Author |
Topic |
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4285 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 28/08/2012 : 18:00:46
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Drago mi je sto vidim pozitivan utisak u prvih 15 epizoda, znaci da ce sigurno da ti legne i posle, posto je taj period koji si presao ustvari najkriticniji u celom serijalu.
Pa, nije baš najkritičniji ali kužim što hoćeš reći; kritičan je za nekoga tko nikad nije čitao nijednog Larryja. Mene su zapravo i zanimale samo te prve epizode jer ove kasnije znam napamet. Brat i ja smo počeli redovito kupovati baš od tog broja 22.
quote: Originally posted by Zagor12
Meni je Betsy Blues prekrasna epizoda...
Nisam niti rekao da nije. Meni je također fenomenalna. Ali u sferi Lazarusovog ''univerzuma'' je nevažna Nema Garretta, nanobota, umjetne inteligencije, Cobra-e, virtualne stvarnosti itd. Jedino što je u njoj malo produbio odnos sa Meg.
quote: Originally posted by supermark
odličan je lazarus, steta samo sto pati od previse ispodprosjecnih crtača
Ne znam zašto se to uvijek tvrdi ali u usporedbi sa Bonelli stripovima mislim da ne možemo govoriti o previše. Mislim da ih ima čak manje ili u krajnju ruku jednako. Da ne gledam sad kako se zovu crtači ali ovako po sjećanju bubnut ću max 7-8 lošije nacrtanih: Operacija Golijat, Život ili smrt, Mračni Gyjex, Lov na lisicu (ovaj je posebno oduran). .... više se ne sjećam |
Bok, kako si.
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 30/08/2012 : 02:48:08
|
Ovo mislim daje odgovor na sva pitanja
Sa Lazarusnews.wordpress.com 6.juni 2012. This is the end...
Reakcije na Facebooku, malo nakon sto sam objavio vest da ce u 2013. godini izaci zakljucna prica LL sage, su otisle van mojih ocekivanja, i priznajem da me je to dotaklo (ovde iznad mozete videti par vinjeta te price, crtane rukom Ivana Cappiella). Dakle, hvala...hvala od srca. Sada stizemo do tacke koju sam obecao. Da bih bio sto je moguce vise jasniji, pisacu u tezama:
1.Prica ce imati otprilike 140 strana (mozda i vise). Tekst je moj, crtaca ce biti vise, smenjivace se zavisno od delova price-
2.Svaki deo (poglavlje) nosice naziv neke pesme od Doorsa. Poslednja ce se zvati THE END, posto je ovo zaista poslednja prica serijala. I molim vas da me ne molite da ponovo razmislim o tome zato sto (videli ste to u regularnoj seriji) ja nikad ne menjam svoje odluke. Mislim da se italijanska publika mora navici na ideju da neke serije ne moraju biti vecne. Autor ima pravo da ih prekine kada on misli da je to ispravno.
3.Voleo bih da prica izadje u kiosk-verziji (u dva albuma, uobicajenog formata) kao i u verziji za striparnice (jedna jedina sveska). Sada, na onaj nacin na koji je ja organizujem, u smislu da placam crtace iz svog dzepa, imam potpunu kontrolu nad proizvodom-
4. Bice cak i verzija PO NARUDZBI (ON DEMAND), tj. stampana po zahtevu, u jednoj svesci, ako neko bude narucivao online. Kada dodje vreme, kreiracu neophodnu web stranicu na kojoj ce se epizoda moci naruciti. Bice stampane samo narucene kopije. Cena ce biti jednaka onoj u striparnici-
5. Objavicu na Facebooku i na ovoj stranici Newsletter kada se bude moglo krenuti sa narudzbama. Ko bude hteo imace naravno potpisanu kopiju.
