Author |
Topic  |
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 07/12/2002 : 17:40:06
|
Nazalost dosao je i taj trenutak - mogu samo iskazati zaljenje zbog toga jer je to veliki gubitak za ovaj site - ali evo iza slijedi orginalni text i vi sami donesite svoj sud o tome:
Ovo je zbogom, prijatelji. Odlazim s foruma. U tih par meseci bilo je lepo, medju vama nasao sam i par prijatelja, a i vi , nadam se, imali ste nesto malo od mene. Sada me ceka puno novih stvari. Jos uvek radim kao prevodioc i recenzenta za Tehnisku zalozbu Slovenije, ali sam se poceo baviti i nekim drugim poslovima. Uvodim redovne rubrike na radio (kratke western, krimi i horor price), vec sam podpisao pogodbu za veoma detaljne prikaze ilustratora u likovnoj reviji (bice 2-3 godisnje, ali na 30-40 kartica), moram da pocnem raditi na dva svoja romana, a najvaznija je moja odluka, da idem kao predavac na fakultet. To je podrucje lingvistike, specijalno tema o transformativni generativni semantiki. To je ukratko studija rada covecijog mozga indirektnom analizom, to je studijom jezika. Nastavljam rad Chomskoga, koji je polozijo temelje transformativni generativni sintaksi, a uvescu posebne matematicko-lingvisticke formule, kojima cu pokusati prikazati koji tekstovi izazivaju vise kvalitetnog razmisljanja, koji manje. Na kojim mestima dolazi do kvalitativnog preskoka u misaonim procesima. Bice to dudose samo dva sata sedmicno, u jednom semestru, no da to spremim, puno je rada. Znaci moram nekako promeniti svoj zivot, i mislim da hvatam poslednji vlak. Za promene. Ovde na forumu jednostavno nisam bio dovoljno efikasan, moje kolekcije su na drugim mestima, a komp sa internetom imam samo o Ljubljani. A ta dva-tri sata koje sam gubio dnevno, previse je. Trebam to vreme za druge stvari. Ja inace radim na prastarom McIntoshu-clasic. Tako da moram prvo srediti Pc kompove na drugim lokacijama, tako za neke pola godine, a onda cu ionako napraviti svoj site za znanstvenu fantastiku i stripove, gdje ce stvari biti vise po moje. Bice tu svi moji prevodi (oko 500 njih), moji teoretski tekstovi(oko 200 njih), bice bibliografije i znanstvene fantastike i stripova, a po meni najvaznije je to, da cu raditi na slovenskom jeziku. Jer muka mi je pisati na toj mesanici hrvatskog i srbskog jezika, sto radim sada, a i zahvalan sam svima vama, sto ste me podnosili u tom izdanju. A pored tog, da je to bilo zanimljivo iskustvo, mnoge sam stvari naucio i naravno zazuzeo neke stavove, kako ce to biti kod mene. Na mom sajtu. No, mislim, da cu svoj sajt moci srediti tek za koju godinu dana pa cu onda informaciju o tome vec proslediti dalje. I da vam ne kazem, koliko moram jos uraditi gradbenih radova, a toliko sam zauzet, da sam zanemario svoju prvu ljubav, znanstvenu fantastiku, pa cu morat poceti vise citat znanstvenu fantastiku, jer u poslednje vreme citam uglavno samo kratke price. A romane sam prakticki zapostavio. Tako je to, kad nestane vremena. A moram, da uradim jos puno strip knjizurina, da upotpunim kolekciju stripova i magazina za znanstvenu fantastiku. A nadam se, da cu jednom poceti i izdavati stripove. One prave. Po meni. Imam fini koncept, sa vec odabranim materijalima, no treba sacekati, da prodam jednu nekretninu, koja mi dolazi kao visak, pa cu onda videti dalje.No to ce doci kao afterthought, tako tek za vise godina. U svakom slucaju to mi vise dolazi kao bonus, i necu se mnogo sekirati, ako ne uspijem pokrenuti te edicije.
I posto planiram, da se vise ne vracam, dozvolite mi, da vas sve i poslednji put najlepse pozdravim i zazelim sretnu novu, ovu godinu i one koje dolaze.
Hvala vam, sto ste mi dozvolili, da budem sa vama budite mi dobro
sigismundus
I Realised Fear One Morning, To The Blare Of The Fox Hunters Sound, When They're All Chasing After Poor Bloody Fox, It's Safer To Dress Like The Hound!
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 07/12/2002 : 17:46:45
|
Ne vidim zasto bi otisao u potpunosti sa foruma, ali kad vec ide, sretno u nastupajucim poduhvatima i May the Force Be With Him...
I still remember the face of My father... |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/12/2002 : 17:52:45
|
i meni je jako zao. jedna od stvari kojima sam se radovao kad sam se logovao na ovaj site bilo je ocekivanje da cu naici na neki njegov tekst. no, u poslednje vreme toga je bilo sve manje. sta da se radi, svako ide na svoju stranu, pa, dok se ne sretnemo ponovo, sve najbolje! |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 07/12/2002 : 19:25:36
|
Menebi cudilo da ovakav izvor znanja kakav je bio SIGI ostane na nasem forumu i jednostavno kao robot ispunjava zadatke kadamu svako malo neko recimo kaze, SIGI DE PROVJERIMI OVO, SIGI DAJ VIDI ONO, jer eto biosam u pelenama kadaje izislo ONO..itd.. Jamu zelim sve najbolje u zivotu, i da akobogda uspije u svakoj svojoj nakani, jer radise o zaista POSEBNO INTELIGENTNOM COVJEKU, kome ocito nista nije bilo nepoznato.. Kroz ovaj forum procice jos mnogo,mnogo, velikih i pametnih glava.. Zivi bili pa vidjeli..
Sretno ti bilo i imala svega u dvorcu od zlata a ja kao prosjak zivot proklinjao ispred tvoih vrata...
|
 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 07/12/2002 : 19:30:41
|
veoma mi je zao sto sigismundus nece vise biti sa nama na ovom fantasticnom sajtu,jer on je ziva enciklopedija stripa.ali razumijem njegove razloge i zelim mu puno srece da ostvari sve te svoje zacrtane planove i sa mnogo uspjeha.sigi,puno srece u zivotu i radu !!!
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze: sinoc sam suzama lijepila tapete, sanjala sam i tebe i dijete... |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 07/12/2002 : 19:45:25
|
zacrtao je mnogo ciljeva a ima još više godina.
dao Bog da pocne izdavati stripove.
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! |
 |
|
-Dylan Dog-
Senior Member

