forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2011 : 22:39:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

[quote]Originally posted by Darth Ivan

Pa fala dragom bogeku da sam dao tu ocjenu, a kaj misliš zakaj sam uopće napisao tu recenziju koju je btw. Opti osvojio, dok sam isto tako epizodu naslova Tuča odbio. Pa to je zato jer je to jedna od rijetkih Piffinih epizoda gdje crtež drži vodu i koja mi je tak i tak bila na popisu recenzija. Ako misliš da je to zato jer je Piffa crtač A kategorije, onda si malo zalutao u cijeloj priči. Ja sada mislim ocijenit njegov sveukupan rad, a ne pojedinu epizodu.

ja nisam nikad ni mislio niti sam ikad rekao da je Piffarerio odličan crtač - njegova glavna mana je bila ta što nije znao nacrtat emocije (premda je Klodovika znao majstorski nacrtat, kako u emocijama, tako i u dizajnu), ali da je on zbog toga loš crtač - definitivno ne. ko da su ovi crtači koji su došli poslije njega bili bolji u tom polju.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 26/04/2011 : 00:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, započetak neki temelj, ta analiza, pa možemo nastaviti dalje ;D

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 26/04/2011 : 00:47:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by makikatalinic

Ne znam, započetak neki temelj, ta analiza, pa možemo nastaviti dalje ;D

ma i bude se i nakon toga rasprava svodila na:

- Piffarerio je loš crtač
- nisi u pravu
- Magnus je genije

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 26/04/2011 : 07:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jur

Ima li neko koju scena iz AF-a koja mu je ostala u sjecanju kao stvarno duhovita? Znam toga je bilo malo more ali tu i tamo je dosla koja scena koja je bila stvarno nezaboravna. Meni je bila takva scena kad je par clanova TNT islo jednim prepunim autobusom. Tamo je doslo do svadje sa jednim putnikom i zavrsilo je tako, da su ostali putnici sve poizbacali - osim sir Olivera. Malo zatim su in njega oterali, a on je izasao sav debeo u kaputu punom novcanika.
Siguran sam da se vecina ovoga sjeca, a meni je celukupna scena stvarno urnebesna. Naravno majstorski nacrtana od Magnusa, kako niko drug ne bi umeo.

Hamlet iz Bradatih Pljačkaša.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 26/04/2011 : 09:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Hamlet iz Bradatih pljačkaša.
Jedna od meni naj scena iz AF-a
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 26/04/2011 : 22:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Eto, ja se ispričavam na debelom zakašnjenju, ali to je zbog tehničke prirode.
NAPOMENA: Ovo nije rasprava u kojoj se ocjenjuju pojedina razdoblja ili epizode AF-a. Ovo je rasprava o kvaliteti crteža Paola Piffarerija. Da se razumijemo, meni su Piffine epizode drage jer su dio mog djetinjstva, ali treba biti što objektivniji.
Pa krenimo, u prvoj rundi stari Piffa se bori protiv Magnusova učenika, čovjeka koji je crtao samo 3 epizode AF-a. Od te 3 (Suha šljiva, Drvomorci, Iznenađenje pod krinkom), izabrao sam epizodu koja u meni budi WTF reakciju, ali je svako malo volim uzet u ruke zbog crteža i gomili negativaca koji se pojavljuju u priči.

VS

Krenimo s Romaninijem
Za početak malo naganjanja po cvjećarnici

Ako me nešto zaista nervira kod Piffinog crteža, to su onda prikazi Nosonje, izdužene Grunfove face i jednoličnog nepokretnog, iritantnog smješka kod Olivera (tu sam za primjer htio uzeti str. 68-69 epizode Kriminal&Comp, al nisam našao na repidšerovima i štajaznam, tako da ako vam je strip pri ruci, prolistajte na tu str. pa će vam bit jasnije na šta mislim).
Da vidimo kako je Romanini riješio Nosonju

Piffin nosonja (Nijagara) spašava Boba

Evo dvije Piffine tipične izdužene face, makar se mora priznati da se u prvotnim epizodama zaista trudio oko detalja.

Evo Romaninijevih Margot (mljacmljac), Tromba, Ixkape, Pitta...

