forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 595

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/09/2011 : 19:30:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro
Mislim da je DeeCay ispoštovao moje mišljenje i da namjerno nije stavio naslovnicu Ostixa zato da djeca ne liju suze i šmrklje.

heh. zapravo je rješenje vrlo jednostavnije, nisam imao dosta dobru naslovnicu za naslovnu sliku... Ali, može i parovo objašnjenje.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 10/09/2011 : 19:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

Melisa i Grbavac su jedna skupina negativaca, dok je Kron druga skupina negativaca. drugim riječima, Kron je sranje kao negativac, pa tako i epizode u kojima se on pojavljuje (ako se ne varam, on je zlikovac kojeg je stvorio Lamp, tj. njegov brat blizanac, a cilj mu je bio zemljinu populaciju zamijenit diigtalnim kopijama ljudi. really?). a kaj se Piffinog crteža tiče, on je tad bio na razini onog Magnusovog iz 1986., više-manje.
P.S. tamo kad se pojavljuju Grbavac i Melisa, to su epizode od 150. - 160. broja (1982. godina), a Kron se pojavljuje tek negdje oko 170. broja (negdje kraj 1983.). a Piffa odlazi nakon epizode 176. (Festival, koja je izašla 1984.) tako da je tu sad već razlika velika, moj Antiša

Kao prvo ne znam čemu si uopće pomislio da nekog zanima tvoje mišljenje kad ga nitko nije ni tražio. Očito sam se obraćao Optiju, tako da ne znam zašto imaš potrebu komentirat svaki vrag.
Ovu rečenicu sam podebljao samo zato da ljudima slučajno ne promakne, pa da se i oni nasmiju. Piffa je mogao crtački dodirnut Magnusa jedino da su Magnusu lobotomijom odstranili pola mozga i odsjekli po 3 prsta sa svake ruke.
Ok, ok, vidim da si kao i svaki put nabrzaka posjetio munix.it pa sad okolo prosipaš brojeve i godine, misleći ne znam šta.
Iskreno, mislim da imaš dovoljno godina, ali si dosta ovak zbunjolek, a daleko od toga da si kompetentan za malo ozbiljniju stripovsku raspravu.
Ukratko, nezanimljiv si..
Sad me ispričaj, moram u grad.
E da, evo i tebi jedan , pa da i ja budem cool..
Asti miša...strašno..

EDIT: Melisa i Grbavac su jedna skupina negativaca, dok je Kron druga skupina negativaca.- ovo je jedna od ako ne i najgluplja rečenica koju samo pročitao na ovom forumu vezanu uz AF.
Ajde veliki mudri maestro, pojasni malo o kojim to kategorijama negativaca točno govoriš i po čemu je to Kron gluplji od brkonje koji za pljačku koristi trenirane pčele i malog iskompleksiranog grbonje sa bazenom punih pirana?
Svašta...

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 10/09/2011 20:15:49
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/09/2011 : 01:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao prvo ne znam čemu si uopće pomislio da nekog zanima tvoje mišljenje kad ga nitko nije ni tražio. Očito sam se obraćao Optiju, tako da ne znam zašto imaš potrebu komentirat svaki vrag.

u čemu je problem ako idem izrazit svoje mišljenje? smeta ti?
al bitno je da svakoga zanima mišljenje koje ti izneseš...

quote:
Piffa je mogao crtački dodirnut Magnusa jedino da su Magnusu lobotomijom odstranili pola mozga i odsjekli po 3 prsta sa svake ruke.
Ok, ok, vidim da si kao i svaki put nabrzaka posjetio munix.it pa sad okolo prosipaš brojeve i godine, misleći ne znam šta.

dobro, dobro...bitno je da su svi ostali crtači uspjeli postić onu kvalitetu crteža koju je Magnus imao, tak da...ko j*** Piffu...

quote:
Ajde veliki mudri maestro, pojasni malo o kojim to kategorijama negativaca točno govoriš i po čemu je to Kron gluplji od brkonje koji za pljačku koristi trenirane pčele i malog iskompleksiranog grbonje sa bazenom punih pirana?
Svašta...

