Author |
Topic  |
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 05/11/2009 : 21:27:38
|
Žalim samo za drugim vremenima, snažnijim osjecajima koji su me prožimali kao klinca dok sam cekao novi strip i mijenjao hrpu stripova za hrpu stripova.Drugaciji mirisi stripova, drugaciji mirisi išcekivanja i sreca... Isto kao i hrenovke i riža...danas ima miljun vrsta a niti jedne hrenovke i niti jedna riža više nemaju isti okus i miris kao one tada...a možda smo samo vremenom istrošili sva osjetila... |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 05/11/2009 : 21:34:22
|
quote: Originally posted by il cattivo
Žalim samo za drugim vremenima, snažnijim osjecajima koji su me prožimali kao klinca dok sam cekao novi strip i mijenjao hrpu stripova za hrpu stripova.Drugaciji mirisi stripova, drugaciji mirisi išcekivanja i sreca... Isto kao i hrenovke i riža...danas ima miljun vrsta a niti jedne hrenovke i niti jedna riža više nemaju isti okus i miris kao one tada...a možda smo samo vremenom istrošili sva osjetila...
Ja osjecam potpuno isto. Valjda to sve ide sa godinama... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 06/11/2009 : 20:17:33
|
A ja mislio da sam samo ja ovde lud S tim što ja mom sinu negde od 3. godine citam stripove svako vece pre spavanja. Poceli smo sa Mikijem, zatim prošli sve što smo imali od Y Bleka, ukljucujuci Pivca, pa Luna, onda Banetov Tarzan. Usput Tangi i Laverdir, Kata, ZZCP (samo kad je skvo odsutna, jer nam brani ), a u poslednje vreme Naruto i Negi-san
quote: Originally posted by skviki
Ja sam jos uvek u detinjstvu iako imam 38. Sa svojim sinom, koji ima 7 godina, prozivljam sve ispocetka. Idemo zajedno u bioskop da gledamo crtace, kuci slusamo Smak i gledamo Sundjer Boba, sakupljamo slicice i lepimo ih u album, igramo se igrackama,...Stripovi su sledeci korak posto jos ne ume da cita najbolje. Ne kaze moja skvo dzaba da sam joj ja stariji sin. :) Dakle, ko ima jaku zelju i volju da zivi kvalitetnim zivotom moze to i u ovim danasnjim teskim vremenima, samo malo truda i to je to.
|
 |
|
skviki
Average Member

Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 06/11/2009 : 23:24:15
|
Meni juce stigli neki stripovi ( AF superstrip i ZS & LMS ) a moj sin kaze: Tata, bas su lepi ovi stripovi. Ja se sav istopio od srece. To nema cenu. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/11/2009 : 23:45:04
|
Skviki svaka cast!!! Moj sin u decembru puni tri, a pre neki dan sam mu citao Spajdija. I onda ce on meni: "Tata, kad ja polastem, ja cu imati puuuuuuuuuno stripova, kao ti!". A ja, ono, ponosni cale , nisam ni cuo ženu šta je prokomentarisala...  |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
skviki
Average Member

Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 07/11/2009 : 00:08:33
|
quote: Originally posted by manhunter
Skviki svaka cast!!! Moj sin u decembru puni tri, a pre neki dan sam mu citao Spajdija. I onda ce on meni: "Tata, kad ja polastem, ja cu imati puuuuuuuuuno stripova, kao ti!". A ja, ono, ponosni cale , nisam ni cuo ženu šta je prokomentarisala... 
Ne smem ni da pomislim sta bi moja zena rekla. Sreca pa je bila na poslu kad su stripovi stigli. Moj sin je sa dve godine znao ko je Klodovik, Nosonja i komplet ekipa iz AF. A pazi ovaj biser: posao ja juce na basket u Bg i kazem sinu ajd` cao a on me pita gde idem . Kad sam mu rekao odmah je navalio da povedem i njega. Ja mu kazem da gleda uvece basket na TV i da ce mozda da me vidi. Zaboravio ja sve to a on me jutros pita kad se probudio: Gde si bre bio na utakmici kad te nigde nisam video celo vece ?    Koji sam ja majmun, da mi dete ocoravi trazeci me medj` publikom sve vreme.   |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
 |
|
bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 07/11/2009 : 23:14:44
|
Nedostaje mi moj BMX sa kojim sam lutao mahalama i trazio sa kim da zamijenim romane.. Mislim na to zadovoljstvo i bezbriznost u djecijem zivotu Ni na sto drugo nisam mislio,dok sad:
|
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 07/11/2009 : 23:27:31
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Žalim samo za drugim vremenima, snažnijim osjecajima koji su me prožimali kao klinca dok sam cekao novi strip i mijenjao hrpu stripova za hrpu stripova.Drugaciji mirisi stripova, drugaciji mirisi išcekivanja i sreca... Isto kao i hrenovke i riža...danas ima miljun vrsta a niti jedne hrenovke i niti jedna riža više nemaju isti okus i miris kao one tada...a možda smo samo vremenom istrošili sva osjetila...
