Author |
Topic  |
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 22/08/2010 : 14:22:18
|
sinoc sam se malo divio kolekciji pa mi pade na pamet da malo podignem ovaj topik: ajde neko koga ne mrzi nek organizuje izbor za naj naslovnicu kena, mislim da dessa ne prati kena, ali valjda ce se naci neko ko ima volje za to ;) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
tenay
New Member

115 Posts
Member since 02/04/2010 |
Posted - 22/08/2010 : 16:32:50
|
Pozdrav forumasima ,nisam ulazio u ovaj topik ranije ,ali ja sam isto obozavalac Kena Parkera ,pa eto koristim ovu priliku da se uclanim . Ne posedujem Fibrinog Kena ,zato sto nemam mogucnosti doci do tih stripova . Zanima me cena cele kolekcije i da li se moze poslati u Srbiju ? |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19585 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/08/2010 : 16:42:05
|
Milazzove naslovnice su sve sama remek dijela i težak je posao izdvojit ijednu, meni je recimo najbolja sedma, Vrelo nebo Mexika, Ken se u pustinji osvežava kaktusom.* * danas slično piče dobijemo flaširano ko Aloe vera. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 22/08/2010 : 17:10:56
|
quote: Originally posted by tenay
Pozdrav forumasima ,nisam ulazio u ovaj topik ranije ,ali ja sam isto obozavalac Kena Parkera ,pa eto koristim ovu priliku da se uclanim . Ne posedujem Fibrinog Kena ,zato sto nemam mogucnosti doci do tih stripova . Zanima me cena cele kolekcije i da li se moze poslati u Srbiju ?
obrati se Markosu preko PM, on je admin ovdje i vlasnik Fibre. Nedavno je rekao da ima za prodaju komplete KP. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 23/08/2010 : 14:35:44
|
quote: Originally posted by teller
Milazzove naslovnice su sve sama remek dijela i težak je posao izdvojit ijednu, meni je recimo najbolja sedma, Vrelo nebo Mexika, Ken se u pustinji osvežava kaktusom.* * danas slično piče dobijemo flaširano ko Aloe vera.
Meni je nekako najupečatljivija naslovnica Duga puška. |
 |
|
marcho
New Member

Croatia
272 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 05/09/2010 : 23:33:35
|
je sve su kenove naslovnice mala remek dijela. Više podsjećaju na naslovnice francuskih strip albuma nego bonelijevih knjižica. |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 15/12/2010 : 21:12:08
|
Do sada nisam zalazio u ovaj topic jer nisam bio ni ljubitelj ni čitatelj Ken Parekera. Ali SREĆOM!!!! sam uspio nabavit gotovo cijeli komplet Fibrinog/Libellusovog KP-a. Nakon pročitanih 20ak epizoda mogu reći samo JEDINSTVEN I VELIČANSTVEN serijal!!!!! Kao dite kad bi uzeo Kena jednostavno bi ga bacio jer bi me odbio crtež i vjerujem da je većini bilo tako. Sad kad sam nešto stariji i kad znam nešto više o westernima i nekim životnim sitnicama cijenim svaku epizodu ovog serijala. Par stvari koje su mi u dosadašnjem čitanju ostavile najjači utisak: - Milazzov crtež u Kenu je zaista fascinantan (ah odrastanje:)), i to kažem iz razloga jer mi se čini da je u MV-u puno slabiji i da je svoje najbolje dao u Kenu. Ostale Milazzove stripove nisam čitao pa ako neko ima drugačije mišljenje u redu poštujem... - brutalnost i realnost; kako su samo neki stripovi prošli cenzuru zbilja je nevjerovatno (scena kad Komanči bace novorođenče u zrak, a sljedeća scena je puščani rafali u zrak) - naslovnice - gotovo svaka je malo remek djelo.... Na kraju jedno pitanje; knjige 13, 14 i 15 libellusovog KP-a su koje u LMS?? (nedostaju mi samo ove tri knjige, a kako ih je nemoguće nać, i zamjenske će dobro doć;)) |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 15/12/2010 : 21:36:32
|
13 = Vreli grad 14= Nokaut 15 = Jednog leta - jedna od najboljih epizoda |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 15/12/2010 : 21:49:35
|
quote: Originally posted by PAJDO
Kao dite kad bi uzeo Kena jednostavno bi ga bacio jer bi me odbio crtež i vjerujem da je većini bilo tako. Sad kad sam nešto stariji i kad znam nešto više o westernima i nekim životnim sitnicama cijenim svaku epizodu ovog serijala.
mene bi odbijale iste stvari kao i sad-jadan otisak,jedva vidljiv |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Posted - 16/12/2010 : 00:28:18
|
quote: Originally posted by ken2
13 = Vreli grad 14= Nokaut 15 = Jednog leta - jedna od najboljih epizoda
Tnx man |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 16/12/2010 : 00:31:33
|
quote: Originally posted by PAJDO
Ostale Milazzove stripove nisam čitao pa ako neko ima drugačije mišljenje u redu poštujem...
Svaki album ovog dvojca Berardi/Milazzo je pravo remek delo. Ako nemas uzmi ih odmah, sve |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 16/12/2010 : 12:46:56
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by Death
I ja volim Kena.
Za razliku od tebe,meni se više dopada Barbie.
   |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Posted - 16/12/2010 : 15:05:23
|
quote: Originally posted by ken2
a ako nemaš para da ih sve odmah uzmeš, prvo uzmi tom's bar
Primio na znanje   |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Posted - 05/02/2011 : 13:27:47
|
Kraj?

