forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Najbolje od američkog superherojskog stripa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 15/11/2012 : 23:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Haha, nema problema
Ja nisan nikad baš volija Spider-Mana, al kad sam krenija sa čitanjem ovog runa od Straczynskog, skroz mi se svidilo i zadnje šta sam pročita je bija kraj ove sage sa Ezekielom i baš sam gušta u tome Baš pravo opuštajuća i zanimljiva priča.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 16/11/2012 : 17:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
E ovak.
Uživam u New X-Men ko lud, no to će ubrzo završiti. I onda ću htjet još (X-Mena). Pa razmišljam što bi.
U prošlost mi se ne vraća (još). Za to znam da trebam samo nastavit s Essentialsima.
Zanima me budućnost (nakon New i Astonishing od Whedona), a i između ak ima kaj dobro.
Razmišljam o House of M, Messiah Complex i Second Coming. Što još uz njih ide?
Rado bi izbjego neke lijeve X-Force i kaj ja znam, a više se fokusirao na standardne X-Men.
No, svaki prijedlog je dobrodošao.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/11/2012 : 18:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Rado bi izbjego neke lijeve X-Force i kaj ja znam, a više se fokusirao na standardne X-Men.

Ja bih ti baš preporučio da zanemariš House of M, Messiah Complex i Second Coming, i da kreneš čitati Uncanny X-Force.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/11/2012 : 18:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Jel iko možda čita Amazing Spider-Man od Straczynskog one brojeve nakon Ezekiel sage?
Valja li to išta? Jer Ezekiel saga mi je stvarno super, a čita sam neke komentare da se to kasnije dobro razvodni.

Pa, dosta je slabije. Sa Deodatom kao crtačem ton je bio ponešto drugačiji, a JMS nije više imao toliku slobodu jer su mu se urednici češće upletali u priče.

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32896 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 16/11/2012 : 18:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/11/2012 : 18:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

Što je ovo?

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 16/11/2012 : 19:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Windwalker

Ja bih ti baš preporučio da zanemariš House of M, Messiah Complex i Second Coming, i da kreneš čitati Uncanny X-Force.

Ma to su mi neki čudni nepoznati likovi + Wolverine (koji je, čini se, svugdje). Ne da mi se to.

Mislim da ću ipak ovaj svoj odabir. Samo me zanima jel još što treba uz ta tri ili je najbitnije u njima?
I možda još uzmem Elissove Astonishinge, makar ima dosta podijeljenih mišljenja oko njih.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/11/2012 : 19:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

Da pogodim, želiš reći da nijedan američki superherojski strip ne valja?

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32896 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 16/11/2012 : 19:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 19/11/2012 : 17:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
Komu se da pomoć mi složiti moju dc kolekciju kronološki po redu. Znam neke kako bi stavio no neki mi rade dilemu a volim stvari kronološki slagati :D
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12973 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/11/2012 : 17:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krscho

Komu se da pomoć mi složiti moju dc kolekciju kronološki po redu. Znam neke kako bi stavio no neki mi rade dilemu a volim stvari kronološki slagati :D

Što te muči?

Slobodno piši ovdje.

Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 19/11/2012 : 17:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Krscho

Što te muči?

Slobodno piši ovdje.

Znači ovako nekako sam ja vidio kronološki moja dc izdanja i pored istih napisane verzije koje imam, ispravi slobodno ako vidiš pogrešku di

Crissis on Infinite Earths TP
Killing Joke
Captan Atom Armagedon TP -> nisam ziher jel je randja paralelno, prije ili nakon IC-a

Infinite Crisis Omnibus
Crisis Aftermath: The Specte
HELMET OF FATE TP
52 AFTERMATH THE FOUR HORSEMEN TP
52 THE COMPANION TP - ovo kronoloski je standalone ako se ne varam jer sadrzi vise prica

BOOSTER GOLD HC VOL 01, 02 ( 52 pick up, Blue and gold)

Kingdom Come i JSA HC VOL 02 THY KINGDOM COME PART 1,2,3 -> ovo znam da se desava nakon stvaranja novog multiverzuma u IC-u

Batman - Black Glove deluxe edicion
GREEN LANTERN TALES OF THE SINESTRO CORPS HC
QUESTION THE FIVE BOOKS OF BLOOD HC

