forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Libellus: TEX KOLOR BIBLIOTEKA 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/11/2009 : 22:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

evo šta te sve čeka Texe

Znam,pratim ja to i tugujem sto ne ide brze LL Tex kolor
Al' kad se zahukta,ima da ih prestignemo
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/11/2009 : 23:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Jednostavan kolor, uništavanje ljepote crteža, blijede boje - to je Zagor u boji! Kada već imamo toliko stvari - da li nam treba i ovo?

Ne mozes porediti ono sto smo do sada vidjeli kod nas u boji i ove sa novim kolorom na sjajnom papiru. Treba jasta. To je ultimativni Zagor,perfekcija!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/11/2009 : 00:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado
Ma mislim pricas gluposti. Kad sam ti spomenuo Texa u boji, kod benziske u Lanistu, prvi sto si mi rekao da nisi siguran
koliko ce se to prodavati, a ja sam ti odgovorio, jebiga meni se svidja, ja to zelim, pa ako se nadje istomisljenika
super ako se ne nadje ionako nema veze. Ti si mi odgovori da razumijes, tako se i ti ponasa kad nesto silno zelis.
I sad mi tu dolazis pricati bajke, dobronamjerne savjete, kako si ti predlagao ovo ili ono.
Da je projekt Texa u boji odmah propao onda bi mi dosao s dobronamjernim savjetima kako si mi i govorio da to nece ici...

Ja jesam mislio da se to nece super prodavati, cak i dalje to mislim. Kao sto i dalje mislim da se prvi brojevi trebaju tiskati u više primjeraka, jer ljudi njih najviše kupuju, a poslije pomalo odustaju.

quote:
"Ultra popularan strip sa ogromnom tradicijom za kojeg zna svatko iz ex-Yu tko je ikad cuo za strip",
ma o cemu ti pricas covjece?
Hoce mi reci kako je Tex opcenito a i Tex u boji ultra popularan sa ogromnom tradicijom, i to jamci prodaju?
Ma kad je tako zasto se na kisocima proda u nesto vise od 1000 komada a po cijeni od 18-20 kuna?
I sad me hoces uvjeriti kako sa cijenom od 199 kuna mozes napraviti nesto revolucionarno? Sto tebe muci ustvari?
Zelis li i ti uvjeriti kupce kako ih ja podkradam? Kako su mogli imati jeftinije izdanje ali ja to nisam htio?

Naravno da je Tex popularan lik. I naravno da jamci određenu prodaju. Nista mene ne muči, ja sam reagirao na jangov post i rekao da se slazem s njim, i objasnio zasto i kako bi, po mom misljenju bilo bolje.

quote:
Ako si ti imao "samo dobre namjere" zasto o njima nisi pricao sa mnom uzivo prije par dana a ne na forumu?

Ako se sjećaš, ja sam došao k vama i zvao vas na večeru da sjednemo i raščistimo ako šta ima raščistiti. Ali ne, sve je divno, krasno i bajno, sunca sja, ptice pjevaju, nema nikakvih problema, sve je u redu. Sad vidim i zašto: što god ja tebi govorio, ti ćeš se smješkati, prijateljstvo i dalje cvate, a u sebi ćeš misliti isto što si i mislio - a to je vidljivo iz ovih komentara dolje - svi napadi imaju moj blagoslov, svi se mi druzimo, ogovaramo libellus, iza svega stojim ja, bla bla. Uglavnom, žešća paranoja. Uzivo je sve super, a onda poslije opet isto. Pa čemu smješkanje i tapšanje ako postoje problemi? Što me ne pitaš i ne kažeš što te muči? Što mi ne kažeš u lice to što si ovdje napisao? Ajde, ako misliš da ja imam ikakve veze s Ratkovim napadima, objasni mi kakve? I zašto? Zbog čega bi ja vas napadao? I to pogotovo kad je cijena Texa u pitanju? Zbog čega? Pa meni, kao izdavaču, to odgovara. Sutra kad objavim neki integral od 250 i vise stranica u boji i bude koštao 250 kuna, nitko mi više neće prigovoriti da je skup. Ne postoji apsolutno nijedan razlog zašto bi ja napadao Libellus. Ako ti misliš da postoji - reci. Ne vidim čemu okolišanje.

