forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Punisher
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 334

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 19/12/2010 : 09:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
quote:
Originally posted by andjusticeforall

Dragog vođu izbaci te nađe opravdanje u regulama...

Pravo, koje se u nekom smislu ovđe prakticira, i pravda su u potpunosti, dva različita pojma. Uvijek je smatrano kako traba naći nekakav određeni balans između tih dvaju pojmova. Takav je (riječ je o tom balansu) u startu poništen nemogućnošću odgovora, točnije konačni zaključak jedne osobe ne smije biti upriličen ni na koji način, obzirom kako je ta osoba, sa jasnim kredibilitetom u svijetu stripa, određenu situaciju, datu, doživjela, bez posljedica po tu osobu koja iznosi viđenje. Te posljedice se svode na jasnu zabranu iznošenja ikakvih mišljenja uopće na ovom forumu u narednom vremenu.

Braća Slovenci, u svojoj pravnoj praksi, idu čak i korak dalje te upotrebljavaju, pored pravo i pravda, i riječ "pravica", koju je vrlo vješto, svojedobno, interpretirao jedan profeser sa pravnog fakulteta u Osijeku. Obzirom kako su te bilješke sa predavanja tko zna gdje, isto bez da pogriješim, ne bih mogao ponovti. No, živ je profesor, doduše u mirovini, a i mai i prof. Zima koji je ima komplet STRIPOSA, te predaje taj predmet, njega za daljnja pojašnjenja se uvijek može kontaktirati.

Stvar je zapravo elementarno jasna. Osobi "a" je spotaknuto kako se u određenoj situaciji ponio neprimjerno, blago rečno. Osoba "b" koja isto opetovano iznijela, spada, unutar široke interpretacije očito proizvoljno upotrebljavnih pravila, ili kako kažu u DALMACIJO OOOO OOOO, regula (uvijek mi je bio draži taj HNK Hajduk, jer ga je NK Osijek s vremana na vrijeme i koji put pobijedio), pardon, potpada osoba "b" dakle u prekršitelja datih pravila. Uzevši, a uvijek se moraju uzeti tzv. olakotne okolnosti, što je osoba "b" učinila na polju stripa, pa makar bili odcijepljeni od vrlo jasnih informacija o istom, ovo načelo je u potpunosti ignorirano.

Nadalje, ona formulacija o udaljenju sa foruma očitog autoriteta za stripove, tko je pročitao neke tekstove između onih 60, a ta referenca na www.stripovi.com kao autoritetu za stripove je među njima, jest pisana (formulacija) kao što se pišu određene, izrazito jednostavne pravne formulacije (poput opomena prije tužbe npr.). Ovdje je trebalo uzeti u obzir i širinu opće kulture koju strip kao medij donosi. Znači, jedno je napisati opomenu pred tužbu (ili kako je običaj takvih parsto) za nekakav t-kurac-palac-com i sasvim je druga stvar upotrijebiti takvu istu, zaista istu, formulaciju za izbacivanje osobe "b" zbog iznošenja viđenja, doduše opetovanog, neke situacije u cilju kako bi se ta u potpunosti razjasnila, pa makar koliko ta tema bila neugodna. Zapravo, radi se o BUNTU osobe "b". Tema koja u stripovima nikad nije obrađena, osim u većini.

Drugim riječima, na formalnom autoritetu za stripove, barem fromalnom autoritetu za stripove među onima koji se mogu sporazumijeti istim riječima, rečima, ričima, jest u potpunosti neprimjerno upotrebljaviti uopćene formulacije poput ovih, a uzevši u obzir sveopću poruku o slobodi duha koju stripovi donose:

"Dragi dcarapo, tvoj način ophođenja i komunikacije stvarno nije u redu.
Ovo je vrlo vulgarno što si napisao i zbog toga te moram udaljiti sa foruma.
Nadam se da mi ne zamjeraš i da ćeš uskoro ponovo doći na ovaj forum.
Također, riječ je o tome da si otvorio već zaključanu temu što po pravilima nije dozvoljeno."

Ovdje je na vidjelu potpuno ironična slatkoriječivost, kojom se adresant obraća adresatu tretiravši adresata diskriminatorno. Po principu "moja je posljednja". Bez obzira koliko uopćena bila.

"Nadam se da mi ne zamjeraš" - ovo konkretno podsjeća na situacije u Alanu Fordu kad u brojevima superstripa 435 i 436 putem telefona razgovaraju Velasca i onaj iz Eri-eiar-a te zažele jedan drugom, po završetku razgovora "zgrabio te išijias".