Ja osjecam potpuno isto. Valjda to sve ide sa godinama...
Ili s godinama, ili s trošenjem emocionalnih i inih nepaca |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 07/11/2009 : 23:44:55
|
Meni juce stigli neki stripovi ( AF superstrip i ZS & LMS ) a moj sin kaze: Tata, bas su lepi ovi stripovi. Ja se sav istopio od srece. To nema cenu.
A ja sam vec rešio, sve stripove ostavljam najmladem sinu.  |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Member since 14/10/2006 |
Posted - 08/11/2009 : 00:13:19
|
Sto kaze Dusko Radovic: "Cim pocne da fali, vise nisi mali!" Tako da, gledano malo sire, najvise mi nedostaje bas taj osecaj zadovoljstva malim stvarima - secam se da sam u jednom momentu imao pedeset i dva stripa ZS i LMS, i kako sam mislio da sam, mora biti, po bogatstvu odmah negde iza predsednika Predsednistva SFRJ - nema dalje!
Sto se tice ponovnog prozivljavanja detinjstva kroz sopstvenu decu - ne znam deli li jos neko moje misljenje, ali smatram da deca danas imaju isuvise izbora; sto rece neko pre mene, mi smo imali jedan sestominutni crtac dnevno i jedan od 22 minuta nedeljom, a sad... samo s te strane, tu su, ne znam, Happy i Kanal D od domacih (u Srbiji), i Cartoon Network, Disney XD i Minimaks kanal od stranih, plus onaj Baby kanal za bas male. Sedam kanala sa crtacima, ej! A kad pomislim koliko sam ja bio uzbudjen kada je kretao Treci Kanal, cini mi se da je to bilo u nekom proslom zivotu 
Tako je i sa stripovima - svaka megapopularna fransiza dobije i svoj strip (sad se pojavio i Ben 10 strip na kioscima, vidim), pa ti to isprati... Svako zudo za tri dana, u danasnje vreme. Nindza Kornjace su imale 65 epizoda emitovanih kod nas u prvom naletu, kasnije je ostale otkupio TV Pink. Sa semom koja je dozvoljavale jedan 22- minutni crtac nedeljno, to je znacilo da imas preko godinu dana da se dobro nalozis na Kornjace. Da ne pominjem Hi- Mena i 130 epizoda... Danas vise nista ne traje. Cak i fransize iz nekog mog vremena (Kornjace, Transformersi, cak i Mocni Rendzeri koji su dosli kasnije) se re- bootuju svakih par godina i cela prica krece iz pocetka. Sad sam, pred polazak u drugi razred, kupio klincu Ben 10 duks, trenerku, ranac... ama sve sto je bilo da se nadje, zakljucno sa nekoliko pari carapa... Kao sto mozete i da pogodite, tek je novembar a fascinacija Benom Tenisonom je kod njega vec splasnula.
Sad da dam zakljucak koji ima malo veze sa onim sto mu prethodi : nedostaje mi sposobnost da budem zadovokljan sa malo i sa malim stvarima, a pored toga mi nedostaje i osecanje stalnosti, osecanje da ce moj zivot uvek biti dobar i da cu uvek voleti stvari koje volim i da ce one uvek biti tu...
