forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Hrvatska nogometna reprezentacija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 740

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 07/09/2011 : 00:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
dosta toga receno bez osnove. prvi smo u grupi, pogledajte druge reprezentacije koje se muče s "lošim" reprezentacijama. danas svi sute o navijacima, zvizdanju, psovanju, kretenskim povicima, polupraznim tribinama ... izvuči ćemo nesto drugo da zaboravimo na to:)

inače, mandzukic je odigrao siroko i borbeno i apsolutno je zasluzio mjesto u reprezentaciji, ko bi vama udovoljija.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/09/2011 : 00:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rico

dosta toga receno bez osnove. prvi smo u grupi, pogledajte druge reprezentacije koje se muče s "lošim" reprezentacijama. danas svi sute o navijacima, zvizdanju, psovanju, kretenskim povicima, polupraznim tribinama ... izvuči ćemo nesto drugo da zaboravimo na to:)

inače, mandzukic je odigrao siroko i borbeno i apsolutno je zasluzio mjesto u reprezentaciji, ko bi vama udovoljija.

Da tužno je što se stvara oko repke toliki negativizam trebaju momci podršku ali i izbornik možda treba poslušat neke savjete koji su sigurno došli do njega a ni ne trebaju doći može sam viditi da je dejan lovren izrazito kiks igrač neka malo prati lyon to i oni koji ne prate baš puno nogomet vide... ajde ok napad kaska pa se krpamo ovo ono... ali ne možeš se krpati na stoperskim pozicijama koje su dosta rizične.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/09/2011 : 00:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Da tužno je što se stvara oko repke toliki negativizam trebaju momci podršku

quote:

Sve to stoji ali ako onaj mali maltežanin može bez ikakvog veznog reda stvorit par prilika i zabiti hrvatskoj gol onda može svako...samo šteta šta je taj mali maltežanin jednu 3 puta bolji od kalinića.

quote:
kad se sjetim da današnji prvi napadač mandžukič bio bi zadovoljan kada bi dobijao 10 minuta a sada je prvi napadač strašno... kalinić još jednom Bože sačuvaj bolje stavit eduarda bez noge.

quote:

" janje lulavo " aka Nikola Kalinić igra od prve minute. Krasno. Ma da zabije tri gola izraelcima on je svoj nadimak dobio protiv Malte: " janje lulavo"

quote:
Ali ovaj napad jadna majko.

quote:

Bilić je jedino kriv što postavlja takve igrače i zove ih... nije on kriv npr što kalinić ne zna tko mu nosi glavu... ali jbg petrića nije ni pozva a to janje lulavo mu igra u prvih 11

quote:

Također razmislio bi o povlačenju vukojevića i gurnju badelja na njegovo misto poslije ako je veliki propuh u obrani minjao bi...
Onog mandžukića nema šanse da bi miigrao u prvih 11 kao ni kalinić taj pogotovo tome ne bi dao 5 minuta da igra.

quote:

Eto zašto ne volim strinića jasno se vidi imao je nekoliko pogrešaka... lovren za njega se znalo da je rupetina mandžukić- igrać manje.. srna zasad nabacuje svaka lopta frnjok kranjčar više na travi nego na nogama...

quote:

Jeli ovaj srna zaboravio igrat nogomet ili što?

quote:

1 poluvrijeme gotovo što reči?
Lovren to je igrač švicarski sir... ne znam kako bilić ne vidi da mu francuski novinari rijetko daju pozitivnu ocjenu na kraju utakmice gotovo svaki put kad lyon primi gol lovren je bar sukrivac... gol izraelaca Lovren izgubljen... vukojević njemu treba zabranit prelazit centar i dodavati loptu na više od 3 metra... mandžukić hahahaha ovaj mi je dobar cirkusant muha bez glave i krila... biliću uvedi kalinića izvadi jelavića i slobodno potpiši poraz.

quote:

Dujmović je bolji od onog vukojevića koji ne zna dodati normalno loptu

quote:

mandžukića i kalinića treba potirat ča a ovaj štimac koji je to glup čovjek strašno.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/09/2011 : 00:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
E moj supermark ako ti smatraš 5-6 16-17 isto onda stvarno
I dalje stojim da igrače koje sam spomenuo pod hitno treba izostavljati a neke na klupu staviti.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/09/2011 : 00:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

je,đilkoš je bio jako dobar...svaka čast magathu,utra mu je disciplinu i straj u kosti...modrić do onog gola-nevidljiv...kranjčar standarno dobar...lovrena samo idiot može zvat u reprezentaciju,igrač kojem se cila francuska smije igra u reprezentaciji...srna u kurcu,što uostalom nije novo...jelavića neće gol,inače ok...šimunić-krivac za gol...posjet na utakmici,tuga i jad...jebi ga,nije svaki dan utakmica po kunu...al će zato maksimir bit pun kad bude igrala srbija

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/09/2011 : 00:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Mislim kada se slažemo globinjo i ja oko toga da lovrena pod hitno treba torpedirati onda stvarno ga treba torpedirati
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 07/09/2011 : 00:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

je,đilkoš je bio jako dobar...svaka čast magathu,utra mu je disciplinu i straj u kosti...modrić do onog gola-nevidljiv...kranjčar standarno dobar...lovrena samo idiot može zvat u reprezentaciju,igrač kojem se cila francuska smije igra u reprezentaciji...srna u kurcu,što uostalom nije novo...jelavića neće gol,inače ok...šimunić-krivac za gol...posjet na utakmici,tuga i jad...jebi ga,nije svaki dan utakmica po kunu...al će zato maksimir bit pun kad bude igrala srbija

da Srna u kurcu..lik je ostavia srce na terenu..rastrcan, probija je stranu boria se za svaki balun..i krvi je bilo..o cemu ti pricas..bice san ja gleda neku drugu utakmicu..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 07/09/2011 : 00:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:

quote:

da Srna u kurcu..lik je ostavia srce na terenu..rastrcan, probija je stranu boria se za svaki balun..i krvi je bilo..o cemu ti pricas..bice san ja gleda neku drugu utakmicu..

čuj,mogu i ja trčat ka muva bez glave,a to se do srne ne traži...daj pogledaj unazad desetak utakmica,daj se sjeti kad je srna igra kako triba...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7915 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 07/09/2011 : 00:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

eduardo je svakako bolji od mandzukica i kalinica, ali nije previse bitan, kako neko rece veznjaci su ti koji donose lopte za postizanje golova, pa bi vjerojatno i drugi napadaci zabijali, pogotova ako pogledamo da su klasnic i petric mnogo bolji od dasilve, ali je tada dasilva morao igrati jer se morao prodati iz dinama, petric i klasnic su svoje statuse rjesavali nevezano za repku
da ne ispadnem kontradiktoran isticuci klasniceve zasluge, u to vrijeme kad su njega forsirali postojali su bolji igraci od njega a nisu cesto igrali, on je u to vrijeme mogao biti treca ili cetvrta opcija, kao i sad
desilva ima slicnosti sa klasnicem i petricem jer je dosta dobro tehnicki potkovan ali previse davi loptu i nema dobar tajming predaje, u zatvaranju ili kad ga igraci dupliraju previse odlazi okomito i cesto gubi loptu nije je sposoban zadrzati, a nije ni bas dobar u duelu ( gledao sam dosta utakmica arsenala u kojima je igrao i venger se dosta ljutio na njega i derao, pa i vadio ga i to jos dok mu nije bila slomljena noga, kasnije se pokazalo da se venger izgubio u trazenju mladih i jeftinih talenata pa je arsenal tu gdje je, a vjerojatno ce potonuti )
mada se pokazalo da se s klasnicem izvrsno slaze ( hrv - malta ) a vjerojatno i s petricem ( ne mogu se sjetiti utakmice )

I ti nakon večerašnje utakmice kažeš da Eduardo nije previše bitan?
Je, sve bi ovi ostali napadači zabili onakva dva gola. Evo vidili smo
Jelavića u istoj situaciji kao kod drugog našeg gola pa je umjesto prebacivanja golmana izašao s loptom u aut. Petrić je dobar ali u reprezentaciji nije napravio skoro ništa u odnosu na Eduarda.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 07/09/2011 : 01:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by brni

quote:

quote:

čuj,mogu i ja trčat ka muva bez glave,a to se do srne ne traži...daj pogledaj unazad desetak utakmica,daj se sjeti kad je srna igra kako triba...

pa ne znam..meni je on danas bas odigra dobro..pogotovo drugo poluvrime..konacno je odigra kapetanski kako triba..autoritativno..i nije zasluzia zuti nikako..steta falit ce nam doli..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33391 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 07/09/2011 : 07:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Nakon horrora u prvom poluvremenu, dobro je završilo, Eduardo je pokazao kako je najbolji hrvatski napadač, ne razumijem zašto uopće zove Kalinića? Obrana opet blijed nastup, sve u svemu pamtit će se samo 3 boda, Modrićev projektil i Dudu! Malo je tu bilo raspoloženih igrača, a trebat će ih u Grčkoj!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17099 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 07/09/2011 : 08:13:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Dudu i Mandžukić ili Jelavić - to su po meni najbolje opcije u napadu, Dudu je jedini pravi killer, nema šanse da itko od ostalih zabije ono što će on zabiti, pa vidjelo se to već toliko puta. Trenutno Mandžukić uz njega najbolji, odradi strašno puta, fizički najspremniji, radi pritisak na stopere, vrlo agilan, to mi se sviđa, jedino što ne zna zabiti.

Inače, hvala Latviji!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8329 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 07/09/2011 : 08:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

1. Hrvatska 8 6 1 1 -16-5 --19
2. Grčka ---8 5 3 0 -10-4 ---18
3. Izrael --9 4 1 4 -11-11 -13
4. Gruzija -8 2 3 3 -5-6 ----9
5. Latvija -8 2 2 4 -7-10 ---8
6. Malta ---7 0 0 7 -3-16 ---0

Je li Malta igrala 1:1 s Gruzijom

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/09/2011 : 12:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

quote:

Da 1:1 i onaj koji je nama zabio gol zabio je gruziji euro gol
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 07/09/2011 : 12:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Dobro je, drago mi je da je Modrić zabio onu golčinu (netipično jak udarac za njega) jer je nakon toga konačno i preuzeo malo odgovornosti (ono o čemu cijelo vrijeme pričam i tražim od njega) pa je i stigla lijepa lopta za Eduarda koju naravno ovaj ne promašuje. Niko kakav god da je, uvijek preuzima odgovornost i igra s rizikom, puca s distance, dodaje, pokušava, cijenim to, a i vrlo karakteristična izjava za njega na kraju utakmice...

Moram priznati da sam si cijelo vrijeme jučer mislio kako je to Mandžukić zaradio onu kaznu radi ne vraćanja natrag, pogotovo kad je u 2.poluvremenu zaigrao na krilu, bilo ga je valjda svugdje...

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 07/09/2011 : 13:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