quote:
Svojim savjetima drugim izdavacima poceo si odavno. Bernardu si prigovarao prvome, recimo za Maxi Mister Noa.
Pa kad su ti mnogi poznanici oko tebe govorili da se prestanes tako ponasati jer ispada da samo ti znas raditi,
nikoga nisi slusao i nastavio si dalje. Iako smo svi ponesto naucili od Bernarda ti si mu svejedno davao savjete.
Pa si onda dijelio savjete nekim izdavacima iz Srbije, pa Bookglobe... pa evo i nama...
Hvala ti na tvojim iskrenim i dobronamjernim zeljama, znali smo se nositi s problemima i bez tih savjeta.
Snaci cemo se i ubuduce.

Ja sam bar otvoren. I kazem sto mislim, bez diplomacije i uvijanja. Ako imam potrebu nešto reći, reći ću. I snositi posljedice svojih istupa, kakve bile da bile (Ako se sjećaš, ja sam zbog svojih kritika kao član na forumu imao itekakve štete kao izdavač, kad sam morao povući izdanja iz More Comicsa). I sad sam kao ja ovakav ili onakav jer sam kritizirao ostale izdavače? A to što ti misliš isto, ili još gore, samo šutiš, nema veze? Krasna je to logika, kao i kod Nebojše. OK je ogovarati iza leđa, po kuloarima, na kavama, ali javno, otvoreno - sačuvaj bože. To nije "profesionalno"!

quote:
Uvijek tvrdis kako nemas vremena, i kako se pitas sto ti nesto treba, a svako malo se zakacis za nekoga.
U zadnje vrijeme pogotovo za nas. Mozda zato sto smo rijetki od preostalih domacih izdavaca koji nesto pisu na forumu?
Zelis li ti maknuti druge izdavace s foruma?
Bez da tebe itko proziva, evo tebe s tvojim savjetima, jer jedino sto ti radis vrijedi.
Jedino su tvoje odluke ispravne, tvoj nacin razmisljanja vjerodostojan. Tvoja izdanja su "stripovi", ostali nisu...
Stani malo na loptu, prijatelju.

Zelim li ja izbaciti druge izdavače s foruma? Ha ha. Opet ista priča, kazem sto pohvala, nikom ništa, to je normalno. Kazem jednu kritiku, odmah imam skrivene namjere, odmah sam neprijatelj, ovo ono. Ajde, objasni: zašto bi mi smetali drugi izdavači na forumu? Zašto? A zašto sam se uhvatio vas? Nisam se uopće uhvatio vas. Pamćenje ti je opet selektivno, branio sam te u hrpu slučajeva, a kritizirao sam te samo oko Crša (i oko toga da se ponašate jednako onako kako ste meni predbacivali). A, kako čujem, sad se ponašate isto onako kako ste predbacivali drugim izdavačima. Pa šutim. A kad su uloge bile obrnute, kad si ti bio "žrtva" takvog ponašanja, nisam šutio, sjećaš se? I čudio se kako ti odjednom govoriš kako to nije ništa strašno, kako je to ustvari normalno itd itd.