A sada je red na Piffarerija (epizode Nijagara i Krck Fu)

To je taj svima nam poznati izraz lica (1 od 3 koja je znao prikazat)

Piffina Margot (izraz iznenađenja čak i je loš)

Eto dragi moji, pa vi slobodno komentirajte i bacajte slikice šta se tiče Romanini vs Piffarerio. Prije mi je bilo žao što nije taj gospodin preuzeo Magnusovu palicu, ali sad kad razmislim, AF je ponajprije uništio njegov tvorac, a ne njegovi crtači.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 26/04/2011 23:08:25
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 26/04/2011 : 22:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Nema sta, svaka cast na trudu!!! Meni je Romanini bolji. Piffaferijev crtec mi je uvijek bio jako cudan, ponajvise zbog faca TNT-ovaca. Minum kod Romaninija mi je cudno kadriranje... Jednostavno mi nije alanfordovsko.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 26/04/2011 : 22:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Evo da ne bi ispalo da je Romanini bezgrešan. Malo je fulao Boba, ovdje, ovakva nosina se može vidjet u nekim današnjim epizodama. Ali opet, ovog pesa je odlično crtao..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 26/04/2011 : 22:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

ali treba biti što objektivniji.

Objektivnost ne postoji. Opinion rules the world.
Dobro, sad kad je tema uništena, vratimo se Supersirku.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 26/04/2011 : 22:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

quote:

ali treba biti što objektivniji.

Objektivnost ne postoji. Opinion rules the world.
Dobro, sad kad je tema uništena, vratimo se Supersirku.

Hehe, samo sam te čeko
Kaže se: Objektivno ne postoji, a subjektivno se ne broji

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/04/2011 : 01:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanford

Piffaferijev crtec mi je uvijek bio jako cudan, ponajvise zbog faca TNT-ovaca. Minum kod Romaninija mi je cudno kadriranje... Jednostavno mi nije alanfordovsko.

potpis! čestitke na trudu, kolega!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 27/04/2011 : 07:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Lajz!

Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 27/04/2011 : 09:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Po meni je Romanin puno bolji crtać nego Piffa.Piffa ne zna crtati emocije likova.Romanini je po meni trebao nasljediti mjesto Magnusa.
Sve pohvale na trudu Paro
Go to Top of Page

Jur
New Member

Slovenia
179 Posts

Member since 31/05/2010

Posted - 27/04/2011 : 09:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jur a Private Message  Reply with Quote
Slazem se da je Romanin bolji. Njegov crtez je i slicniji Magnusovom pa su verovatno drugi razlogi a ne crtacki prevladali zasto nije on nastavio za Magnusom.

-----------------------------------------------
Composition Assistant
http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 27/04/2011 : 11:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jur

Slazem se da je Romanin bolji. Njegov crtez je i slicniji Magnusovom pa su verovatno drugi razlogi a ne crtacki prevladali zasto nije on nastavio za Magnusom.

Istina sličnost je i više nego očita

I scena iz Magnusove epizode Formule

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 27/04/2011 : 11:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Meni je također bolji Romanini zbog boljeg prikazivanja emocija likova i stila crteža sličnog Magnusu (moramo napomenuti da su Mangus i on bili veliki prijatelji). Kadriranje mu jest čudno, a još mu je jedna mana što je ponekad crtao likove vrlo velike pa su izgledali kao da će istog trena izaći iz vinjete. Piffa me zamara svojim turobnim stilom crtanja likova. Uvijek mu izgledaju kao da su ovoga trena popušili nargilu, a poluzatvorene oči me tjeraju na spavanje.

Sve u svemu, Romanini je puno bolji!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/04/2011 : 16:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by skuby

Po meni je Romanin puno bolji crtać nego Piffa.Piffa ne zna crtati emocije likova.Romanini je po meni trebao nasljediti mjesto Magnusa.
Sve pohvale na trudu Paro

Jebiga, lako je govoriti "što bi bilo kad bi bilo..."

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/04/2011 : 16:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Meni je također bolji Romanini zbog boljeg prikazivanja emocija likova i stila crteža sličnog Magnusu (moramo napomenuti da su Mangus i on bili veliki prijatelji). Kadriranje mu jest čudno, a još mu je jedna mana što je ponekad crtao likove vrlo velike pa su izgledali kao da će istog trena izaći iz vinjete. Piffa me zamara svojim turobnim stilom crtanja likova. Uvijek mu izgledaju kao da su ovoga trena popušili nargilu, a poluzatvorene oči me tjeraju na spavanje.