quote:
Originally posted by Kruger

eduardo je svakako bolji od mandzukica i kalinica, ali nije previse bitan, kako neko rece veznjaci su ti koji donose lopte za postizanje golova, pa bi vjerojatno i drugi napadaci zabijali, pogotova ako pogledamo da su klasnic i petric mnogo bolji od dasilve, ali je tada dasilva morao igrati jer se morao prodati iz dinama, petric i klasnic su svoje statuse rjesavali nevezano za repku
da ne ispadnem kontradiktoran isticuci klasniceve zasluge, u to vrijeme kad su njega forsirali postojali su bolji igraci od njega a nisu cesto igrali, on je u to vrijeme mogao biti treca ili cetvrta opcija, kao i sad
desilva ima slicnosti sa klasnicem i petricem jer je dosta dobro tehnicki potkovan ali previse davi loptu i nema dobar tajming predaje, u zatvaranju ili kad ga igraci dupliraju previse odlazi okomito i cesto gubi loptu nije je sposoban zadrzati, a nije ni bas dobar u duelu ( gledao sam dosta utakmica arsenala u kojima je igrao i venger se dosta ljutio na njega i derao, pa i vadio ga i to jos dok mu nije bila slomljena noga, kasnije se pokazalo da se venger izgubio u trazenju mladih i jeftinih talenata pa je arsenal tu gdje je, a vjerojatno ce potonuti )
mada se pokazalo da se s klasnicem izvrsno slaze ( hrv - malta ) a vjerojatno i s petricem ( ne mogu se sjetiti utakmice )

I ti nakon večerašnje utakmice kažeš da Eduardo nije previše bitan?
Je, sve bi ovi ostali napadači zabili onakva dva gola. Evo vidili smo
Jelavića u istoj situaciji kao kod drugog našeg gola pa je umjesto prebacivanja golmana izašao s loptom u aut. Petrić je dobar ali u reprezentaciji nije napravio skoro ništa u odnosu na Eduarda.

Nije mi jasno kako nakon svega može ostati uopće otvoreno pitanje Eduarda... pa lik je najbolji napadač nakon Šukera tu nema dvojbe taj samo trpa i trpa.

Dok ovim ostalima koji se "dobro kreću" "dobro otvaraju" i "dobro navlače protivničke obrane na sebe" netko treba objasniti da mi moramo repkama kakve su Izrael, Malta i sl. utrpati punu mrežu a ne plesati oko šesnaesterca.

Kad sam vidio kako je prebacio golmana i kako je glavom zabio drugi gol, moj jedini komentar bio je da bi ostalim napadačima trebalo jedno 20 šansi da to naprave.
Sa izuzetkom Mandžukića on se zbilja trudi i vrijedi za reprezentaciju.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/09/2011 : 16:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
sa južne tribine se najbolje vidilo koliko je teško bilo zabit drugi gol, sa strane i s golmanom ispred sebe. nitko drugi osim Eduarda ga ne bi zabio.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/09/2011 : 18:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
"Trijumf izabranika Slavena Bilića nad Izraelom na svojim je malim ekranima na HRT 2 gledalo čak 929.492 gledatelja."

"Prijenos utakmice bio je ne samo najgledaniji sadržaj toga dana na svim televizijama, već i najgledaniji sadržaj u posljednjih šest mjeseci na svim nacionalnim televizijama u Hrvatskoj, što znači kako je najgledanija emisija u posljednjih pola godine" ponosno naglašavaju s Javne televizijske kuće.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 07/09/2011 : 19:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Eto, još bod da pokupimo u Grčkoj i to je to
Red bi bia da odemo na Euro, kad već nećemo na Mundial
Ma zajebajen se ja Mada, kad pomislin kako san se osića na poluvrimenu kad smo primili gol... Tija san poist onaj jumbo cilindar što san ima na glavi...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17099 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 07/09/2011 : 19:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by split85

quote:

Da 1:1 i onaj koji je nama zabio gol zabio je gruziji euro gol

Misfud je opak, sve golove zabija za njih, možda da ga dovedemo u HNL
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17099 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 07/09/2011 : 19:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Trijumf izabranika Slavena Bilića nad Izraelom na svojim je malim ekranima na HRT 2 gledalo čak 929.492 gledatelja."

"Prijenos utakmice bio je ne samo najgledaniji sadržaj toga dana na svim televizijama, već i najgledaniji sadržaj u posljednjih šest mjeseci na svim nacionalnim televizijama u Hrvatskoj, što znači kako je najgledanija emisija u posljednjih pola godine" ponosno naglašavaju s Javne televizijske kuće.

