forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 REDOV BILI-BELI PUT
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 08/11/2009 : 23:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
pa to sam i ja rekao,,, sve je stvar ukusa.
Otkad je iskren govor stvar niskog nivoa?

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/11/2009 : 00:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boban

pa to sam i ja rekao,,, sve je stvar ukusa.
Otkad je iskren govor stvar niskog nivoa?

Ne mogu da zamislim koliko covek treba da bude ogranicen da u XXI veku recenicu pocinje malim slovom
Nadam se da ti ne smeta sto sam iskren
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/11/2009 : 00:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

quote:
Danas mi je duhovita recimo serija "My name is Earl".

ljudi su različiti. meni je ova serija dno ispod svakog dna, ne mogu zamisliti koliko čovek mora biti primitivan da u tome uživa.

Dobar pokušaj...
Ali, nećemo se spuštati na vaš nivo.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/11/2009 : 00:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

quote:

quote:

ljudi su različiti. meni je ova serija dno ispod svakog dna, ne mogu zamisliti koliko čovek mora biti primitivan da u tome uživa.

Dobar pokušaj...

Mogo bi on da se popne na nas...mislim,nivo
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 09/11/2009 : 00:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by mladjo

quote:

quote:

quote:

Dobar pokušaj...

Mogo bi on da se popne na nas...mislim,nivo

Dok čekaš Bobana da se popne, odgovori ovdje :

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=35624#999603

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10637 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 09/11/2009 : 13:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Izdanje "Belog puta"-luksuzna monografija o Redovu Biliju autora Morta Vokera je po mom mišljenju izdavački strip poduhvat godine i svaka čast još jednom za "Beli put"! Posle Hogara i Bili je dobio svoje izdanje za ponos. Dakle šta mislite o ovoj knjizi?

Slažem se da je ova knjiga izuzetan doživljaj za sve ljubitelje karikaturalnog američkog novinskog (daily gags) stripa.

Riječ je o knjizi The Best of Beetle Bailey koja je izdana u Americi 1984. godine, dakle prije čevrt stoljeća.

Imao sam sreće da je prije nekoliko godina nabavim za 10$ u cro-bijelom izdanju.

Kao što naslov govori odabrani (najbolji) gegovi jednog od najboljih karikaturalnih stripova u Americi i šire.

Mort Walker je s autorom Hogara kao scenarist surađivao na stripu Hi and Lois (svakodnevni humor u životu suvremene obitelji).

Hogar (već ranije objavljen od Belog puta) i Hi and Lois su dio te Best of serije.

Ukusi su različiti ali za mene nema dileme da je Redov Bili (Beetle Bailey) jedan od vrhova američkog gag stripa.

Evo moje top liste (redoslijed nije toliko važan):
1. Hogar
2. Redov Bili (Beetle Bailey)
3. Calvin and Hobbes
4. Garfield
5. Peanuts (Snoopy i comp.)

Osim njih po meni su za apsolutnu preporuku:
- Blondie (autor: Chic Voung)
- Bringing Up Father (Porodica Tarana - autor: Geo McManus)
- L'il Abner (autor: Al Capp)
- Hi and Lois (autor: Walker & Brownie)
- Wizard of ID (autori: Hart & Parker)
- B.C. (autor: Hart)
- Popeye (autori: Segar, Sagendorf iz 50-ih i 60-ih)
- Andy Capp (dragec - autor: Reg Smythe)
- stripovi Jimmy Swinnertona.

Da ne zaboravim i Dick Tracy od Chestera Goulda.

Ako je prijevod Redov Bilija dobar, knjigu apsolutno preporučujem ljubiteljima dobrog starog gag humora jer je u tom području jedan od najjačih i najvećih klasika.

http://www.amazon.com/Best-Beetle-Bailey-Mort-Walker/dp/0595348483

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10637 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 09/11/2009 : 14:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
P.S.

Ako je nekom od onih koji cijene rad Mort Walkera promaklo, nedavno je objavljeno ovo izdanje:

http://www.amazon.com/Sams-Strip-Mort-Walker/dp/1560979720/ref=pd_sim_b_22
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16696 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/11/2009 : 14:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
br.1-hogar/2-garfild/3-snoopy pa ostalo

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 09/11/2009 : 14:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

P.S.

Ako je nekom od onih koji cijene rad Mort Walkera promaklo, nedavno je objavljeno ovo izdanje:

http://www.amazon.com/Sams-Strip-Mort-Walker/dp/1560979720/ref=pd_sim_b_22

a i ovo sjajno izdanje
http://www.amazon.com/Beetle-Bailey-First-Years-1950-1952/dp/1933160713/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1257772301&sr=1-1
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/11/2009 : 17:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:
Originally posted by Curunir

ako hogar nije duhovit, ne znam sto jest...

To mi je namiliji strip u kolekciji, pravi rudnik dobrih fora za svakodnevno oraspoloživanje (postoji li ova riječ uopšte?).

i meni "jedan od". ima samo jednu manu - bobanovo ime unutra. naravno da rijec postoji.

evo, morao je boban po svome starom dobrom rasistickom obicaju usrati topic, i to vlastite kuce!
uzas.
znam obijev ukus, otprilike, pa me malo zacudilo da ne voli hogara. ali Boze moj, smijesno je i pomisliti da je netko zbog toga primitivan, jednostavno mu duhovitost nije na toj valnoj duljini.
bah, čobanska, ovaj, bobanska posla...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 09/11/2009 : 17:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Boban je kralj
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 09/11/2009 : 17:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Sta vi svi ljudi imate protiv Bobana?
Video sam (ne na ovom topiku) da je covek nenormalno omrazen, a ja bas i ne vidim razlog.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/11/2009 : 22:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Video sam (ne na ovom topiku) da je covek nenormalno omrazen, a ja bas i ne vidim razlog.