Sve u svemu, Romanini je puno bolji!

I Bunker i Piffarerio su bili veliki prijatelji

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 27/04/2011 : 16:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Pa samo kažem da bi Alan Ford sigurno doživio veći uspjeh da je velikog Magnusa nasljedio Romanini,a ne Piffa.
Slažem se sa Zagorom:čim vidim one Piffine likove polu zatvorenih očiju dođe mi da zaspem
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/04/2011 : 16:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa samo kažem da bi Alan Ford sigurno doživio veći uspjeh da je velikog Magnusa nasljedio Romanini,a ne Piffa.
Slažem se sa Zagorom:čim vidim one Piffine likove polu zatvorenih očiju dođe mi da zaspem

možda i bi, ali je Romanini ipak ostao na serijalu i tuširao neke epizode - a mora se priznat da je on majstor u tome - tako da bi garant bilo još gore da je netko deseti preuzeo njegov posao. ono što je ipak bio plus kod Piffarerija je to da je on (po meni) najbolje znao nacrtat likove koji su nastali za vrijeme njegove ere (Klodovika, Gumiflexa etc.). opet, ne možemo reć da je Piffarerio, niti bilo koji drugi crtač, uzrokovao da strip skroz ode u kurac, nego Bunker.
a ništa - vrati se u prošlost i promijeni stvari

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 27/04/2011 16:54:56
Go to Top of Page

skuby
Average Member

Croatia
764 Posts

Member since 06/02/2011

Posted - 27/04/2011 : 16:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send skuby a Private Message  Reply with Quote
Po meni je Bunker kriv za to što je strip pošao u k****,a ne crtaći.Svaka čast njima jer stvarno nije lako cratati one likove kao Magnus.Piffa je isto dobar crtać i svaka čast čovjeku,ali nije bolji od Romaninija.Je li se zna zašto Romanini nije više crato epizode?
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/04/2011 : 17:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po meni je Bunker kriv za to što je strip pošao u k****,a ne crtaći.Svaka čast njima jer stvarno nije lako cratati one likove kao Magnus.Piffa je isto dobar crtać i svaka čast čovjeku,ali nije bolji od Romaninija.Je li se zna zašto Romanini nije više crato epizode?

slažem se, slažem se...
Zašto Romanini nije više crtao epizode?
ima tu nekih teorija...
najvažnije je ustvari to da on zapravo ni nije baš bio crtač (jako malo epizoda je nacrtao), nego prvenstveno tušer.

nego, stvar je bila u tome što je AF bila izdavala izdavačka kuća Corno od debitiranja pa do 1983., nakon čega se Bunker odvojio od te kuće i osnovao svoju - Max Bunker Press, koja je izdavač i danas. Uglavnom, tamo kad je Piffarerio 1975. došao na Magnusovo mjesto, njega su ti ostali crtači povremeno mijenjali, a kad je Piffarerio ubrzo nakon promjene izdavačke kuće otišao, pa su ovi ostali crtači potpuno preuzeli rad na ovom stripu. e sad, brijem da Romanini nije više crtao zato kaj se među tim crtačima svojim crtačkim umijećem najviše istaknuo Perucca, pa je Bunker valjda sve ove ostale crtače odjebao i Perucci ustupio mjesto glavnog crtača.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 27/04/2011 17:06:28
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/04/2011 : 18:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, meni je poslije Magnusa najbolji crtač Alana Forda bio Della Monica.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Patrix
Junior Member

Croatia
411 Posts

Member since 17/12/2010

Posted - 27/04/2011 : 18:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Patrix a Private Message  Reply with Quote
Da budem iskren,meni nijedan nije neki dobar crtač.Ali,kad moram birati,onada je Pifa.Zbog toga jer mi se Romaninijev crtež uopće ne sviđa.Pogotovo zbog onog Bobovog nosa.Mislim,kak' netko može imati tol'ki nos?!
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 27/04/2011 : 18:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
Ja bih podnosio i losije crtace,samo da prica nije otisla u k.....

Nemam potpis...
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000