Kao da su oni nekako mogli utjecati na to što raja voli nogomet
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 08/09/2011 : 00:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Nemojmo sad preterivati.

Tonka, u poslednjoj selekciji skotske repke samo petorica su dosla iz domaceg prvenstva (gde je jedan golman). Da li je skotski fudbal u recesiji, svakako da jeste. Poslednja generacija skota koja je radila nesto bitno u dobrim timovima otisla je odavno u PM (Don Hutchinson itd.). Sada je tu Darren Fletcher npr., Charlie Adam i jos pokoji, ali to je sve u kurcu. Medjutim, Skoti su istorijski gledano vodeci tehnicki inovatori fudbala. Igra kratkih pasova, rolanje lopte i tehnicki pristup igri upravo je skotski izum, a najveci takticki umovi u istoriji engleskog fudbala - Shankley, Busby, Ferguson, Graham - bili su upravo Skoti. U Skotskoj se jos uvek forsira tehnicki pristup obrazovanja (za razliku od Engleske gde trce k'o junad, a i trcali bi i dalje bez Skota), medjutim, recesija talenta je evidentna.

E sad, i takva skotska liga ima svoje kvalitete. Old Firm su medju bolje organizovanim klubovima na kontinentu, i Rangersi jesu ove godine dobili ne kurac nego kurcinu u Evropi, ali klub se trenutno tranzicionise sa dugogodisnjeg menadzera Smitha na Ally McCoista, koji se uskladjuje i pored toga sto je dugo bio asistent. Takodje, puno povreda ih je omelo, sto sve nije opravdanje ali eto. Celtic ima dobru generaciju kvalitetnih fudbalera ali im je trener zelen i jos nije pohvatao sve konce. U svakom slucaju, igrati spica u Rangersima, pa jos produktivnog, jeste prestizna cinjenica jer mnogi misle da je skotska liga lagana, ali nije. Gostovanja po skotskoj su tvrda i jebena, centarhalfovi su robusni i gadni, i moras biti fizicki prilicno spreman i spretan ne bi li dosao u gol sansu (realizacija sama po sebi mora doci). Naravno, tu je jos i faktor toga da se svi zele pokazati protiv Old Firma, pa se ti mecevi igraju ekstra tvrdo. St Mirren i Killie su kurton, ali ima timova koji su konkurentni, npr. Heartsi koji su vlasnistvo litvanskog zilionera i uvek igraju top 3 te mrse konce Firmi.

Poredjenje sa HNL je neumesno, jer HNL ima jedan i po klub (Hajduk je u trenutnoj formi haosa ono "i po"), ostali popunjavaju brojke. O sudjenju, itd. ne treba govoriti.

Gledam puno fudbala, po 80 meceva mesecno, a SPLa izuzetno puno, pogledam oko 75% svih Rangers matcheva godisnje pa znam o cemu pricam. Tonka, ne zelim te vredjati, ali dati gol Hibsu na gostovanju nije toliko lak posao, kao sto vec pokusah da objasnim :)

Vidi se da pratiš jako puno škotsku ligu možda si u pravu ipak u hnl samo Dinamo postiže rezultate kao što postižu dva najbolja škotska kluba C & R
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 08/09/2011 : 01:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Dobro, ali to je sad ona tema isto kao i kod Barcelone koja osvaja LP i slično pa nije radi toga Španjolska liga onda najbolja na svijetu. Za sve postoje kriteriji i bodovanja, Dinamovi uspjesi nisu takvi da HNL čine boljim od Škotske lige.

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 12/09/2011 : 17:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Hrvatska bi pobjedom na Litvom imala 16 bodova u poretku i vrlo je izgledno da bi mogla biti najbolja drugoplasirana reprezentacija koja bi izravno izborila plasman na Euro 2012. Naravno, morali bi otpisati šest bodova stečenih u srazu s Maltom. Također, sve je ovo pod uvjetom da ne budemo pobjednici F-skupine, iako smo svi skloni razmišljanju kako ćemo 7. listopada u Pireju odnijeti najmanje jedan bod.