Na konkretno postavljenu tvrdnju, jest ne primjereno odgovoriti ovako uopćenim objašnjenjem Dapače, ovo objašnjenje je uvrijedljivo načinom kojim je pisano, adresant se predstavlja uljudnim dok čini očito nepoštovanje adresatu upotrebom ironije, izvjesnih ovlasti te u konačnici nitko razuman ne može povjerovati kako adresant zaista i misli ono što kaže u dijelu kako "Nadam se da mi ne zamjeraš i da ćeš uskoro ponovo doći na ovaj forum.". Isto je u potpunosti, a obzirom na rečno, nemoguće za povjerovati, te se vraćamo na onu iz AF-a "zgrabio te išijas".

Što se tiče cijene stripova, stav je iznešen već u prvom tekstu o stripu koji sam objavio, onih 10 čitatelja što je to pročitalo zna o čemu sam nevješto pisao:

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=16740

Tada nije postojala Udruga StripOs, niti sam poznavao ikog od aktera s ovog foruma, i tada je bilo sasvim jasno kako su stripovi skupi i nedovoljno dostupni. Lijepo je imati računicu profita, dapače, no računicu uštede imam i ja. Bez uvrede, taj jedan Nathan Never ili Martin Mystere gigant se ispiše u kućnoj radinosti za 30 kunića. Radi se samo o uloženom vremenu. O tome što je riječ o očitoj elitizaciji stripa kao medija, i onoj vječnoj "poslije nas potop", košta koliko žemoka, pa onda na demonoid.com osvane torrent izvjesnog atile koji šiba niz stripova odlično skeniranih i zrelih za tisak, to mane zeve jer će se na tržištu ipak se datipro tih 500 primjeraka. Pogotovo ako knjižnice uzmu dobar dio, što je dobro, no Alan Fordovi u knjižnicama? Zagori? Tvrdoukoričeni? He he... Iz knjižnice se mogu posuditi 4 stripa, i onda furaš kući, što 4 Alan Forda koji se pročitaju u jednom danu? Svaka čast tko ih rastegne na više, no to su kiosk stripovi ukradeni sa kioska. Reče jednom u "Q"-u ili gdje već, Bartolić kako se bez Zagora ne može doći jednog dana do Corta. Iliti bez nekog lako dostupnog stripa, poput onog na kiosku se ne može vršiti nadgradnja, pa makar kakava ona bila.

Eto uranih u nedjelju, no ipak je Sv. Nikola. Ako se ne varam i on košta ko Sv. Petra kajgana, tj. taj MM gigant "Tajna Sv. Nikole".

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/12/2010 : 09:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

@Markos
Znam ja da nemas vremena da se jebes po forumu danima citajuci sve, razumem. Ali mozes bar oko banova da se pomucis i procitas par postova.. Ako si ti gazda ovde, drzi malo uzde..
Svaki put kada se neko izbaci bezveze, to u ostalim forumasima stvori odredjen animozitet prema moderatorima i tebi jer te boli dupe za njihove odluke.. Zato i nastaje tenzija i mrznja prema moderatorima.. A ovde ima i jedna jako ruzna praksa - moderatorova ili tvoja mora biti poslednja i covek se banuje bez da kaze i jednu rec u svoju odbranu.. A kada se vrati i priupita nesto u vezi toga onda je bezobrazan...
Nepravednih izbacivanja je do sada bili bar 20, onako od prilike...

Ta praksa je na svakom, ali doslovno svakom forumu.
A sto se tice animoziteta, ja sam tu ionako bespomocan, jer stogod napravim, uvijek ce biti onih koji smatraju da su osteceni i ja cu ispast ovakav ili onakav. Cemu onda gubiti zivce na nesto iz cega ionako ne mogu ostati neokrznut? Evo, to Ratkovo izbacivanje o kojem sad toliko pričas, kao o nekoj nepravdi.

quote:
Ratko te napadao jer nisi hteo ni Mladju pitati da se izvine, niti preinaciti kaznu i ponistiti izbacivanje po nenormalnom osnovu.. Kakva god sranja da je pravio, podjebavao i slicno, izbaciti ga zbog LAZI jeeeee... Ne znam sta da tu napisem... Ja bih iz svoje koze iskocio kada bih bio izbacen zbog lazi tek tako zato sto je neko (Mladjo) to rekao i to je amin.. Po cemu Mladjina rec vredi vise od Dveribadove??? Mogu i ja da kazem da, recimo, Ultras laze nesto, pa izbacite ga.. Kao inkvizicija jebemu misa... Ne valja to...

