forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 REDOV BILI-BELI PUT
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 10/11/2009 : 13:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Kada bi se neko poput Bobana u Americi javno hvalio da je izbegao vojsku i da je mrzi smesta bi mu specijalci FBI zakucali na vrata! Samo ovde, u Srbiji može da se javno pljuje po vojsci bez ikakvih posledica!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 10/11/2009 : 15:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Kada bi se neko poput Bobana u Americi javno hvalio da je izbegao vojsku i da je mrzi smesta bi mu specijalci FBI zakucali na vrata! Samo ovde, u Srbiji može da se javno pljuje po vojsci bez ikakvih posledica!

Ti si na hrvatskom sajtu.
Naravno da ne bi poslali specijalce za takvu glupost. Ko je izbegao vojsku, izbegao je i to je završena stvar bilo gde, kad si jednom oslobođen. Kao ja npr.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 10/11/2009 : 16:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa u americi vojska nije obavezna

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 10/11/2009 : 16:29:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by aleksa crnobrnja
A inače, muka mi je više od ovih bobanovih "hejterskih" postova, a i tih njegovih paušalnih ocjena... a i od njega samog. :(

žao mi je što ne pričam stvari koje većina želi čuti, ali pričam stvari koje mislim; zar već nije previše onih koji podilaze svemu i svakome?

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 10/11/2009 : 16:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što fali Boratu? Koji je još film uspio na tako genijalan, nekonvencionalan način prikazati svu tragičnost jedne nacije?

Boratu fali mozak jer je to nesto sto bi ga jedva odvojilo od debila. "genijalan", "nekonvenconalan" nacin da prikaze tragicnost jedne nacije???
Ako je tebi interesantno sto jedan retard daje sebi slobodu da vredja jednu celu naciju, to mozda nije ostalima. Voleo bi da ti vidim izraz lica kada bi neko tvoju naciju spustio na taj nivo kao Borat!
...Ili mozda ti stvarno mislis da Kazahstan izgleda tako?!?!?!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 10/11/2009 : 16:42:48  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nikog u Americi ne bi boleo q sto bi on to rekao...A bolje da ti ne pricas o posledicama necijih reci!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 10/11/2009 : 16:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

quote:

Što fali Boratu? Koji je još film uspio na tako genijalan, nekonvencionalan način prikazati svu tragičnost jedne nacije?

Boratu fali mozak jer je to nesto sto bi ga jedva odvojilo od debila. "genijalan", "nekonvenconalan" nacin da prikaze tragicnost jedne nacije???
Ako je tebi interesantno sto jedan retard daje sebi slobodu da vredja jednu celu naciju, to mozda nije ostalima. Voleo bi da ti vidim izraz lica kada bi neko tvoju naciju spustio na taj nivo kao Borat!

Ma ko ovdje priča o Kazahstanu?
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4692 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 10/11/2009 : 17:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Oprostite mi unapred ako ustalasam negativne talase u topicu(obicno sam tamo gde su pozitivci),ali moram reagovati na neke "sitnice".Imenjace(ne zameri na prisnosti,smatraj je kao poluizvinjenje za to sto moram da te iskritikujem ),kakve veze ima vojska sa nasiljem?Vojska je "instrument" svake nacije koji bi sluzio za ponos i parade,za saniranje posledica poplava,zemljotresa i devojackih mokrih snova ,da nije "kravatasa",sa hronicnom upalom suljeva od fotelje, i "intelektualaca",koji svojom nacitanoscu opravdavaju mrznju i podsmeh prema svakom ko je drugaciji!Toliko o tome ko je u stvari inicijalna kapisla nasilja!Da si toliki pacifista,ne bi svakim postom raspaljivao negativnu energiju na sajtu gde si GOST.
P.S.Koj' dirne Obija isto k'o da mi je gurn'o prst u oko!Cova je olicenje ljudske tolerancije i opustenosti..(.dokazao odavno!)
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 10/11/2009 : 18:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

