forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 372

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 22/07/2012 : 14:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Magico_Vento

Ja čitam treću knjigu texa od VČ-a i već se vidi poboljšanje kvaliteta epizoda :)

Posle prve knjige koja je bila prava katastrofa i druge koja je bila blagi užas slažem se da su u trećoj knjizi konačno epizode koje se mogu čitati...
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 22/07/2012 : 14:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Dobro je da ovo nije napisao netko mjerodavan, inače bih počeo razmišljati da prestanem čitati Texa.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 22/07/2012 : 14:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Dobro je da ovo nije napisao netko mjerodavan, inače bih počeo razmišljati da prestanem čitati Texa.

Pa sad, verovatno su prve epizode Teksa takvima kao ti krajnje interesantne i invetivne...
Meni ipak kalendarski a i mentalni uzrast ne dozvoljava da se takvim stvarima oduševljavam, ali bože moj, ukusi su različiti...
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 22/07/2012 : 14:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Da mi netko tko je dosad pokazao dovoljno znanja o Texu (kasper, Poli, ...) kažu za Texa ovo što si ti rekao, odmah bi ga prestao čitati. Budući da su od tvojih 1000 i nešto postova 2 ili 3 povezana s Texom, dužan sam bio ono napisati da ne bi neke nove forumaše svojim genijalnim izjavama zaveo na krivi put.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 22/07/2012 : 14:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da mi netko tko je dosad pokazao dovoljno znanja o Texu (kasper, Poli, ...) kažu za Texa ovo što si ti rekao, odmah bi ga prestao čitati. Budući da su od tvojih 1000 i nešto postova 2 ili 3 povezana s Texom, dužan sam bio ono napisati da ne bi neke nove forumaše svojim genijalnim izjavama zaveo na krivi put.

Ali hajde objektivno reci na kojem su nivou prve Texove epizode iz pedesetih godina koje se nalaze u prvoj VČ knjizi?
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 22/07/2012 : 14:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Sigurno nisu takvo smeće kakvim ih ti prikazuješ. Da ja sad napišem da je to nešto najbolje što je svijet stripa ikad vidio, i ti bi meni rekao isto što i ja tebi. Istina bi bila taman negdje između.

Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 22/07/2012 : 14:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sigurno nisu takvo smeće kakvim ih ti prikazuješ. Da ja sad napišem da je to nešto najbolje što je svijet stripa ikad vidio, i ti bi meni rekao isto što i ja tebi. Istina bi bila taman negdje između.

Ili što bi rekao Foks Molder: "Istina je negde tamo"...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17132 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 22/07/2012 : 21:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nema smisla previše pričati o kvaliteti ranih epizoda skoro svih Bonellijevih serijala, jer ako se uzme u obzir vrijeme kada su nastale i publika kojoj su bile namijenjene sve je jasno... Ne treba ni spominjati koliki je uspjeh u ono vrijeme napravio takav koncept... Tex po tome nije izuzetak, a epizode od ZS 600 pa do danas su me natjerale da ga držim trećim najboljim SBE serijalom...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2012 : 21:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sigurno nisu takvo smeće kakvim ih ti prikazuješ.

ne znam sta drugi misle, ali one prve epizode su bukvalno necitljive.
Vjeruj mi da nisam uspjeo da dovrsim VCKI prvu knjigu do kraja.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 22/07/2012 : 21:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Onda je problem u vama svima, previše tražite.
Ja sam, naravno, svjestan, da Tex ima dosta loših, dosadnih ili neoriginalnih epizoda, ali ja ne tražim da svaka priča bude remek-djelo. Meni je draga sama atmosfera Divljeg zapada, tako da čim vidim konjanike, Indijance ili partiju pokera u saloonu, odmah to djelo proglašavam odličnim, bio to strip, film ili video-igrica.

Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4142 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/07/2012 : 23:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Sigurno nisu takvo smeće kakvim ih ti prikazuješ.

ne znam sta drugi misle, ali one prve epizode su bukvalno necitljive.
Vjeruj mi da nisam uspjeo da dovrsim VCKI prvu knjigu do kraja.

Nije za vjerovat,ali ni ja nisam procitao prvu knjigu do kraja!
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 23/07/2012 : 06:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Meni su one 2 avanture u Meksiku koje se nalaze u prvih nekoliko brojeva bile prva liga s obzirom koliko su stari stripovi. Ima i nečitljivih epizoda, ali ipak je to početak, ja sam čak bio ugodno iznenađen sa nekoliko priča. Uostalom dobije se prilika da se prisustvuje prvoj ogrebotini na sljepoočnici, prvom mučenju, "svađi" Texa i Kita, , prvom Karsonovom pesimizmu, prvom premlaćivanju nenaoružaog zatvorenika, prvih 100 probušenih šešira... :D Treba samo izdurat prvih nekoliko priča, čim se dođe do epizode gdje Galep crta Texa i Karsona kako ih je crtao i dalje, kreće prava uživancija... PS Šokirao sam se kada sam shvatio koliko je u Zagoru "posuđenih" elemenata iz Texa!
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2661 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 23/07/2012 : 10:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
Te početne Texove priče izlazile su u obliku pasica u novinama, odnosno u svakom se retku morala dogoditi neka akcijska scena kako bi se zadržala "napetost". Tipa: netko je pucao u Texa, a da bi čitateji saznali je li ga pogodio, morali bi sljedeći dan kupiti nastavak. Zato ih se ne može uspoređivati s onim što je uslijedilo kada je Tex počeo samostalno izlaziti na kioscima.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 23/07/2012 : 14:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Može li mala pomoć, treba mi za recenziju? U priči Čovek iz Kentakija/Kad top zagrmi (ZS) Tex susreće svog bivšeg suborca Dicka. To je u Italiji izdano negdje oko 115. broja. Je li to prvi put dotad da se intenzivnije priča o Texovoj prošlosti ili je i prije bilo slučajeva?

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/07/2012 : 14:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Može li mala pomoć, treba mi za recenziju? U priči Čovek iz Kentakija/Kad top zagrmi (ZS) Tex susreće svog bivšeg suborca Dicka. To je u Italiji izdano negdje oko 115. broja. Je li to prvi put dotad da se intenzivnije priča o Texovoj prošlosti ili je i prije bilo slučajeva?

Imas onoog Sampiona rodea, ZS 617/618.
Hm, taj Covek iz Kentakija, zanimljvio je koliko vidno fali prevoda po oblacicu u tom i stripovima tog vremena. Cenim jedno 50% prevoda da je izbaceno.

Edited by - kasper on 23/07/2012 14:55:52
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 23/07/2012 : 15:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Još se i epizoda originalno zove Il passato di Tex, a ja nisam upratio.

Puno ti hvala!

Što se tiče prijevoda, nekako se snalazim, nije toliko loše stanje, a sama atmosfera ove epizode me tjera da napišem recku, ne mogu odustati.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/07/2012 : 15:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Što se tiče prijevoda, nekako se snalazim, nije toliko loše stanje, a sama atmosfera ove epizode me tjera da napišem recku, ne mogu odustati.

E da, super je atmosfera, Galep razbija.
Steta sto to neko ne izda kako treba kod nas (cb + dobar prevod). Al se necu razmisljati nabaviti istu ako je LL objavi, naravno.
Primeti samo koliko se velika slova koriste u tim brojevima kod nas + koliko su recenice kratko. Za poredjenje uzmi nesto iz tog vremena da je uradje OK, tipa LL 1 i 2, ili ako nadjes neki sken te epizode u originalu.

Edited by - kasper on 23/07/2012 15:04:40
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 23/07/2012 : 15:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

E da, super je atmosfera, Galep razbija.
Steta sto to neko ne izda kako treba kod nas (cb + dobar prevod). Al se necu razmisljati nabaviti istu ako je LL objavi, naravno.
Primeti samo koliko se velika slova koriste u tim brojevima kod nas + koliko su recenice kratko. Za poredjenje uzmi nesto iz tog vremena da je uradje OK, tipa LL 1 i 2, ili ako nadjes neki sken te epizode u originalu.

Joooooj... Ja sam baš mislio pohvaliti priču, a Galep mi je nešto slabiji. Ne znam, nikako mi se ne sviđa previše.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/07/2012 : 15:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Joooooj... Ja sam baš mislio pohvaliti priču, a Galep mi je nešto slabiji. Ne znam, nikako mi se ne sviđa previše.

Galep iz tog doba je kralj

Edited by - kasper on 23/07/2012 15:18:50
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 23/07/2012 : 15:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Čini se da sam ja onda previše razmažen novijom gardom - Villa, Civitelli, braća Cestaro, ali i neki stariji poput Nicola su mi bolji od Galepa.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/07/2012 : 15:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
ali i neki stariji poput Nicola su mi bolji od Galepa.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 23/07/2012 : 15:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
ali i neki stariji poput Nicola su mi bolji od Galepa.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/07/2012 : 18:08:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Po meni sa Galepom iz zlatnog doba od nabrojanih moze samo Villa da se poredi.
Civitelli i Cestarovi su liga ispod.
Uopste, Civitelli na Texu mi nije nista posebno, pogotovo jos kada ga oboje.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/07/2012 : 18:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Po meni sa Galepom iz zlatnog doba od nabrojanih moze samo Villa da se poredi.
Civitelli i Cestarovi su liga ispod.
Uopste, Civitelli na Texu mi nije nista posebno, pogotovo jos kada ga oboje.

Nisam ni očekivao išta drukčije od nekoga tko voli Ferrija.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/07/2012 : 19:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ej Bushido, evo ti

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page
Page: of 372 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.76 seconds. Snitz Forums 2000