Ja nemam ništa protiv Bobana.
Čak sam pročitao dosta sf pripovjetki Bobana Kneževića u ranoj mladosti i jako su mi se dopale. Ne znam da li je u pitanju ista osoba...
Nemam ništa ni protiv Hogara. Simpatično mi je to, ali nije mi haha smiješno tipa Crna Guja (ili Zovem se Earl ) i slično. Nemojte me mrziti, probat ću se popraviti.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2009 : 22:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Čak sam pročitao dosta sf pripovjetki Bobana Kneževića u ranoj mladosti i jako su mi se dopale. Ne znam da li je u pitanju ista osoba...
Nemam ništa ni protiv Hogara. Simpatično mi je to, ali nije mi haha smiješno tipa Crna Guja (ili Zovem se Earl ) i slično. Nemojte me mrziti, probat ću se popraviti.

kako se usudjujes stavitri Earla sa Crnom Gujom u jednu recenicu?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/11/2009 : 22:11:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 09/11/2009 : 22:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Obi , legenda si, svaka čast!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 09/11/2009 : 22:13:58  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

u pitanju je ista osoba a jedna draga mi prijateljica koja ga bolje zna na moj svojedobni upit da li je boban osoba kakvom se ponekad predstavljasvojim tekstovima rekla je da nije a kako njoj bezrezervno vjerujem davno sam prestao suditi bobana po ovim parametrima - uostalom da nije ništa drugo napravio a je - izdao je lovecrafta ghoulovog - što ga kod mene iskupljuje za puno ovih djetinjarija
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/11/2009 : 22:22:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

quote:

u pitanju je ista osoba a jedna draga mi prijateljica koja ga bolje zna na moj svojedobni upit da li je boban osoba kakvom se ponekad predstavljasvojim tekstovima rekla je da nije a kako njoj bezrezervno vjerujem davno sam prestao suditi bobana po ovim parametrima - uostalom da nije ništa drugo napravio a je - izdao je lovecrafta ghoulovog - što ga kod mene iskupljuje za puno ovih djetinjarija

Eto, onda sam odavno fan Bobana Kneževića.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 09/11/2009 : 23:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
DA SE ISKLJUČI SA FORUMA!!

Mislim, Obi-Wan - kad može da gleda tu seriju.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/11/2009 : 23:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Evo isključujem se, odoh spavati.
Nisam ni znao da je to toliko loša serija...

Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 09/11/2009 : 23:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Priznaj da ju samo gledaš zbog Prislice, pa ni ne znaš ustvari kakva je serija

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 09/11/2009 : 23:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

-Hej, Erl.
-Da, Rendi.
-Šta misliš, ko bi pobedio u tuči? Mapeti ili Ulica Sezam?
-Pa ne mislim baš da bi se oni tukli. Oboje su veoma miroljubivi.
- Pa, šta da moraju? Kao u onom filmu sa odsecanjem glava gde može da preživi samo jedan?
-Mapeti.
-Ok, a Mapeti ili Freglsi?
-Mapeti.
-Ok, a Mapeti ili Hi-Men?
-Samo Hi-Men, ili Hi-Men i njegovi prijatelji?
-Samo Hi-Men.
-Mapeti.
-To sam i ja mislio. Laku noć, Erl.
-Laku noć, Rendi.
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 10/11/2009 : 12:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Imam valjda pravo da mi Erl humor bude potpuno ravan i nezanimljiv, a sve osobe u stvarnosti koje se oduševljavaju ovom serijom su mi po mnogim kriterijumima ispod crte. Evo i ovaj primer gore pokazuje jednu potpuno praznu poetiku tako blisku ogromnoj većini Amera, a u osnovi bez ičega...
Pritom, nisam rekao da mi je Redov Bili smešan, naprotiv, ja sam veliki protivnik vojske i nasilja, svojevremeno sam odbio da služim vojsku i nikada nisam bio vojnik i celokupna ta terminologija i odnosi su mi besmisleni; dakle, ja nisam napao čoveka što ne voli Redova Bilija, već mi se od ljubavi prema Erlu jednostavno povraća. Otprilike jedina gora stvar je oduševljavati se Boratom... to su stvari za tupave Amere koji misle da tu ima nečeg uzvišenog. I ja na ovom forumu i bilo kom drugom ne učestvujem kao glasnogovornik onoga što radim, za to postoje plaćeni ljudi, ja jednostavno pričam šta mislim. Svojevremeno sam na promociji sopstvene knjige napravio skandal i vređao učesnike tribine koji su neumereno hvalili knjigu da pričaju napamet i iz kolegijalnosti a ne zato što misle da je ta prosečna knjiga izuzetna. Ameri imaju strašno puno tupavih šou programa gde dvojica koji su kao retardi dolaze do ko zna kakvih kosmičkih i ljudskih istina; to je jednostavno koncept koji nije realan i meni nije smešan i neopevano me smara, retardi odtaju retardi u svakoj varijanti, a potreba da se podilazi proseku koga statistički ima najviše je nešto što ću uvek osuđivati...

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 10/11/2009 : 13:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Izvini Bobane, da li se ti to hvališ što si odbio da služiš vojsku i što javno kažeš da si njen protivnik??!!
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 10/11/2009 : 13:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
Što fali Boratu? Koji je još film uspio na tako genijalan, nekonvencionalan način prikazati svu tragičnost jedne nacije?

A inače, muka mi je više od ovih bobanovih "hejterskih" postova, a i tih njegovih paušalnih ocjena... a i od njega samog. :(
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000