No, računice su uvijek takve da se, može se kombinirati. Onda tko bi nam mogli biti suparnici za to eventualno drugo mjesto koje vodi izravno prema Poljskoj i Ukrajini.

Naši susjedi Bosna i Hercegovina su dvostrukim programom protiv Bjelorusije sasvim se približili Francuzima na prvoj poziciji D-skupine, ali recimo kako teško mogu biti najbolja drugoplasirana momčad jer imaju izravan susret s Francuzima u kojem bi pobjedom (ako slučajno ne izgube od Luksemburga) sasvim sigurno osvojili prvo mjesto u skupini.

Jednako kao što Dancima ulazi u saldo pobjeda protiv Cipra čime su nam “sinovi Hamleta” vrlo ozbiljna konkurencija. Možda kao i drugi u kombinaciju ulazi i Portugal i oni bi u slučaju drugog mjesta u H-skupini mogli doći do 16 bodova pobjedom nad Islandom. Upravo nam se i čini ta H-skupina najizglednija iz koje bi mogao doći najbolji drugoplasirani, ali iznad svega samo za slučaj da Danska i Portugal zadnji dvoboj odigraju bez pobjednika.

Engleska također ima komformnu situaciju, “rezervnu opciju” sa sadašnjih 17 bodova u slučaju da ih Crna Gora sa dvoje pobjede dostigne (jedna u međusobnom dvoboju u Podgorici). Sama Crna Gora s dosadašnjim “minusom” nikako ne može biti najbolja druga.

Izgledno je da bi najviše bodova, 18, mogli skupitiŠveđani, sa dvije pobjede, protiv Finaca i Nizozemaca nitko im ne bi mogao ugroziti poziciju najbolje drugoplasirane momčadi - ali naravno treba pobijediti “tulipane” koji imaju svih osam pobjeda i kao stroj melju sve.

Hrvatska sama po sebi u kalkulaciji za najboljega drugoga ne može imati više od 16 bodova (inače smo prvi u skupini!), a u slučaju poraza od Grčke potrebno je da se vatrenima poklope barem tri povoljna rezultata u ostalim skupinama.

Trenutni poredak drugoplasiranih reprezentacija vrlo je interesantan, a predvode ga Danci, s jednakim brojem bodova kao i Bosna i Hercegovina. S bodom manje slijede Šveđani, Irci i Grci, a potom Crnogorci i Česi. Najlošije drugoplasirane reprezentacije su Turska i Srbija.

Bosna i Hercegovina sljedeće kolo igra s najlošijim reprezentacijom skupine, što se neće računati, a posljednje kolo na rasporedu im je susret s Francuskom. U tom svjetlu, najveće šanse za prvo mjesto imaju Šveđani, koji u sljedećem kolu gostuju kod Finaca, a onda u posljednjem kolu igraju kod kuće s Nizozemcima.

REALNI KANDIDATI
Engleska 17 (7) *
Hrvatska 13 (6)
Danska/Portugal 13 (6) **
Švedska 12 (6) ***

* U slučaju poraza od Crne Gore i dviju pobjeda Crnogoraca drugi su
** Imaju međusobni dvoboj iz kojega će pobjednik biti prvi u skupini, u slučaju remija drugoplasirani bi mogao u konkurenciju sa 17 bodova, a s porazom sa 16 bodova.
*** S dvjema pobjedam Šveđane nitko ne može ugroziti na poziciji najbolje druplasirane momčadi.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 21/09/2011 : 14:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
FIFA-ina ljestvica:

1 Spain 1605
2 Netherlands 1571
3 Germany 1290
4 Uruguay 1184
5 Portugal 1158
6 Italy 1142
7 Brazil 1132
8 England 1089
9 Croatia 1057
10 Argentina 1024
11 Greece 1000