quote:
O kakvim polemikama i napadima je rijec? Mislis na to da nam neki govore kako je izdanje skupo ili na to
da nas neki vrijedjaju na razne nacine a ti svejedno ne reagiras na to i trazis za to opravdanja?
Koliko ljudi prica o tome? Polemizirali a kamoli napadali nisu mnogi, nekoliko ljudi tek, a dio tih ljudi konstantno
nas napada, uz tvoj blagoslov, na ovaj ili onaj nacin. Danas je na tapetu cijena Texa u boji, jucer je bilo nesto drugo.
A sutra ce naravno biti nesto trece. Iz nedostatka argumenata tih nekoliko likova jasna je slika da njih uopce ne zanima
sto je na stvari, oni imaju svoje razloge zasto to rade i imaju nesto protiv nas. No nema problema, neka nastave.
A ti im opet daj svoj blagoslov na nacin da ces im dopustiti neargumetirane provokacije i uvrede.
Uostalom samo se ti nadji s tim ljudima i istomisljenicima, tapskajte si po ramenu, pricajte o Libellusu
kako potkrada kupce i unistava strip scenu, i sto vam god jos padne na pamet. Bitno je da se zabavljate i druzite.

Da, evo, jang te isto vrijedja. I mister-no. I imrahil. Itd itd. Svi koji se ne slazu 100% s tobom te vrijeđaje i to uz moj blagoslov, a tko zna, mozda i nagovor, je li?

quote:
Zasto mi krades ovo malo slobodnog vremena koje imam?
Covjece i ti i ja imamo djete i obitelj, daj trosi to vrijeme uistinu na to i pusti mene da moje trosim na svoju obitelj.

Za razliku od tebe ja uistinu nemam vremena, i pisi sto god hoces ja vise ne mogu odgovarati.
Za sve ces ti naci opravdanje, sve sto radis je ispravno a svima trebas djeliti savjete, dokle to?
Ja sam razumio sve sto sam trebao i meni je uistinu dosta. Pisi sto hoces, nazivaj nas kako hoces,
dijeli i dalje dobronamjerne savjete, ali istina je voda duboka.
A ni drugi ljudi na forumu nisu budale i znaju citati izmedju redova...

Zivio mi i svako dobro i budi sretan s tim sto radis,
samo mi nemoj drugi put kad se vidimo uzivo govoriti kako nista nije namjerno.

Tebi se stvarno nista, ali apsolutno nista ne smije reći, je li? Ama baš ništa? Mislim, ovo je tako patetično da... Zanima me samo kako ti to sebi opravdavaš. Ako misliš da ja radim nešto namjerno protiv tebe, zanima me samo zašto? Koji je moj motiv? U čemu je kvaka? Baš me živo zanima. Ne moraš odgovarati na ništa ako nećeš, nema veze, ali mislim da na ovo zaslužujem odgovor. I ja, a i ljudi ovdje. Zašto da čitaju između redova, tko zna što će tko pročitati! Najbolje da se lijepo napiše otvoreno, pa da se zna. Zar ne?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/11/2009 : 00:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Pale ce, svi to znamo, na koncu ostati sam na svijetu... kako i treba biti. Amen.
Ako sam ja seronja, on je moj produkt od koga svi bjeze osim muha. Nek' izbroji suradnike oko sebe. Bez zunzara

Seronja si zato što dođeš, ispališ neku optužbu, a kad ti se dokaze da nisi u pravu, onda nestanes, nikom nista, kao da nista nije bilo. I vratis se nakon par dana s novom. Tako je bilo s onim s Ministarstvom, pa s Profilom, pa sad i s "dobronamjernim" savjetima.

Pa evo i sada, opet - nek' izbroji suradnike oko sebe. Evo, prepuštam tebi da ih izbrojiš.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/11/2009 : 00:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Mhejl

Jednostavan kolor, uništavanje ljepote crteža, blijede boje - to je Zagor u boji! Kada već imamo toliko stvari - da li nam treba i ovo?

Ne mozes porediti ono sto smo do sada vidjeli kod nas u boji i ove sa novim kolorom na sjajnom papiru. Treba jasta. To je ultimativni Zagor,perfekcija!