a po čemu su tebi Kron, Melisa i Grbavac glupi negativci?

quote:
Iskreno, mislim da imaš dovoljno godina, ali si dosta ovak zbunjolek, a daleko od toga da si kompetentan za malo ozbiljniju stripovsku raspravu.
Ukratko, nezanimljiv si..
Sad me ispričaj, moram u grad.
E da, evo i tebi jedan , pa da i ja budem cool..
Asti miša...strašno..

dobro, bitno da si ti kompetentan za svakojake rasprave, a za mene je lako...ima još dosta vremena preda mnom...
btw, Antiša, ak ideš u grad, navrati u SNK i kupi par epizoda kaj je Piffa nacrtao, možda će te malo smiriti ak ti moji stavovi toliko dižu živce

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 11/09/2011 01:33:20
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 11/09/2011 : 01:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

u čemu je problem ako idem izrazit svoje mišljenje? smeta ti?
al bitno je da svakoga zanima mišljenje koje ti izneseš...

Mišljenje u vezi neke recenzirane epizode možeš iznjet u komentarima iste, a ne na topiku AF. Ne, nema problema u tome da izraziš mišljenje, ipak je ovo javni prostor, al me čudi kako se nisi zapitao zašto nitko drugi osim tebe nije komentirao moj post upućen Optiju. To se zove forumaška kultura.
Btw. boli mene kolko se neko slaže sa mnom ili ne..

dobro, dobro...bitno je da su svi ostali crtači uspjeli postić onu kvalitetu crteža koju je Magnus imao, tak da...ko j*** Piffu...
[/quote]

Koji ostali crtači molim te lijepo?
Stvar je u tome da ti uspoređuješ Piffu s jednim od najboljih europskih crtača svog vremena. Dal si počeo razmišljat? Da, dobro si pročito, jedan od najboljih evropskih strip crtača svog vremena. Dal ti je nešto nejasno? A ko je taj Piffa? Samom usporedbom ispadaš krajnje neozbiljan i svaka daljnja ozbiljnija rasprava gubi smisao.

a po čemu su tebi Kron, Melisa i Grbavac glupi negativci?
[/quote]

Oni su krajnje glupi negativci. A šta ti pametno, zabavno, duhovito ili ingeniozno vidiš u tim spodobama? Likovi stvoreni samo zato da popune prostor. A priča je nikakva.

dobro, bitno da si ti kompetentan za svakojake rasprave, a za mene je lako...ima još dosta vremena preda mnom...
btw, Antiša, ak ideš u grad, navrati u SNK i kupi par epizoda kaj je Piffa nacrtao, možda će te malo smiriti ak ti ovaj forum toliko diže živce
[/quote]

Da, kategorički tvrdim da sam nadave kompetentan za svakojake rasprave...za razliku od tebe. Piffine epizode sam ruku na srce čitao doslovce dok ti nisi ni bio u planu tako da...
Ne diže mi živce ovaj forum nego likovi koji u godinu i pol nalupaju 2 soma i 300 postova, a da praktički ništa ne kažu..

EDIT: Lagao sam, stalo mi je do mišljenja drugih, ali ti nisi u toj skupini. Većina njih nažalost više nije prisutna na forumu, a ovi koji jesu više ne postaju toliko zbog svađa, posla ili obitelji. Ostala su četvorica do čijeg mišljenja mi je stalo, s time da je jedan nažalost banovan zauvijek. Eto toliko...

