forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Dampyr - Dampyr fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 133

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 15/02/2011 : 22:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Je l' to neko nekog žešće keca ili je Mikiju malo dosadno?

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/02/2011 : 08:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Evo, ja procitao ove Ubice vampira i ovo mi dodje jos jedna solidna (i nista vise) epizoda. Od Vukodlaka nisam citao nista odliicno, izgleda da je i sam Boselli malo otupeo posle odlaska Colomba.
Osnovni problem po meni je ostrina/napetost epizode. Skoro da je nema. Malo krvi (sto nije lose), malo dijaloga gde citamo nov pogled na Vampire i kraju grand finale - klanica. Sve je nekako umesano i ispovezano tako da prica funkcionise, al mi deluje i kao cisto odradjivanje posla. Mozda bi mi ovo bolje lelgo da se prica fokusirala na glavnju sa kraja (naseg staroga drugara). Takodje ovde srecemo i drugog Amesa, pa je Boselli mogao malo i taj deo produbi.
Ne trazim da stalno citam odlicne epizode tipa Prag ili Transilvanija, nekako je i logicno da puno vise bude ovih. Mnogo je veci problem ovde sto ce i te odlicne bolje price dolaziti sada 3 puta sporije nego li inace.
Ovaj strip mi je bolji od zadnja dva (Island i Lovaca na Duhove), ako nista drugo onda zbog vise akcije.

Edited by - kasper on 16/02/2011 08:49:22
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/02/2011 : 08:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ajte VC, stavite 2 u 1 pa terajte na 4 meseca, stavite 1.5 u 1 ili vec nacinite nesto slicno.

Edited by - kasper on 16/02/2011 08:32:03
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16753 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 16/02/2011 : 08:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
može ko mr.no ..7 u 1...pa svaka 4 mjeseca

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/02/2011 : 09:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
@Pravedni
Metuzaleme,lepo ti Ceci to slikovito objasnjava,tebi je tastatura kao bubanj,pa lupas,lupas...
Sala je dobrodosla,ali biraj odgovarajuci topic i daj malo stila(znam,znam,pre sto godina sala je bila drugacija )
I stvarno,kad ti covek prati haoticne postove svako vece u isto vreme,izgleda da je tacno da te cuvar na gerijatriji pusta dnevno po pola sata za kompjuter...
Izvinjavam se na off-u.
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 16/02/2011 : 15:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote

i jos tri Dampyr ilustracije od Raimondo-a:

Edited by - PJ24MKD on 16/02/2011 15:36:22
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/02/2011 : 22:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Danas mi se citao Dampyr, pa rekoh da uzmem u ruke poslednji broj sto je izasao kod nas u remitendi, a to je ova "Islandska prica" iz broja 33. Prvo sam mislio pricekati na nastavak, ali posto bi to moglo potrajati jos mesecima, skinuo sam i sken 34.
Prica mi je legla veoma dobro, uzivao skroz (iako sam citao celi dan - cuvao sam danas maloga doma i bas se odlucio da mi pije krv, vampiricu mali ).

A Dotti se izgleda bas zabavljao kako da pali citaoce sa Gudrunim profilom. Pokvarenjace stari! Samo sam cekao da ju Harlan tresne kad ono...

Sve u svemu, sta god ljudi ovde rekli, meni su do sada sjeli bas svi brojevi (konkretno mislim na prvih 34 sto sam precitao). Mozda neki malo manje od drugih ali nijedan mi nije dopizdio kao npr. neki kasniji DD umotvori. Neka mi docA oprosti na ovoj blasfemiji.
Uistunu, radije se bacim na citanje Dampyra nego nekog novijeg DD. Nije da mi je Dampyr nesto maestralno, ili "vrh" kao starije DD price, ali zadovoljava, odlicna razbibriga te mi je stoga zao sto su VC zajebali sad sa tim ritmom. Isto tako mi je zao i za MN i Texa.

A u vezi kvalitete crtaca Dampyr staffa radije ne bih. Vidim da ima nekoliko ostrozubih i krvi zednih Dampyrovaca ovdje, pa da sacuvam celu kozu.
No, meni su povecini svi onako, prosecni, zadovoljavajuci, ali ne vidim ni f od nekog Frisende ili s od Stana ovdje.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 17/02/2011 : 02:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Burattini na svom blogu kaže da je Boselli odobrio jednu njegovu ideju za Dampyra, tako da je Burattini vjerovatno već počeo sa pisanjem scenarija.
Što mislite, hoće li ovaj (za sada) eksperiment uspjeti?
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7935 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 17/02/2011 : 14:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Burattini na svom blogu kaže da je Boselli odobrio jednu njegovu ideju za Dampyra, tako da je Burattini vjerovatno već počeo sa pisanjem scenarija.
Što mislite, hoće li ovaj (za sada) eksperiment uspjeti?

Moga bi, lako.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 17/02/2011 : 19:09:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
procitao sam ovu novu epizodu dampira u izdanju veselog cetvrtka...broj 36..pa mogu reci da je prica odlicna....samo da je stampa bolja bilo bi mnogo bolje...epizoda mi se bas bas svidela...za sledeci cetvrtak su najavljeni mister no i teks,ali cudi me otkud teks kad je on uvek izlazio posle mister noa to jest zajedno sa zagorom?
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16753 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 18/02/2011 : 09:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
mi u zg.. još čekamo da dampir preleti granicu...