Bah, sad sam se izdeprimirao. Malo . |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 08/11/2009 : 00:38:36
|
Skviki svaka cast!!! Moj sin u decembru puni tri, a pre neki dan sam mu citao Spajdija. I onda ce on meni: "Tata, kad ja polastem, ja cu imati puuuuuuuuuno stripova, kao ti!". A ja, ono, ponosni cale , nisam ni cuo ženu šta je prokomentarisala... 
trebao si mu odvaliti jednu i reci "ne kaze se puuuuuno nego mnooooogo" a ako ti riknes uskoro, mali ce ih imati i prije neg poraste pametno dete, ko i sva rodena u decembru |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 08/11/2009 : 00:50:24
|
I bolje |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7892 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/11/2009 : 00:50:58
|
quote: Originally posted by bihac-una
Nedostaje mi moj BMX sa kojim sam lutao mahalama i trazio sa kim da zamijenim romane.. Mislim na to zadovoljstvo i bezbriznost u djecijem zivotu Ni na sto drugo nisam mislio,dok sad:
vidjecu ja da se raspitam da nema ko kakav BMX pa da te ceka kad dodeš,ali pod uslovom da mi daš koji dir sa njim    |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 08/11/2009 : 02:14:45
|
quote: Originally posted by papataz ali smatram da deca danas imaju isuvise izbora
Slažem se s tobom. Mi smo dobivali kazne i batine jer nas nisi mogao dovuci kuci niti za rucak, kamo li za što drugo. A ovu današnju djecu moraš na silu izbaciti iz stana da malo udahnu svježeg zraka... |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 08/11/2009 : 02:15:53
|
quote: Originally posted by Curunir pametno dete, ko i sva rodena u decembru
 |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 08/11/2009 : 12:43:15
|
quote: Originally posted by papataz Sad da dam zakljucak koji ima malo veze sa onim sto mu prethodi : nedostaje mi sposobnost da budem zadovokljan sa malo i sa malim stvarima, a pored toga mi nedostaje i osecanje stalnosti, osecanje da ce moj zivot uvek biti dobar i da cu uvek voleti stvari koje volim i da ce one uvek biti tu...
Pozdrav kolegi-forumašu sa crtaci.info! Zaista smo nekada verovali da ce stvari i život kakav volimo trajati vecno. Milsim da u tom kontekstu sada možemo i moramo još više da uživamo u sitnicama (dugo traženi ili cekani strip, film, ponovo nabavljena masters-figura,...), živeti za trenutak koji prolazi...
P.S. Možda ce nekome evocirati uspomene... http://www.youtube.com/watch?v=u5gJQSvuHDk&feature=related |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 08/11/2009 : 12:44:18
|
quote: Originally posted by papataz ali smatram da deca danas imaju isuvise izbora
Slažem se s tobom. Mi smo dobivali kazne i batine jer nas nisi mogao dovuci kuci niti za rucak, kamo li za što drugo. A ovu današnju djecu moraš na silu izbaciti iz stana da malo udahnu svježeg zraka...
Say no more! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Posted - 08/11/2009 : 20:09:17
|
quote: Originally posted by Curunir
trebao si mu odvaliti jednu i reci "ne kaze se puuuuuno nego mnooooogo" a ako ti riknes uskoro, mali ce ih imati i prije neg poraste pametno dete, ko i sva rodena u decembru
   Pa kako da dete nauci kad sam ja nepismen?? Mada, on vec podjednako dobro govori srpski i francuski, a i na nemackom razume par rec,tako da je trenutno sasvim dovoljno.
Mada, mogao sam i ja kao neki da kažem: "Nemojte se mešati u gramatiku sprskog jezika, pogotovo ako vam nije maternji". Ali necu, nisam ja kako neki.  
Decembru Prevodiš nešto za srpskog izdavaca, pa te ponelo gradivo??? |
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Posted - 08/11/2009 : 20:09:46
|
quote: Originally posted by Tex Willer
I bolje
   |
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/11/2009 : 20:17:51
|
trebao si mu odvaliti jednu i reci "ne kaze se puuuuuno nego mnooooogo" a ako ti riknes uskoro, mali ce ih imati i prije neg poraste pametno dete, ko i sva rodena u decembru [/quote]
al si i ti roden u decembru?  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Posted - 08/11/2009 : 20:47:21
|
quote: Originally posted by Rick
Slažem se s tobom. Mi smo dobivali kazne i batine jer nas nisi mogao dovuci kuci niti za rucak, kamo li za što drugo. A ovu današnju djecu moraš na silu izbaciti iz stana da malo udahnu svježeg zraka...
Say no more!
Ajd dobro  |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Member since 14/10/2006 |
Posted - 08/11/2009 : 21:58:21
|
quote: Originally posted by Rick Pozdrav kolegi-forumašu sa crtaci.info! Zaista smo nekada verovali da ce stvari i život kakav volimo trajati vecno. Milsim da u tom kontekstu sada možemo i moramo još više da uživamo u sitnicama (dugo traženi ili cekani strip, film, ponovo nabavljena masters-figura,...), živeti za trenutak koji prolazi...