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 11/09/2011 02:09:33
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/09/2011 : 02:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mišljenje u vezi neke recenzirane epizode možeš iznjet u komentarima iste, a ne na topiku AF. Ne, nema problema u tome da izraziš mišljenje, ipak je ovo javni prostor, al me čudi kako se nisi zapitao zašto nitko drugi osim tebe nije komentirao moj post upućen Optiju. To se zove forumaška kultura.
Btw. boli mene kolko se neko slaže sa mnom ili ne..

ja sam samo rekao što mislim o epizodi o kojoj si ti napisao recku...e sad, očito je tu nastao kratki spoj s tvoje strane...

quote:
Koji ostali crtači molim te lijepo?
Stvar je u tome da ti uspoređuješ Piffu s jednim od najboljih europskih crtača svog vremena. Dal si počeo razmišljat? Da, dobro si pročito, jedan od najboljih evropskih strip crtača svog vremena. Dal ti je nešto nejasno? A ko je taj Piffa? Samom usporedbom ispadaš krajnje neozbiljan i svaka daljnja ozbiljnija rasprava gubi smisao.

na ovo ne vrijedi trošiti riječi.

quote:
Oni su krajnje glupi negativci. A šta ti pametno, zabavno, duhovito ili ingeniozno vidiš u tim spodobama? Likovi stvoreni samo zato da popune prostor. A priča je nikakva.

a što je onda s ovim današnjim negativcima? koja je njihova svrha?

quote:
Da, kategorički tvrdim da sam nadave kompetentan za svakojake rasprave...za razliku od tebe. Piffine epizode sam ruku na srce čitao doslovce dok ti nisi ni bio u planu tako da...
Ne diže mi živce ovaj forum nego likovi koji u godinu i pol nalupaju 2 soma i 300 postova, a da praktički ništa ne kažu..
EDIT: Lagao sam, stalo mi je do mišljenja drugih, ali ti nisi u toj skupini.

toliko o tvojoj forumaškoj kulturi...

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 11/09/2011 02:28:36
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 11/09/2011 : 02:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja sam samo rekao što mislim o epizodi o kojoj si ti napisao recku...e sad, očito je tu nastao kratki spoj s tvoje strane...
[quote]

S moje strane ne postoji nikakav kratki spoj...nemam pojma o čem govoriš..

na ovo ne vrijedi trošiti riječi.
[quote]

Opet ne znam o čem pričaš...
Znači, nije ti jasno ili???

a što je onda s ovim današnjim negativcima? koja je njihova svrha?
[quote]
Ista, da popunjavaju prazninu.

toliko o tvojoj forumaškoj kulturi...

I opet ne znam o čem točno pričaš??
Nemaš forum kulturu i postaš na najmanje gluposti.
Koji ti dio nije jasan??

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/09/2011 : 13:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

I opet ne znam o čem točno pričaš??
Nemaš forum kulturu i postaš na najmanje gluposti.
Koji ti dio nije jasan??

a ništa Antiša...sve što ti mogu reći, ja koji nemam forumske kulture i koji pišem gluposti po forumu: hvala ti na ovim sažetim informacijama i lijepim riječima.

za kraj ti preporučam da si priuštiš malo hlađenja. za dotično ti preporučam da pogledaš neku dobru komediju, ili si popij pokoji Lexaurin ili Xanax. dobro će ti doći.

Živio

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 11/09/2011 13:48:04
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 11/09/2011 : 13:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
a ništa Antiša...sve što ti mogu reći, ja koji nemam forumske kulture i koji pišem gluposti po forumu: hvala ti na ovim sažetim informacijama i lijepim riječima.

za kraj ti preporučam da si priuštiš malo hlađenja. za dotično ti preporučam da pogledaš neku dobru komediju, ili si popij pokoji Lexaurin ili Xanax. dobro će ti doći.

Živio

Molim, i drugi put.

Meni ne trebaju ni hlađenje ni tablete za smirenje, a tebi očito treba još puno obrazovanja što se tiče AF-a i stripa opčenito.
A pošto vidim da nisi u stanju spojit ni jednu suvislu rečenicu kojom bi razjasnio tu svoju kategorizaciju negativaca evo i tebi jedan da sve bude cool..

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 11/09/2011 : 14:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Opti (u vezi pitanja za recenziju Ostix)..

Mislim da je DeeCay ispoštovao moje mišljenje i da namjerno nije stavio naslovnicu Ostixa zato da djeca ne liju suze i šmrklje.
Što se tiče komentara- Čovjeku se ne može dogodit loš dan da napiše ovoliku glupost. Stojim iza svojih riječi, za mene je AF umro brojem 130 Ostix. Kasnije sve one budalaštine sa smrću Broja Jedan i Mangijom su jedna glupost povrh druge. Jbga, to je moje mišljenje..