FINAL CRISIS ROGUES REVENGE HC
Final Crisis
Final Crissis - Legion of 3 worlds ( paralelno s FC, brijem izmedu 3 i 4 FC trade ide)
Final Crisis Revalations - paralelno s FC

BATMAN THE HEART OF HUSH HC
BATMAN THE RESURRECTION OF RAS AL GHUL HC
SUPERMAN WAR OF THE SUPERMEN HC

GREEN LANTERN AGENT ORANGE HC
GREEN LANTERN CORPS EMERALD ECLIPSE HC
Gl: Brightest Day i GL: Emarald Warriors
GL: War of green Lanterns HC
GL: War of green Lanterns Aftermath HC

JLA SECOND COMING HC - ovo neznam di staviti?

Znaci ovu su svi dc-evi koje imam i trenutno kronoloski kako su barem in my head ili kako bi trebali biti, tako da dali je ovo tocno sigurno nije :D
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/11/2012 : 17:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Po meni je ovaj popis skroz okej, samo ti za Kingdom Come nije bitno kad ćeš ga čitati pošto nije vezan za događaje iz glavnog DC univerzuma. Jedino ga je preporučivo pročitati prije Thy Kingdom Come i to je to, tako da ga moš stavit di god oćeš. Question: Five Books of Blood po mom mišljenju možeš ubacit odma iza serijala 52. Resurrection of Ra's Al Ghul može ići poslije Black Glove. Za Green Lantern možeš koristit ovaj popis, mislin da je okej: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42662

Vidin da se pitaš di bi stavija JLA: Second Coming. Da se mene pita, ja bi ga stavija na aukcije, šta dalje od sebe, al dobro

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/11/2012 : 17:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
I budeš li ikad razmišlja o prodaji ovih Booster Gold HCa po nekoj oke cijeni, moš se javit slobodno

Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 19/11/2012 : 18:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

I budeš li ikad razmišlja o prodaji ovih Booster Gold HCa po nekoj oke cijeni, moš se javit slobodno

Ako dođe taj dan budem ti se javio....ali sumjam :P

Sta se tice tvog linka ja sam sve zajedno stavio, znam za gl-te kako idu u svojem storytellingu ali kako idu u sveukupno dc-ijevom je druga prica

....meni se svidio second coming :P ....paralelni univerzum di je Batman gun crazy lik imenom Paladin ftw, trebali bi posebnu knjigu nazvat samo po otmu :D
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/11/2012 : 18:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Rage of the Red Lanterns ti je tie-in sa Final Crisis, ako ti išta pomaže.

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 22/11/2012 : 22:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Može par preporuka glede Green Arrowa?
Ono, nekakav best of kroz godine.
Pročitao sam Year One (Diggle/Jock) i par brojeva aktualnog serijala .. i to je to.

Gledam baš seriju i nije mi loša (očekivao sam nešto u Smallville stilu, pa me iznenadilo), a nemam pojma o glavnom liku pa to treba ispraviti.

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 22/11/2012 22:58:30
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/11/2012 : 23:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Longbow Hunters: http://www.dccomics.com/graphic-novels/green-arrow-the-longbow-hunters
Možda najbliži seriji, mini serijal operiran od kompletnog DC Univerzuma i dosta prizeman (i genijalan šta se tiče i crteža i radnje), strip sa realnim likovima i negativcima.

Quiver: http://www.dccomics.com/graphic-novels/green-arrow-vol-1-quiver
Debelo povezano sa DC Univerzumom, al stvarno odličan strip, međutim možda ćeš se izgubit u nekim stvarima i povezanicama, no svejedno ga preporučujem jer je dosta zabavan.

Green Lantern / Green Arrow: http://www.dccomics.com/graphic-novels/green-lantern-green-arrow
Dosta stariji serijal, također nešto prizemniji sa masu moralnih pitanja i problema. Probaj, možda ti se i svidi, ne znan kakvi si sa ovim (pod navodnike) starijim stripovima.

Edited by - Paka01 on 22/11/2012 23:17:55
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 22/11/2012 : 23:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Hvala, bacam se na čitanje :)

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/11/2012 : 01:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler

Hvala, bacam se na čitanje :)

Ništa Napiši dojmove kad pročitaš.

Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 23/11/2012 : 12:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Evo ja sam ti odlučio pomoći jer tražiš po kronologiji.

Crissis on Infinite Earths TP
Killing Joke

Infinite Crisis Omnibus
JLA SECOND COMING HC
JSA HC VOL 02
52 AFTERMATH THE FOUR HORSEMEN TP
52 THE COMPANION TP
QUESTION THE FIVE BOOKS OF BLOOD
BOOSTER GOLD HC VOL 01, 02

Batman - Black Glove deluxe edition

GREEN LANTERN TALES OF THE SINESTRO CORPS

BATMAN THE RESURRECTION OF RAS AL GHUL
BATMAN THE HEART OF HUSH
FINAL CRISIS ROGUES REVENGE
Final Crisis
Final Crisis Revalations
Final Crissis - Legion of 3 worlds

GREEN LANTERN AGENT ORANGE HC
GREEN LANTERN CORPS EMERALD ECLIPSE HC

SUPERMAN WAR OF THE SUPERMEN HC

Gl: Brightest Day i GL: Emarald Warriors
GL: War of green Lanterns HC
GL: War of green Lanterns Aftermath HC

Evo ovo ti je poredak po kronologiji

Captan Atom Armagedon TP ovo nije isti universe nego wildstorm universe.
Earth-50 Post-52 The Wildstorm Universe, featuring characters such as Mister Majestic, Gen¹³, WildC.A.T.s and the Authority.

Kingdom Come Ovo je svoj universe
Earth-22-Post-52
Characters shown in the Kingdom Come limited series.

THY KINGDOM COME PART 1,2,3
Takodjer nije isti universe ali ide poslije stvaranja 52 earths samo znaj da nije na istoj zemlji.

Evo to je sve što imaš složeno po kronologiji

Edited by - provodina on 23/11/2012 19:51:53
Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 23/11/2012 : 16:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
quote:
THY KINGDOM COME PART 1,2,3
Takodjer nije isti universe ali ide poslije stvaranja 52 earths samo znaj da nije na istoj zemlji.

Aksuli ovo je isti univerzum jer kingdom come sups aka superman from earth 22 dolazi u ovaj unvierzum a radnja se desava u JSA knjigama nakon infinite crisia

Takoder u SUPERMAN WAR OF THE SUPERMEN HC je unisten new krypton zar ne a u blackest night eventu on jos posotj iergo nije li war kasnije nakon blakest nighta?

Edited by - Krscho on 23/11/2012 16:39:46
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 23/11/2012 : 19:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Uglavnom to više nije u kronologiji jer je promjenjena zahvaljujući max lordovim uplitanjem i sprečavanjem Kingom come supermana da uopće dođe do kingdom come. Ali ako hoćeš možeš stavit iza Infinte Crisis i jsa trejdova KINGDOM COME PART 1,2,3 da budeš miran

Što se tiče SUPERMAN WAR OF THE SUPERMEN HC on ustvari ide uporedo sa brightest day.
Istina je da je za vrijeme blackest nighta new kripton još postojao. pa sam black lantern corps vol 1 to potvrđuje.Međutim nakon bln počinje kraj new krypton sage,a s druge strane počinje Brigtest day pošto Blackest night traje samo jednu večer.

Edited by - provodina on 23/11/2012 19:50:18
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/12/2012 : 12:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jedna simpatična slika Jack Kirby i jedan njegov veliki fan - Frank Zappa

http://dorkforty.files.wordpress.com/2012/03/kirby-zappa.jpg?w=640

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10853 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/12/2012 : 17:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Evo trazim da procitam prva pojavljivanja od Venoma i Carnagea (a kasnije bi i Anti-Venoma) pa idem od broja Amazing Spiderman nadjem od 252 itd itd ali na stranici
http://www.comicvine.com/the-amazing-spider-man/49-2127/?page=21

Nije bas potpun popis i naslovnice koje su na dnu vidim po slikama da je bilo jos pojavljivanja da neka "gostovanja" nisu navedena na popisu...ili su ono odnosi na samo TPB ?

Wikipedija i ova stranica mi nisu nesto potpune..
Ako moze help koji su to brojevi..

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000