Napada me se što ga se ne izbaci. Pa me se napada da je hrpa ljudi otisla zbog njega. Pa me se napada da ga ja huskam na napade. Pa me se napada što je izbačen. Pa me se napada što je izbačen bez razloga. Pa me se napada da su moderatori ovakvi ili onakvi. Pa me se napada da je hrpa ljudi otišla zbog moderatora. Pa me se zbog nečega što su moderatori napravili napada da sam ja ovakav ili onakav. Itd itd itd.
KAKO DA JA TU ZADOVOLJIM SVE? KAKO? Nikako. UVIJEK, UVIJEK i UVIJEK će me netko zbog nečega napadati, jer misli da je oštećen i da sam nepravedan. Ovo s Ratkom je najbolji primjer, najbolji primjer koliko sam ja u bezizlaznoj situaciji. I čemu onda gubiti vrijeme i živce i energiju na to kad sam svejedno uvijek ja jebena stranka? Čemu?

A o Ratkovim napadima da i ne govorim, sve to najbolje govori o njemu i njegovim napadima. Da sam natjerao Mlađu (što kao prvo ne mogu, a pogotovo ne kad me se ucjenjuje) da mu se ispriča svega ovoga onda ne bi bilo. Onda ja ne bi bio lopov, škrtac, licemjer, pokvarenjak i što sve ne.

Trouble will find me
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 19/12/2010 : 10:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

@Markos
Znam ja da nemas vremena da se jebes po forumu danima citajuci sve, razumem. Ali mozes bar oko banova da se pomucis i procitas par postova.. Ako si ti gazda ovde, drzi malo uzde..
Svaki put kada se neko izbaci bezveze, to u ostalim forumasima stvori odredjen animozitet prema moderatorima i tebi jer te boli dupe za njihove odluke.. Zato i nastaje tenzija i mrznja prema moderatorima.. A ovde ima i jedna jako ruzna praksa - moderatorova ili tvoja mora biti poslednja i covek se banuje bez da kaze i jednu rec u svoju odbranu.. A kada se vrati i priupita nesto u vezi toga onda je bezobrazan...
Nepravednih izbacivanja je do sada bili bar 20, onako od prilike...

A sto se tice animoziteta, ja sam tu ionako bespomocan, jer stogod napravim, uvijek ce biti onih koji smatraju da su osteceni i ja cu ispast ovakav ili onakav. Cemu onda gubiti zivce na nesto iz cega ionako ne mogu ostati neokrznut? Evo, to Ratkovo izbacivanje o kojem sad toliko pričas, kao o nekoj nepravdi.

quote:
Ratko te napadao jer nisi hteo ni Mladju pitati da se izvine, niti preinaciti kaznu i ponistiti izbacivanje po nenormalnom osnovu.. Kakva god sranja da je pravio, podjebavao i slicno, izbaciti ga zbog LAZI jeeeee... Ne znam sta da tu napisem... Ja bih iz svoje koze iskocio kada bih bio izbacen zbog lazi tek tako zato sto je neko (Mladjo) to rekao i to je amin.. Po cemu Mladjina rec vredi vise od Dveribadove??? Mogu i ja da kazem da, recimo, Ultras laze nesto, pa izbacite ga.. Kao inkvizicija jebemu misa... Ne valja to...

Napada me se što ga se ne izbaci. Pa me se napada da je hrpa ljudi otisla zbog njega. Pa me se napada da ga ja huskam na napade. Pa me se napada što je izbačen. Pa me se napada što je izbačen bez razloga. Pa me se napada da su moderatori ovakvi ili onakvi. Pa me se napada da je hrpa ljudi otišla zbog moderatora. Pa me se zbog nečega što su moderatori napravili napada da sam ja ovakav ili onakav. Itd itd itd.
KAKO DA JA TU ZADOVOLJIM SVE? KAKO? Nikako. UVIJEK, UVIJEK i UVIJEK će me netko zbog nečega napadati, jer misli da je oštećen i da sam nepravedan. Ovo s Ratkom je najbolji primjer, najbolji primjer koliko sam ja u bezizlaznoj situaciji. I čemu onda gubiti vrijeme i živce i energiju na to kad sam svejedno uvijek ja jebena stranka? Čemu?