EDIT: Ok, odmah poslije slijedi druga trilogija o Gumiflexu, koja mi je zapravo puno bolja od prve. Al to je zadnji trzaj ovog crknutog magarca..

Ostix je još i dobra epizoda kad vidiš kakvih je sve bilo. Ipak je AF zamišljen kao strip za djecu, pa mi ne smetaju takve epizode. I rekao bih da ovaj vanzemaljac od toaletnog papira bolje pritaje AF-u nego Predator ili tako nešto. Ako su glavni junaci bijednici, neka su i negativci. Grupa TNT protiv predatora, haha, to ne mogu ni zamislit
Što se tiče kasnijih epizoda, bilo ih je dosta zabavnih, Pokajnik, druga Gumiflex trilogija, Kron, saga o smrti Broja 1 i Mangia koja su po meni osvježenje u serijalu, itd. meni su epizode od 80-100 majgori period.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 11/09/2011 : 14:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Meni je Mangia isto dobro razdoblje, šteta što se Perucca tu tek "uhodavao" pa crtež nije na razini onih kasnijih (i kvalitetnijih).

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 11/09/2011 : 14:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Ali Perucca je imao super potpis na tim naslovnicama, bilo ga je zanimljivo tražit, šteta šta se kasnije više nije postpisivao...

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 11/09/2011 : 15:03:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
E da, moj kandidat za najgluplju epizodu svih vremena je Četveročlana banda, gdje Klodovikov zli rođak Klodovuk napravi neki hipnotički stroj koji natjera životinje Broja 1 (Prudy, Pellicus, itd.) da idu okolo pljačkati banke.

Ne lažem.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 11/09/2011 : 17:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Ostix je još i dobra epizoda kad vidiš kakvih je sve bilo. Ipak je AF zamišljen kao strip za djecu, pa mi ne smetaju takve epizode. I rekao bih da ovaj vanzemaljac od toaletnog papira bolje pritaje AF-u nego Predator ili tako nešto. Ako su glavni junaci bijednici, neka su i negativci. Grupa TNT protiv predatora, haha, to ne mogu ni zamislit
Što se tiče kasnijih epizoda, bilo ih je dosta zabavnih, Pokajnik, druga Gumiflex trilogija, Kron, saga o smrti Broja 1 i Mangia koja su po meni osvježenje u serijalu, itd. meni su epizode od 80-100 majgori period.

Eh, konačno...
Pa ne bi se baš složio da je AF zamišljen kao strip za djecu, nego je s vremenom pretvoren u strip za djecu. Ako pogledaš ranije uratke ili većinu stripova iza kojih su stajali Magnus&Bunker poput Kriminala, Satanika ili Dennis Cobba može se zaključit da baš nisu ciljali na publiku klinaca.
Pa naravno da više odgovara toalet papir, ali i sam si rekao- tolko loše da mora bit dobro. Nažalost kod mene to nije slučaj. Ja taj broj ne bi dao nećaku da pročita iz straha da će mu škodit razvoju. Ja bi drugom trilogijom o Gumiflexu proglasio kraj, barem što se mene tiče. Prije sam zbog djetinjstva, uspomena i neke nostalgije bio vezan za epizode sa smrću Br.1 i Mangijom, al danas je druga priča. Ne znače bi apsolutno ništa. Isto kao ni likovi poput Joe Pulovera, Grbavca, Katodika, Krona. Potpuno su bezokusni, a od svih njih jedino je Katodik dobro zamišljen, ali potpuno neiskorišten lik. U ovo vrijeme Superhik već ima titulu Bunkerove stare droljice

