
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Caglio Posted - 17/06/2025 : 16:44:31
quote:
Originally posted by djukak

quote:
Originally posted by doktor78

Kad će novi pilot?

Do kraja ovog mjeseca, kao što je i planirano!

Kad ce djuka sa godisnjeg da narucim :D
djukak Posted - 14/06/2025 : 07:10:00
quote:

Kad će novi pilot?

Do kraja ovog mjeseca, kao što je i planirano!
dino1984 Posted - 13/06/2025 : 19:22:33
quote:

Kad će novi pilot?

+1
Caglio Posted - 13/06/2025 : 19:05:11
quote:
Originally posted by goksi

Začitao sam se ovog Teksa baš, već sam pročitao nekoliko epizoda, obe ove iz novijeg datuma što su objavljene. Baš je dobro, ima Teks nekih epizoda koje su u rangu Bluberija, a Bluberi je sam vrh. Dobro, možda malo preterujem ali ima stvarno epizoda u kojima se baš može uživati.

Kad smo kod Bluberija, sećam se da je Renky pisao ovde po forumu hiljadu puta kako je to vrh vesterna, i tek u prethodne dve godine sam pročitao sve epizode, stvarno jeste vrh.

Ja sam zadnjih par godina prolazio kroz Bonelli serijale, Zagor, Martin, Mister No, Dylan... no sad kad malo gledam, Tex je zbilja nekako najpitkiji za citat i najvise uzivam u njemu
doktor78 Posted - 13/06/2025 : 14:27:43
Kad će novi pilot?
goksi Posted - 10/06/2025 : 13:01:39
Začitao sam se ovog Teksa baš, već sam pročitao nekoliko epizoda, obe ove iz novijeg datuma što su objavljene. Baš je dobro, ima Teks nekih epizoda koje su u rangu Bluberija, a Bluberi je sam vrh. Dobro, možda malo preterujem ali ima stvarno epizoda u kojima se baš može uživati.

Kad smo kod Bluberija, sećam se da je Renky pisao ovde po forumu hiljadu puta kako je to vrh vesterna, i tek u prethodne dve godine sam pročitao sve epizode, stvarno jeste vrh.
henry Posted - 08/06/2025 : 16:07:51
Onako, iz glave, za barem jedno 5-6 godina
goksi Posted - 08/06/2025 : 15:28:32
https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-zs-1050-1052-rudnik-straha/1469/

Kad će ova epizoda? :D
I like girlz Posted - 07/06/2025 : 00:46:20
quote:
Originally posted by itanzopen

quote:
Originally posted by Colosseum

🗣 Prvi, jer se u njoj završava jedna veoma dugačka priča našeg neustrašivog rendžera, a koja je započela u našoj sedmoj knjizi i nastavila se kroz cijelu prethodnu knjigu.

Drugi razlog je taj da u ovoj knjizi počinje i završava jedna od najboljih Teksovih a…

Nisi pazljivo citao najavu

jesam, ali iz nekog razloga otišlo mi je da završava "kineska četvrt" :).

btw, u uvodnim napomenama uredništvo najavljuje i spektakularni "ratni požar". ako mogu zamoliti da se pronađe način da ta priča bude kompletna u jednoj knjizi.
Colosseum Posted - 02/06/2025 : 06:25:36
quote:
Originally posted by going going

Da li colloseum planira da objavi i #300 u okviru trobroja? Uskoro će to. Naravno u boji?

Naravno, kad dođe na red!
going going Posted - 02/06/2025 : 01:05:39
Jedva čekam da nabavim ovu najnoviju knjigu i konacno procitam Kad top zagrmi...
A uskoro i u nizu od 276+ ratni poklič i potom čejen klub, sve kultne priče koje ja njkad pre nisam imao priliku da čitam.
Da li colloseum planira da objavi i #300 u okviru trobroja? Uskoro će to. Naravno u boji?
itanzopen Posted - 01/06/2025 : 00:15:18
quote:
Originally posted by Colosseum

🗣 Prvi, jer se u njoj završava jedna veoma dugačka priča našeg neustrašivog rendžera, a koja je započela u našoj sedmoj knjizi i nastavila se kroz cijelu prethodnu knjigu.

Drugi razlog je taj da u ovoj knjizi počinje i završava jedna od najboljih Teksovih a…

Nisi pazljivo citao najavu
I like girlz Posted - 31/05/2025 : 23:38:20
od koje stranice počinje ova priča i jeli cijela u kompletu obuhvaćena ovom knjigom?
Colosseum Posted - 30/05/2025 : 09:46:07
🐎 𝗧𝗘𝗫 𝟭𝟭: 𝗞𝗔𝗗 𝗧𝗢𝗣 𝗭𝗔𝗚𝗥𝗠𝗜... 𝗝𝗘 𝗨 𝗣𝗥𝗢𝗗𝗔𝗝𝗜!

john connor Posted - 29/05/2025 : 12:14:41
Najdraži mi je period ovaj 100+sada,bas sa uzivanjem kupujem i citam.
DOMI Posted - 29/05/2025 : 11:49:52
Bravoo!!
I like girlz Posted - 29/05/2025 : 11:13:18
odlično!
Colosseum Posted - 29/05/2025 : 11:05:39

🐎𝗣𝗥𝗘𝗗𝗦𝗧𝗔𝗩𝗟𝗝𝗔𝗠𝗢 epizode iz 𝗧𝗘𝗫 𝗸𝗻𝗷𝗶𝗴𝗲 𝟭𝟭: Kad top zagrmi...

1️⃣1️⃣5️⃣ 𝗞𝗥𝗩𝗔𝗩𝗜 𝗦𝗨𝗠𝗥𝗔𝗞
Teksovo sjećanje na prošlost se nastavlja pričom o paklu koji je izbio u Junion Sitiju: srušeni mostovi, uništene pruge, rezervoari za vodu dignuti u vazduh, prekinute telegrafske linije, čitav grad u plamenu! Gerilske akcije Teksa i "Prokletog" Dika protiv Južnjaka nastavile su se bez prestanka, sve do uništenja tvrđave Henri. Ali njih dvojica otkrivaju tragično lice rata kad, u krvoproliću kod Šajloa, dvojica prijatelja pronađu prijatelja koji im umire na rukama na bojnom polju... u trenutku dok je crveni zalazak sunca sve obojio bojom krvi.
Caglio Posted - 28/05/2025 : 16:56:42
Jel ovo diraktan nastavak na knjigu 10 ?

NVM, nasao sam
djukak Posted - 28/05/2025 : 15:49:25
quote:
Originally posted by I like girlz

zbog čega naslov knjige nije išao kao naslov ove epizode? po mom mišljenju, bio bi bolji izbor od "kad top zagrmi".

Ovdje je riječ isključivo o tome šta nam se više dopada ili u situaciji kao kod Lijepe Zelde naslov koji je uvriježen. To je sve.
Svakako svaka pojedinačna sveska ima svoj naslov sa naslovnicom.
SPQRoma Posted - 28/05/2025 : 14:56:00
Pa ne postoji originalni, nisu u Italiji trobroji pa da biraju kako će se zvati.
john connor Posted - 28/05/2025 : 14:28:42
Kako glasi originalni naziv?
jaki Posted - 28/05/2025 : 11:24:18
quote:
Originally posted by I like girlz

zbog čega naslov knjige nije išao kao naslov ove epizode? po mom mišljenju, bio bi bolji izbor od "kad top zagrmi".

Meni je bolji pravi talijanski naslov jer lijepo opisuje radnju stripa.
Colosseum Posted - 28/05/2025 : 11:04:42

🐎𝗣𝗥𝗘𝗗𝗦𝗧𝗔𝗩𝗟𝗝𝗔𝗠𝗢 epizode iz 𝗧𝗘𝗫 𝗸𝗻𝗷𝗶𝗴𝗲 𝟭𝟭: Kad top zagrmi...

1️⃣1️⃣4️⃣ 𝗞𝗔𝗗 𝗧𝗢𝗣 𝗭𝗔𝗚𝗥𝗠𝗜...
Nakon što su se Teks i Dik prijavili kao civilni izviđači u Vojsku Unije, dvojica prijatelja postali su stručnjaci za sabotažu i gerilsko ratovanje, s ciljem da prekinu snabdijevanje Južnjaka ljudima i oružjem. Zahvaljujući njima, brod pun municije je eksplodirao, dok je voz sa vojnicima u sivim uniformama iskočio iz šina uz pomoć dinamita.
I like girlz Posted - 28/05/2025 : 10:05:35

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000