Burkina Faso (Upper Volta)
2456 Posts
Member since 29/11/2002 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29729 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 07/12/2002 : 20:23:03
|
Sigi zelim ti sve najbolje i puno uspjeha u zivotu!!!!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
mephisto_III
Senior Member

Germany
2168 Posts
Member since 24/07/2002 |
Posted - 07/12/2002 : 20:23:24
|
Sve je vec receno,bas steta,forum je osakacen! Od sada dolazim samo zbog seinfelda i Sania.Od njih necu nista naci za"Copy&Paste"ali cu se ljudski nasmejati!
>>>Hocu kakim-necu kakim<<< |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 07/12/2002 : 20:35:12
|
osobno neznam sigija,znam ga samo po rommelovim pricama i po tome sam shvatio da je covjek strip enciklopedija.zato se nadam da ce ostvariti barem dio od planova koje je naveo. |
 |
|
mephisto_III
Senior Member

Germany
2168 Posts
Member since 24/07/2002 |
Posted - 07/12/2002 : 20:41:52
|
quote: Originally posted by seinfeld
Izvrsno, hocu kakim necu kakim.
Freedom, baby... is never having to say you're sorry.
Glasao si za RK a ne za starce! Iskusices gnjev mocnih,mudrih staraca! 
>>>Hocu kakim-necu kakim<<< |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6380 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 07/12/2002 : 21:05:17
|
Ja sam se danas cuo sa Sigijem.Znao sam da vec neko vrijeme planira otici sa ovog sajta ali sam ipak mislio da ce se predomisliti.Šteta ali ja imam tu srecu da živim blizu njega...
Bond.James Bond. |
 |
|
pot
Average Member

Croatia
818 Posts
Member since 27/10/2002 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 07/12/2002 : 22:08:26
|
Šteta za Sigija. Pozdrav i sve najbolje.
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaže: Smrdljivi grad otvara jeftine bircuze, za šljakere što locu ko pesi. |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 08/12/2002 : 01:24:21
|
ja covika i ne poznam al kad ga vec svi vole volin ga i ja. nek izda neku debelu( to je nepristojno rec cemo, gojaznu) knjigu sa brdom informazione o stripu jer puno nas još nije uslo u svoje broncane, srebrene, zlatne godine.
miris zapaljenog papira mrzim |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 08/12/2002 : 01:27:21
|
Sigismundus je legenda medju strip citacima sakupljacima na ovim prostorima, i svima ce nedostajati... Otidji na jedan Topic gdje se Aco hvalio kako je vidio unutrasnjost Sigijeve kuce (lucky bastard), sve ce ti biti jasno.
I still remember the face of My father... |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 08/12/2002 : 01:37:07
|
ma vidia san oglas brale koji prodaje samo duple stripove a dida mu je navodno skuplja od '39 taj sigurno i guzicu brise romanima koji je to topic?
miris zapaljenog papira mrzim |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 08/12/2002 : 06:16:54
|
quote: Originally posted by byoman
ma vidia san oglas brale koji prodaje samo duple stripove a dida mu je navodno skuplja od '39 taj sigurno i guzicu brise romanima koji je to topic?
miris zapaljenog papira mrzim
ma zaboravi na taj topic...tip je provalija i osta živ...da skratim...lažov
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... |
 |
|
Slovenac
Senior Member

Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
|
Pajke