Šta se tiče brojeva od 80-100. E vidiš Opti ovo je i više nego zanimljiv fenomen. Poznajem još dvojicu starih fordofila koji govore istu stvar: ˝Od 75-ice do 100-tke sam jedva mogao prožvakat˝. E sad je pitanje dal je za taj osjećaj kriv pad kvalitete crteža ili scenarija...ili oboje, pa je jednostavno trebalo vremena da se ljudi naviknu. Recimo meni osobno ima skroz ok epizodica među tih 20. Nijagara mi je npr. katastrofa, Bijeg Arsena Lupige ok, kao i ona sa pričom o Oliverovoj familiji, upoznajemo Beppu Joseph, Pop Art mi je fenomenalan. Nisu sve baš tolko loše. Čudno je to s tim epizodicama.. A ko će ga znat.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 11/09/2011 : 17:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Pa i u prvim epizodama AF-a Alan se obraća čitateljima kao "djeco"

najcrnja kronika je odlična, ostale stvarno teško za prožvakat.

Kako bi ostix mogao štetiti djetetu u razvoju? Cijeli život će imati traume od toaletnog papira?

EDIT: Inače, šta misliš o Četveročlanoj bandi?

Edited by - Opti on 11/09/2011 17:21:32
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 11/09/2011 : 17:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa i u prvim epizodama AF-a Alan se obraća čitateljima kao "djeco"

najcrnja kronika je odlična, ostale stvarno teško za prožvakat.

Kako bi ostix mogao štetiti djetetu u razvoju? Cijeli život će imati traume od toaletnog papira?

EDIT: Inače, šta misliš o Četveročlanoj bandi?

Ne sjećam se tih momenata da se Alan obraća čitateljima...iskreno prvi put čujem za ovo..nemam pojma.
Pa Ostix je tolika gomila gluposti, da bi djetetu mogao mozak zatrokirat
Četveročlana banda je isto hrpa gluposti, a dovoljno je i to da je taj broj crtao Marco Nizzoli koji poslije ekipe di If dolazi na drugo mjesto meni najlošijih crtača.
E da, evo sjetih se pričica koje mi idu bok uz bok Ostixu..Hotelski miševi, Crveni auto, Uživajte u pecivu.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 11/09/2011 : 17:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Crveni auto je super.

Daj daj daj: "Gledajte dječice kako dobar krevet koji luksuz" ili tako nešto

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 11/09/2011 : 17:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Crveni auto je super.

Daj daj daj: "Gledajte dječice kako dobar krevet koji luksuz" ili tako nešto

Je, u pravu si, evo našo ga. U toj epizodi Alan dosta priča sam sa sobom i publikom, a sad ne znam dal ovo odmah kategorizira strip kao strip za djecu.

Sorry kaj kasnim al sam naletio na ovu scenu

Kad lik dobije na lotu

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/09/2011 : 22:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šta se tiče brojeva od 80-100. E vidiš Opti ovo je i više nego zanimljiv fenomen. Poznajem još dvojicu starih fordofila koji govore istu stvar: ˝Od 75-ice do 100-tke sam jedva mogao prožvakat˝. E sad je pitanje dal je za taj osjećaj kriv pad kvalitete crteža ili scenarija...ili oboje, pa je jednostavno trebalo vremena da se ljudi naviknu. Recimo meni osobno ima skroz ok epizodica među tih 20. Nijagara mi je npr. katastrofa, Bijeg Arsena Lupige ok, kao i ona sa pričom o Oliverovoj familiji, upoznajemo Beppu Joseph, Pop Art mi je fenomenalan. Nisu sve baš tolko loše. Čudno je to s tim epizodicama.. A ko će ga znat.

meni u tom periodu ima dobrih epizoda za pronać..."Najcrnja kronika", onda ono s narednikom Gruberom, Krck Fu je ok, Pop art, crne planine Južne Dakote...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 12/09/2011 : 00:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Treba neke stvari bacit na vidjelo..
Magnus odlazi epizodom simboličkog naslova Odlazak Superhika, znači odlazi zajedno s likom koji je takoreći oživio ovaj strip. Samo 2 broja kasnije Bunker izdaje Podružnicu, priču kojom jasno svima daje do znanja da je ovom stripu daleko od kraja. OK, kad je već pokrenuo tu fensi podružnicu zašto je nije iskoristio? Zašto nismo naišli na par epizoda koje obrađuju zadatke L.A. podružnice? Zar ne bi bilo guba gledati Velikog Cezara u ulozi vrhovnog šefa, Lampa ko ludog znanstvenika i ne 1. nego čak 3 blesava Bob Rocka. Ne, Bunker to nije znao iskoristit. Također je zanimljivo to što je praktički svaki Magnusov solo projekt imao glavu i rep, početak i kraj priče. Uopće ne sumnjam u to da je isto tako AF htio privest kraju.
Bunker se nakon Magnusovog odlaska svjesno zakopava paletom beskorisnih likova. Usporedite samo negativce 1. generacije (Margot, Kreutzer, Superhik, Aseptik, Tromb, Konspirator Xkapa) sa negativcima tzv. 2. generacije (Gumiflex, Melisa, Grbavac, Katodik, Kron). Pa kakva je to usporedba? Kakav je to kontrast u negativcima i samim pričama? Sramota!
Iskreno, moram da bacim kontru kolegi Leo Charmu i njegovom tekstu na ovom sajtu- http://www.stripovi.com/magazin/analiza-jedne-propasti/92/

Zašto? Zato jer smatram da usprkos svom nepopravljivom egu Bunker već decenijama ne stoji iza većine postmagnusovskoh epizoda. To je i više nego očito u scenarističkim valungama ovog stripa. Od Magnusa i Piffe pa nadalje smatram da je većina crtača zaslužna za većinu AF priča što bi se pretpostavljam i lagano moglo ustanovit malo ozbiljnijom studijom. Pogledajte razliku scenarija u pričama koje su crtali Della Monica, Romanini (makar on ima samo 3 broja, s time da Drvomorce možemo shvatit kao jedan mali omaž svom učitelju Magnusu) i ekipa di If ili recimo Marco Nizzoli. Piffa je vjerujem također imao veliki utjecaj na samu priču budući da je sve te godine bio crtač. To što je Bunkerov potpis na scenariju je totalno drugi par rukava. Ja osobno ne pušim tu priču.
Šta vi mislite o svemu tome?

EDIT: Osim toga koji scenarist na ovoj planeti potpisuje preko 40 godina 500 brojeva jednog stripa???

Edited by - paro on 12/09/2011 00:54:13
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 12/09/2011 : 09:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message  Reply with Quote
Osobno mislim (bez ikakvih dokaza) da ipak Bunker štanca te priče, s time da je u ranim intervjuima dokumentiran Magnusov utjecaj na scenarije s početka sage ...

A do kojeg broja AF vrijedi? Već sam odavno zaključio da je to br. 200 (što ne znači da i tu nema slabijih epizoda).

Sviđa mi se i serijal sa smrću i uskrsnućem Broja 1 - nekako je unio svježinu u kolotečinu. Isto se pokušalo ponoviti sa Mangia serijalom, no priče i crtež su toliko loši da to nema veze sa AF.

Onaj "Crveni auto" me šokirao vojom glupošću, ali i užasnim crtežom i tu sam se i ja prvi put upitao - radi li Bunker uistinu te scenarije ... i ima li smisla nastaviti kupovati AF. Kupovao sam ga još neko vrijeme i onda konačno zaključio da nema povratka na staro i da je stari Bunker skroz prolupao.

Eh, da, vidim da se spominje i Ostix ... to sam nedjelo nabavio među zadnjim epizodama kada sam kompletirao 1-200 i nevjerojatno je koliko odstupa od tadašnjeg prosjeka ...

