forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nova Stripoteka (#1063)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 36

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 01/07/2010 : 13:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 01/07/2010 : 13:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Sjajno izgleda crno bijelo.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 01/07/2010 : 13:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
da!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21665 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/07/2010 : 16:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
izgleda lepo, ali je u boji lepše 5 puta!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 01/07/2010 : 17:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Nije sve u lepoti

Edited by - cat claw on 01/07/2010 17:21:05
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21665 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/07/2010 : 17:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Nije sve u lepoti

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 01/07/2010 : 19:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
...a ni u novcu ili sto bi rek`o Gruco: Ima vaznijih stvari od novca samo su jako skupe

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
960 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 16/07/2010 : 20:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
Konačno sam danas kupio i pročitao novu Stripoteku.
Priča je onako, nije ni za hvaljenje, niti ni za kritikovanje, ali je zato Fontov crtež poprilično dobar, pa mogu reći da sam na kraju ipak zadovoljan.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7962 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/07/2010 : 00:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by misterx381

Priča je onako, nije ni za hvaljenje, niti ni za kritikovanje, ali je zato Fontov crtež poprilično dobar, pa mogu reći da sam na kraju ipak zadovoljan.

sledeca je jos bolja.
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2518 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 17/07/2010 : 00:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Nadopuni se! Ne drži u neizvjesnosti!

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/07/2010 : 09:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Za Cronosa bolja, ne mora da znaci i za ostale
Zato sto ce nekoliko forumasa koji su se upoznali sa cika Banetom u Kragujevcu da gostuju u Bili D Pljucu
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27581 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/07/2010 : 09:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Eloiz je čisti prosjek(-3) a i Font mi se nije baš svidija.U Texu je masu bolji,valjda je ovdje ostavljao mjesta za boju.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2518 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 17/07/2010 : 11:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Za Cronosa bolja, ne mora da znaci i za ostale
Zato sto ce nekoliko forumasa koji su se upoznali sa cika Banetom u Kragujevcu da gostuju u Bili D Pljucu

Ahaaaaaa! A ja reko zna se već koji će strip biti!

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 17/07/2010 : 13:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Ahaaaaaa! A ja reko zna se već koji će strip biti!

Pa eto, cuo si, sad znas koji ce biti.
Za nas je taj najvazniji sto se tice sledeceg broja, a trebalo bi i za Vas, dragi moji forumasi! Ovo je istorija, bato moj! Da, JUŽNOPRUGAŠI gostuju kod Bilija D Pljuca!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 17/07/2010 : 16:56:42  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Gostuju cetvorica... najgorih.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 17/07/2010 : 17:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cronos i Doca su sigurica,verovatno još Tex...i Carson?
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/07/2010 : 18:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

quote:

Cronos i Doca su sigurica,verovatno još Tex...i Carson?

Pa ko drugi
Pajtos nije bio, ostali se ne isticu nicim sto bi bilo interesantno za ovakvu vrstu stripa
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11904 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 18/07/2010 : 14:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je ovo fino leglo. Koliko ima nastavaka?

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 21/07/2010 : 08:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Font mi je predrag da bih ga kudio, ali priča ima toliko gluposti - od prepoznavanja po gravuri do spaljivanja velikaša na lomači - i toliko proizvoljnosti da nisam mogao vjerovati što čitam.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