Oprostite mi unapred ako ustalasam negativne talase u topicu(obicno sam tamo gde su pozitivci),ali moram reagovati na neke "sitnice".Imenjace(ne zameri na prisnosti,smatraj je kao poluizvinjenje za to sto moram da te iskritikujem ),kakve veze ima vojska sa nasiljem?Vojska je "instrument" svake nacije koji bi sluzio za ponos i parade,za saniranje posledica poplava,zemljotresa i devojackih mokrih snova ,da nije "kravatasa",sa hronicnom upalom suljeva od fotelje, i "intelektualaca",koji svojom nacitanoscu opravdavaju mrznju i podsmeh prema svakom ko je drugaciji!Toliko o tome ko je u stvari inicijalna kapisla nasilja!Da si toliki pacifista,ne bi svakim postom raspaljivao negativnu energiju na sajtu gde si GOST.
P.S.Koj' dirne Obija isto k'o da mi je gurn'o prst u oko!Cova je olicenje ljudske tolerancije i opustenosti..(.dokazao odavno!)

Zato sam i ja reagovao
Covek se pretovario izdanjima BP kad je bio na sajmu,nosio rukama,nogama i zubima(cini mi se da tako rece) i onda dodje neko iz BP koji predstavlja sebe na forumu o stripovima a ne BP da ga pljune sto gleda ovu ili onu seriju
Mozda je Boban nervozan zbog suljeva
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/11/2009 : 18:42:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by Pajtos

Zato sam i ja reagovao
Covek se pretovario izdanjima BP kad je bio na sajmu,nosio rukama,nogama i zubima(cini mi se da tako rece) i onda dodje neko iz BP koji predstavlja sebe na forumu o stripovima a ne BP da ga pljune sto gleda ovu ili onu seriju
Mozda je Boban nervozan zbog suljeva

Ali, nisam kupio ni Hogara ni Redov Bilija, možda sam zato kriv...
No ozbiljno, nema potrebe za daljnjim produbljivanjem drame. Gospodin Boban očigledno ima malo oštriji nastup što i nije tako strašno kada se čovjek navikne. Najgore je kada vas netko iznenadi pa odreagirate impulsivno. Kada nekog prihvatite kakav je, nema frke. Svi mi imamo neki svoj stil (lwood, Pajtos, Obi-wan, Boban, Markos, 1euro). Ako se pravilno postaviš, sve se da tolerirati. U tome i jest poenta - druženje i rasprava gomile različitih likova te međusobna (manje ili više) mirna koegzistencija. Ja sam ustvrdio da mi Hogar (koji je naravno legendaran strip) i nije nešto smiješan. To je nekima zasmetalo manje, a nekima više. + kada to dođe od ljubitelja blentave američke serije - sol na ranu. Da sam rekao Crna guja odmah, vjerovatno bi ova epizodica bila izbjegnuta. No, i ovako, no big dil...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 10/11/2009 : 19:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ali, nisam kupio ni Hogara ni Redov Bilija, možda sam zato kriv...
Ja sam ustvrdio da mi Hogar (koji je naravno legendaran strip) i nije nešto smiješan. To je nekima zasmetalo manje, a nekima više. + kada to dođe od ljubitelja blentave američke serije - sol na ranu. Da sam rekao Crna guja odmah, vjerovatno bi ova epizodica bila izbjegnuta. No, i ovako, no big dil...

Hogar mi je do sajma bio jedino izdanje BP,sad imam dosta toga,ukljucujuci i Redov Bilija. Nemam pojma o kojoj seriji ovde pricate(uopste slabo gledam TV),nisam gledao Borata,Crnu guju sam gledao vise puta(u vreme dok sam gledao TV) i opet ne mislim da me to cini dovoljno kompetentnim da procenjujem ko je ovde primitivan a ko ne.
Ukusi se razlikuju,to svi znaju i samim tim je ova rasprava koju je izazvao gluplja.
A i mrzim kad neko pokusava da namece svoje stavove i poglede na svet
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 10/11/2009 : 21:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

vronski 2, stari masturbatorski ignoramusu - u toj Americi DVAPUT izabrashe Bila Klintona za koga se zna da je bezhao od regrutacije koristeci se lazhima da ce pohadjati kurs za buduce lidere, koji naposletku nije ni upisao.

Da ne spominjemo da je tamo vojska, osim u ratnom stanju, OPCIONA, te je samim time svim prepushteno da odluche da li je vole ili ne vole, da li zhele da se njome bave ili ne.
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 10/11/2009 : 21:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
zar bi bilo bolje da se hvalim ratnim trofejima?... elem, Redov Bili je stekao popularnost u Americi tokom korejskog rata i prvih godina vijetnamskog rata, kada se silno radilo na patriotizmu Amera, Sada ga drži inercija, sumnjam da bi takva tematika mogla danas da se probije u konkurenciji sa simpsonima, south parkom, dilbertom i takvim stvarima. Svet je otišao dalje, a klasično vojno ustrojstvo koje zagovara okruženje Redova Bilija ne postoji više sem u nostalgičnim pričicama staraca. Danas ratuju plaćenici koji se mahom regrutuju iz popravnih domova i zatvora i njihova poetika je potpuno drugačija.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/11/2009 : 21:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

jok,opste je poznato da je Kazahstan jedna civilizovana zemlja, na istom nivou kao Kirgizistan,Tadzikistan i Turkmenistan

Ako ti budes gledao film "The Hunting Party", vec te vidim kako sa bombom u ruci jurisas na USA

Edited by - King Warrior on 10/11/2009 21:27:03
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/11/2009 : 21:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
šta je ovo?ajmo dosta o vojsci i ostalim sranjima...sve ću vas poizbacivat zauvik...ajte u svaštaru pa tamo raspravljajte

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 10/11/2009 : 21:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
istražijemo fenomen vojske u vreme nastajanja redova bilija, rasta njegove popularnosti i sadašnjeg trenutka.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 10/11/2009 : 21:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Ne sme vise covek ni da se drzi teme
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 10/11/2009 : 21:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

šta je ovo?ajmo dosta o vojsci i ostalim sranjima...sve ću vas poizbacivat zauvik...ajte u svaštaru pa tamo raspravljajte

Jel' to moderatorska utreniranost da se nanjuse pizdarije ili citas svaki topic
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/09/2012 : 00:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Mene zanima, kako je BAILEY (BEJLI) postao BILI?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 02/09/2012 : 01:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Mene zanima sta fali ne sluziti vojsku u Srbiji :D I ja sam je izbegao.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 02/09/2012 : 01:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Dopadljivost jednostavnosti, pretpostavljam.

Svakako da ima toga još;)

Piši propalo!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/09/2012 : 02:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Dopadljivost jednostavnosti, pretpostavljam.

Svakako da ima toga još;)

Da, ako se ne varam, JONAH Hex je prekršten u JOHNNYJA ili JOHNA, tako nešto.

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 02/09/2012 : 02:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
I to se razlikovalo od izdanja do izdanja; nema tu neke konzistentosti, što mi, moram da prizam, smeta, ali verovatno sam u manjini.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/09/2012 : 02:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

I to se razlikovalo od izdanja do izdanja; nema tu neke konzistentosti, što mi, moram da prizam, smeta, ali verovatno sam u manjini.

Izlazio je u Eksu i Strip zabavniku, zar ne?

Koliko sam shvatio, tamo baš i nisu pazili da im stripovi budu kvalitetno obrađeni. Doduše, ne bi li se to moglo reći za većinu tadašnjih izdanja? Mislim, znam da ljudi obožavaju ZS, LMS i druge edicije, ali ne bi se reklo da je previše truda uloženo u prezentaciju tih izdanja.

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 02/09/2012 : 02:22:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Uostalom, čitav taj transkripcioni kotlić nudi, kad se već ne piše u originalu, jer se ne može, ne sme, ili neće, opcije za diskusije.

Piši propalo!
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000