forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 150

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/04/2012 : 17:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
U ovoj rečenici se sadrži sva tragedija na našem strip tržištu.
Evo zašto je Ubistveni vic prodat u takom malom broju, zašto je Ubojicu kupilo samo 126 ljudi, zašto su Dade prestali sa Libelus bibliotekom, zašto se princ valiant izdaje na godinu i po dana, zašto Besna Kobila ne izdaje više stripova,....

Ovo je apsolutno točno,i da, riječ je o tragediji. Ali ipak uz jednu sitnu zadršku: ja sam recimo Ubistveni vic kupio još prije 5-6 godina kad ga je objavio Q-strip, a da nisam sad bih svakako bio kupac. Tko zna koliko nas je još takvih!

Također, nema svrhe uspoređivati nekomercijalna Fibrina izdanja s hiperkomercijalnim Bonellijem, a osobito Zagorom, jer je tu Duh sa sjekirom očekivano nepobjediv. A o sve lošijem plasmanu Bonellija na ovim područjima govori i smanjenje naklada nekih izdanja poput Nathana za čak 40 %!

Gadno je ako su Dade odustale od Libellus biblioteke jer će se albumi kod njih svesti isključivo na i ovako prerijetke Riđobradog i Spiroua. Ali nadajmo se da je to privremeno zbog krize, i da bismo jednog dana opet mogli dočekati novog Rissa, IRS itd.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

venci
Starting Member

Croatia
24 Posts

Member since 20/08/2007

Posted - 15/04/2012 : 18:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send venci a Private Message  Reply with Quote
Nema šanse da BIBLIOTEKA ZG od LUDENSa propadne. Vjerujem da većina Zagorofila voli Ferrijev crno bijeli touch. Ovim putem podrška Bernardu, Globinju i svima koji su uključeni u LUDENSov projekt. Ja ću kupovati oba izdanja, kolor i c/b, nek nam živi LI-LU!(Libellus - Ludens)

"Pleasant Point...
Nekoliko koliba uz rijeku, malo naselje kroz koje prolaze svi putnici za Fort Henry i Fort Pitt."
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3504 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 15/04/2012 : 18:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by jaki

Agarthi bi sa kolorcem trebao, ako sve bude po planu, krenuti od januara 2013. i to sve kao u Italiji - format, sc itd. Cijena će biti prilagođena tržištu shodno troškovima. Ovo je svježa informacija direktno od Almira sa sajma.
------------------------------------------------------------------------------
A šta reći na ovo?
Još da ga i braća izbace i onda nastaje lom.

Samo potpuni naivac može misliti da Zagor u boji neće izaći i u Srbiji.

Slazem se. Ko zna sta se iza brda valja. Gvozdje se kuje dok je vruce, a ovde lezi sigurna zarada.

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 15/04/2012 : 18:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
pa nikakav problem.
govorimo samo o tome da ce zagi u boji hc ubiti zagija c/b hc.
ko zeca iz puske, bez imalo razmisljanja i nade za prezivljavanje.
s time da bi vc mogao biti samoubojica, dok je lb ludensov grobar

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2876 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/04/2012 : 18:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
@anto

Odakle ti info, da je Libellus prestao sa bibliotekom?

Taylor.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/04/2012 : 18:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ddeki

quote:

quote:
Originally posted by jaki

Agarthi bi sa kolorcem trebao, ako sve bude po planu, krenuti od januara 2013. i to sve kao u Italiji - format, sc itd. Cijena će biti prilagođena tržištu shodno troškovima. Ovo je svježa informacija direktno od Almira sa sajma.
------------------------------------------------------------------------------
A šta reći na ovo?
Još da ga i braća izbace i onda nastaje lom.

Samo potpuni naivac može misliti da Zagor u boji neće izaći i u Srbiji.

Slazem se. Ko zna sta se iza brda valja. Gvozdje se kuje dok je vruce, a ovde lezi sigurna zarada.

Zna onaj tko treba znati. Ali nevjerojatno koliko ljudi koji nemaju pojma o pojmu baljezgaju.

Trouble will find me
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/04/2012 : 18:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Može sve da se priča i na jednom normalnom nivou. Ljudi smo valjda? I ja sam pre neki dan neprimereno reagovao, dešava se, pa smo popričali ko ljudi posle. Ali bre zar ne može da se jednostavno poželi uspeh Libellusu? Što im ja ovim putem od srca i želim, najviše zbog ljudi koji su ovako nešto zaista iskreno čekali. Zašto mora da se priča o "umiranju" bilo čijeg izdanja? Nije uopšte fazon u izdavačima, kapirate li vi da ima ljudi kojima su sva ta izdanja koja spominjete značajna i draga? Bah, najverovatnije džabe pišem, ali neka .
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/04/2012 : 18:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

pa nikakav problem.

Ti, curunire, isto tako puno pričaš (nevjerojatno da ja to nekome govorim:) ), a nemaš dovoljnu količinu ulaznih informacija. I, kao što sam ti već par puta rekao, u želji da im pomogneš, u biti svojim istupima nanosiš Libellusu štetu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 15/04/2012 : 19:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Ja sam jedan od onih kojima nije bilo niti na kraj pameti uzimati KI od VČ-a ili Ludensa, jednostavno mi nisu po ukusu.
Poznavajući Libellusovu perfekciju znam da će njihovo izdanje biti vrh! Već tjednima se premišljam i predomišljam i nisam još odlučio hoću li sve uzimati ili ne, ili samo neke kasnije knjige. Ali krenut ću sigurno, jer završetkom Magičnog otvara mi se prostor za praćenje novog serijala, pa ćemo vidjeti. Zapravo, vjerojatno ću se odlučiti kada prvu knjigu uzmem u ruke i malo prelistam!

upravo i moje razmišljanje...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/04/2012 : 19:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by Lord Vader89

crno bele naslovnice su valjda bile prednost?

Možda samo onima koji su htjeli izvorni Ferrijev touch... Bez uplitanja boje koja guši njegov stil.

o tome se prica, da

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 15/04/2012 : 19:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
Ako slučajno ludens odustane neće ga to uništiti, uz sve mane ipak omogućuje ljudima skromnijih financija da čitaju stripove. Bonelli se smiješi sa svih kioska u Hrvatskoj 18 godina, u mjeri i s junacima kako nam stvarnost dopušta. Zato hvala Bernardu i svim manje znanim prethodnicima i suradnicima.

Till I Collapse
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/04/2012 : 19:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Vjerujem da će Berni u slučaju za njega negativnog razvoja događaja HC pretvoriti u SC, izdanje pustiti na kioske i opet dobro proći. Možda i bolje nego s aktualnim HC-om...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/04/2012 : 19:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Vjerujem da će Berni u slučaju za njega negativnog razvoja događaja HC pretvoriti u SC, izdanje pustiti na kioske i opet dobro proći. Možda i bolje nego s aktualnim HC-om...

To bi mu bio dobar potez
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 15/04/2012 : 19:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

pa nikakav problem.

Ti, curunire, isto tako puno pričaš (nevjerojatno da ja to nekome govorim:) ), a nemaš dovoljnu količinu ulaznih informacija. I, kao što sam ti već par puta rekao, u želji da im pomogneš, u biti svojim istupima nanosiš Libellusu štetu.

nemam ja ovdje nikakvu zelju, vec davno. toliko bi ti trebao znati barem, kad vec govoris o informacijama.
samo zdravom logikom razmisljam naglas, ili se to ne smije?
bit ce da se ne smije, vise puta viđeno.
opsjednuti ste nekakvom stetom i tajanstvenoscu, nekekvim misterioznim statusom izdavaca.
boli mene qrac i za LB i za Fibru i za LU i za zagora i za VC..., zanima me samo strip.

svi su najnormalnije (ajde, gotovo svi) zakljucili, od ultrasa do mene, uz izneseno sluzbeno na LB-ovu sajtu vezano uz ritam, oblik i cijenu:
ovo ce ubiti hc ludens kiz, i nanijet ce stetu vc-ovu, osim ako sam vc ne krene s kolorcem (onda ga je sam ubio).
toliko je jednostavno da nisu potrebne tajne, mracne, fantasticne informacije na razini svjetske spijunaze (blago vam se, ajme kako ste sretni sto ih imate) da se zakljuci. i onda bi to nekome trebalo nanijeti stetu, a nekome korist??
pa logika ti je zaista na niskim granama. previse stripova citas.

a tko ce biti izdavac u srbiji, kad ce krenuti bosanski, tko stoji iza svega, nastupa li 21. 12. kraj svijeta i cija ce baba odapeti ove zime, stoji li iza svega neciji dogovore ili bonellijeva urota da preko neisplativog zagora i mutiranog virusa retardirane papučuce unisti libellus i plan ulaska hr u eu, sasvim je beznacajno za kupce i citatelje, a bome i kolekcionare.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 15/04/2012 : 19:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkwoodaxe

Ako slučajno ludens odustane neće ga to uništiti, uz sve mane ipak omogućuje ljudima skromnijih financija da čitaju stripove. Bonelli se smiješi sa svih kioska u Hrvatskoj 18 godina, u mjeri i s junacima kako nam stvarnost dopušta. Zato hvala Bernardu i svim manje znanim prethodnicima i suradnicima.

pa to svakako nije upitno. financijski, hc zagor njemu je potpuno nezanimljiv, beznacajan.
mozda cak jedva doceka da odustane. na koncu, SILOM ga je morao uzeti, sto god ovdje misteriozni ljudi pricali.
ovdje samo pricamo ima li on sanse u ovakvom obliku pored ovoga najavljenog u boji.
nema.

Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 15/04/2012 : 19:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
Boja je mnogima feler, prednost libellusa je u dokazanoj ozbiljnosti i pouzdanosti te visokim standardima kada je hc u pitanju. Uspjeh je siguran, pitanje je samo koliki, posebno na duži rok. Ma lako je sa zagijem, svatko može pronaći nešto za sebe.

Till I Collapse
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
769 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 15/04/2012 : 19:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je moć Duha sa Sjekirom precjenjena. Ja ovu gomilu novih Zagorovih izdanja vidim kao pokušaj izdavača da poprave finansije. Nisam siguran da će to uspjeti.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 15/04/2012 : 20:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sekta

Mislim da je moć Duha sa Sjekirom precjenjena. Ja ovu gomilu novih Zagorovih izdanja vidim kao pokušaj izdavača da poprave finansije. Nisam siguran da će to uspjeti.

Zajam za preporod?
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3504 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 15/04/2012 : 20:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:
U ovoj rečenici se sadrži sva tragedija na našem strip tržištu.
Evo zašto je Ubistveni vic prodat u takom malom broju, zašto je Ubojicu kupilo samo 126 ljudi, zašto su Dade prestali sa Libelus bibliotekom, zašto se princ valiant izdaje na godinu i po dana, zašto Besna Kobila ne izdaje više stripova,....

Ovo je apsolutno točno,i da, riječ je o tragediji. Ali ipak uz jednu sitnu zadršku: ja sam recimo Ubistveni vic kupio još prije 5-6 godina kad ga je objavio Q-strip, a da nisam sad bih svakako bio kupac. Tko zna koliko nas je još takvih!

Također, nema svrhe uspoređivati nekomercijalna Fibrina izdanja s hiperkomercijalnim Bonellijem, a osobito Zagorom, jer je tu Duh sa sjekirom očekivano nepobjediv. A o sve lošijem plasmanu Bonellija na ovim područjima govori i smanjenje naklada nekih izdanja poput Nathana za čak 40 %!

Gadno je ako su Dade odustale od Libellus biblioteke jer će se albumi kod njih svesti isključivo na i ovako prerijetke Riđobradog i Spiroua. Ali nadajmo se da je to privremeno zbog krize, i da bismo jednog dana opet mogli dočekati novog Rissa, IRS itd.

Zasto tragedija? I zasto tako jake reci? Ako se neko nakupovao raznih stripova onda sam to ja. Evo recimo, ja sam iz Srbije i Ludensova i Libelusova izdanja nabavljam u Beogradu u Darkwoodu. Imam sve od Libelusa od Magicnog Vetra, MNO-a, Texa i Texa u boji. Od Ludensa sve od Zagora i Texa, od maxija do almanaha. OD VC imam sve, jedino nemam albume jer me to ne interesuje. Ah da imam ja i Conana sve 3 knjige od DW a imam i Cassidy, Shanghai Devil, Juliju, Geu.... da ne pominjem i druge casopise.
Ovo nisam napisao da bih se hvalio, nego da se zna da sam veliki ljubitelj stripova i da me niste uzeli kao nekog merodavnog za kupovinu stripova. Ali u medjuvremenu okolnosti su se promenile i vise necu biti u stanju sve ovo ispratiti. Dakle necega cu se morati odreci, tako da cu uzimati samo ono do cega mi je najvise stalo,prema mogucnosti, a to ce u ovom slucaju sigurno biti Zagor, Tex i Dylan Dog u boji. Tako da ja tu ne vidim nista tragicno. Na kraju krajeva ja odlucujem o mojim tesko zaradjenim parama gde cu ih potrositi.