jova
New Member

Serbia
100 Posts

Member since 25/02/2009

Posted - 21/07/2010 : 12:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jova a Private Message  Reply with Quote
Stripoteka objavljuje neke odlične serijale i pojedinačna izdanja(Ratnici sa Akbara, Velika smrt, Bluberi, Torgal, Stratos i mnogi drugi), ali i razne gluposti. Ova Eloiza je žešća glupost. Ne znam da li je gora priča ili crtež.
Naravno, to je moje laičko mišljenju. Ne sumnjam da neki stručnjak, kao i neki drugi laici, možda imaju drugačiji stav.
Ne treba ovo shvatiti kao prebacivanje urednicima Stripoteke. Koncept časopisa, kojim sam zadovoljan, je takav da se objavljuju raznovrsne stvari pa je i normalno da se ne može sve svideti svima. Ali bi zato dobro rešenje bilo da Stripoteka češće izlazi, barem dva puta mesečno, ako ne može jednom nedeljno. Tako bi raznovrsni ukusi bili češće zadovoljeni.
Nisam stručnjak za ekonomiju, ali ne verujem da bi češće izlaženje loše uticalo na prodaju. Moj je utisak da ljudi koji kupuju Stripoteku kupuju svaki broj, bez obzira šta je tog meseca objavljeno, te kupe svoj primerak čim se pojavi na kioscima. Celomesečno stajanje istog broja Stripoteke na kioscima je besmisleno, jer ono što se ne proda u prvih par dana neće se prodati ni do kraja meseca.
Dakle, dok se uređivačkoj politici Stripoteke i Marketprinta nema šta zameriti, smatram da je poslovna politika Marketprinta potpuno promašena. Na primer, izostanak bilo kakvog ozbiljnog marketinga je neshvatljiv. Pogledao sam na sajtu Agencije za privredne registre vlasničku strukturu Marketprinta i čini mi se da bi upravo u tome mogao biti problem. Marketprint je praktično još uvek društveno preduzeće, gde je trećina kapitala u društvenom vlasništvu (verovali ili ne to kod nas još uvek postoji), a ostatak je podeljen između 24 privatna lica sa udelima od 1 do 5 posto. Ti privatni vlasnici udela verovatno su penzioneri i zaposleni tog preduzeća, a prosek godina im je preko 60. Pod takvim okolnostima sasvim je jasno zašto Marketprintu nedostaju bolje poslovne ideje, poslovanje u skladu sa savremenim tržišnim principima, odvažnost i energija. Srećom, barem je uređivačka politika na zadovoljavajućem nivou, ali zbog traljave poslovne politike ne dolazi na red njena realizacija u razumnom roku.
Voleo bih kada bi ovaj problem mogao da se reši. Marketprint i Stripoteka imaju veliki ugled i dugu tradiciju, ali ni to ih neće spasiti ako se neke stvari u upravljanju preduzećem ne promene. Nadam se da će neko ozbiljan biti u prilici da u skorije vreme otkupi društveni kapital u Marketprintu i udele tih malih vlasnika pa da Marketprint i Stripoteku vrati na mesto koje zaslužuje.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1794 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 21/07/2010 : 13:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kupio sam ali još nisam stigao pročitati!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

734 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 21/07/2010 : 13:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message  Reply with Quote

To što ti se neki strip nije dopao, među mnogima koji jesu, u Stripoteci nema veze sa vlasničkom strukturom... koja na sajtu agencije bas i nije dobro interpretirana, prenesena...
sasvim je normalna stvar da jedno preduzeće ima puno vlasnika, i to nema uticaja na uređivačku politiku Stripoteke...
jednostavno Stripoteka nekada i pogreši u odabiru, ali Stripoteka nekada treba i da se okrene i drugačijoj publici... ne uvek istoj...
Da li neku izdavačku kuću treba gasiti jer izdaje Zagora, a mogli bi da rade neke kvalitetnije stripove???!!!
Inače, dužina stajanja nekog izdanja na kioscima puno znači...
i... Marketprint apsolutno posluje po savremenim tržišnim principima... koliko para toliko muzike... bez donacija i bogatih leđa koja pokrivaju neuspele projekte... bavi se samo izdavaštvom, i od toga živi i funkcioniše... koliko se normalno može u ovoj zemlji... a mnogi nisu svesni koliko je teško uopšte opstati, a kamalo uspešno poslovati...

STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7962 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 21/07/2010 : 15:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zmcomics

To što ti se neki strip nije dopao, među mnogima koji jesu, u Stripoteci nema veze sa vlasničkom strukturom... koja na sajtu agencije bas i nije dobro interpretirana, prenesena...
sasvim je normalna stvar da jedno preduzeće ima puno vlasnika, i to nema uticaja na uređivačku politiku Stripoteke...
jednostavno Stripoteka nekada i pogreši u odabiru, ali Stripoteka nekada treba i da se okrene i drugačijoj publici... ne uvek istoj...
Da li neku izdavačku kuću treba gasiti jer izdaje Zagora, a mogli bi da rade neke kvalitetnije stripove???!!!
Inače, dužina stajanja nekog izdanja na kioscima puno znači...
i... Marketprint apsolutno posluje po savremenim tržišnim principima... koliko para toliko muzike... bez donacija i bogatih leđa koja pokrivaju neuspele projekte... bavi se samo izdavaštvom, i od toga živi i funkcioniše... koliko se normalno može u ovoj zemlji... a mnogi nisu svesni koliko je teško uopšte opstati, a kamalo uspešno poslovati...

potpisujem!!!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 21/07/2010 : 18:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Prosek godina vlasnika Marketprinta je 53,74589342897 godina.
Dakle, u punoj snazi i na vrhuncu kreativnosti.

Lepa analiza ali ne sluzi nicemu a i ne radi.
Kakve veze ima drustveno-privatno sa izdavackom politikom?
Ako cemo pravo, drustveni Dnevnik je razbijao dok se nisu pojavili privatni lopovi.

Izdavacku politiku diktira trziste. Akumulacija i distribucija su parametri prvog reda i mozes biti privatni gazda koliko hoces sve dok je na misice prodatih 500 albuma vrh biznisa.

Sto se Fonta tice, stari majstor se ocito nije snasao u ovom nasem vremenu, kao i mnogi. Radi egzistencije je prihvatio da radi jednu izuzetno nemastovitu i mlaku pricu punu scenaristickih rupa.
S druge strane, Font je prilicno izvadio stvar leprsavim crtezom, koji je stvar za diskusiju posto znamo i onu njegovu drugu minuciozniju stranu. Licno mislim da se Font prilagodio scenariju kojim je bio razocaran i nije imao motiva da pruzi koliko moze.
Eloiz moze da bude zabavno stivo za plazu ili kad na TVu nema nista. Sumnjam da ce neko slagati taj serijal na polici bez ostalih Fontovih radova.
Go to Top of Page

jova
New Member

Serbia
100 Posts

Member since 25/02/2009

Posted - 21/07/2010 : 18:21:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jova a Private Message  Reply with Quote
Nije mi bila namera bilo koga da uvredim, a i naglasio sam da sam u principu zadovoljan uređivačkom politikom Stripoteke i da mi je jasno da ne može svaki strip svima da se svidi. Najmanje trećina svega što se objavljuje u Stripoteci potpuno me oduševljava, a ne sviđa mi se tek oko 10 posto od objavljenog materijala, što nije previše. Moja zamerka je bila pre na onome što ja doživljavam kao odumiranje Marketprinta (sve ređe izdavanje stripova).
Što se poslovanja tiče, svestan sam da ima mnogo problema, ali verujem da Marketprint može mnogo bolje. Činjenica je da su poslovni rezultati Marketprinta slabiji od npr. rezultata Belog puta ili Grafarta, prema dostupnim podacima kod APR-a. E sad, da li je to zbog složenije vlasničke strukture, nepostojanja ozbiljnog marketinga, nezakonitog poslovanja konkurencije ili nečeg četvrtog, ne znam, ali voleo bih da se nešto promeni, što pre.
U suštini, samo želim da što pre vidim nove albume Ratnika sa Akbara, Džipsija, brže objavljivanje integrale Bluberija i nove dobre stvari.
Go to Top of Page
Page: of 36 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000