Kako god da izgleda u boji,ipak bi to bilo najbolje izdanje Zagora dosad.
Doduse,dosta doprinose tome i ostali izdavaci koji ga tretiraju kao zlatnu koku a kupce kao ovce,pa jos uvek nemamo kvalitetno izdanje Zagora - kompletno,lepo uradjeno...
Ne verujem da cemo da vidimo jos jedno izdanje Zagora. A voleo bih
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/11/2009 : 00:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Ja jedva cekam da to neko izda.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/11/2009 : 01:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

Samo ako to neko uradi kako valja,u suprotnom,jos jedno traljavo izdanje tipa VC,SD,Zagor Klasik me ne bi obradovalo ni najmanje.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/11/2009 : 01:22:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Samo ako to neko uradi kako valja,u suprotnom,jos jedno traljavo izdanje tipa VC,SD,Zagor Klasik me ne bi obradovalo ni najmanje.

Znaci LIBELLUS!

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/11/2009 : 01:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znaci LIBELLUS!

Ili Libellus,svejedno. Samo da je izdavac koji ce to da odradi kako treba
Nego,niko nije pomenuo boju,valjda se sama nametnula zbog Texa u koloru

Bacise nam kosku pa sad ovde mlatimo praznu slamu
Mozda je i c/b izdanje,mozda se neko resi da prati Italijane pa citamo najnovije epizode???
Mada,vise bih voleo da se to desi s Texom,da se prate zabari
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 29/11/2009 : 09:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Curunir

Pale ce, svi to znamo, na koncu ostati sam na svijetu... kako i treba biti. Amen.
Ako sam ja seronja, on je moj produkt od koga svi bjeze osim muha. Nek' izbroji suradnike oko sebe. Bez zunzara

Seronja si zato što dođeš, ispališ neku optužbu, a kad ti se dokaze da nisi u pravu, onda nestanes, nikom nista, kao da nista nije bilo. I vratis se nakon par dana s novom. Tako je bilo s onim s Ministarstvom, pa s Profilom, pa sad i s "dobronamjernim" savjetima.

Pa evo i sada, opet - nek' izbroji suradnike oko sebe. Evo, prepuštam tebi da ih izbrojiš.

Kapa do poda da imaš takvu toleranciju prema gramatičkom nacistu...
Ne ulazim u diskusiju oko HC/SC, boja ili crno-bijelo, skupo ili jeftino, zapravo, pomalo je i mučno čitati ova prepucavanja, rješavajte to privatno...ali, što si ovaj Curunir zamišlja? Barata s nekim poluistinama i cvili kao uspaljena keruša... Nastupa bezobrazno i bahato a zapravo je patetična plačipička..."Kme, kme, našao sam 83 greške u novom Dylan Dogu, od toga 17 tipfelera, kme, kme"...Teški poremećaj

Diplomiraj brzo i bez puno truda:

http://studirajlukavo.blog.hr/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/11/2009 : 09:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Hajde malo opuštenije realist. Ukoliko nisi primetio, ljudi raspravljaju o mnogo većim stvarima, pa se ne vređaju.
Bilo bi lepo kada bi to svi mogli da čine.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 29/11/2009 : 09:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message  Reply with Quote
Sve pet, ali jesi li pročitao neki Curunirov post? Vrijeđa one koji se ne slažu s njim, terorizira za svako pogrešno napisano č ili ć, malo je tu konstruktivnog sadržaja...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/11/2009 : 09:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by realist

Sve pet, ali jesi li pročitao neki Curunirov post? Vrijeđa one koji se ne slažu s njim, terorizira za svako pogrešno napisano č ili ć, malo je tu konstruktivnog sadržaja...

