Author |
Topic  |
skuby
Average Member

.jpg)
Croatia
764 Posts
Member since 06/02/2011 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 29/03/2011 : 13:43:46
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
a pogledajte kaj mjesec radi tamo na prozoru XD
Zaplijenimo marihuanu u Italiji!
Zadnja naslovnica mi se i sviđa, a ovo u svemiru je vjerojatno opet neka glupa druga dimenzija! |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5268 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 30/03/2011 : 17:53:32
|
sad bi trebao izać, početkom travnja.
trebao je već 27.ožujka, no valjda će ovih dana... ______________________________________________________________________________________________________________________
42 godine Alan Forda u HR DYLAN DOG opet među nama |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
skuby
Average Member

.jpg)
Croatia
764 Posts
Posted - 30/03/2011 : 18:08:57
|
quote: Originally posted by DOMI
sad bi trebao izać, početkom travnja.
trebao je već 27.ožujka, no valjda će ovih dana... ______________________________________________________________________________________________________________________
42 godine Alan Forda u HR DYLAN DOG opet među nama
Super!Jedva čekam |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
skuby
Average Member

.jpg)
Croatia
764 Posts
Posted - 31/03/2011 : 13:18:14
|
quote: Originally posted by skuby
Super!Jedva čekam
čak i tu lošu epizodu?   
Nijedna epizoda Alan Forda meni nije loša. Svaka je na svoj način fora |
 |
|
tomi
Starting Member

55 Posts
Member since 23/03/2005 |
Posted - 31/03/2011 : 13:45:19
|
Nijedna epizoda Alan Forda meni nije loša. Svaka je na svoj način fora
Pogotovo nekih zadnjih 100-tinjak brojeva    |
 |
|
skuby
Average Member

.jpg)
Croatia
764 Posts
|
tomi
Starting Member

55 Posts
Posted - 31/03/2011 : 13:51:17
|
Pa ako vam se ne sviđaju nove epizode AF-a što ih onda čitate i kupujete?
ALAN FORD
Zvučiš ko Max Bunker 2006. u Zagrebu.. Btw. ne znam nikog ko kupuje današnje epizode |
 |
|
skuby
Average Member

.jpg)
Croatia
764 Posts
Posted - 31/03/2011 : 14:02:00
|
quote: Originally posted by tomi
Pa ako vam se ne sviđaju nove epizode AF-a što ih onda čitate i kupujete?
ALAN FORD
Zvučiš ko Max Bunker 2006. u Zagrebu.. Btw. ne znam nikog ko kupuje današnje epizode
Vjeruj mi prijatelju ima puno ljudi koji kao i ja volimo ove nove epizode iako nisu dobre kao stare  |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 31/03/2011 : 14:07:42
|
Znači postojite?     Ajme, ja mislio da su "ljubitelji novih epizoda" samo urbana legenda! Svijet mora znati! |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
tomi
Starting Member

55 Posts
Posted - 31/03/2011 : 14:16:14
|
quote: Originally posted by Opti
Znači postojite?     Ajme, ja mislio da su "ljubitelji novih epizoda" samo urbana legenda! Svijet mora znati!
  najjača mi je ekipa koja tvrdi da odlaskom magnusa strip nije izgubio na kvaliteti. Piffa, Di Iff i ta ekipa da je jednaka magnusu?? wtf? strip je trebalo odavno završit, a sve više mi se čini da je to magnusu i bila ideja ali bunkeru baš i ne. A ekipa koja istinski voli AF jednostavno odbija kupovati nove epizode, jer što prije ovaj strip ode u povijest to bolje. Btw. opti iza ovog nicka se krije....paro. Dal dolaziš u pivnicu u subotu? |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/03/2011 : 17:20:40
|
I dok paro riješi svoju krizu identiteta, stavismo gore jednu njegovu recku AF-a... Otvoreno za komentare!
Skok u prazno / Alan Ford / AF SA 56 | 120 str.
Broj Jedan je obavio svoju građansku dužnost i odnio 2 milijarde dolara na policiju koje su u prošloj epizodi zaplijenili Baby Blue... Sir Oliver je pao u nesvijest. I dok potomak engleskih lordova dolazi k sebi od šoka, ostatak grupe TNT se bavi ukrašavanjem interijera cvjećarnice.

http://www.stripovi.com/recenzije/af-af-sa-56-skok-u-prazno/1263/
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 31/03/2011 : 20:05:26
|
Vjeruj mi prijatelju ima puno ljudi koji kao i ja volimo ove nove epizode iako nisu dobre kao stare 
kak je Opti jednom rekao: te epizode su toliki shit da su dobre    |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 31/03/2011 : 20:09:11
|
  najjača mi je ekipa koja tvrdi da odlaskom magnusa strip nije izgubio na kvaliteti.
nije. pročitaj prvih nekoliko post-magnus epizoda i vidjet ćeš. |
 |
|
tomi
Starting Member

55 Posts
Posted - 01/04/2011 : 06:01:02
|
  najjača mi je ekipa koja tvrdi da odlaskom magnusa strip nije izgubio na kvaliteti.
nije. pročitaj prvih nekoliko post-magnus epizoda i vidjet ćeš.
Je. Pročitao sam ja uglavnom sve epizode i to po nekih 10-ak puta i znam o čemu pričam. Em je crtež izgubio na kvaliteti, em scenarij. Razumijem kad je neko emotivno vezan za neki strip, al treba se trudit bit realan [;). U vrijeme Magnusa ovo je bio strip i za djecu i za odrasle, a njegovim odlaskom postaje samo strip za djecu i to je činjenica. Humor gubi na kvaliteti, sve gubi na kvaliteti. |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 01/04/2011 : 14:59:11
|
Ne slažem se, zadnjih 10 brojeva Alan Forda s Magnusom i recimo prvih 10 s Piffareriom (primjer samo), prednost bi dao Piffi, crtež je ipak bolji, Magnus je pred kraj svog crtanja u AF-u manje detalje radio i sl. |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 01/04/2011 : 18:48:42
|
Je. Pročitao sam ja uglavnom sve epizode i to po nekih 10-ak puta i znam o čemu pričam. Em je crtež izgubio na kvaliteti, em scenarij. Razumijem kad je neko emotivno vezan za neki strip, al treba se trudit bit realan [;). U vrijeme Magnusa ovo je bio strip i za djecu i za odrasle, a njegovim odlaskom postaje samo strip za djecu i to je činjenica. Humor gubi na kvaliteti, sve gubi na kvaliteti.
potpisujem ono što je Maki rekao. ako ćemo i bit realni, posljednjih desteak Magnusovih epizoda nisu baš nešto jako kvalitetne (po mom mišljenju) i uopće se ne odvajaju od onih koje su uslijedile nakon magnusovog odlaska - primjerice epizode "Iznenadna ideja", "Udarac s boka", "Doktor Rakar". Za crtež je činjenica da je izgubio na kvaliteti nakon odlaska Magnusa, ali Piffarerio ipak nije bio "originalni crtač", tj. tvorac ovog stripa i ne možeš očekivat da njegovo crtanje bude jednako "originalu", tj. Magnusu. što je onda s ovim današnjim epizodama i crtačima koji su došli nakon Piffarerija? |
 |
|
tomi
Starting Member

55 Posts
Posted - 01/04/2011 : 19:10:50
|
Je. Pročitao sam ja uglavnom sve epizode i to po nekih 10-ak puta i znam o čemu pričam. Em je crtež izgubio na kvaliteti, em scenarij. Razumijem kad je neko emotivno vezan za neki strip, al treba se trudit bit realan [;). U vrijeme Magnusa ovo je bio strip i za djecu i za odrasle, a njegovim odlaskom postaje samo strip za djecu i to je činjenica. Humor gubi na kvaliteti, sve gubi na kvaliteti.
potpisujem ono što je Maki rekao. ako ćemo i bit realni, posljednjih desteak Magnusovih epizoda nisu baš nešto jako kvalitetne (po mom mišljenju) i uopće se ne odvajaju od onih koje su uslijedile nakon magnusovog odlaska - primjerice epizode "Iznenadna ideja", "Udarac s boka", "Doktor Rakar". Za crtež je činjenica da je izgubio na kvaliteti nakon odlaska Magnusa, ali Piffarerio ipak nije bio "originalni crtač", tj. tvorac ovog stripa i ne možeš očekivat da njegovo crtanje bude jednako "originalu", tj. Magnusu. što je onda s ovim današnjim epizodama i crtačima koji su došli nakon Piffarerija?
Pa za početak, to što je zadnjih 10-ak Magnusovih epizoda loše, to se uvelike može zahvaliti toliko obožavanom starom Piffi, jer je čovjek nažalost kao i Fanti i Corteggi radio tuš na nekim epizodama, pa tako i ovim koje si gore naveo.
65. Udarac s boka- Piffa 67. Besplatni podvig- Piffa 69. Iznenadna ideja- Fanti 71. Susret s vampirom- Corteggi 72. Vampiri u New Yorku- Piffa 73. Doktor Rakar- Fanti 74. Superhik opet napada- Piffa 75. Odlazak Superhika- Fanti
E sad, na kraju krajeva, ruku na srce, da se okrivi Magnus i samo Magnus za te epizode onda ok. Prihvaćam. Magnus je imao 10 loših epizoda, a Piffa je imao isto toliko dobrih. O scenariju nitko ni riječi...Ili? |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 01/04/2011 : 23:50:08
|
Ma ja sam naveo samo primjer, nisam toliko gnjevan na Piffareria, imao je vrlo nezahvalnu ulogu, što god da je napravio, ne bi bio bolji od Magnusa, ali kažem, u tom razdoblju, meni je crtež vrlo dobar.
Btw., vezano uz tuš, tko je radio 200u epizodu? Sve Magnus 
Neznam što bi htio da razglabamo o scenariju kada je tu više manje sve jasno, sve si i sam rekao te se i više puta to ponavljalo na forumu u raznim topicima. Uostalom, zato često danas i kažemo da je šteta za Peruccu što je praktički došao kad je Bunker već daleko "zaglibio", jer meni je njegov crtež čisto solidan i sviđa mi se izgled likova (što npr kod Piffarerira mi nije baš sjelo - Boba puno teže mogu smisliti). |
"Velikodušnost bez premca" |
Edited by - makikatalinic on 01/04/2011 23:52:21 |
 |
|
tomi
Starting Member

55 Posts
Posted - 02/04/2011 : 01:30:05
|
quote: Originally posted by makikatalinic
Ma ja sam naveo samo primjer, nisam toliko gnjevan na Piffareria, imao je vrlo nezahvalnu ulogu, što god da je napravio, ne bi bio bolji od Magnusa, ali kažem, u tom razdoblju, meni je crtež vrlo dobar.
Btw., vezano uz tuš, tko je radio 200u epizodu? Sve Magnus 
Neznam što bi htio da razglabamo o scenariju kada je tu više manje sve jasno, sve si i sam rekao te se i više puta to ponavljalo na forumu u raznim topicima. Uostalom, zato često danas i kažemo da je šteta za Peruccu što je praktički došao kad je Bunker već daleko "zaglibio", jer meni je njegov crtež čisto solidan i sviđa mi se izgled likova (što npr kod Piffarerira mi nije baš sjelo - Boba puno teže mogu smisliti).
Samo da citiram dio starog članka forumaša Leo Charm: Elem, rasplet je, simbolicno, smesten u broj 200 ("Hik, hik, hura!") oko kojeg su misljenja prilicno podeljena, ponajvise zbog Magnusovog povratnickog rada: vladajuci je stav da je ova epizoda njegov fijasko i tuzni konacni oprostaj od serijala, ali postoje i argumenti protiv ove teze. Naime, drugaciji pristup sencenju i background-detaljima ( uprosceniji su ili ih, na trenutke, uopste i nema) jeste ocigledan- no ipak, upravo tim minimalizovanim stilom, ili bar slicnim, izvedena je citava "Druzina od vjesala" -a Magnus, makar se i tako uprostio, sa neponovljivom lakocom i jasnocom docarava karakter i razpolozenje svakog junaka, sto kolegi Piffareriju, njegovoj legendarnoj prvoj zameni, NIKAD nije uspelo: njegovi junaci uvek izgledaju pospano, sa ocima na-pola-koplja i karakteristicnim polozajem saka koji se granici sa ozbiljnim slucajem masovne paraplegije prosirene na sve likove. Zato ipak bese fenomenalno, na nivou melema za oci, gledati Magnusa ponovo, jer on propuste te vrste nikada nije imao, pa makar u pogledu globalnog izgleda crteza i osetno manjkao za ranijim radovima. Bilo kako bilo, prica o svakoj ozbiljnijoj polemici oko sudbine AFa morala bi zapoceti upravo svrsetkom ovog mini-serijala.
cijeli tekst http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=92
Eto...toliko.. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17909 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 02/04/2011 : 01:33:16
|
meni su loše epizode 75-89 stigao sam do broja 89 a imam ih 107
u onih prvih 25 sam se naglas smijao dok sam čitao |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 02/04/2011 : 03:06:22
|
kad se radi o kvaliteti crteža, većina ljudi uvijek onda diže magnusa u visine a istodobno pljuje piffarerija. ja sam još davno ovdje jednom rekao da on (piffa) nije vrhunski crtač, ali definitivno nije ni crtač kojeg bi trebalo popljuvat do daske. zanimljiva je stvar kako se nitko ne sjeti spomenut crtače poput della monice, warca, di iffa i ostalih, njih komparirat s piffarerijom i onda se usudit reć da je piffin crtež loš. |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
tomi
Starting Member

55 Posts
Posted - 02/04/2011 : 13:45:19
|
kad se radi o kvaliteti crteža, većina ljudi uvijek onda diže magnusa u visine a istodobno pljuje piffarerija. ja sam još davno ovdje jednom rekao da on (piffa) nije vrhunski crtač, ali definitivno nije ni crtač kojeg bi trebalo popljuvat do daske. zanimljiva je stvar kako se nitko ne sjeti spomenut crtače poput della monice, warca, di iffa i ostalih, njih komparirat s piffarerijom i onda se usudit reć da je piffin crtež loš.
Ne kužim šta tebi zapravo smeta, to što se magnusa diže u visine ili to što se pljuje Piffu? Romanini je bolji crtač (Suha šljiva npr.), Macchi je isti vrag (Hipnosova svirka), Staff Di If je stravičan, Morricone je ok, bolji od Piffe, Chiarini također bolji, Piccininno užasan, Della Monica bolji od Piffe, Folli užasan, Perruca bolji od Piffe, Nizzoli i Airaghi nisu ni vrijedni spomena, Warco i Pistolato ista kategorija ko i Piffa. Teško da je Piffa odmah iza magnusa, možda ako gledamo prvih 5 ili 7 crtača iza magnusa, al drugi, nikako.. |
 |
|
Topic  |
|