forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Najbolje od američkog superherojskog stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 26/09/2011 : 15:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Evo mojih dojmova nastalih slobodnom preradom sloppyjevih. Sloppy, ne zamjeri, ne da mi se tipkat, a mislim da sam ti ja preporucio taj strip, tako da mi dugujes. :) :)

ovaj prvi iron man omnibus od Matt Fraction i Salvador Larroce je ne mogu prehvalit. priča je fenomenalna. ovo me je oduševilo.
I već sam kupio drugi omnibus. :)

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 26/09/2011 : 15:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ajde baš mi je drago, moga bi i uzet onda prije il kasnije Onako na slipo, nadan se da se neću razočarat...
A za Captaina i Thora znam već

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 26/09/2011 : 22:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Prvi sam i ja uzeo a drugi je ubačen u wishlist.

Captain America
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 26/09/2011 : 23:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

Sloppy, ne zamjeri, ne da mi se tipkat, a mislim da sam ti ja preporucio taj strip, tako da mi dugujes. :) :)

sad ne znam za preporuke jer sam ovo dobio na poklon ali ako očeš da ti vratim priporuku onda svakako kupi thor omnibus od walt simons-a

ja sam ga dobio u ruke prošli petak i oduševljen sam. malo sam se plašio da če bit preogroman za čitanje (i možda i jest) ali je tako impresivno dobar, da si ne mogu zamislit da nisu prije skupili cijeli run. jest da sam odvalio 109 eura ali vrijedi svakog centa.
sad još da uštedim još za madman gargantua i dobar sam do 2012

http://tdksonomatopeia.blogspot.com/
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 27/09/2011 : 09:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sloppy
sad ne znam za preporuke jer sam ovo dobio na poklon ali ako očeš da ti vratim priporuku onda svakako kupi thor omnibus od walt simons-a

ja sam ga dobio u ruke prošli petak i oduševljen sam. malo sam se plašio da če bit preogroman za čitanje (i možda i jest) ali je tako impresivno dobar, da si ne mogu zamislit da nisu prije skupili cijeli run. jest da sam odvalio 109 eura ali vrijedi svakog centa.
sad još da uštedim još za madman gargantua i dobar sam do 2012

Znas sto, iron mana sam zapravo preporucio masiji. Hvala na preporuci, al nije potrebna jer sam thora vec cijelog procitao, ali imas odlican ukus. Strip je predobar, vrijedi svake lipe. Al kako si ga zaboga platio 109 eura!? Pa na amazonu kosta 85 dolara valjda.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 29/09/2011 : 02:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ajde baš mi je drago, moga bi i uzet onda prije il kasnije Onako na slipo, nadan se da se neću razočarat...
A za Captaina i Thora znam već

Već su ti rekli, no...

Iron Mana i Kapetana verovatno u životu ne bih ni preko skena pročitao, da jedan moj drugar nije insistirao kako će mi se dopasti Brubakerove priče... Isto kasnije i za Iron Mana - koji mi je bio toliko odbojan lik da sam i prvi film čak pogledao sa velikim zakašnjenjem, a kamoli pročitao strip... Međutim, ne samo da se nisam pokajao, nego sve to pročitao po 2-3 puta do sada i imam želju da se vratim tim stripovima odmah nakon što ih pročitam... Fraction je neverovatan! Ako uporediš njegovog Iron Mana i Thora, posve drugačije likove i priče, tek onda uvidiš koliko je sjajan. Crtež u Iron Manu na prvi pogled malo plastičan, da tako kažem, samo dok se ne navikneš, posle uživaš.

Glede priče, najbolje skini prvih 6-7 brojeva, to je jedna epizoda sa Spideyem, a ako ti se dopadne - ova dva omnibusa uopšte nisu skupa! (Zapravo - nisu to pravi omnibusi, već hc izdanja, ali su istih dimenzija kao omnibusi.)

Meni je Thor, uz Letača, ipak omiljeni superheroj, jer uvek prednost dajem fantasyju u odnosu na sci-fi, međutim Cap i Stark od Brubakera i Fractiona, bez njih mi Thor (od JMS-a na ovamo) jednostavno više nije potpun.
Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 16/10/2011 : 20:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
The Cape, pročitao danas sva tri broja koja su izašla. Izgleda zanimljivo...
https://shop.idwpublishing.com/the-cape.html

Captain America
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 28/10/2011 : 19:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Pogledajte amazon, marvel ima veliku rasprodaju. skoro sve je na popustu osim omnibusa. Prica se da zele da isprazne skladista, sto znaci kad nestane bice out of print. A kako je skoro sve na popustu znaci da ce sve da im nestane.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/10/2011 : 19:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Yep, primjetih i ja zadnjih par dana... Baš gledan za uzet nekih par stvari, pa ćemo vidit.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 28/10/2011 : 19:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Cini se da ti je ovo zadnja prilika. Ja sam uzeo civil war frontline koji sam dugo merkao.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1599 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 28/10/2011 : 19:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Evo danas sam završio sa čitanjem Astonishing X-Mena, i moram reć da mi je taj omnibus najbolje potrošen novac do sada :)

“All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/10/2011 : 12:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Je li se House of M može čitati bez nekog prevelikog predznanja? Koliko je vezan za kontinuitet?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/10/2011 : 13:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
zavisi sta podrazumevas pod "prevelikim predznanjem"

jel si citao Avengers disassembled?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12972 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 29/10/2011 : 15:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

zavisi sta podrazumevas pod "prevelikim predznanjem"

jel si citao Avengers disassembled?

Štoviše, ja bih rekao kako nema smisla čitati House of M ako ne čitaš Bendisove Avengers. Kao ni ove ostale crossovere u kojima se sve vrti oko Osvetnika, kao što su Secret War, Secret Invasion, Siege i Dark Reign.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/10/2011 : 15:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa zato kazem, jer mislim da Av. disassembled nije preveliko predznanje; a neophodno je :D

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/10/2011 : 15:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nisam čita Disassembled, tako da ću provjerit to prvo onda
Zahvaljujem se.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/10/2011 : 16:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
samo napred, super su to stvari :))

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 30/10/2011 : 11:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Evo kratak presjek stripova šta sam čita u zadnje vrime

Green Arrow - Quiver / The Sounds of Violence

Uff, šta je ovo dobro! Isprva nisam ima neka prevelika očekivanja, prvenstveno zato šta mi Green Arrow nije bija previše drag lik, iako nisam bija ni dovoljno upoznat sa njim. Ali bogami nakon čitanja ova dva trejda sam koncept stripa me totalno vuče da nabavim i nastavke. Ogromna, ali baš ogromna priča u kojoj se Oliver Queen vraća iz mrtvih je odlično napisana i još bolje nacrtana, imamo tu mitologije, religije, akcije, humora... Ma svega šta dobar strip triba imat!

Spider-Man - The Life and Death of Spiders

Nastavljamo tamo di sam prošli put sta sa Spider-Manom. Radnja se lipo nastavlja, stvara se sve veća slika i koncept, te konačno neke stvari iz prijašnjih brojeva dobivaju malo veće objašnjenje. Lagano, zanimljivo i na momente stvarno smišno štivo, preporuka svakome.

The Ultimates 3 - Who Killed the Scarlet Witch?

Ček, koji k****? Šta je ovo? Nakon odlična, ali stvarno odlična prva dva Ultimates naslova koja je pisa Mark Millar, dobijemo ovu glupost Jepha Loeba. Em je slaba radnja, em je crtež antipatičan, em su likovi odvratno karakterizirani, em je rasplet apsolutno priglup... Ne znan, ne preporučan nikako.

Formerly Known as the Justice League

Tu se nema šta raspravljat, ovo je jednostavno odličan strip Humor na razini, cerekanje zagarantirano. Stvarno ne znan šta mi je bolje, to šta su nakon puno godina Giffen i Dematteis ponovno uspili napravit svjež i humorističan strip u maniri najboljih dana serijala Justice League International, ili to šta se Kevin Maguire ponovo pokaza ko jedan od najboljih strip crtača na svitu. Mislin, face njegovih likova su tako dobro razrađene da nigdi nisan vidija tako nešto dobro Preporuka!!!