Jesam, jesam, dosadan je skoro kao ovi što im je svako izdanje preskupo...Ali svejedno, nema mesta ovakvom vređanju.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 29/11/2009 : 10:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message  Reply with Quote
Ok, ok, uvit ćemo u celofan:

Ono što je Deadpool za Marvel Universe, to je Curunir za ovaj forum...

over & out

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19627 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/11/2009 : 14:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
i ja bih Zagora u boji u izdanju Libellusa ali ako bio zbog toga morao trpeti tempo
Tex colorca-ništa od toga...ali ako Dado obeča Texa mjesečno može i Zagor krenut.
Da je to ultimatum? Di ste ga vidjeli?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/11/2009 : 14:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

i ja bih Zagora u boji u izdanju Libellusa ali ako bio zbog toga morao trpeti tempo
Tex colorca-ništa od toga...ali ako Dado obeča Texa mjesečno može i Zagor krenut.

A sto bi Tex trpeo Bre Telleru, nemoj polupunu casu da vidis kao polupraznu.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19627 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/11/2009 : 14:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
a ti baš uvijek i svuda vidiš samo čaše i krigle? šta bi tek bilo, da te Tex ne drži za uzde?njegov si dužnik za sva vremena.

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/11/2009 : 15:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

a ti baš uvijek i svuda vidiš samo čaše i krigle? šta bi tek bilo, da te Tex ne drži za uzde?njegov si dužnik za sva vremena.

Ha?!

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/11/2009 : 16:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma kod njih ne trpi nijedno izdanje zbog onog drugog,sibaju sve sto krenu. A Tex mesecno od 2011(za 2010 su vec rekli koliko je u planu) bi bilo super
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19627 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/11/2009 : 10:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
samo da zubar izdrži.

Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 30/11/2009 : 14:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Samo se nadam da još nije rasprodano jer nisam stigao nabaviti svoj primjerak :)
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33683 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 30/11/2009 : 18:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
nije još sigurno rasprodano, al požuri!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 01/12/2009 : 01:12:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Markose, vidim stvarno ti uvijek odaberes neku drugu stranu komunikacije, OK, nema problema.
I ne znam iz cega si ti to zakljucio da sam ja ljut, stvarno ne znam. Ali znas izvlaciti zakljucke svaka ti cast.

Ma mislim pricas gluposti. Kad sam ti spomenuo Texa u boji, kod benziske u Lanistu, prvi sto si mi rekao da nisi siguran
koliko ce se to prodavati, a ja sam ti odgovorio, jebiga meni se svidja, ja to zelim, pa ako se nadje istomisljenika
super ako se ne nadje ionako nema veze. Ti si mi odgovori da razumijes, tako se i ti ponasa kad nesto silno zelis.
I sad mi tu dolazis pricati bajke, dobronamjerne savjete, kako si ti predlagao ovo ili ono.
Da je projekt Texa u boji odmah propao onda bi mi dosao s dobronamjernim savjetima kako si mi i govorio da to nece ici...

"Ultra popularan strip sa ogromnom tradicijom za kojeg zna svatko iz ex-Yu tko je ikad cuo za strip",
ma o cemu ti pricas covjece?
Hoce mi reci kako je Tex opcenito a i Tex u boji ultra popularan sa ogromnom tradicijom, i to jamci prodaju?
Ma kad je tako zasto se na kisocima proda u nesto vise od 1000 komada a po cijeni od 18-20 kuna?
I sad me hoces uvjeriti kako sa cijenom od 199 kuna mozes napraviti nesto revolucionarno? Sto tebe muci ustvari?
Zelis li i ti uvjeriti kupce kako ih ja podkradam? Kako su mogli imati jeftinije izdanje ali ja to nisam htio?
Ako si ti imao "samo dobre namjere" zasto o njima nisi pricao sa mnom uzivo prije par dana a ne na forumu?

Kad smo mi trebali odluciti o tome hocemo li raditi neko izdanje ili ne znali smo da mozemo racunati samo na vlastita
sredstva i vrijeme, pa na osnovu toga pravimo kalkulacije i donosimo odluke. Svidjele se one nekome ili ne.

Svojim savjetima drugim izdavacima poceo si odavno. Bernardu si prigovarao prvome, recimo za Maxi Mister Noa.
Pa kad su ti mnogi poznanici oko tebe govorili da se prestanes tako ponasati jer ispada da samo ti znas raditi,
nikoga nisi slusao i nastavio si dalje. Iako smo svi ponesto naucili od Bernarda ti si mu svejedno davao savjete.
Pa si onda dijelio savjete nekim izdavacima iz Srbije, pa Bookglobe... pa evo i nama...
Hvala ti na tvojim iskrenim i dobronamjernim zeljama, znali smo se nositi s problemima i bez tih savjeta.
Snaci cemo se i ubuduce.

Uvijek tvrdis kako nemas vremena, i kako se pitas sto ti nesto treba, a svako malo se zakacis za nekoga.
U zadnje vrijeme pogotovo za nas. Mozda zato sto smo rijetki od preostalih domacih izdavaca koji nesto pisu na forumu?
Zelis li ti maknuti druge izdavace s foruma?
Bez da tebe itko proziva, evo tebe s tvojim savjetima, jer jedino sto ti radis vrijedi.
Jedino su tvoje odluke ispravne, tvoj nacin razmisljanja vjerodostojan. Tvoja izdanja su "stripovi", ostali nisu...
Stani malo na loptu, prijatelju.

O kakvim polemikama i napadima je rijec? Mislis na to da nam neki govore kako je izdanje skupo ili na to
da nas neki vrijedjaju na razne nacine a ti svejedno ne reagiras na to i trazis za to opravdanja?
Koliko ljudi prica o tome? Polemizirali a kamoli napadali nisu mnogi, nekoliko ljudi tek, a dio tih ljudi konstantno
nas napada, uz tvoj blagoslov, na ovaj ili onaj nacin. Danas je na tapetu cijena Texa u boji, jucer je bilo nesto drugo.
A sutra ce naravno biti nesto trece. Iz nedostatka argumenata tih nekoliko likova jasna je slika da njih uopce ne zanima
sto je na stvari, oni imaju svoje razloge zasto to rade i imaju nesto protiv nas. No nema problema, neka nastave.
A ti im opet daj svoj blagoslov na nacin da ces im dopustiti neargumetirane provokacije i uvrede.
Uostalom samo se ti nadji s tim ljudima i istomisljenicima, tapskajte si po ramenu, pricajte o Libellusu
kako potkrada kupce i unistava strip scenu, i sto vam god jos padne na pamet. Bitno je da se zabavljate i druzite.

Zasto mi krades ovo malo slobodnog vremena koje imam?
Covjece i ti i ja imamo djete i obitelj, daj trosi to vrijeme uistinu na to i pusti mene da moje trosim na svoju obitelj.

Za razliku od tebe ja uistinu nemam vremena, i pisi sto god hoces ja vise ne mogu odgovarati.
Za sve ces ti naci opravdanje, sve sto radis je ispravno a svima trebas djeliti savjete, dokle to?
Ja sam razumio sve sto sam trebao i meni je uistinu dosta. Pisi sto hoces, nazivaj nas kako hoces,
dijeli i dalje dobronamjerne savjete, ali istina je voda duboka.
A ni drugi ljudi na forumu nisu budale i znaju citati izmedju redova...

Zivio mi i svako dobro i budi sretan s tim sto radis,
samo mi nemoj drugi put kad se vidimo uzivo govoriti kako nista nije namjerno.

Ne samo da si lažov,već si i u paranojama.Razgovaranje i tapšanje, o Libellus-u??...recimo da je to interesantno koliko i "Gotovčevi" na TV nova(ako ne griješim)!
Kakvi napadi?????O čemu ti baljezgaš???Stalno i konstantno vas napadaju???Tko???Zašto????
Konkretan "napadač",tj. ja- ljepo smo se porazgovarali,a to što si ti izbjegavao odgovore na konkretna pitanja i prikaze,tebi su napadi.Uvrijedile se takve stripovske samoumišljene stripovske veličine.
Ponovit ću pitanje-ako sam ja tako konstantno i učestalo govorio godinama protiv vas-zašto ste me častili besplatnim smještajem u Makarskoj?Zašto je Gaston na tom inzistirao?Jel zato što sam godinama konstantno govorio protiv vas?????
Ponovit ću i savjet-ne laži,ne insinuiraj i ne stvarajte raskol među ljubiteljima stripa!

To što ti prodaješ jeftina Bonelijeva izdanja u perfektno uređenim tvrdim koricama,nimalo ne mijenja sadržaj unutrašnjosti tih izdanja.Još uvijek su to isti crteži,ista radnja i ista ljepota stripovske jednostavnosti!Prikazivati to kao savršenstvo izvedbe i opravdavati mali tiraž u bezobrazno skupom, umotanom HC izdanju je svakako uspjeh.Čestitam,a čestitam jer ih i sam kupujem.
Za mene,kao ljubitelja tih izdanja,za svakog tko voli takve stripove i zbog tog što nema druge opcije,vaš stripovski doprinos stripu kao umjetnosti slikovnog izražavanja je klasično licemjerno profiterstvo.Zbog nemogućnosti kupnje takvih izdanja,mlađe populacije i eventualni novi potencijalni čitatelji stripa,jednostavno su prisiljeni stvarati animozitet(ogavnu odbojnost) prema stripu.To je jedini učinak koji ste vi u ovih četri godine uspjeli postić.To je osnovni i jedini motiv koji navodi nekolicinu ljudi na ovom forumu da vam uputi kritiku.Nije istina da se ti stripovi ne mogu štampat u većim i jeftinijim izdanjima.Jedino je stvar što si ti uočio da ćeš isti broj stripova prodati po cijeni od 250,kao i po cijeni od 120,00 kuna-pa zašto ne uzet,ono što je ponuđeno.
Zbog tog su te kritike,a ne nekakvi napadi,kao što bi ti to htio prikazati! Kakva tapšanja i priče o zavjerama,nekakvi skriveni interesi i ostale paranoje??...recimo da me to podsjeća na nebulozne govorancije "pokojnog predsjednika",kada je onako star i ishlapio baljezgao o nekakvim "zelenim vragovima" koji su ga opsjedali!
Jedina razlika je u tom što si ti još uvijek u mladenačkom i lihvarskom zamahu snage,pa želiš to na ovom forumu prikazati nekakvim teorijama zavjere,jer na ovom forumu su još uvijek većinski kupci tih tvrdokoričenih,zlatom prelakiranih stripova.
Uz sve to,bit same jadnosti i adolescentne nedoraslosti je kruna izazivanja raspodjele među nama svima-bojkotiranje festivala stripa u Zagrebu!Ta djetinjasta i smješno pokvarena gesta ,iz pubertetske inatljive ljutnje,najjasnije iscrtava bahatu samoumišljenost,provincijalnu stupidnu pokvarenost,osvetoljubivu ljudsku jadnost,iza koje ti stojiš-svojom visinom,širinom i debljinom-a ima te u svim dimenzijama!
Iz tvoje i vaše opačenosti, proizlaze većine prepirki i svađa među ljubiteljima i simpatizerima stripa.
Za tebe je "istina je voda duboka",pa zaroni i pronađi ju tuljane.Shvatit ćeš,kad-tad,da je očaravajuće blizu.Svuda je oko nas,samo treba otvorit oči i vidjet ju.Druga je stvar što si ti u svoj svojoj pohlepi duboko zaronio.
Primjer koji ste iznjeli o cijeni majica na festivalu i opravdanje cijene istih-pa to spada u paranormalno stanje uma i letargijsku nemoć funkcioniranja zdrave pameti!Ako je to normalno,vama ispravno i smatrate to vašim opravdanjem,zbog čega nam se uopće ovdje obraćate kad nas doživljavate totalnim mediokritetima koji kupnjom vaših proizvoda moraju pokrit sva vaša uložena sretstva i samim time ispunit apsolutno zacrtanu zaradu na svakom proizvodu!????Čestitam na poslovnom potezu,svima vama,naročito onima koji to brane.