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 18/02/2011 : 16:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
"Ubice vampira" je zaista sasvim prosecna prica, nista posebno. Luka Rosi mi je najdrazi od svih Dampirovih crtaca ali mi je u ovoj epizodi nesto slabiji. Daleko bolja kadriranja i efekte je imao u onim Prashkim epizodama.

To sto nema najave sledeceg broja je prilicno alarmantna stvar...
Nadam se da nece da ga ugase...
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 18/02/2011 : 16:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Neće ugasiti Dampira, ne brini...
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 18/02/2011 : 16:26:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PJ24MKD

quote:
Originally posted by Bat Baterton

Nisam jos nista procitao od Dampira, ali mi je interesantna tematika i crtez mi je dosta primamljiv. Jel VČ krenuo od početka ovog serijala? I da li neko zna gde bih mogao da nadjem neku skeniranu epizodu, cisto da se upoznam i vidim da li bi mi se svideo strip?

Da, Veseli Cetvrtak je poceo od pocetka. A za to drugo sto si potrazio, proveri tvoj mail ;)

Procitao sam prva dva broja i bio sam misljenja da je sasvim ok strip, mada jos nisam bio prelomio da li cu ga citati i na dalje. Medjutim, nakon sto sam zapoceo i treci i video u kom smeru ce da se razvija radnja, odusevio sam se i definitivno odlucio da pocnem sa kupovinom ovog junaka.
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/02/2011 : 18:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nisam jos nista procitao od Dampira, ali mi je interesantna tematika i crtez mi je dosta primamljiv. Jel VČ krenuo od početka ovog serijala? I da li neko zna gde bih mogao da nadjem neku skeniranu epizodu, cisto da se upoznam i vidim da li bi mi se svideo strip?

Da, Veseli Cetvrtak je poceo od pocetka. A za to drugo sto si potrazio, proveri tvoj mail ;)

Procitao sam prva dva broja i bio sam misljenja da je sasvim ok strip, mada jos nisam bio prelomio da li cu ga citati i na dalje. Medjutim, nakon sto sam zapoceo i treci i video u kom smeru ce da se razvija radnja, odusevio sam se i definitivno odlucio da pocnem sa kupovinom ovog junaka.

Drago mi je da ti se dopao. Kvalitet je sve bolji kako se broj epizode nagolemuje iako ima i po neka slaba epizoda kao i u svaki serijal - uglavnom su to dobre/prosecne do solidne/odlicne, naravno i ukus je u pitanje, neko ne bi se slozio sa ovu konstataciju, ali kako vec su ti se dopale prve tri, ondak... ;)
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 19/02/2011 : 00:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Dampyr je odlican strip,nisi pogrijesio ;D

Nemam potpis...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 19/02/2011 : 13:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Vidio sam Dampyr knjige od Bookglobea/Strip Agenta danas na kiosku Tiska. Koštale su 49,90 kn po komadu. Kupio bih a sam imao dovoljno novaca.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 19/02/2011 : 20:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Bas je glupo sto su temu najnovijeg Dampira i pocetak ukrali iz Blejda 1.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 20/02/2011 : 19:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Nova epizoda je... razocarenje.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 20/02/2011 : 22:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Nemoj tako zadnjih 30 strana ima fenomenalnu horor atmosveru.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4370 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 21/02/2011 : 08:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
meni je super novi dampir..cekamo sledeceg i toricellija
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/02/2011 : 17:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Sve su to ok epizode... Boselli svako malo širi kontinuitet, vadi nove igrače, igra se sa starim. Sve što sam dosad pročitao je vrlo čitljivo.

Ovo je najava sbe sajta za novi VČ-ov... Čovječe, izašao je u 3. mjesecu 2003.! NIkad nećemo doći nikuda ovim tempom.

Gli Ammazzavampiri / Ubice vampira

Subject and script-writer: Mauro Boselli
Artwork: Luca Rossi
Cover illustration: Enea Riboldi

Vampiri su među nama, ali nisu uvijek u pitanju nadnaravna stvorenja. Ponekad su tek nešto ekscentrična omladina s ukusom za gotske žurke. Nažalost za njih, u Novoj Engleskoj postoji bratstvo lovaca na vampire koji baš i nisu nježni prema svima koji su drugačiji od njih, i stoga ih treba eliminirati! I sada ispada da će ovaj put Harlan morati osvetiti vampirske krvosise! Ali isto tako nije sam u ovoj borbi, jer u starom svjetioniku Druro na obali Cape Coda smjestilo se tisućljetno Zlo koje će učiniti sve samo da Ubojice vampira osjete trnce čistog zla na sebi...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 22/02/2011 : 02:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by REJS

Nemoj tako zadnjih 30 strana ima fenomenalnu horor atmosveru.

Mozda, ali kad sve sagledamo sumo sumarum, epizoda je cist donji prosek.

Najave nema za sledeci broj(ako ga vidimo?) i to za tri meseca, a epizoda bi valjda trebalo da se zove: "Reka uzasa", Boselli/Torricelli,
Prokleta neka suma, neke su vestice tu i neka prokletstva??
To je ovo, i nadam se da ce izaci:

Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 22/02/2011 : 02:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
Bruno Brindisi

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 22/02/2011 : 13:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Gde/u kojoj epizodi to Brindizi crta/crtace Dampira?
Bice to dobro.
Go to Top of Page
Page: of 133 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000