P.S. Možda ce nekome evocirati uspomene... http://www.youtube.com/watch?v=u5gJQSvuHDk&feature=related
Pozdrav za Uzice! Mali je (sajber) svet! 
Jos jedna stvar - moj klinac je otisao kod druge babe u Vojvodinu, video kasetofon, okretao ga, prevrtao... pitam ga sta radi, a on kaze: "Gledam gde se ubacuju diskovi!" Takodje, nije znao, izmedju ostalog, sta je to poljski WC i, sto me je dotuklo, sta je kompot.
Ne znam razumete li me? Kad se on rodio, svi su vec imali mobilne telefone, CD plejere, DVD plejere, sad vec skoro svi ljudi oko nas imaju i racunare... Pitao sam ga pre neki dan, on se ni ne seca kada nismo imali auto, itd, itd. Nekako mi se cini da je tehnologija usla u svakodnevni zivot i da ne moze mnogo vise da napreduje. To mu dodje kao neka buducnost, i ni malo ne lici na ono sto sam zamisljao.
S druge strane, secam se kad sam ja bio mali, lezao budan, i razmisljao: "Covece, ja cu dvehiljadite imati dvadeset i dve godine i bicu potpuno odrastao!" i kako sam zamisljao kakve me sve super stvari u buducnosti cekaju - pogledajte samo "Povratak u buducnost 2" koji se desava u godini 2015, ili dugometrazni Transformers crtani koji se odigrava u 2005. Cvrsto sam verovao da cu do sada vec imati, u najmanju ruku, leteci auto.*
Ne verujem da danasnja deca imaju vizije o tako fantasticnoj buducnosti. A to je steta. -------------------------- * A u stvarnosti sam pre tri godine kupio Puntica. 'bem ti buducnost!  |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
Edited by - papataz on 08/11/2009 21:59:57 |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16590 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 08/11/2009 : 22:06:00
|

Pozdrav za papataza od (Sinka, sa foruma ). Nisam znao da te ima i ovde 
sorry za mali off |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts
Member since 13/03/2008 |
Posted - 09/11/2009 : 08:46:28
|
Bravo!
Meni je sin baš ovih dana navršio cetiri godine. I nema ljepšeg od gledanja sveta kroz njegove oci... Kad stignu stripovi, prvi je kod paketa, sve pregleda i pokomentariše.... Nažalost, pravog strpljenja za stripove još nema. Kriv sam možda i ja - simultano prevodjenje iz onog "Yu univerzalnog jezika" ili nekog drugog u "slovenšcino" mi ne ide najbolje... A zna mali Asteriksa, Zagora, Talicnog, Teksa.... I svidjaju mu se, vidim mu u ocima...    Pocecemo ovih dana s Mikijevim zabavnicima!!!!!!!!!
quote: Originally posted by osim
A ja mislio da sam samo ja ovde lud S tim što ja mom sinu negde od 3. godine citam stripove svako vece pre spavanja. Poceli smo sa Mikijem, zatim prošli sve što smo imali od Y Bleka, ukljucujuci Pivca, pa Luna, onda Banetov Tarzan. Usput Tangi i Laverdir, Kata, ZZCP (samo kad je skvo odsutna, jer nam brani ), a u poslednje vreme Naruto i Negi-san
Ja sam jos uvek u detinjstvu iako imam 38. Sa svojim sinom, koji ima 7 godina, prozivljam sve ispocetka. Idemo zajedno u bioskop da gledamo crtace, kuci slusamo Smak i gledamo Sundjer Boba, sakupljamo slicice i lepimo ih u album, igramo se igrackama,...Stripovi su sledeci korak posto jos ne ume da cita najbolje. Ne kaze moja skvo dzaba da sam joj ja stariji sin. :) Dakle, ko ima jaku zelju i volju da zivi kvalitetnim zivotom moze to i u ovim danasnjim teskim vremenima, samo malo truda i to je to.
|
Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce... |
 |
|
gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts
Member since 13/03/2008 |
Posted - 09/11/2009 : 08:48:18
|
quote: Originally posted by bihac-una
Eh.... Nije kupovina ono isto... Ili možda - nije VIŠE ni kupovina ono isto...
Idem sad u grad gledat kioske - to ce mi mislim ostat do kraja života....   |
Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce... |
Edited by - gregorbikupil on 09/11/2009 08:55:11 |
 |
|
Topic  |
|
|
|