Onaj tko ti je dao savjet da ne odgovaraš,učinio ti je medvjeđu uslugu.Meni je jedino žao što nisam šutio,te povremeno i ponekad napisao;bravo,super,samo naprijed,svaka čast,perfektno,najbolji ste!Sjebat ćemo zagrebački festival,jer smo mi najbolji,jer su mase na našoj strani!Nagrada;besplatan smještaj za vrijeme festivala u Makarskoj!
Skraćeno-baš sam pokvaren,a pokvaren sam jer imam skriveni interes.Sigurno se tu u pozadini nešto krije,neki zeleni vrag tu vri!!!

P.S.-Gore napisani tekst je isključivo kritički osvrt na lihvarsko ponašanje izdavačke kuće Libellus naspram strip kolekcionara i potencijalnih čitatelja strip štiva.Jednostavno i bez ikakvog vrijeđanja.Svačije je pravo iznest vlastito mišljenje o strip sceni.Ne postoji opravdanje za bojkot strip druženja,jer da i malo poštujete strip i njihove konzumente-nikada ne biste to napravili.

---vaš vjerni kupac i redoviti "svakogodišnji" posjetitelj festivala u Makarskoj---dveribad

Edited by - dveribad on 01/12/2009 01:16:44
Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 01/12/2009 : 08:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message  Reply with Quote
Daaaakle, ova situacija me neodoljivo podsjeća na Dark reign by Marvel:

Libellus su Dark avengersi, koji rade svoj posao ne zbog osjećaja "dobro je činiti dobro", nego isključivo radi vlastitog interesa...Dado bi recimo bio Norman Osborn, koji plete mrežu spletki i intriga

Markos je Nick Fury, koji u sveopćoj gužvi stvara underground frakciju S.H.I.E.L.D.-a, i ne želi privlačiti pozornost, ali nije njegov stil da predugo ostane u sjeni...

Dveribad bi bio originalni Hawkeye koji nastupom na televiziji pokušava razotkriti Osbornea i pritom dijeli javnost na dva dijela: na one koji smatraju da su njihovi stripovi preskupi i na one koji misle da kvaliteta opravdava cijenu..which side are you on?

Naravno, svi su oni sudjelovali u tajnom savezu The Cabal radi vlastitih interesa. Ali, toliko svojeglavih veličina nije moglo dugo izdržati na jednom mjestu pa su se počeli nabacivati blatom (legenda kaže da je i Doctor Doom pobjegao sa sastanka, urlajući: "Mislio sam da ovi &%$##"%& planiraju osvajanje svijeta, a samo se svađaju oko cijena, uveza, bojkotiranja i općenito, dure se k'o djeca"!

Da, da, tužna je to priča: grupica strip-entuzijasta koji su nekad voljeli strip pretvorila se u skupinu ogorčenih, hladnih, surovih izdavača koji više ne vole strip, nego ga gledaju kao proizvod, kao ciglu koju će baciti susjedu u dvorište, i izazvati novu raspravu o vrsti papira, cijenama, izvlačiti tajne dogovore, vrijeđati, svađati se...

Bravo, dečki, ponosni smo na vas!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/12/2009 : 08:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ratko, mislim da nema smisla ponavljati iste stvari sto puta. Svi ste (smo) ukopani na svojim pozicijama, nitko nikoga u ništa neće uvjeriti, ovakve rasprave ničemu ne vode, samo svađi, ničemu ne koriste, jer ništa neće riješiti, a prilično ih je mučno čitati. Ajmo se svi okrenit pozitivnijim stvarima i dosta ovog mulja.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000