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

Edited by - Antracit on 12/09/2011 10:12:19
Go to Top of Page

doktor78
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
364 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 12/09/2011 : 11:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send doktor78 a Private Message  Reply with Quote
E, ovako, imam jedno pitanje za poznavaoce Alan Forda, odnosno, njegovih izdanja na nasim prostorima. Na kioscima sam vidio izdanje "Price broja Jedan" u onom vecem formatu, kao sto je kolor- biblioteka. S obzirom da od AF crtaca priznajem samo Magnusa, da li neko zna u kojim brojevima vec pomenutog izdanja su njegovi crtezi (koliko se sjecam, to su price o Custeru, Leonidi, Nelsonu, Troji...)?
Unaprijed zahvalan
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 12/09/2011 : 11:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
@ doktor78

http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=pri%E8e+broja+1&Heroes=&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/alan-ford-af-ss-343-price-broja-jedan/14212/0/

Ima ih još al vidim da si tražio samo priče koje je Magnus crtao

Go to Top of Page

doktor78
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
364 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 12/09/2011 : 11:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send doktor78 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ doktor78

http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=pri%E8e+broja+1&Heroes=&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/alan-ford-af-ss-343-price-broja-jedan/14212/0/

Ima ih još al vidim da si tražio samo priče koje je Magnus crtao

Mislio sam na ova izdanja:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=Pri%E8e+broja+jedan&Heroes=&What=HR&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei
Sudeci po naslovnicama, to bi bila prva 4 broja, ali nisam bas siguran...
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 12/09/2011 : 12:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Ma dobro, glavno da si našo

Ja inače imam samo one stare..

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 12/09/2011 : 15:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Treba neke stvari bacit na vidjelo..
Magnus odlazi epizodom simboličkog naslova Odlazak Superhika, znači odlazi zajedno s likom koji je takoreći oživio ovaj strip. Samo 2 broja kasnije Bunker izdaje Podružnicu, priču kojom jasno svima daje do znanja da je ovom stripu daleko od kraja. OK, kad je već pokrenuo tu fensi podružnicu zašto je nije iskoristio? Zašto nismo naišli na par epizoda koje obrađuju zadatke L.A. podružnice? Zar ne bi bilo guba gledati Velikog Cezara u ulozi vrhovnog šefa, Lampa ko ludog znanstvenika i ne 1. nego čak 3 blesava Bob Rocka. Ne, Bunker to nije znao iskoristit. Također je zanimljivo to što je praktički svaki Magnusov solo projekt imao glavu i rep, početak i kraj priče. Uopće ne sumnjam u to da je isto tako AF htio privest kraju.
Bunker se nakon Magnusovog odlaska svjesno zakopava paletom beskorisnih likova. Usporedite samo negativce 1. generacije (Margot, Kreutzer, Superhik, Aseptik, Tromb, Konspirator Xkapa) sa negativcima tzv. 2. generacije (Gumiflex, Melisa, Grbavac, Katodik, Kron). Pa kakva je to usporedba? Kakav je to kontrast u negativcima i samim pričama? Sramota!
Iskreno, moram da bacim kontru kolegi Leo Charmu i njegovom tekstu na ovom sajtu- http://www.stripovi.com/magazin/analiza-jedne-propasti/92/

Zašto? Zato jer smatram da usprkos svom nepopravljivom egu Bunker već decenijama ne stoji iza većine postmagnusovskoh epizoda. To je i više nego očito u scenarističkim valungama ovog stripa. Od Magnusa i Piffe pa nadalje smatram da je većina crtača zaslužna za većinu AF priča što bi se pretpostavljam i lagano moglo ustanovit malo ozbiljnijom studijom. Pogledajte razliku scenarija u pričama koje su crtali Della Monica, Romanini (makar on ima samo 3 broja, s time da Drvomorce možemo shvatit kao jedan mali omaž svom učitelju Magnusu) i ekipa di If ili recimo Marco Nizzoli. Piffa je vjerujem također imao veliki utjecaj na samu priču budući da je sve te godine bio crtač. To što je Bunkerov potpis na scenariju je totalno drugi par rukava. Ja osobno ne pušim tu priču.
Šta vi mislite o svemu tome?

EDIT: Osim toga koji scenarist na ovoj planeti potpisuje preko 40 godina 500 brojeva jednog stripa???

I dalje se čekaju vaši komentari i razmišljanja

Go to Top of Page
Page: of 595 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.06 seconds. Snitz Forums 2000