forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 372

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2176 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/10/2012 : 13:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Nekako je simptomatično da kad crtež radi neki poznatiji-slash-bolji crtač, epizoda je odmah pozitivnije ocijenjena, u globalu... tek opservacija. Znači li to da je grafički dio kod stripova ipak presudan (presudniji od priče)?

Ne mora značiti -tj. crtež može i ne mora pomoći/odmoći... Mislim da je puno faktora u igri- od sudjektivnih dojmova do same razumljivosti, originalnosti i vrijednosti scenarija. Može priča biti ne znam kako glupa i dosadna, i to ne znam kako dobar crtež ne može više spasiti, od bilo kojeg renomiranog crtača. A opet može priča biti i super -pa se zapitamo:'da je barem netko drugi ovo crtao, kako bi to izgledalo?!' A trećima je opet to čisto savršenstvo. Mislim da svatko od nas ima svoje omiljene crtače , i priče koje su crtali imaju neku predost.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/10/2012 : 11:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mefisto!

Nabavio prve brojeve pa čituckam malo i naknadno filozofiram/pametujem komentirajući... Eh, moram priznati da nisam vjerovao Coltovoj recenziji sve dok nisam i sam pročitao strip, ipak je to u pitanju Texov archenemesis i rijetko kad me iznevjerio. No, iako je start bio sasvim solidan, Mefistov povratak s one strane, nagovještaj zle kobi koja visi nad rendžerima i brojne vinjete koje su nas podsjećale na sve slavne Mefistove dane (i njegova sineka Blackyja-Yame) - scenarij i priča tonu i vrte se u krugu beznačajnih zapleta. Mefistovo busanja u prsa "I hava a very, very cunning plan", pa "mrzim Texa najviše na svijetu" dosade vrlo brzo, a ostatak je razbacivanje halucinacijama (od koje pojedinci nestaju u ambisu ludila, brrr) i gledanje kroz magle vremena u retrovizoru što nam rade neprijatelji. Razvučeno na 360 stranica... I kao šlag na tortu, mlaki finale bez pravog kraja. "Vratit ću se ja, psi jedni" + histerični smijeh! Bravo za ingenioznost! Odlično, sad još da čekamo sljedećih dvjesto epizode dok se netko ne smiluje... Nizzi kao da je zaboravio da piše priču o Texu, opakom rendžeru koji lomi čeljusti da bi došao do istine, puca, šeketari, a ne da maše bijelom maramicom u rukavicama. Da ne pričamo o Texovim sidekickovima, retardirano padaju u zamke jedan po jedan ko posljednje naivčine (iz Elkinsa). Villin atmosferičan crtež odlično se prilagodio priči, zaista je izvrstan crtač kao i ilustrator.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19631 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/10/2012 : 09:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
slažem se, previše smo izgleda očekivali od Nizzija, da je to ko drugi...ko zna...šteta.
Villa na naslovnicama i crtežu odličan...ostalo loše...teško ću to opet kada pročitat...
ponavljam,naslovnice vrhunske,šteta što nije i sadržaj unutar njih takav,bar što se scenarija tiče...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 20/10/2012 : 09:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nije ni moglo biti vrhunsko kad se toliko cijedi jedan protivnik. Sto i nešto puta se vraća. Pogotovo se meni ne sviđaju ove epizode s puno elemenata koji odmiču od westerna, to šarenilo je za Zagija, neka nama Texa s Indijancima, pljačkašima banaka i kradljivcima stoke.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/10/2012 : 10:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Nije ni moglo biti vrhunsko kad se toliko cijedi jedan protivnik. Sto i nešto puta se vraća. Pogotovo se meni ne sviđaju ove epizode s puno elemenata koji odmiču od westerna, to šarenilo je za Zagija, neka nama Texa s Indijancima, pljačkašima banaka i kradljivcima stoke.

Tex ima tradiciju sarenisa jos od pocetka, tako je se ovde ta tradicija samo nastavlja. Ne volim nesto specijalno tog Mefista, mnogo mi je naporan i svaki Mesfisto (Yama jos gore) ko da nema kraj. Ovaj zadnji mi je najbolji
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 20/10/2012 : 10:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nije toliko šaren koliko neki drugi, zato mi se sviđa.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/10/2012 : 10:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije toliko šaren koliko neki drugi, zato mi se sviđa.

Al jeste saren. Borio se i protiv dinosaurusa, dzinovskih skorpija i slicno.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 20/10/2012 : 11:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Znam, o tome i pričam. Epizode s Mefistom, poneka s El Moriscom, sa onim skrivenim zlatnim gradom, s Dijablerom... To je ono što mi se baš i ne sviđa.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/10/2012 : 11:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam, o tome i pričam. Epizode s Mefistom, poneka s El Moriscom, sa onim skrivenim zlatnim gradom, s Dijablerom... To je ono što mi se baš i ne sviđa.

Isto kao i ti, ne volim te epizoda, iako su te epizode zapravo Tex.
Kad bude bila dobra epizoda sa Moriskom ili Mefistom, javim
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 20/10/2012 : 11:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ma bude dobrih, npr. ona s ljudima-jaguarima mi je baš dobro sjela. Možda je to samo nostalgija, jer sam tada počinjao čitati stripove i to su bile neke od prvih epizoda, ali uvijek je rado ponovo pročitam. Nedavno sam, međutim, čitao onu s cvjetovima smrti - jedva sam se nagovorio da je pročitam do kraja. Opet, Tex je uvijek Tex!

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/10/2012 : 11:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma bude dobrih, npr. ona s ljudima-jaguarima mi je baš dobro sjela. Možda je to samo nostalgija, jer sam tada počinjao čitati stripove i to su bile neke od prvih epizoda, ali uvijek je rado ponovo pročitam. Nedavno sam, međutim, čitao onu s cvjetovima smrti - jedva sam se nagovorio da je pročitam do kraja. Opet, Tex je uvijek Tex!

Ta sa jagarima, jedino dobro joj je sto je dugacka, vodlim kad ima duzinu . Za ove stare epizode, fin je to retro, postujem, al ne da mi ijedna udje u neku selekciju Texa. Ce vidimi nekad sta je su uradili Boseli i Civiteli
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 20/10/2012 : 12:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ja još imam negdje sliku iz Opatije, prije desetak i kusur godina. Bio sam s roditeljima na ljetovanju, i tata me slikao na nekom mostiću, klinjo drži ispred sebe Selo prokletih i ceri se od uha do uha, najsretnije dijete na svijetu. Bila su to vremena kad nisam koristio internet, pa je uvijek bilo lijepo iznenađenje na trafici vidjeti novi broj koji si željno iščekivao još od najave u prethodnom. Imalo je i to vrijeme svojih prednosti.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 20/10/2012 : 12:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Od VČ mi je najdraža Kiša. Kratka, ali čistokrvni western.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 20/10/2012 : 12:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Onda ćeš biti lijepo iznenađen kroz nekoliko dana. U ponedjeljak, ako Bog da, završavam recku i šaljem Deeju.

Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4144 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 20/10/2012 : 13:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Onda ćeš biti lijepo iznenađen kroz nekoliko dana. U ponedjeljak, ako Bog da, završavam recku i šaljem Deeju.

Daj recku!
]
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15142 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/10/2012 : 00:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Od Libellusa preporuka za citanje
Proba da vidim hoce li mi sjesti kao junak,pa da pocmem sa skupljanjem.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8343 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 21/10/2012 : 08:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
15. Sastanak sa smrću
16. Klopka u rudniku
18. El Muerto

br 16. je nastavak svog prethodnika.

A evo ti sad od Slobodne Dalmacije.
18-23 http://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-sd-18-23-povratak-u-pilares/28/
7-9 http://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-sd-7-9-thonga-tiranin/306/

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/10/2012 : 09:59:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Od Libellusa preporuka za citanje
Proba da vidim hoce li mi sjesti kao junak,pa da pocmem sa skupljanjem.

Imas dosta slicnih pitanja & odgovora u ovom topicu ranije.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15142 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/10/2012 : 16:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Citao sam ovaj povratak u pilares, prije jednu 15 godina, sjecam se da je bio odlican. Morat cu opet.

Citao sam ( dosao na pola ) u izdanju LL Mefistov sin.
I iskreno, natjerala me prica da razmislim o Texsu.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15142 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/10/2012 : 16:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Mefisto!

Nabavio prve brojeve pa čituckam malo i naknadno filozofiram/pametujem komentirajući... Eh, moram priznati da nisam vjerovao Coltovoj recenziji sve dok nisam i sam pročitao strip, ipak je to u pitanju Texov archenemesis i rijetko kad me iznevjerio. No, iako je start bio sasvim solidan, Mefistov povratak s one strane, nagovještaj zle kobi koja visi nad rendžerima i brojne vinjete koje su nas podsjećale na sve slavne Mefistove dane (i njegova sineka Blackyja-Yame) - scenarij i priča tonu i vrte se u krugu beznačajnih zapleta. Mefistovo busanja u prsa "I hava a very, very cunning plan", pa "mrzim Texa najviše na svijetu" dosade vrlo brzo, a ostatak je razbacivanje halucinacijama (od koje pojedinci nestaju u ambisu ludila, brrr) i gledanje kroz magle vremena u retrovizoru što nam rade neprijatelji. Razvučeno na 360 stranica... I kao šlag na tortu, mlaki finale bez pravog kraja. "Vratit ću se ja, psi jedni" + histerični smijeh! Bravo za ingenioznost! Odlično, sad još da čekamo sljedećih dvjesto epizode dok se netko ne smiluje... Nizzi kao da je zaboravio da piše priču o Texu, opakom rendžeru koji lomi čeljusti da bi došao do istine, puca, šeketari, a ne da maše bijelom maramicom u rukavicama. Da ne pričamo o Texovim sidekickovima, retardirano padaju u zamke jedan po jedan ko posljednje naivčine (iz Elkinsa). Villin atmosferičan crtež odlično se prilagodio priči, zaista je izvrstan crtač kao i ilustrator.

Moze da vidim recenziju od ovoga? Moze netko stavit link?
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/10/2012 : 16:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-vec-1-4-mefisto/252/#bjelolasica

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15142 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/10/2012 : 16:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-vec-1-4-mefisto/252/#bjelolasica

Hvala legendo
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 22/10/2012 : 09:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot

quote:

quote:

Daj recku!
]

Polako!

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17132 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 22/10/2012 : 11:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kojot

quote:

quote:

Daj recku!
]

Polako!

Još jedna kojoj ću sigurno dati sve desetke!
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33716 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 22/10/2012 : 11:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Tex barem ima raznovrsnih priča, nekom se sviđaju one s Indijancima (meni baš budu mnogo puta viđene, baš kao najnoviji Ludensov Tex, ali ima ih par vrhunskih, npr. iz rane faze "Kazna za oholog pukovnika", "Zvono za Lucera", pa "Čovek kostur", "Veliki Džeronimo"...), zatim priče s Kinezima, to je prava akcija, nerijetko rasturi Tex sa prijateljima i cijeli grad :-), pa imamo priče iz prošlosti, meni sve redom za 10: Čovek iz Kentakija, Šampion Rodea, Zakletva, Bekstvo iz Andervila, Glorietta Pass, Carsonova prošlost..., pa meni jako drage pustolovine sa starim prijateljima: Jim Brandon, Pat, Montales, Debeli Žan, Devlin... pogotovo savršene sniježne priče, pa super prepredeni protivnici: Velika intriga, Pinkertonov agent, Lepa Zelda, Šangaj strit, kultni Čejen klub, mistične priče s El Moriscom, ili Slana laguna, pa "horror" priče: Zakovana vrata, Rudnik straha, čist akcija: Gusar Drejk, i tako ima tu još puno različitih tema, da ne nabrajam dalje...

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page
Page: of 372 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.65 seconds. Snitz Forums 2000