Edited by - ddeki on 15/04/2012 20:56:27
Go to Top of Page

venci
Starting Member

Croatia
24 Posts

Member since 20/08/2007

Posted - 15/04/2012 : 21:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send venci a Private Message  Reply with Quote
Jel možda netko zna hoće li ovo LIBELLUSovo izdanje biti identično Talijanima: SC i A4 format?

"Pleasant Point...
Nekoliko koliba uz rijeku, malo naselje kroz koje prolaze svi putnici za Fort Henry i Fort Pitt."
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 15/04/2012 : 21:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Zasto tragedija? I zasto tako jake reci? Ako se neko nakupovao raznih stripova onda sam to ja.

Kapiras da su svi "razni" koje si nabrojao iskljucivo stripove 1 iste izdavacke kuce?

Sto anto kaze vec duze vazi, ali meni je veca tragedija sto je Bonelijev kolor BOLNO los

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/04/2012 : 21:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by venci

Jel možda netko zna hoće li ovo LIBELLUSovo izdanje biti identično Talijanima: SC i A4 format?

procitaj koju stranicu unazad na ovoj temi, vec je sve objasnjeno.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/04/2012 : 21:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
nemam ja ovdje nikakvu zelju, vec davno. toliko bi ti trebao znati barem, kad vec govoris o informacijama.
samo zdravom logikom razmisljam naglas, ili se to ne smije?
bit ce da se ne smije, vise puta viđeno.
opsjednuti ste nekakvom stetom i tajanstvenoscu, nekekvim misterioznim statusom izdavaca.
boli mene qrac i za LB i za Fibru i za LU i za zagora i za VC..., zanima me samo strip.

svi su najnormalnije (ajde, gotovo svi) zakljucili, od ultrasa do mene, uz izneseno sluzbeno na LB-ovu sajtu vezano uz ritam, oblik i cijenu:
ovo ce ubiti hc ludens kiz, i nanijet ce stetu vc-ovu, osim ako sam vc ne krene s kolorcem (onda ga je sam ubio).
toliko je jednostavno da nisu potrebne tajne, mracne, fantasticne informacije na razini svjetske spijunaze (blago vam se, ajme kako ste sretni sto ih imate) da se zakljuci. i onda bi to nekome trebalo nanijeti stetu, a nekome korist??
pa logika ti je zaista na niskim granama. previse stripova citas.

a tko ce biti izdavac u srbiji, kad ce krenuti bosanski, tko stoji iza svega, nastupa li 21. 12. kraj svijeta i cija ce baba odapeti ove zime, stoji li iza svega neciji dogovore ili bonellijeva urota da preko neisplativog zagora i mutiranog virusa retardirane papučuce unisti libellus i plan ulaska hr u eu, sasvim je beznacajno za kupce i citatelje, a bome i kolekcionare.

mani se loše ironije, patetično je.

Postavljas se i percipira te se kao svojevrsnog libellus glasnogovornika i onda ljudi tvoje stavove projiciraju na ll. A u svojim postovima potenciraš - doslovno - rat među izdavačima. Ako je to dobro, onda u redu, moja isprika.

Trouble will find me
Go to Top of Page

venci
Starting Member

Croatia
24 Posts

Member since 20/08/2007

Posted - 15/04/2012 : 21:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send venci a Private Message  Reply with Quote
[/quote]
procitaj koju stranicu unazad na ovoj temi, vec je sve objasnjeno.
[/quote]

Našao sam, hvala Kralju .

"Pleasant Point...
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3504 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 15/04/2012 : 21:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

quote:
Zasto tragedija? I zasto tako jake reci? Ako se neko nakupovao raznih stripova onda sam to ja.

Kapiras da su svi "razni" koje si nabrojao iskljucivo stripove 1 iste izdavacke kuce?

Sto anto kaze vec duze vazi, ali meni je veca tragedija sto je Bonelijev kolor BOLNO los

Zato sto je Boneli najzastupljeniji. Uzimam ja i ne Bonelijeve stripove da se razumemo. Ali sta ja mogu od stripova da kupim u trafici a da nije Boneli? Stripoteku i Politikin Zabavnik...vise mi nista ne pada na pamet......

Edited by - ddeki on 15/04/2012 21:55:17
Go to Top of Page
Page: of 150 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.37 seconds. Snitz Forums 2000