Author |
Topic  |
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 23/05/2012 : 07:18:25
|
mislim da nije rješenje niti recikliranje dobro poznatih starih negativaca... ako stvar već 150 brojeva (a to je stravično dugih 15 godina!) ne može ići na bolje već redovno na gore, fer rješenje bilo bi gašenje redovne serije... ali kad se ne pita nas već kapital, teško da je to na vidiku... ima dovoljno materijala za razne obnovljene serijale, albume, trobroje, kolekcionarske knjige AF itd i ne vidim niti jedan održiv razlog za nastavljanje redovne serije... pitanje uopće kolika je naklada redovne ser.? __________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR
|
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 23/05/2012 : 08:43:18
|
A što kad bi se našao kreativan i poduzetan netko, dakle apsolutno i ni pod koju cijenu ne Bunker, i krenuo u reboot AF-a. Pa recimo u jednoj ili dvije epizode pobio Minuette i sve ostale kretene, a onda u serijal vratio sve članove grupe i za početak recimo Margot, pa Superhika, Tromba itd. Crtačku a dijelom možda i scenarističku superviziju bi se recimo moglo povjeriti Romaniniju, kojem je "tek" 67 godina pa bi mogao voditi projekt. Pa da se barem pokušaju vratiti makar naznake nekadašnjeg duha, humora i anarhoidnosti. Možda bi sve bilo uzalud i osuđeno na propast, ali mislim da bi na temelju "starih dobrih vremena" vrijedilo pokušati. A ako ni to ne upali onda ključ u bravu. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 23/05/2012 : 08:44:51
|
quote: Originally posted by swamp thing
quote: Originally posted by paro
Samo spominjanje Alan Forda i Alana Moorea u istoj rečenici je meni ne suludo, nego van svake pameti, tako da...jbga..
Paro, koliko znam nisi glup (bar sam toliko skontao iz tvojih postova). Uhvatio si se Mura k'o pijan plota i izgleda mi kao da pokušavaš isprovocirati neku reakciju. Naravno da je suludo povezivati Mura i AF. Spominjanje genijalca je bilo samo kao odgovor na Kingovu opasku da bi svaki serijal koji zapadne u stvaralačku krizu trebalo ugasiti. E, pa mnogi su primjeri da to nije dobro razmišljanje, a jedan od njih je i Swamp Thing s Murom. Daj bilo koji serijal ili bilo kog junaka nekom dobrom scenaristi sa dobrom idejom i može nastati odličan rezultat.
Stvar je u tome da je AF trebalo ugasit još te davne 1975. odlaskom Magnusa, zato jer je to strip koji odražava vrijeme u kojem je nastao, znači kraj 60-ih, prva polovica 70-ih i ne postoji taj Moore, Miller ili Ennis koji može vratit vrijeme. Osim toga, nakon 400 više ili manje stravičnih brojeva, bilo kakav komentar je suvišan..
EDIT: A baš je bila dobra analiza i rasprava sve dok onaj stari troler King nije počeo spominjat DD i onog malog iskompleksiranog plagijatorčića Sclavija. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
Edited by - paro on 23/05/2012 08:52:33 |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 23/05/2012 : 10:31:22
|
quote: Originally posted by Darth Ivan ovaj strip je odraz sedamdesetih godina, to smo već komentirali. iskoristio je već svoj potencijal koliko god je mogao i to je to...
Ne, ovaj strip je odraz Bankerovih 70 godina  Svet je stalno turbulentan i njegova izjava da je satira umrla je u najmanju ruku, glupava. Serijal ide ka gasenju. Sve stvari upucuju na to. Sledece je reprint reprinta i bojenje. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 23/05/2012 : 10:54:47
|
Humor iz najboljih dana i epizoda AF-a je svevremenski, i jednako dobro funkcionira danas kao i prije 40 godina. S obzirom na aktualnu krizu kojoj se ne nazire kraj i galopirajuće osiromašenje, mislim da je i tematski (nažalost!) još uvijek aktualan. Ok, danas sir Oliver vjerojatno ne bi od kolportera zvizznuo novine (možda i bi, jer otkud sirotinji kompjuteri), ali većina ostalog bi se mogla sasvim dobro prenijeti u ovo vrijeme. Štoviše, Sve ili metak s kvizom kao satiričnim pandanom današnjih reality-showova za ono je vrijeme bio avangarda, a sad je stvarnost. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 23/05/2012 : 10:59:01
|
quote: Originally posted by Jasko
Svet je stalno turbulentan i njegova izjava da je satira umrla je u najmanju ruku, glupava.
Satira u AF je otišla zajedno s Magnusom i to je ono što Max nikad nije mogao prihvatit i pomirit se s time. Magnus je za razliku od njega znao da svaki strip ima svoj vijek trajanja, a to je ono što razni autora Zagora, Texa, Dylana, Spidermana i bogzna čeg sve ne nikad nisu niti će ikad prihvatit. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 23/05/2012 : 11:03:01
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Humor iz najboljih dana i epizoda AF-a je svevremenski, i jednako dobro funkcionira danas kao i prije 40 godina. S obzirom na aktualnu krizu kojoj se ne nazire kraj i galopirajuće osiromašenje, mislim da je i tematski (nažalost!) još uvijek aktualan. Ok, danas sir Oliver vjerojatno ne bi od kolportera zvizznuo novine (možda i bi, jer otkud sirotinji kompjuteri), ali većina ostalog bi se mogla sasvim dobro prenijeti u ovo vrijeme. Štoviše, Sve ili metak s kvizom kao satiričnim pandanom današnjih reality-showova za ono je vrijeme bio avangarda, a sad je stvarnost.
Slažem se, al nije na Fordu da govori o ovom vremenu. Neka to bude neki drugi strip, Alan je odavno rekao šta je imao za reć. |
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 23/05/2012 : 11:06:35
|
quote: Originally posted by paro Satira u AF je otišla zajedno s Magnusom i to je ono što Max nikad nije mogao prihvatit i pomirit se s time. Magnus je za razliku od njega znao da svaki strip ima svoj vijek trajanja, a to je ono što razni autora Zagora, Texa, Dylana, Spidermana i bogzna čeg sve ne nikad nisu niti će ikad prihvatit.
MaxMagnus je, takodje, odlicna satira. Koliko znam, Magnus u njoj nije ucestvovao (serijal) 
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 23/05/2012 : 11:07:32
|
quote: Originally posted by paro Slažem se, al nije na Fordu da govori o ovom vremenu. Neka to bude neki drugi strip, Alan je odavno rekao šta je imao za reć.
Kamo srece da bude. Ovi u Boneliju su operisani od humora (i takvih stripova)  |
Edited by - Jasko on 23/05/2012 11:07:45 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 23/05/2012 : 11:23:26
|
quote: Originally posted by paro Satira u AF je otišla zajedno s Magnusom i to je ono što Max nikad nije mogao prihvatit i pomirit se s time. Magnus je za razliku od njega znao da svaki strip ima svoj vijek trajanja, a to je ono što razni autora Zagora, Texa, Dylana, Spidermana i bogzna čeg sve ne nikad nisu niti će ikad prihvatit.
MaxMagnus je, takodje, odlicna satira. Koliko znam, Magnus u njoj nije ucestvovao (serijal) 
Kako nije, kad strip nosi njegovo ime Lako se Bunkeru bilo samo nadovezat na već postojeće pričice, neš ti problema. |
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 23/05/2012 : 11:28:18
|
quote: Originally posted by paro Kako nije, kad strip nosi njegovo ime Lako se Bunkeru bilo samo nadovezat na već postojeće pričice, neš ti problema.
Nosi, osmislili su ga zajedno, ali onih 25 epizoda nisu  Sad, sto je ostavio isto ime, to je vec druga prica  |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 23/05/2012 : 11:38:14
|
quote: Originally posted by paro Kako nije, kad strip nosi njegovo ime Lako se Bunkeru bilo samo nadovezat na već postojeće pričice, neš ti problema.
Nosi, osmislili su ga zajedno, ali onih 25 epizoda nisu  Sad, sto je ostavio isto ime, to je vec druga prica 
quote: Lako se Bunkeru bilo samo nadovezat na već postojeće pričice, neš ti problema.
|
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Posted - 23/05/2012 : 23:14:03
|
[quote]Originally posted by paro
Samo spominjanje Alan Forda i Alana Moorea u istoj rečenici je meni ne suludo, nego van svake pameti, tako da...jbga..
Paro, koliko znam nisi glup (bar sam toliko skontao iz tvojih postova). Uhvatio si se Mura k'o pijan plota i izgleda mi kao da pokušavaš isprovocirati neku reakciju. Naravno da je suludo povezivati Mura i AF. Spominjanje genijalca je bilo samo kao odgovor na Kingovu opasku da bi svaki serijal koji zapadne u stvaralačku krizu trebalo ugasiti. E, pa mnogi su primjeri da to nije dobro razmišljanje, a jedan od njih je i Swamp Thing s Murom. Daj bilo koji serijal ili bilo kog junaka nekom dobrom scenaristi sa dobrom idejom i može nastati odličan rezultat.
Stvar je u tome da je AF trebalo ugasit još te davne 1975. odlaskom Magnusa, zato jer je to strip koji odražava vrijeme u kojem je nastao, znači kraj 60-ih, prva polovica 70-ih i ne postoji taj Moore, Miller ili Ennis koji može vratit vrijeme. Osim toga, nakon 400 više ili manje stravičnih brojeva, bilo kakav komentar je suvišan..
----------------- nije, do 160.br. AF je odlična roba... ili, ajde, vrlo dobra __________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR DD od 1.broja uskoro Zagor od 1.broja uskoro |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 23/05/2012 : 23:23:29
|
quote: Originally posted by DOMI
bila bi možda dobra alternativa da je strip bio zaustavljen ili pauziran jer je Magnus otišao, pa su se obojica mogli odmorit jedan od drugog i onda malo kasnije nastavit dalje. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 24/05/2012 : 02:16:35
|
quote: Originally posted by DOMI
[quote]Originally posted by paro
----------------- nije, do 160.br. AF je odlična roba... ili, ajde, vrlo dobra
Da, ako imaš 13 godina, onda je super roba.. __________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR DD od 1.broja uskoro Zagor od 1.broja uskoro
|
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Posted - 24/05/2012 : 09:44:11
|
Maestro Magnus
 |
|
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 25/05/2012 : 17:40:28
|
quote: Originally posted by Zagor12
Jesi li ikad čuo za pseudonim?
Mislis od sramote sto je pao sa konja na magarca?   Ne verujem da je on. Mada, sve je mogucno  |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Posted - 30/05/2012 : 00:37:48
|
Minuette-extra 519 - ODMOR U OBLACIMA Broj najavljen u posebnoj rubrici, kažu da "rade na poboljšanju stanja Alan Ford stripa..." (problemi s crtačima...) Colorni Gumiflex ipak neće u 3 dijela već u 2 ..
 __________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 30/05/2012 : 10:57:25
|
Ne kazu da rade na poboljsanju stanja stripa, nego na resavanju problema. Peruca i Pistolato su imali nekih privatnih problema. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
Topic  |
|