A o Ratkovim napadima da i ne govorim, sve to najbolje govori o njemu i njegovim napadima. Da sam natjerao Mlađu (što kao prvo ne mogu, a pogotovo ne kad me se ucjenjuje) da mu se ispriča svega ovoga onda ne bi bilo. Onda ja ne bi bio lopov, škrtac, licemjer, pokvarenjak i što sve ne.

Markos je u pravu,kako da on natjera nekog da se izvine nekom,smijesno i nema logike nikakve.Neznam kako je to Dveribad mogao traziti od njega.Pa nije Markos tata Mladjin,a drug Mladjo dijete od 5 god.pa da to ide.
Ali evo kad je drug Ratko ,i ja cu prakticirati .
Daj ti Markose reci tom svom moderatoru da mi se izvine pred svima,jer me je nepravedno optuzio da mi je drug Dveribad sef
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 19/12/2010 : 13:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Najracionalnije?

Iskljuciti forum. Sajt moze da posluzi za predstavljanje izdanja. Forum tu nema bitnu ulogu. Zajedno sa recenzijama, sajt je odlicno mesto za stripove na netu.

Razlozi?

Kvalitet procitanih razmisljanja. I to ne samo ovde, verovatno i na bilo kom ovako zamisljenom virtuelnom mestu. Iskreno, lose zamisljena (ili sprovedena?) ideja stripa.

Dakle, ukinuti forum i ostaviti da postoji sajt bez njega. Na njemu moze da se uvede neka opcija postavljanja pitanja i odgovora (tipa sta je dobro, lose) u vezi stripa i to je dovoljno. Desi se paradoksalna situacija (na forumu) da novi clan, recimo, trazi da mu se objasni kakvo je odredjeno izdanje i onda mu se zakljuca tema ili mu se pojedinci sprdaju zato sto ne zna.

I svega ovoga ne bi bilo, da se forum nije odavno odjebao. A ono nikada nije kasno, jer kad mislis da je ovo nesto najgore sto moze da se desi, eto ti sve Jovo nanovo.

I mnogi nisu zasluzili da se pitaju. A pitaju se... Ili da imaju pravo da misle... A misle (odnosno misle da misle). Koja je svrha ovog foruma, uopste?

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/12/2010 : 13:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Svrha foruma?
Ljudi se zabavljaju, pricaju o stripovima i ostalim temama.
Mnogi od njih su se preko foruma upoznali, stvorila se virtuelna prijateljstva koja su postala sa vremenom realitet. I ti si sudjelovao na okupima forumasa. Ljudi se druze, caskaju o svemu, pitaju ako ih nesto interesuje i prosiruju svoje znanje o stripovima i stvarima iz drugih oblasti.
Ok, tu i tamo se desi i poneka svadja, prepucavanje, pa rodi se cak i mrznja, ali sve je to noramlno kada se komunicira sa dugim ljudima.
Ipak , ono sto je pozitivno je da su te negativne stvari kap vode u moru i da je vecina ljudi ovdje iz razloga sto zele nesto da saznaju ili da se druze, njih 99%.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/12/2010 : 13:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ma to ja najlakša i najočitija opcija, ali i linija manjeg otpora. Sad bi 95% normalnih članova trebalo ispaštati zbog 5% galamdžija? Jedini problem je što ja to sve uzimam previše k srcu, ali to gašenje foruma neće spriječiti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 19/12/2010 : 13:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Svrha foruma?
Ljudi se zabavljaju, pricaju o stripovima i ostalim temama.
Mnogi od njih su se preko foruma upoznali, stvorila se virtuelna prijateljstva koja su postala sa vremenom realitet. I ti si sudjelovao na okupima forumasa. Ljudi se druze, caskaju o svemu, pitaju ako ih nesto interesuje i prosiruju svoje znanje o stripovima i stvarima iz drugih oblasti.
Ok, tu i tamo se desi i poneka svadja, prepucavanje, pa rodi se cak i mrznja, ali sve je to noramlno kada se komunicira sa dugim ljudima.
Ipak , ono sto je pozitivno je da su te negativne stvari kap vode u moru i da je vecina ljudi ovdje iz razloga sto zele nesto da saznaju ili da se druze, njih 99%.

tako je!
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 19/12/2010 : 13:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:
Originally posted by cronos six
tako je!

Živeli. Srećna slava, Strahiniću!

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 19/12/2010 : 13:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

quote:
Originally posted by cronos six
tako je!

Živeli. Srećna slava, Strahiniću!

fala i ziveli!
kad ce naletis do le.da se nalokamo?
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 19/12/2010 : 14:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
@ sawitch

Ako nista drugo, nema drugih foruma na kojima se brani pisanje i ucesce i kojem ne mogu da pristupe ljudi koji izdaju stripove, razumeju se u njih, pomazu u organizacijama i sl. Tako da svu energiju treba koncentrisati iskljucivo na scom...
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 19/12/2010 : 14:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
http://www.youtube.com/watch?v=4Kde-5JdYYg

Tataratira!

Ja sam mislio da je smisao (svrha) zenske, droga, alkohol!

Sajt o stripu - stripovima. Sajt o svemu ostalom - ostalima. Ovaj forum zivi samo zbog imena (prvo sto izbaci kada ukucas strip u guglu je ovaj sajt). Da se ne zove kako se zove, tesko da bi imao nove clanove. I kada bi to imao, cirka 2 meseca bi mu trebalo dok ne popije prvu kaznu (eventualno ako se ne uklopi u fanatike sa Z), sto zbog drugacijeg ukusa, sto zbog citanja sportskog podforuma (ili svastare sa skakljivom temom). A ovo bi trebalo da bude samo igra. Kaze Markos (cini se), ovo je kao njegova kuca, a ostali su gosti. Sta su moderatori, telohranitelji i izbacivaci? Organi reda? Ja ne volim forume (generalno) i nikad nisam ni bio na nekom pre ovog. Meni je funkcija moderatora tragikomicna. Ko god da je izmislio tako nesto (u virtuelnoj igri zvanoj internet), imao je potrebu da udara sa prut po prsti ili da drma ljude sa struju. Sajt je samo o stripovima, forum je o svemu ostalom osim o stripu. Ili ostani na tom da je o svemu osim o stripu (potpuna anarhija) ili uvedi da je samo o stripu (striktno). A ne ovako, pise se o svemu osim o stripu, a postoje rigorozna pravila gde cu uskoro na "cao" da se pitam sta sam sada zgresio? Ako je anarhija, neka je anarhija. Nista se ne menja takvim rigoroznim pravilima, osim sto ce na kraju da bude veci broj administratora i moderatora od samih clanova.

- Ne igra se fudbal zbog sudija, nego zbog gledalaca - mene ucili kada sam polagao kurs za sudije. Isto pravilo i ovde. Sta ce moderatori kada bude samo duhova? "A sta ako se bude igralo?"

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 19/12/2010 : 15:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
lete k`o baloni sa s.com izdavaci, veletrgovci, recenzenti, ambasadori dobre volje, humanitarci,...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 19/12/2010 : 18:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:
Originally posted by Bob Rok

Ovaj forum zivi samo zbog imena (prvo sto izbaci kada ukucas strip u guglu je ovaj sajt). Da se ne zove kako se zove, tesko da bi imao nove clanove.

Ako sam dobro izračunao = 876 novih članova u 2010. godini.

quote:

I kada bi to imao, cirka 2 meseca bi mu trebalo dok ne popije prvu kaznu (eventualno ako se ne uklopi u fanatike sa Z), sto zbog drugacijeg ukusa, sto zbog citanja sportskog podforuma (ili svastare sa skakljivom temom).

Ubeđen sam da od ovih 876 novih članova nema ni petorica banovanih.

quote:

Meni je funkcija moderatora tragikomicna. Ko god da je izmislio tako nesto (u virtuelnoj igri zvanoj internet), imao je potrebu da udara sa prut po prsti ili da drma ljude sa struju.

Kada sam bio klinac nisam razumeo šta će u fudbalu - sudija. Mi klinci smo igrali bez sudija i sasvim nam je dobro išlo

quote:

Sajt je samo o stripovima, forum je o svemu ostalom osim o stripu.

Misliš na Forum stripovi.com ? Ako je tako onda

quote:

Sta ce moderatori kada bude samo duhova?

A što si ti navalio na mene/nas ?
Ima nas petorica a članova je preko 6600! Od toga postuje njih oko 2900 !

I samo ja/mi ne valjamo

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 19/12/2010 : 19:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
drugovi moderatori, ja podržavam represiju. samo nebudite baš toliki drugovi što nebi sad pred ove praznike otključali sve što ste dosad poizbacivali, što privremeno štoo trajno. šta je to za vas, potez pera a narodu bi mnogo značilo, a i opet bi imali mušterije. bojim se da ne ostanete bez posla... dokon moderator je nešto najgore na forumu

Edited by - KRAS on 19/12/2010 19:09:21
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 19/12/2010 : 19:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
zeljko-dcarapo2 je bespotrebno banovan!izneo je svoju zivotnu pricu koju je doziveo u makarskoj!sta je u tome lose?
otkljucajte pod hitno ovog clana jer niste u pravu!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8623 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 19/12/2010 : 20:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
Evo sad bi cronos na većini foruma zbog ovakvog posta bio odmah baniran. Dal je moderator ili webmaster? Nije. Poruke ovog tipa se šalju moderatorima...I onda da su moderatori ovdje rigorozni..bah..
Ovime naravno ne aludiram na to da cronos sad zaslužuje ban, nego samo konstatiram kakva je situacija na većini foruma.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 19/12/2010 20:47:20
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 19/12/2010 : 20:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Neso, kada bi svih 876 clanova pocelo da pisu na forumu, trebalo bi cirka dva meseca.

A prica o moderatorima je bila zbog poredjenja foruma sa kucom. I mislio sam generalno na forume. Ne na ovaj iskljucivo. Te sam zato i rekao da je taj koji je izmislio moderisanje u stvari imao tu zelju.

Potpuno se slazem za sudije u fudbalu. I bas kada igras, dakle nezvanicno, da li je potreban sudija? Ne, nego kada igras fudbal ispred zgrade o prekrsajima se dogovaras (doduse zustro ). Ovde kod izbacivanja da li ima dogovora? Ne, nego postoji sudija koji procenjuje prekrsaje na osnovu pravila. U fudbalu postoji neko ko je i iznad njih. Posmatrac sudjenja. Ako sudija zasere i dobije keca, toga nema vise na listi. Kao sto postoje i anonimne ankete za profesore na faksu. Ako je ovo igra, onda nema pravila. A ako moderisanje i sajt nije igra, onda uvedite mogucnost ocenjivanja moderatora odnosno mogucnost da neko bude skinut sa liste.

Nisam navalio na vas. Nekako mi je uloga moderatora na forumima, uopsteno, ko da citam Orvelovu knjigu u Kusturicinoj reziji. Nepojmljiva stvar savremenog drustva. Malo na svakom koraku imas nadredjenog, pa jos i na nekom internet forumu. Podseca me malo na onaj vic o dva programa u SSSR-u

Ja samo onako. Mozda zato sto neki isuvise ozbiljno shvataju stvari. Sto znaci da su pare umesane. Jer gde nema para, nema ni dima, samo paucine. A ovde paucine nema, a logicno mi je da je posle svega bude. Sta znam, meni se ne svidja. Znas ono, kada mladi pricaju za neki kafic koji je bio popularan, pa vise nije... Ma, puko je!

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 19/12/2010 : 23:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter
E pa vidiš da ne čitaš pažljivo. Onaj forum tamo je okupljalište programera, dizajnera, predstavnika softverskih firmi i drugih. Odande je poteklo par programa i aplikacija za koje si i ti čuo.
A ovde dolaze (ili su dolazili) ljudi koji crtaju stripove, koji pišu scenarije, ili koji ih izdaju...Vidiš paralelu između ta dva foruma?

Kakve crne melodije za mobilni? To što ima ljudi kojima je po difoltu forum=zajebancija, to je nešto drugo. Ima i ljudi kojima forumi to nisu. Zato sam i pričao o nekoj "zlatnoj sredini".

Jel me sad kužiš?

Za zlatnu sredinu je potrebna tolerancija tih nadmenih sto im smeta zrno graska ispod sto madraca... Nisi uhvatio Boga za muda ako znas da crtas strip i nije niko manje vredan od tebe jer to ne zna... Nisu svi istog nivoa inteligencije, obrazovanja, elokvencije niti kucnog vaspitanja...

A dobro sam procitao oko onog foruma, samo ti kazem da ovde nastaju prijateljstva a tamo saradnja... Paralela se moze povuci ali i dalje postoji ta znacajna razlika....

