Author |
Topic  |
teller
Advanced Member

Slovenia
19268 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/09/2012 : 14:39:00
|
quote: Originally posted by Zagor12
E ovo je izvrsna naslovnica... Još bolji kolor...
slažem se.... možda ima Frenki malo kratke brkove, ali jih je valjda podšišao juće... AJDE KONAČNO AGARTHI COMICS KRENI MALIM RENDŽEROM!!!!!!!!   |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 02/09/2012 : 15:06:08
|
quote: Originally posted by teller
slažem se.... možda ima Frenki malo kratke brkove, ali jih je valjda podšišao juće... AJDE KONAČNO AGARTHI COMICS KRENI MALIM RENDŽEROM!!!!!!!!  
na početku serijala Frenky je imao ovakvu dužinu brkova, kasnije su mu počeli crtati dugačke, ovo je sasvim ok dužina jer je to početak serijala, možeš provjeriti ako imaš Van Gogh izdanja ili Lms |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19268 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/09/2012 : 15:11:35
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by teller
slažem se.... možda ima Frenki malo kratke brkove, ali jih je valjda podšišao juće... AJDE KONAČNO AGARTHI COMICS KRENI MALIM RENDŽEROM!!!!!!!!  
na početku serijala Frenky je imao ovakvu dužinu brkova, kasnije su mu počeli crtati dugačke, ovo je sasvim ok dužina jer je to početak serijala, možeš provjeriti ako imaš Van Gogh izdanja ili Lms
je, u pravu si...Rotundo nije pogrješio....sve mi se više sviđaju njegove naslovnice,...ljep dodatak če bit ti stripovi kolekciji MR Van Gogha...ne sumljam u kvalitet AC,več su se dokazali. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1661 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 10/03/2013 : 20:10:51
|
quote: Originally posted by bagi
Da li je ova naslovnica za italijansko izdanje broj 157 djelo velikog Magnusa?

Ovo fakat tukne na Magnusa! Ima valjda neki kitoljubac koji zna odgovor? |
Elvis has just left the building! |
 |
|
Goblin
New Member

Serbia
182 Posts
Member since 09/07/2008 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Posted - 10/03/2013 : 22:48:22
|
quote: Originally posted by cerichus
Da li je ova naslovnica za italijansko izdanje broj 157 djelo velikog Magnusa?

Ovo fakat tukne na Magnusa! Ima valjda neki kitoljubac koji zna odgovor?
    |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 10/03/2013 22:48:54 |
 |
|
Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 10/03/2013 : 23:03:14
|
quote: Originally posted by D.J. Inace, znam zasto mislite da ove naslovnice lice na Magnusa jer je stil slican prvim naslovnicama Alana Forda, ali ja bas mislim (gotovo sam siguran) da je Luigi Corteggi takoder crtao prvih deset naslovnice Alana Forda! Od 11. naslovnice se mijenja stil kao sto mozete i sami primjetiti.
Pa i jeste, to i piše na recenzijama prvih 10 Alana :) |
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Posted - 10/03/2013 : 23:15:59
|
quote: Originally posted by Bat Baterton
quote: Originally posted by D.J. Inace, znam zasto mislite da ove naslovnice lice na Magnusa jer je stil slican prvim naslovnicama Alana Forda, ali ja bas mislim (gotovo sam siguran) da je Luigi Corteggi takoder crtao prvih deset naslovnice Alana Forda! Od 11. naslovnice se mijenja stil kao sto mozete i sami primjetiti.
Pa i jeste, to i piše na recenzijama prvih 10 Alana :)
Šta je još Corteggi radio? Stil mu je oriđiđi Magnusov ili je Magnusov oriđiđi Corteggin...Ovakve face je Magnus crtao kad se trudio iscrtavati ozbiljne stripove kao npr onaj Tex gigant...Ko je kome uzor? p.s. Nemojte me krivo shvatiti,mislim da je Magnus bio genijalac ali po mome ipak mu je sjedao jedino karikaturni i polukarikaturni stil crtanja.U gore spomenutom Texu uz sve majstorove bravuroze ja u pozadini vidim Alana Forda... |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 10/03/2013 23:34:37 |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 11/03/2013 : 09:10:48
|
quote: Originally posted by Bat Baterton
Pa i jeste, to i piše na recenzijama prvih 10 Alana :)
Šta je još Corteggi radio? Stil mu je oriđiđi Magnusov ili je Magnusov oriđiđi Corteggin...Ovakve face je Magnus crtao kad se trudio iscrtavati ozbiljne stripove kao npr onaj Tex gigant...Ko je kome uzor? p.s. Nemojte me krivo shvatiti,mislim da je Magnus bio genijalac ali po mome ipak mu je sjedao jedino karikaturni i polukarikaturni stil crtanja.U gore spomenutom Texu uz sve majstorove bravuroze ja u pozadini vidim Alana Forda...
Super, nisam ni znao da to pise na recenzijama.
Imam knjizicu o Corteggiju (Cortezu) na talijanskom i pise da je umjetnicki direktor u SBE-iju od 1975 godine. Ne znam jel je jos i dan danas, posto je knjizica iz '94., ali najvjerovatnije da je. Od onda je dizajnirao sve logove SBE junaka: Texa, Zagora, Komandana Marka, Mr Noa, Martija, Dylana Doga, Nathan Nevera, Kena Parkera, Nick Raidera, Legs Weaver, a vjerovatno i od najnovijih junaka.
Takoder je crtao i naslovnice za serijale Kriminal, Satanik, Gesabel. Stripova nije mnogo nacrtao. Crtao je i razne ilustracije i slike. Voli surealizam (sto se vidi po naslovnicama Kriminala i Satanika) i SF. Izgleda da je tusirao i neke Alan Fordove, a Magnus je radio olovku. E sad tko je kome po stilu uzor tesko je reci posto su suradivali jos na sva tri gore spomenuta serijala prije Alana Forda.
|
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
 |
|
emirem
Advanced Member

10844 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 11/03/2013 : 12:24:35
|
Prije par dana sam nakon 28 +/- godina procitao nastavak "Invazija Kondora", "Pistu smrti" i mogu reci da sam zadovoljan sto sam vratio onaj trenutak nekadasnje znatizelje sa pitanjem "a sta dalje u nastavku" kad sam procitao i taj dugo iscekivani nastavak mogu reci da bih volio nabaviti te brojeve u nekim "best of.." jer ovi su kupusni primjerci...na redu su "Ku Klux Klan" koji sam citao,a "Teror pod maskom" koji isto tako ceka danas da ih procitam... Inace, primjetio sam da su naslovnice neke "zvrlje" pa me zanima neki link da vidim kako je u stvari izgledala originalna naslovnica tih epizoda..tnx unaprijed...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 11/03/2013 12:25:02 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27426 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 11/03/2013 : 13:05:26
|
quote: Originally posted by emirem
Inace, primjetio sam da su naslovnice neke "zvrlje" pa me zanima neki link da vidim kako je u stvari izgledala originalna naslovnica tih epizoda..tnx unaprijed...
Čini mi se da su te naslovnice precrtavane od originalnih talijanskih naslovnica. Tko je tracer ne zna se |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
emirem
Advanced Member

10844 Posts
Posted - 11/03/2013 : 13:29:52
|
quote: Originally posted by acestroke
kako vam ne dojadi vise od svih ovih Kita?
Svako ima svoju medju nogama, samo nek' sluzi svrsi... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 11/03/2013 13:30:16 |
 |
|
emirem
Advanced Member

10844 Posts
Posted - 11/03/2013 : 13:31:17
|
quote: Originally posted by jaki
quote:
Čini mi se da su te naslovnice precrtavane od originalnih talijanskih naslovnica.
Originalno, nema sta ..i ja sam tako poceo crtati... |
 |
|
emirem
Advanced Member

10844 Posts
Posted - 11/03/2013 : 16:10:17
|
Neki dan procitao ove od ....onu "invaziju kondora" je netko "nas" nacrtao, poznat mi stil, ali nisam siguran, Plavisic?
Tek sad vidim Donatelli sa strane na tal. naslovnici ..

|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
emirem
Advanced Member

10844 Posts
Posted - 11/03/2013 : 16:16:32
|
quote: Originally posted by Poli
bas su prckarali po njima, ove "kondore" cak i nisu toliko unistili
"Pista" ja kao preko faust papira precrtana,osjencana i obojana... |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27426 Posts
Posted - 11/03/2013 : 16:50:28
|
Pitanje je zašto su precrtavali naslovnice? Da bi stvorili posla domaćim ljudima ili je bilo nešto vezano uz tehniku tiskanja? |
 |
|
emirem
Advanced Member

10844 Posts
Posted - 11/03/2013 : 17:04:55
|
quote: Originally posted by jaki
ili je bilo nešto vezano uz tehniku tiskanja?
Moguce da nisu mogli dobiti one prijelaze boja u stampi..jer su sve nekako jednobojne..monokromatske bez nijansi..ali kasnije su mogli ostvariti bar se sjecam onih Cedronijevih naslovnica na Kap.Mikiju... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27426 Posts
Posted - 11/03/2013 : 17:10:11
|
To sam i ja mislio ali precrtavane su i naslovnice drugih junaka(zagor)koje imaju "normalan" kolor. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 11/03/2013 : 18:46:15
|
Ma, skoro sve su precrtavali neko vrijeme, cak je bio netko zaduzen (samo) za to kako rece Kerac... Ne kuzim, ako nije bila neka tehnicka zapreka u pitanju, sve skupa nema smisla, jedino da se jos nekome obezbedilo da nesto radi, pa makar on sve unistio... debilizam! A radili to i mnogi drugi. Oni tamilski su vrh, ni Turci & Dnevnik zajedno jim nisu do koljena. :D Mozda im naslovnice nisu bile dovoljno domace. :D
(ali slazem se, da kod gore pomenutih "kondora" Kitovo lice izgleda bolje na Dnevnikovoj verziji) |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Topic  |
|