forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MNo: Kartum
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/09/2005 : 23:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by verter

"Kao rijetke su, a vidim svi ih imaju!"
hehe medju kolekcionarima na forumu nista nije rijetko

Osim senke, naravno...

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 12/09/2005 : 23:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
on je preko bare pa se ne racuna

"I believe comic book heroes walk the earth..."
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 13/09/2005 : 09:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
Neki dan sam kod ulicnog prodavca, slucajno naleteo na "Zaboravljenog faraona".kad opet budem isao na fax (jer su prodavci stripova tamo) mogu da ti je uzmem....Samo reci
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 13/09/2005 : 14:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
"Nego, ovdje se poziva na epizode orig.#133/134 kad govori o vracanju Atonovog kulta od strane faraona Imhotepa (ista ona mumija iz filmova Stephena Sommersa) koji je nakon pobune bio prognan iz Egipta. No 133/134 su epizode talijanskog ciklusa „Nea Heliopolis”. Nisu valjda egipcani izbjegli u Italiju (ili je to onda još bila Etrurija)? U cemu se radi tamo?"

Poceo sam da je citam, ali nikako da zavrsim. Do sada epizoda obecava, ajde evo prilike da je zavrsim do kraja nedelje pa cu ti prepricati (Gad nouz, mejbi i recenzirati u nekom skorom periodu). Casna skautska! Snik privju:) Na kraju #133 i pocetku #134 Marti i Dijana raskidaju! Marti se seli u drugom delu epizode u Italiju, i zapravo sa ovom epizodom zapocinje ciklus Italijanskih misterija. O samoj epizodi do kraja nedelje, najkasnije u ponedeljak.

Why don't you write books people can read?
(Nora Joyce)
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 13/09/2005 : 14:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:

"Kao rijetke su, a vidim svi ih imaju!"

hehe medju kolekcionarima na forumu nista nije rijetko

PS:prozirni ako ti se da cekati mogu ti ih ja probati naci

Hvala verteru, vec sam nekoga naterao da mi potrazi. Ali imacu te u vidu u slucaju da isti i omane

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 22/09/2005 : 22:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

I još nešto, onako usput nek se spomene... Prica o Mojsiju nije gotova u #101/102/103. U Gospodaru Nila Ludens 45/46 (orig. 179/180) Recagno i Bonetti spominju dolazak MM na branu Assuan koja se pocela graditi 1960. i izgradila tek 1972. kad je stavljena u pogon. Radi se takoder o brani na rijeci Nil i o hramu posvecenom bogu Atonu i opet se spominje Mojsije (slicno kao i kod Mister Noa). Tu MM nalazi Mojsijev štap kojim je otvorio Crveno more.

Nego, ovdje se poziva na epizode orig.#133/134 kad govori o vracanju Atonovog kulta od strane faraona Imhotepa (ista ona mumija iz filmova Stephena Sommersa) koji je nakon pobune bio prognan iz Egipta. No 133/134 su epizode talijanskog ciklusa „Nea Heliopolis”. Nisu valjda egipcani izbjegli u Italiju (ili je to onda još bila Etrurija)? U cemu se radi tamo?

That was his power...

Cisto da ne bude pbecanje ludom radovanje...

Dakle, radi se o izgubljenom gradu zvanom Novi Heliopolis, za koji se zna da je negde izgradjen u vreme Imhotepa koji je bio arhitekta a za vlade faraona Faetona. Naime, prica pocinje sa grupom Eipcana sve na celu sa ovom dvojicom u potrazi za novim mestom gde bi bio vaspostavnjen nanovo Atonov kult. Napravljena je zanimljiva lingvisticko geografska paralela sa egipatskim Heliopolisom i rekom Nil da bi se ispostavilo da je Novi Heliopolis TORINO a reka je PO! Jebiga, nisam poneo sad sa sobom stripove, ali je teorija jako zanimljiva. Uopste, sama prica je dobra. Nije odlicna iz nekoliko razloga: isforsirani prelazak Martija u Italiju, "raskid" sa Dijanom, a i previse se Kasteli baktao oko sudbina (da ne kazem smrti) sporednih likova. U svakom sluaju, istorijski deo, bas kao i zakljucak su za deset. A sve u svemu za osmicu

Uz Kraljevstvo vila i Trinaesti znak, ovo je sigurno najbolja prica iz ciklusa Italijanskih misterija.

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 23/09/2005 : 01:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
to nije objavljeno kod nas? (nesto se sad ne sjecam ovih martija od SD kad je bio u italiji)

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 23/09/2005 : 16:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Nije.

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/09/2005 : 20:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
To je uvodna prica u ciklus talijanskih misterija, ne? Zašto je uopce Martin ošao u Italiju, nije valjda zbog bracnih/zarucnickih problema?