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 19/12/2010 : 23:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

Ako je nesto praksa na svakom forumu ne mora na tvom.. Rekoh vec Manhunteru da ovaj forum nije kao drugi i da ima dusu i da su ovde nastala velika prijateljstva i da i dalje nastaju... Lako je meni otici na bilo koji drugi forum, i baljezgati sve i svasta ali necu da odustanem od ovog koji mi je puno dobrog doneo u zivotu... Treba i malo ti da se potrudis oko toga jer ako nista valjda ce da ti proradi osecaj za pravdu.. Neokrznut, naravno, ne mozes izaci ali nije valjda da si ocekivao to...

quote:

Mislim da te je Ratko tu napao najvise jer nisu ispostovana pravila.. Ako je nekog uvredio i izbacis ga, to je pravedno i ne verujem da bi se bunio zbog toga.. Ali ban zbog lazi je jako bezobrazan i bahat..
To sto te napadaju da ga izbacis jer su pristalice jedne frakcije u tom "ratu" treba da ignorises.. Sam znas da je takva potraznja neutemeljena.. Ako prekrsi pravilo foruma, izbaci ga, ako ne nema sta... Pa ja ovde ne volim dosta njih, mene isto tako.. Sta bih ja trebao, da trazim da izbacujes neke ljude jer mene nerviraju.. To je besmisleno... Samo postuj doslovno pravila i nikakvih problema nece biti... Dvostruke arsine zaboravi i cist obraz ces imati... Ta nepravda ubi ljude...

quote:

Da nateras Mladju da se izvine, isto ne mozes.. Ali ga mozes savetovati i reci mu da je pogresio.. Ipak je on u tvojoj kuci batler... Ako nece, onda ti kao visa instanca preinacis taj apsurdni ban... Izgleda da je taj ban i Mladjina gordost bila osnovni razlog sveg sranja koje se desava na Darkwoodu...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 19/12/2010 : 23:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

Ma to ja najlakša i najočitija opcija, ali i linija manjeg otpora. Sad bi 95% normalnih članova trebalo ispaštati zbog 5% galamdžija? Jedini problem je što ja to sve uzimam previše k srcu, ali to gašenje foruma neće spriječiti.

Gasenje foruma je predlog ciste zlobe... Ako te forum ne zanima, zaobidji ga.. Ali traziti da se gasi a drugim ljudima je to lepo je bezobrazno... To nikako nije resenje i to u startu treba precrtati...

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 20/12/2010 : 00:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Druze Savicu, mene zanima sledece : da ti saznas da je neki tvoj poznanik, koji je inace na razlicite nacine doprinosio odredjenoj disciplini koja te zanima, zabranjen na nekom drugom forumu, da li bi isto tako kritikovao i vlasnika tog foruma, kao sto kritikujes Markosa?
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8623 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/12/2010 : 01:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
Pobogu Sawitchu, al ga cjepidlačiš, da ga cjepidlačiš, ponekad stvarno pomislim da si nastao genetskom manipulacijom- križanac najsmješnijeg čovjeka na planeti...i male bebe

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/12/2010 : 09:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

Druze Savicu, mene zanima sledece : da ti saznas da je neki tvoj poznanik, koji je inace na razlicite nacine doprinosio odredjenoj disciplini koja te zanima, zabranjen na nekom drugom forumu, da li bi isto tako kritikovao i vlasnika tog foruma, kao sto kritikujes Markosa?

Ako je forum koji me zanima, svakako... A inace, moje kritike su dobronamerne, a ne zlobne...

Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 20/12/2010 : 10:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

quote:
Originally posted by zlikovski

... jer od svih na ovom forumu ratko mi je najmrskiji, mrskiji čak i od modova

Ne znam zašto mrziš tog Ratka ali me konkretno interesuje zašto mrziš mene kao moderatora ?

Baš me zanima šta sam tebi (ili forumu) loše uradio i čime sam zaslužio da me mrziš ?

Nikakav kontakt na forumu nismo imali do sada, baš me čudi ta mržnja kod tebe i inače kod ljudi čiji je generalni stav da mrze moderatore. Pa mi smo tu da ovaj sajt napravimo još boljim, otvorimo nove teme, pokrenemo stare diskusije, smirimo strasti kada dođe do svađa, trudimo se maksimalno da se pravila poštuju i da svi forumaši imaju isti tretman...

Na drugim forumima i ne znam ko su moderatori niti dovodim u pitanje njihov integritet - da ih mrzim mi nikada nije padalo na pamet.

Na ovom forumu dnevno odgovorim na dvocifren broj poruka u kojima forumaši traže neki savet, pitaju za ovo, za ono... izlazim svima maksimalno u susret.
Ja sam prvenstveno član foruma i kao takvom mi je bila čast da mogu da učestvujem u njegovom kreiranju.

Ako ti misliš da to loše radim, prihvatam svaku kritiku, ali da me mrziš samo zato što sam moderator - to ne mogu da shvatim.

krivo si interpretirao riječ koju sam upotrijebio. pod pojmom „netko mi je mrzak“ krije se „nije mi drag“, a ne „mrzim ga“. iako je u korijenu riječi mrzak - mržnja, najmanje je s mržnjom povezujem. pretpostavljam kako je ovo moja greška, ali za to bi trebalo se posavjetovati s jezikoslovcima. zaključit ću - moderatori sa ovog foruma nisu mi dragi.

ako se pitaš zašto, odgovor je vrlo jednostavan - pravila foruma (ovog, ali i većine drugih) mi nisu draga, moderatori se slažu sa pravilima (još gori slučaj kada ih ne primjenjuju kako bi trebali – da budu potpuno jednaka za sve forumaše), prema tome moderatori mi nisu dragi.

mislim kako bi bilo idealno kada bi moderatori bile osobe koje su izrazito pasivne (u smislu postanja) na samom forumu kako se ne bi dovodili u situaciju da ih njihovi odnosi sa forumašima čine subjektivnima.

nego, nisi se osvrnuo na prvi dio mog prethodnog posta. što misliš o mojom teoriji kako se mladjo ne sječa cijele večeri u makarskoj.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 20/12/2010 : 11:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
Ispravnije bi bilo kazati:njihov nacin rada,na koji nastupaju i postupaju nije drag.Sto se tice njih samih kao ljudi,kao osoba,ne treba imati nista protiv njih,jer malo ko od nas ima nesto s njima licno u privatnom zivotu.Tamo su vjerovatno drugi ljudi i to nebi trebalo uporedjivati.Znaci,njihov nacin rada na ovom sajtu(po meni),ma nije skoro nikom drag.

Evo primjera:
mene moderator izbaci(prvi put u zivotu)na 14 dana,a lijepo stoji u pravilima prva kazna 7 dana.Znaci nije se drzao pravila.
Razlog,nista,bez veze,prepucavanje sa drugim clnom(zaboravio sam mu ime)

Dalje,jedan od moderatora clana Mhejl zakljuca na 7 dana(prvi put).Razlog,teska vrijedjanja citave Bosnjacke nacije.Brutalno vrijedjanje koje zasluzuje dozivotni ban,pa nema veze o kome se radi.Mene prvog ,ako se tako ponasam i vrijedjam citav Srpski narod,ili neki drugi.Zivot me je naucio da svi ljudi nisu isti,ne mozes citav narod optuzivati radi neki "dozivljaja"koje si morao pretrpjeti u zivotu svom,svatko od nas ponaosob.Clan Mhejl nije tako razmisljao,vrijedjao je sviju redom.No dobro,da se vratim temi.Njega se banovalo na 7 dana,dok je (cini mi se Globinjo),iste veceri banovao drugog clana na mjesec dana,zbog puno blazih rijeci.

Znaci,u sva tri slucaja nema logike,mene se banuje zbog gluposti na 14 dana(prvi put),dok se drugog banuje na 7 dana zbog neuporedivo veceg razloga(prvi put),treceg na 30 dana(neznam koji put),takodje radi laksih uvreda
E sad,sta covjek da tu pomisli o tim moderatorima??Kako da budu dragi???Kakoo da covjek ne pomisli na izraz"PRISTRAN"??Postoji li to na stripovi.com i moderatorima??Dali se nekom gleda kroz prste zato sto nije Mujo,ili zato sto je Milan??Dali nekom smeta ime bihac-una,a ne smeta Milan xxx ili obrnuto.
Kako moze nekom smetati grb BiH(izmisljeni i natureni),kojeg ne volim ni ja,a kamoli neko drugi,jer mi nista ne znaci(govorim o svom avataru),kojeg sam morao smaknuti radi moderatora za sva vremena i koji nema jezika,cuti i stoji tu pored mog imena),a ne smetaju ljudi koji su zlo,koji pljuju otrov i vatru i koji sijaju mrznju i razdor.

Kako to da covjek shvati??

Neshvatljivo

1. kazna- 7 dana
2. kazna- 14 dana
3. kazna- 21 dan
4. kazna- 30 dana

Go to Top of Page
Page: of 334 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To: