Author |
Topic  |
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 15/11/2012 : 23:24:16
|
Haha, nema problema  Ja nisan nikad baš volija Spider-Mana, al kad sam krenija sa čitanjem ovog runa od Straczynskog, skroz mi se svidilo i zadnje šta sam pročita je bija kraj ove sage sa Ezekielom i baš sam gušta u tome Baš pravo opuštajuća i zanimljiva priča. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 16/11/2012 : 17:14:04
|
E ovak. Uživam u New X-Men ko lud, no to će ubrzo završiti. I onda ću htjet još (X-Mena). Pa razmišljam što bi. U prošlost mi se ne vraća (još). Za to znam da trebam samo nastavit s Essentialsima. Zanima me budućnost (nakon New i Astonishing od Whedona), a i između ak ima kaj dobro. Razmišljam o House of M, Messiah Complex i Second Coming. Što još uz njih ide? Rado bi izbjego neke lijeve X-Force i kaj ja znam, a više se fokusirao na standardne X-Men. No, svaki prijedlog je dobrodošao. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 16/11/2012 : 18:22:05
|
quote: Originally posted by Windwalker
Razmišljam o House of M, Messiah Complex i Second Coming. Što još uz njih ide? Rado bi izbjego neke lijeve X-Force i kaj ja znam, a više se fokusirao na standardne X-Men. No, svaki prijedlog je dobrodošao.
Ja bih ti baš preporučio da zanemariš House of M, Messiah Complex i Second Coming, i da kreneš čitati Uncanny X-Force. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts
Posted - 16/11/2012 : 18:34:48
|
quote: Originally posted by Paka01
Jel iko možda čita Amazing Spider-Man od Straczynskog one brojeve nakon Ezekiel sage? Valja li to išta? Jer Ezekiel saga mi je stvarno super, a čita sam neke komentare da se to kasnije dobro razvodni.
Pa, dosta je slabije. Sa Deodatom kao crtačem ton je bio ponešto drugačiji, a JMS nije više imao toliku slobodu jer su mu se urednici češće upletali u priče. |
 |
|
Tutta
Advanced Member

Germany
32896 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 16/11/2012 : 19:03:41
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Windwalker
Razmišljam o House of M, Messiah Complex i Second Coming. Što još uz njih ide? Rado bi izbjego neke lijeve X-Force i kaj ja znam, a više se fokusirao na standardne X-Men. No, svaki prijedlog je dobrodošao.
Ja bih ti baš preporučio da zanemariš House of M, Messiah Complex i Second Coming, i da kreneš čitati Uncanny X-Force.
Ma to su mi neki čudni nepoznati likovi + Wolverine (koji je, čini se, svugdje). Ne da mi se to.
Mislim da ću ipak ovaj svoj odabir. Samo me zanima jel još što treba uz ta tri ili je najbitnije u njima? I možda još uzmem Elissove Astonishinge, makar ima dosta podijeljenih mišljenja oko njih. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts
Posted - 16/11/2012 : 19:14:04
|
quote: Originally posted by Tutta

Da pogodim, želiš reći da nijedan američki superherojski strip ne valja? |
 |
|
Tutta
Advanced Member

Germany
32896 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts
Member since 19/06/2011 |
Posted - 19/11/2012 : 17:06:05
|
Komu se da pomoć mi složiti moju dc kolekciju kronološki po redu. Znam neke kako bi stavio no neki mi rade dilemu a volim stvari kronološki slagati :D |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts
Posted - 19/11/2012 : 17:10:03
|
quote: Originally posted by Krscho
Komu se da pomoć mi složiti moju dc kolekciju kronološki po redu. Znam neke kako bi stavio no neki mi rade dilemu a volim stvari kronološki slagati :D
Što te muči?
Slobodno piši ovdje. |
 |
|
Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts
Posted - 19/11/2012 : 17:30:21
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by Krscho
Komu se da pomoć mi složiti moju dc kolekciju kronološki po redu. Znam neke kako bi stavio no neki mi rade dilemu a volim stvari kronološki slagati :D
Što te muči?
Slobodno piši ovdje.
Znači ovako nekako sam ja vidio kronološki moja dc izdanja i pored istih napisane verzije koje imam, ispravi slobodno ako vidiš pogrešku di
Crissis on Infinite Earths TP Killing Joke Captan Atom Armagedon TP -> nisam ziher jel je randja paralelno, prije ili nakon IC-a
Infinite Crisis Omnibus Crisis Aftermath: The Specte HELMET OF FATE TP 52 AFTERMATH THE FOUR HORSEMEN TP 52 THE COMPANION TP - ovo kronoloski je standalone ako se ne varam jer sadrzi vise prica
BOOSTER GOLD HC VOL 01, 02 ( 52 pick up, Blue and gold)
Kingdom Come i JSA HC VOL 02 THY KINGDOM COME PART 1,2,3 -> ovo znam da se desava nakon stvaranja novog multiverzuma u IC-u
Batman - Black Glove deluxe edicion GREEN LANTERN TALES OF THE SINESTRO CORPS HC QUESTION THE FIVE BOOKS OF BLOOD HC
FINAL CRISIS ROGUES REVENGE HC Final Crisis Final Crissis - Legion of 3 worlds ( paralelno s FC, brijem izmedu 3 i 4 FC trade ide) Final Crisis Revalations - paralelno s FC
BATMAN THE HEART OF HUSH HC BATMAN THE RESURRECTION OF RAS AL GHUL HC SUPERMAN WAR OF THE SUPERMEN HC
GREEN LANTERN AGENT ORANGE HC GREEN LANTERN CORPS EMERALD ECLIPSE HC Gl: Brightest Day i GL: Emarald Warriors GL: War of green Lanterns HC GL: War of green Lanterns Aftermath HC
JLA SECOND COMING HC - ovo neznam di staviti?
Znaci ovu su svi dc-evi koje imam i trenutno kronoloski kako su barem in my head ili kako bi trebali biti, tako da dali je ovo tocno sigurno nije :D |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 19/11/2012 : 17:50:35
|
Po meni je ovaj popis skroz okej, samo ti za Kingdom Come nije bitno kad ćeš ga čitati pošto nije vezan za događaje iz glavnog DC univerzuma. Jedino ga je preporučivo pročitati prije Thy Kingdom Come i to je to, tako da ga moš stavit di god oćeš. Question: Five Books of Blood po mom mišljenju možeš ubacit odma iza serijala 52. Resurrection of Ra's Al Ghul može ići poslije Black Glove. Za Green Lantern možeš koristit ovaj popis, mislin da je okej: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42662
Vidin da se pitaš di bi stavija JLA: Second Coming. Da se mene pita, ja bi ga stavija na aukcije, šta dalje od sebe, al dobro  |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 19/11/2012 : 17:51:49
|
I budeš li ikad razmišlja o prodaji ovih Booster Gold HCa po nekoj oke cijeni, moš se javit slobodno  |
 |
|
Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts
Posted - 19/11/2012 : 18:12:16
|
quote: Originally posted by Paka01
I budeš li ikad razmišlja o prodaji ovih Booster Gold HCa po nekoj oke cijeni, moš se javit slobodno 
Ako dođe taj dan budem ti se javio....ali sumjam :P
Sta se tice tvog linka ja sam sve zajedno stavio, znam za gl-te kako idu u svojem storytellingu ali kako idu u sveukupno dc-ijevom je druga prica
....meni se svidio second coming :P ....paralelni univerzum di je Batman gun crazy lik imenom Paladin ftw, trebali bi posebnu knjigu nazvat samo po otmu :D
|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
|
fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 22/11/2012 : 22:57:58
|
Može par preporuka glede Green Arrowa? Ono, nekakav best of kroz godine. Pročitao sam Year One (Diggle/Jock) i par brojeva aktualnog serijala .. i to je to.
Gledam baš seriju i nije mi loša (očekivao sam nešto u Smallville stilu, pa me iznenadilo), a nemam pojma o glavnom liku pa to treba ispraviti. |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 22/11/2012 22:58:30 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
|
fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts
Member since 21/10/2003 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 23/11/2012 : 01:05:10
|
quote: Originally posted by fler
Hvala, bacam se na čitanje :)
Ništa Napiši dojmove kad pročitaš. |
 |
|
provodina
Average Member

Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 23/11/2012 : 12:50:43
|
Evo ja sam ti odlučio pomoći jer tražiš po kronologiji.
Crissis on Infinite Earths TP Killing Joke
Infinite Crisis Omnibus JLA SECOND COMING HC JSA HC VOL 02 52 AFTERMATH THE FOUR HORSEMEN TP 52 THE COMPANION TP QUESTION THE FIVE BOOKS OF BLOOD BOOSTER GOLD HC VOL 01, 02
Batman - Black Glove deluxe edition
GREEN LANTERN TALES OF THE SINESTRO CORPS
BATMAN THE RESURRECTION OF RAS AL GHUL BATMAN THE HEART OF HUSH FINAL CRISIS ROGUES REVENGE Final Crisis Final Crisis Revalations Final Crissis - Legion of 3 worlds
GREEN LANTERN AGENT ORANGE HC GREEN LANTERN CORPS EMERALD ECLIPSE HC
SUPERMAN WAR OF THE SUPERMEN HC
Gl: Brightest Day i GL: Emarald Warriors GL: War of green Lanterns HC GL: War of green Lanterns Aftermath HC
Evo ovo ti je poredak po kronologiji
Captan Atom Armagedon TP ovo nije isti universe nego wildstorm universe. Earth-50 Post-52 The Wildstorm Universe, featuring characters such as Mister Majestic, Gen¹³, WildC.A.T.s and the Authority.
Kingdom Come Ovo je svoj universe Earth-22-Post-52 Characters shown in the Kingdom Come limited series.
THY KINGDOM COME PART 1,2,3 Takodjer nije isti universe ali ide poslije stvaranja 52 earths samo znaj da nije na istoj zemlji.
Evo to je sve što imaš složeno po kronologiji 
|
Edited by - provodina on 23/11/2012 19:51:53 |
 |
|
Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts
Posted - 23/11/2012 : 16:32:52
|
quote: THY KINGDOM COME PART 1,2,3 Takodjer nije isti universe ali ide poslije stvaranja 52 earths samo znaj da nije na istoj zemlji.
Aksuli ovo je isti univerzum jer kingdom come sups aka superman from earth 22 dolazi u ovaj unvierzum a radnja se desava u JSA knjigama nakon infinite crisia
Takoder u SUPERMAN WAR OF THE SUPERMEN HC je unisten new krypton zar ne a u blackest night eventu on jos posotj iergo nije li war kasnije nakon blakest nighta? |
Edited by - Krscho on 23/11/2012 16:39:46 |
 |
|
provodina
Average Member

Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 23/11/2012 : 19:46:51
|
Uglavnom to više nije u kronologiji jer je promjenjena zahvaljujući max lordovim uplitanjem i sprečavanjem Kingom come supermana da uopće dođe do kingdom come. Ali ako hoćeš možeš stavit iza Infinte Crisis i jsa trejdova KINGDOM COME PART 1,2,3 da budeš miran
Što se tiče SUPERMAN WAR OF THE SUPERMEN HC on ustvari ide uporedo sa brightest day. Istina je da je za vrijeme blackest nighta new kripton još postojao. pa sam black lantern corps vol 1 to potvrđuje.Međutim nakon bln počinje kraj new krypton sage,a s druge strane počinje Brigtest day pošto Blackest night traje samo jednu večer. |
Edited by - provodina on 23/11/2012 19:50:18 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 24/12/2012 : 17:17:24
|
Evo trazim da procitam prva pojavljivanja od Venoma i Carnagea (a kasnije bi i Anti-Venoma) pa idem od broja Amazing Spiderman nadjem od 252 itd itd ali na stranici http://www.comicvine.com/the-amazing-spider-man/49-2127/?page=21
Nije bas potpun popis i naslovnice koje su na dnu vidim po slikama da je bilo jos pojavljivanja da neka "gostovanja" nisu navedena na popisu...ili su ono odnosi na samo TPB ?
Wikipedija i ova stranica mi nisu nesto potpune.. Ako moze help koji su to brojevi.. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
Topic  |
|