Final Crisis

Bah, ne da mi se trošit riječi na ovu bezvezariju... Prekonfuzno, nespretno napisano, nema ni glavu ni rep. Bljak.

The Obsidian Age, vol. 1 & 2

E ovo je stvarno dobro! Jedna od rijetkih JLA priča u kojoj je Aquaman jedan od najbitnijih likova. Vrlo dobra karakterizacija i skroz zanimljiv zaplet sa totalno neočekivanim krajem. Na neke momente pomalo konfuzno, ali ništa previše. Crtež mi je jedini minus i nije mi baš lega kako triba... Al u svakom slučaju, valja za pročitat.

Superman - The Coming of Atlas

A ono, ne znan... Neloše, ali ništa specijalna. Stvarno ne znan šta bi više od toga reka. Nije me se nešto previše dojmilo, ali definitivno nije ni dosadno. Crtež preplastičan.

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 30/10/2011 : 12:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Ultimates 3 je pisao Loeb nakon što mu je sin umro od raka. Užasna tragedija, nakon koje je s jedne strane razumljivo da se čovjek možda htio u poslu izgubiti...ali je ta odluka bila medvjeđa usluga i njemu i Marvelu.

A Final Crisis, upravo si sažeo zamjerke mnogih na taj strip Doduše, mnogi Morissonovi fanovi ga pokušavaju vaditi na činjenicu da pošto se u stripu radi o manipulaciji stvarnošću da je onda za očekivati da će biti konfuzna radnja kad je već i prostorvrijeme konfuzno...aaaaaali ja ne mogu to prihvatiti Crtež je fenomenalan ali scenarij je ajoj. Tek na samom kraju bude donekle jasno wtf, side stories su većinom meh (čitao sam FC samo zato jer se vezivala drito na Batmanov story arc)...sve u svemu, osrednje.

Edited by - sandyboy on 30/10/2011 15:53:50
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/11/2011 : 15:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jeste čitali?
Kakav je ovaj strip, dojmovi?

Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 20/11/2011 : 16:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
ako si čitao invisibles i ako su ti se svideli onda če ti ovo bit odlično. u stvari bi takvi bili invisibles ako bi nastajali poslije 11. 9. 2011 kada je morrison pao u svoje "tamno/tamnije" obdoblje.
a ako su ti invisibles išli preko glave onda bolje da to preskočiš jer se drži iste tematike jedino što je drugčije je da je ilustrator isti na cijelom run-u (ali i the filth je puno puno krači od invisibles)
meni je strip dobar ali nikako nije za čitanje za razbibrigu :). jednom godišne najviše :P

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 07/12/2011 : 11:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiv link, osvrt Geoffa Johnsa na strip "Superman: Metropolis" kojega je crta Danijel Žeželj
http://www.thefourthrail.com/features/0203/oneofthegoodones19.shtml

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 09/12/2011 : 22:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
http://www.bookdepository.com/Haunt-Immortal-Edition-v-1-Robert-Kirkman/9781607062417?selectCurrency=USD

Nisam znao da je ovo izašlo!?
Ovo ide u sledeću narudžbinu.

Captain America
Go to Top of Page

sloppy
Average Member

703 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 09/12/2011 : 23:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit sloppy's Homepage  Send sloppy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by masija

http://www.bookdepository.com/Haunt-Immortal-Edition-v-1-Robert-Kirkman/9781607062417?selectCurrency=USD

Nisam znao da je ovo izašlo!?
Ovo ide u sledeću narudžbinu.

jesi čitao to več? ja sam samo čuo da nije baš nešto dobro. javi ako ti se svidilo.

Go to Top of Page

masija
Junior Member

Montenegro
312 Posts

Member since 11/05/2008

Posted - 10/12/2011 : 08:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send masija a Private Message  Reply with Quote
Jesam, uzeo sam prvi trejd, meni se svidja.

Captain America
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000