Kada bi imali sansu da napisete jos jednu KP epizodu, kako bi ona izgledala? Tragican ili srecan zavrsetak? Svadba ili smrt, ili ipak nesto sasvim drugo? |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 05/02/2011 : 15:01:02
|
Tragican. Retke su epizode koje imaju kakav takav srecan zavrsetak. Pa cak i ti retki trenuci su pre toga prepuni emocija i teskih situacija. Zadnje sam citao Vitezove severa, omaz Svarcenegeru koji je bytheway zavrsio svoju nesrecnu politicku karijeru, na kraju se dvoje ljudi nadje u braku, ali pre toga lazi, prevare, intrige, rastanci... Ono sto je velika vrednost Ken Parker serijala je sto su indijanci u 90% slucajeva pozitivni likovi, a i onih 10% posto je negativno iskljucivo kao odgovor na neku nepravdu. Tesko je ocenjivati serijal koji se zaustavio na 79 epizoda... koji je potpuno drugaciji od ostalih iz SBE... po mnogo cemu nekomercijalan i zatvoren. |
sangue navajo |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Posted - 05/02/2011 : 20:06:46
|
ja upravo mislim da bi trebao pozitivno da se zavrsi, kao dokaz da pravda ipak na kraju pobjedi. Poslije mnogih negativnih stvari sto su se izdesavale, bilo bi porazavajuce da se zavrsi tragicno. Ostalo bi pitanje da li vrijedi vjerovati u ljudske vrline i vrijednosti, ako na kraju ipak zavrsimo lose. |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 05/02/2011 : 20:16:57
|
quote: Originally posted by King Warrior
ja upravo mislim da bi trebao pozitivno da se zavrsi, kao dokaz da pravda ipak na kraju pobjedi. Poslije mnogih negativnih stvari sto su se izdesavale, bilo bi porazavajuce da se zavrsi tragicno. Ostalo bi pitanje da li vrijedi vjerovati u ljudske vrline i vrijednosti, ako na kraju ipak zavrsimo lose.
Trebalo bi da se završi sa bar delimično srećnim krajem,recimo kao serijal "Priče sa Divljeg Zapada". Oba serijala su slična po dužini,imaju nekoliko dodirnih tačaka - prate u dosta epizoda nesrećnu sudbinu indijanskih plemena i njihovu tragičnu sudbinu,u njima su opisani ključni dogadjaji iz američke istorije 19.veka (u oba je obradjena i bitka kod Liltl Big Horna),slični su i po elementima tragike i melanholije,tako da sam ja kao stari čitalac ipak za jedan srećan kraj neponovljivog Kena!!! |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8335 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4910 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 05/02/2011 : 22:17:08
|
Osecam se kao da sirim pesimizam po forumu... Svejedno kakav kraj bude 80 sveska će lepo zaokruziti broj... naterali ste me da preturam po kolekciji... 53 fibra/libellus i 30 lunov magnus strip... još malo pa kraj... I evo opet gledam gomilu stravicnih scena koju stvarno retko mozemo da vidimo u ostalim stripovima SBE: jeziva scena kada se majka obesi zbog smrti deteta, pa stravicne scene hanibalizma u Donaverovom karavanu, ubistvo indijanke koju Ken zeni, strasna scena u Strajku kada nadzornik ubija radnika, suze Pat O Sejn na kraju 4 sveske koja je prati, i bolna grimasa kada vidi ubijenog brata u saloonu, pogled keruse Lilly u snegom okovanoj pecini, pa onda tragicna recenica indijanskog poglavice koji je sve izgubio koju upucuje Kenu kako onaj ko prati plave bluze ne ide pravim putem... Eto, to sam upamtio. Ali ima i lepih scena, nikada necu zaboraviti Ljude, stoku i junake kada je cela ekipa prodefilovala na nekoliko stranica... Kad se samo setim Zagora, pa Kapetana Mikija i Kita Tellera kako igraju poker i naravno Tex ca celom ekipom... |
sangue navajo |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 05/02/2011 : 23:28:11
|
Ken Parker ne moze da se zavrsi negativno,sve njegove price zavrsene su sa nekom porukom ili slikom koja ustaje u secanju.I svaka scena otvorena je za moguci nastavak.Ali najlepse od svega je sto svaka pa i ona od najtuznijih prica ima srecan zavrsetak,a u isto vreme ne lici na fensi holivudske filmove.Zato je Ken parker ono sto jeste,umetnost u Bonelijevim stripovima. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 06/02/2011 : 00:21:44
|
Iskreno, voleo bih da se zavrsi srecno jer se saosecam sa Kenom kao da ga poznajem. Ceo zivot se trudio da pomaze ljudima oko sebe pa mislim da je zasluzio kraj u kome ce on biti sretan... Ali sa druge strane ne znam kakva bi to epizoda trebala da bude, sem eventualnog bekstva ko zna gde, da ne bude naivna a da se sve obrne na srecan kraj |
 |
|
Topic  |
|