That was his power...
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 24/09/2005 : 11:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"Zašto je uopce Martin ošao u Italiju, nije valjda zbog bracnih/zarucnickih problema?"

zbog stripova

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 24/09/2005 : 21:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Mislis knjiga? Ima jedna sala pri kraju drugog dela epizode kada se Marti zadovoljno obraca brokerki apropo polica (jos uvek praznih), kaze dobro ce mu doci, a Java ce na to Mhrgh! Hmrg! sto je Marti nam prepoznao kao "Java je misljenja da cu ih popuniti za manje od nedelju dana;)"

Ma, bez veze se i preselio. Usred price o faraonu i antickom bozanstvu, Aron, producent Misterijinih misterija zove Martija da mu saopsti da je kompanija odlucila da ga posalje u Italiju da se aka malo sa Evropskim zezancijama, nasta Marti u prvo vreme se necka, kao ono imam ja ovde obaveza, da bi mu Aron otkrio da se sve moze resiti putem emaila ili DHLa te da nema izgovora. Naravno, posle toga Marti pristaje i pokusava Dijanu da povuce sa sobom tamo. I tu Kasteli pada na ispitu. Ajde, majku mu, pa njih dvoje su zajedno koliko 13 godina? je li, i za sve to vreme Marti nije skapirao kakva je Dijana zena, da je nezavisna i da ima svoj zivot i posao, itd... U tom svetlu, cela njihova konverzacija je idijotska i neuverljiva, a zavrsna scena mi se zgadila. Poslednja strana: odoh da telefoniram Trevisu i istera Javu iz sobe. Dijana, i ja tebe volim... Pfuj.

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 26/09/2005 : 18:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
bilo bi dobro kad bi dijana zatrudnila i rodila malog neandrtalca

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/09/2005 : 20:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Ima jedna kratka one pager pricica, gde Dijana gola k'o od majke rodjena upada u Martijev kreveti sva iznenadjena vice: Ooops! ja sam mislila da je ovo Javina soba!:))

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 26/09/2005 : 20:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"Ima jedna kratka one pager pricica, gde Dijana gola k'o od majke rodjena upada u Martijev kreveti sva iznenadjena vice: Ooops! ja sam mislila da je ovo Javina soba!:))"

hahahahahahaha
ko to crta? jel zajebancija nekog fana ili dolazi iz bonellijeve pecnice?

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/09/2005 : 20:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Zajebancija jeste, i iz Bonelijeve je pecnice. Nema zvanican naziv, ali nezvanican je Dijanina izdaja (Il tradimento di Diana), autori Sera i Vinci. Izaslo je u prvoj knjizi (od ukupno tri) MM od Glamura, 1990.

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/09/2005 : 20:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
quote:

bilo bi dobro kad bi dijana zatrudnila i rodila malog neandrtalca

khm, budimo realni, crnca, covjece, crnca!

Durch dieses Loch wird er kommen.
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 26/09/2005 : 20:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
dobra fora mora se priznati.volio bih to imati. hajd nekad ako ti ne bude mrsko ili budes dosao u poziciju da to skeniras i sibnes na mail (naravno ako se nece ostetiti strip)

al marti bas i nema prijatelja crnaca pa reko zbog toga

Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/09/2005 : 21:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
hm, zar dijana nije socijalna radnica? zar nema neke sticenike crnce u najozloglasenijim cetrvtima new yorka? zar joj marti ne vjeruje bezrezervno? zar... ?
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/09/2005 : 21:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Vazi, poslacu ti kad budem mogao.

UBR, znas is sam da Dijanica radi u Harlemu, tako da ni zosko ne prica napamet. A s obzirom da je Marti sterilan, ko zna, materinski instinkt je gadna stvar...:)))

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 26/09/2005 : 21:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
tocno vidim scenu: mali crnac: "teta dijana, svi me ljute" dijana: "pridji blize da te malo tjesim..."

Durch dieses Loch wird er kommen.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/09/2005 : 21:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Uh, nisam video zoskov post.

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 27/09/2005 : 00:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
mislim da je neandrtalac ipak najveci izazov(osim ako i on nije postao sterilan od silnog zracenja one antimaterije)

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/01/2006 : 16:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ajde da zakljucimo topic što se zapravo desilo u toj epizodi i kakav je trag ta epizoda ostavila u ogromnom Bonelli univerzumu...

Nakon što je 1354. g. prije K. uništen Ahenaton i zatrta monoteisticka religija koju je htio nametnuti kralj Amenofis IV., Mojsijevi sljedbenici vade iz razrušenog grada obožavane artefakte.

Povorka se nakon toga dijeli u dvije skupine, jedna cini samo Aarona i Mojsija koji odlaze u tajni hram Midian (koji se nalaze u pecini u Megidi) i tu skrivaju jedan od graalova koji je kasnije pokretacka snaga modificiranog Zavjetnog kovcega. Graal je kasnije povjeren na cuvanje vitezovima ezotericne islamske sekte assasina te na kraju dolazi u ruke Martinu u Gisorsu u Francuskoj.

(Ovdje dolazi sad prica kojoj Mister No prisustvuje)
Naravno, tu je i druga skupina koja mora pohraniti na sigurno mjesto drugi vrlo važan artefakt, recimo "kamen mudrosti" ili jedan od 7 mocnih kamenova. Ta skupina skriva kamen prema SI u pecine u dolini Wadi Al Malik gdje ce kasnije nastati akumulaciono Nasserovo jezero. Besmrtni faraon Amenofis IV traži taj kamen koji ce mu omoguciti da ponovno postane smrtan. Pošto smrtnima može dati besmrtnost, tako i besmrtnima može dati smrtnost pa na kraju Amenofis IV. dobiva ono što je tisucljecima tražio.

Eto... Ova epizoda je kljucna u saznavanju jednog dijela zagonetke o heksagonu.

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 03/01/2006 : 19:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
moj deecay, tebe pravo drmno taj heksagon, samo cupaš topice o tom
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8244 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 03/01/2006 : 22:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
DeeCay, ajde da podelimo posao: ja uradim Kartum, a ti Asuan, a sta velis???
Ne mora odma':)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000