Author |
Topic  |
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 03/09/2012 : 13:21:39
|
Ovo je odlično! Šteta što niste preveli i skenirali...     |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Kojot
Advanced Member

Switzerland
4142 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 04/09/2012 : 09:16:00
|
quote: Originally posted by selanne
Ovo je odlično! Šteta što niste preveli i skenirali...    
Nije tebi problem prevod,ti znas Talijanski! |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12648 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/09/2012 : 15:16:14
|
Ja sam natero sestru da mi kupi Italijanski original i prelistao sam ga sem kraja da sebi ne bih odao pricu.
Crtez je iznenadjujuce odlican |
 |
|
kris77
Starting Member
Serbia
17 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 05/09/2012 : 11:53:24
|
Interesuje me postoji li, ili ga neko ima u privatnoj izradi (kao što sam našao popis epizoda za Teksova najveća 4 neprijatelja Mefista, Proteusa, Maestra i Crnog Tigra) i popis svih epizoda sa Teksovim najvećim prijateljima, redom El Moriskom, pukovnikom mauntija Džimom Brendonom, irskim bokserom Petom MekRajanom, meksičkim prvo odmetnikom a posle političarem Montalesom, traperom Gros-Žanom, šerifima San Franciska i Nju Orleansa Tomom Devlinom i Natom MekKenetom i poverenikom za indijanska pitanja Parkerom. Ako niko nema ovakav popis pozivam u pomoć poznavaoce Teksa da mi pomognu da ga sastavim u cilju nabavljanja i iščitavanja svih epizoda sa ovim junacima. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 05/09/2012 : 11:58:49
|
http://www.ubcfumetti.com/pers/brandon.htm
Evo, ima ovdje o Brandonu, malo iskoristi Google Translate. Budući da sam sad ovo izvukao iz Povijesti, ne mogu se vratiti nazad i pronaći ostale junake, ali na ovoj su stranici, malo potraži. http://www.ubcfumetti.com/enciclopedia/ |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 05/09/2012 12:22:20 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 05/09/2012 : 12:00:40
|
http://www.ubcfumetti.com/pers/morisco.htm
Evo i za El Morisca, samo ukucavaj u search imena koja ti trebaju. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
kris77
Starting Member
Serbia
17 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 05/09/2012 : 16:44:30
|
Hvala za ovo. Ne znam italijanski pa zato ne zalazim na njihove sajtove, uzdam se u naše forumaše da imaju sve potrebne informacije, ali ova strana je odlična. Uz Brendona i El Moriska tu su i Montales, Gros-Žan, Tom Devlin, Pet MekRajan i Kočiz. Ostaje znači samo da nađem podatke za Nata MekKeneta i Parkera. A tu su i podaci za još dosta likova iz Teksovog sveta. Hvala jpš jednom. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 05/09/2012 : 16:53:04
|
Mislim da imam nešto o Parkeru, posjeti stranicu za 5-6 minuta... |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 05/09/2012 : 17:10:52
|
Banda Kida Billyja Tex Willer TX ZS 5b | 45 str. by Deki86 Kit Carson je upućen u zonu Tonto River radi ispitivanja učestalih krađa stoke, ali je nestao prije tjedan dana. U toj zoni se pojavila banda iz Nevade koju vodi Kid Billy. Tex dobiva zadatak da pronađe Kita i sprovede istragu sa šerifom Tomom Linkom u gradu Springervilleu...
 |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
Edited by - bjelolasica on 05/09/2012 17:13:09 |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 09/09/2012 : 17:49:04
|
Imam prvu Tex debeljucu knjigu i procitao sam prvih 100 strana, ali ne mogu da smognem snage da ga dovrsim, pokusavao sam ali ne ide.
I ko bi rekao da ce iz tako glupih epizoda razviti najpopularniji Italijanski strip??? |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 09/09/2012 : 18:02:13
|
Samo nastavi, moraš biti hrabar i strpljiv.  |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 09/09/2012 : 18:12:05
|
Samo nastavi, moraš biti hrabar i strpljiv. 
Ne slušaj selannea ! On bi mogao pročitati prvih dvadeset epizoda Texa deset tisuća puta a da ne zaspi od dosade . Takvi su ti hardcore fanovi... Bolje se dokopaj brojeva od sto pa nadalje. Tu počinje pravi Tex... |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/09/2012 : 18:26:46
|
quote: Originally posted by going going
I ko bi rekao da ce iz tako glupih epizoda razviti najpopularniji Italijanski strip???
Prosto, svi ostali stripvi su gluplji . A i konkurencija su mi bili: Mark, Miki, Blek, Tim sa Dastijem i ostale budalastine.... |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19909 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 09/09/2012 : 18:34:30
|
quote: Originally posted by kasper
I ko bi rekao da ce iz tako glupih epizoda razviti najpopularniji Italijanski strip???
Prosto, svi ostali stripvi su gluplji . A i konkurencija su mi bili: Mark, Miki, Blek, Tim sa Dastijem i ostale budalastine....
Mark, je napravljen dosta kasnije, čak i poslije Zagora. Teško da se prva epizoda Marka može uspoređivati s prvom epizodom Texa, iuako je Tex kasnije postao mnogo kivalitetniji serijal. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/09/2012 : 19:05:35
|
quote: Originally posted by tinton
Mark, je napravljen dosta kasnije, čak i poslije Zagora. Teško da se prva epizoda Marka može uspoređivati s prvom epizodom Texa, iuako je Tex kasnije postao mnogo kivalitetniji serijal.
Pocetni Tex je nauka za bilo koju epizodu Marka, iako je prva epizoda Marka izasla dosta kasnije. |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 09/09/2012 : 19:09:36
|
Problemi kod Marka, Bleka i Mikija su bile identične epizode koje se vrte preko različitih junaka... I naravno da jebena reciklaža lica... Inače su stripovi u kojima se može uživati kad želiš da pustiš mozak na pašu. |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 09/09/2012 : 19:39:25
|
quote: Originally posted by kasper
Prosto, svi ostali stripvi su gluplji . A i konkurencija su mi bili: Mark, Miki, Blek, Tim sa Dastijem i ostale budalastine....
Govorimo o 1948. godini, ovi ostali stripovi nastali su nešto kasnije.
E sad, zašto je baš Tex postao najpopularniji strip u Italiji? Mislim da za to nema nekog konkretnog odgovora. Rekao bih da je tu određenu ulogu igralo nekoliko faktora.
Prvo, općenito velika popularnost koju je western kao žanr uživao u to vrijeme.
Drugo, određeni nedostatak originalnih talijanskih stripova u to vrijeme. Govorimo o razdoblju neposredno nakon završetka Drugog svjetskog rata. Talijansko tržište je bilo krcato raznim publikacijama koje su uglavnom reprintale američke stripove, poput Fantoma, Flasha Gordona, Ripa Kirbyja, Mandrakea, Princa Valianta, Dicka Tracyja, Tarzana ili Li'l Abnera.
Treće, originalnih talijanskih stripova nije bilo mnogo zato što su većina talijanskih autora otišli raditi u Argentinu ili za argentinske izdavače. Znači, govorimo o autorima kao što su Hugo Pratt, Dino Battaglia, Alberto Ongaro, Damiano Damiani, Rinaldo D'Ami, Mario Faustinelli... To je prilično veliki broj talentiranih autora koji su napustili zemlju. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 09/09/2012 : 19:47:32
|
quote: Originally posted by Zagor12
Samo nastavi, moraš biti hrabar i strpljiv. 
Ne slušaj selannea ! On bi mogao pročitati prvih dvadeset epizoda Texa deset tisuća puta a da ne zaspi od dosade . Takvi su ti hardcore fanovi... Bolje se dokopaj brojeva od sto pa nadalje. Tu počinje pravi Tex...
Moram priznati da si u pravu.  |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17132 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 10/09/2012 : 08:42:28
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Problemi kod Marka, Bleka i Mikija su bile identične epizode koje se vrte preko različitih junaka... I naravno da jebena reciklaža lica... Inače su stripovi u kojima se može uživati kad želiš da pustiš mozak na pašu.
Za WC nema boljih... Još bi dodao i rane epizode Kita Tellera  |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Topic  |
|