6. Voleo bih da je ova prica mogla izaci u 2012-oj godini, ali ako izuzmemo televizijske obaveze (i ne samo to:i obaveze oko knjige, filma i jos jedne knjige koju sam upravo zavrsio) cekao sam da mi se vrati volja da pisem Lazarusa kojeg sam imao neko vreme ali i kojeg sam neko vreme izgubio. Nikako mi se ne bi svidelo da sam pisao po inerciji. On ne zasluzuje to, vi to ne zasluzujete-
7. O Triggeru cemo pricati neki drugi put...(nama nebitno. PP)
8. Ima dosta Leddersa koji jos ne znaju da je 2009. godine, u Lucci, izasla jedna epizoda LL od 32 stranice, samo za izlozbe i stripovnice, koja se zove ARIZONA MOON. To je zakljucna epizoda sage Genesis i podloga za ovu koja sledi, koju sada pisem. Ako neko od vas i dalje trazi taj album neka me kontaktira na e-mail adresu lazarusnews@gmail.com-
Za sada toliko. Veliki pozdrav
Ade Capone
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29615 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9378 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 30/08/2012 : 14:57:58
|
Ade već, mislim, dvije godine najavljuje ovu posljednju epizodu Lazarus Ledda. Najprije je to trebala biti epizoda u obliku reality showa, kako kritika na današnje društvo, mislim da je kasnije odustao od ovog koncepta. Datum izlaska ove epizode se stalno prolongira upravo zbog njegovih obaveza na TV i knjizi. Nadam se da će sljedeće godine konačno i izaći ova posljednja epizoda. Žalosno je da jedan serijal s toliko potencijala završava, ali čitajući zadnje epizode vidljivo je da to više nije onaj stari Larry, mnogo toga se promijenilo i iskreno bi žalio vidjeti jedan dobar završetak jedne takve sage. Tko zna, možda po završetku serijala netko se odluči objaviti ga u cijelosti i na ovim prostorima. EDIT: Da je upalio onaj pokušaj s reprintima siguran sam da bi ta epizoda već bila izašla |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 30/08/2012 14:59:22 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
16988 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 31/08/2012 : 10:48:52
|
quote: Originally posted by supermark
ovaj lazarus gore na naslovnici uopce ne lici na sebe
Da gore nije logo nikad ne bi rekao... |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4285 Posts
Posted - 31/08/2012 : 11:00:34
|
Ovi zadnji extra brojevi su do sada kostali 3,5 eura. Ne verujem da ce biti vise od toga. Ja cu ga svakako naruciti
Jesi već naručivao Lazarusa iz Italije? Ako jesi- to si direktno od Caponea ili...? |
Bok, kako si.
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 15/09/2012 : 17:21:16
|
Pokusao sam doci do kompleta, bezuspesno, i do premalog broja pojedinacnih epizoda.
pokusao sam i sa ovim reprintima ali nemam nameru da dajem pare na par epizoda koje em imam na hr.jeziku, em na ediciju koja je ugasena na samom pocetku.
Preko Caponea nula bodova. Ima samo svoju licnu kolekciju
pa mi je jedino resenje ovo sta sam postavio na prosloj stranici
Dao sam na stampanje ove lepotane...plan mi je da tako svakog meseca uradim sebi po 6-9 epizoda
055 "Krvavi mesec" 056 "Vatreno krstenje" 057 "O ženama, mačkama, vitezovima i ljubavima"
58 "Kameni pakao" 59 "Tetovirani covek" 60 "Crni oklop"
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4285 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 15/09/2012 : 18:05:28
|
'bem ti moje putovanje po francuskoj, svasta sam propustio!
Cromwell, ako se ikada sretnemo nemoj da brines za racun za alkohol!
Pazi ako je momak Zagorac onda si...
|
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4285 Posts
Posted - 15/09/2012 : 19:07:18
|
Bah, ja sam samo glasnik iz treće ruke. Trebalo bi poslat pečenog piceka i rakije u kancelariju tom Milanu. Naravno, ako Lazarus zaživi.
Što se mene tiče ja puno popijem samo ako ima i za pojest. Ovako pivu do 2 max. |
Bok, kako si.
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4285 Posts
Posted - 17/09/2012 : 00:32:49
|
Sad će Zagor12 skočit: ''Ovo nema veze sa Rapom!''
Baš sam se prije par tjedana (čitajući epizodu s najglupljim naslovom ikad) pitao kako bi zvučao uglazbljen ''Evil is awake''. Preloše |
Bok, kako si.
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik