forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 150

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/03/2013 : 17:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Jel su i kod vas u 7 broju Zagor Kolora nema Burattinijev predgovor

Kupio sam ih ali mi nisu u posjedu.
Mozda netko pogleda,pa javi...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5458 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 25/03/2013 : 19:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Jel i kod vas u 7. broju Zagor Kolora nema Burattinijevog predgovora Dobri i Losi i jel kod vas ona slika sa Zagorom i Cikom u kanuu na poslednjoj strani umesto na prvoj?

Ni kod mene u 7.broju nema Burattinijevog predgovora "Dobri i loši",ali ga zato ima na šestoj i sedmoj strani u broju 8!!!
Zagor i chico u kanuu su također na posljednjoj strani...zar bi trebalo biti drugačije?

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/03/2013 : 19:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Dosad {1~6} su bili Zagor i Ciko u kanuu na prvoj strani, a na poslednjoj strani crtez Zagora u onoj magli.
Nema veze obrnulu su verovatno za promenu.
A zasto su izbacili Burattinijev predgovor {ili bolje reci pogovor posto kaze sve sta ce se desiti glavnim protagonistima} ne kapiram.

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5458 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 25/03/2013 : 20:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati da te predgovore uopće ne čitam...zar je u svakom broju do sada bio predgovor "Dobri i loši"? (Nisu mi ti prvi brojevi sada pri ruci)
Ma mislim da su ti predgovori u biti nepotrebni,ali pošto se radi o kolekcionarskom izdanju,ipak je ljepo i predgovorit par riječi....
A što se ovih ilustracija na unutrašnjim stranama korica tiče,pa ja ne bih imao ništa protiv ni da se u svakom broju nalazi neki drugi Ferrijev uradak...
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
619 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 28/04/2013 : 21:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
ritam se ozbiljno usporio...

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 28/04/2013 : 21:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vknez

ritam se ozbiljno usporio...

ako cemo iskreno izasla su prva 4 broja i najava da ce ritam biti brz, nakon toga se sve spuvalo
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2376 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 28/04/2013 : 22:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
s obzirom da sam dekintiran,meni se ne žuri.....

#!??
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 28/04/2013 : 23:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

s obzirom da sam dekintiran,meni se ne žuri.....

+1
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 28/04/2013 : 23:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Pa prodaja nije bas kako je LL ocekivao, usporili su jer znaju da ljudi nemogu pratit jednu knjigu mjesecno, bolje je ovako

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 29/04/2013 : 09:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
Kako bi i bila uz ovakva povećanja cijene
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 29/04/2013 : 11:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krscho

Kako bi i bila uz ovakva povećanja cijene

Yep... Istina...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/04/2013 : 12:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Opet iznova!

Povećanja cijene ne bi bilo (odnosno bilo bi onih 5 % poreza) da nas više kupuje i ovo, a i ostala LL izdanja. No kako se broj kupaca konstantno smanjuje, tako i cijene rastu.
Pa onda 200-tinjak stranica Texa oni koji ne iskoriste popust prva dva mjeseca moraju platiti 180 kn. Hebi ga, ali tako je.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/04/2013 : 13:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja sam na ivici da odustanem od Zagor Kolora. Nemam para za to. Bolje mi je da kupim novu Teksovu knigu nego da kupim ovo sto vec imam u crno belom. A hteo bih i Magicnog da pocnem...
Stvarno mi nije trebalo ovo poskupljenje.

Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 29/04/2013 : 13:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Opet iznova!

Povećanja cijene ne bi bilo (odnosno bilo bi onih 5 % poreza) da nas više kupuje i ovo, a i ostala LL izdanja. No kako se broj kupaca konstantno smanjuje, tako i cijene rastu.
Pa onda 200-tinjak stranica Texa oni koji ne iskoriste popust prva dva mjeseca moraju platiti 180 kn. Hebi ga, ali tako je.

Shvaćaš da je ovo oksimoron?

Broj kupaca ce se nastaviti smanjivati kako povećavaju cijene do te razine da im se nece isplatiti vise stampati, svi bi odma s dobitkom poslovali i to je problem
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/04/2013 : 13:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
obojica dobro govorite,
s tim da ipak mislim da je krscho vise u pravu

kod dugotrajnih serijala (kakve uglavnom čine libellusov asortiman) postotak onih koji se naknadno navuku je jako, jako malen
odnosno, nakon sto izadje 15 ili vise brojeva nekog junaka vise se ne moze racunati na nove kupce, nego samo na one koji su poceli skupljati strip od pocetka
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/04/2013 : 14:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
ja sam vjerojanto iznimka onda :)

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/04/2013 : 16:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Oksimoron je nešto sasvim drugo, ali nema veze.

Stvar je u tome da mi smanjenjem kupovine sami stvaramo spiralu rasta cijena, što opet dovodi do pada kupovine, pa do porasta cijena, i tako teoretski do neke točke u kojoj će se susresti toliko mali broj kupaca i toliko visoke cijene da se ni jednima ni drugima dalje neće isplatiti.
Pa će se u nekoj nadajmo se što daljoj budućnosti najprije ugasiti jedan serijal, pa drugi, treći itd., do samog kraja.
Sve smo to već prošli s kioscima u Hrvatskoj, gdje su propali Nathan, Martin i Mr. No, Tex se prorijedio, a i Zagor extra je s trotjednog ritma prešao na mjesečni, s čime je broj nastavaka godišnje pao više nego za četvrtinu!
Točnije sa 17 (52 / 3 = 17,333) na 12 (365 / 30 = 12,1666), odnosno za 29,4 %!

Go to Top of Page

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 29/04/2013 : 16:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message  Reply with Quote
može se računati na nove kupce, kako ne ali vrlo malo novih. ja sam prilično kasno počeo nabavljati ken parkera, mislim da posleije broja 32, a sad imam sve.

drugo je kod ovih dugih seriala, da posle 20-30 brojeva možeš računati da ih puno više onih koji su ih dosad nabavljali, početi da ih prodaju, jer to nije "kiosk" strip koji stoji 20kn, nego 150kn, odnosno npr sad jedan tex kod libellusa stoji 10€, a to je 4x više nego ludensov.

ja sam prodao M. Mystere do broja 36, pa Mister no do broja 36 i neke ostale, vidim da i sad neki prodaju velike komplete, npr baš sada netko prodaje Mister no 1-59 za 600€...

Libellus je več u početku uradio grešku što nije počeo s Zagrom i DDogom, nego s M.Mystereom i N.Neverom, nema veze koliko su dobro naprvljeni i koliko su neki govorili kakav je to odličan serial, ovdje ti junaci nisu popularni. Vjerujem da se je mnogo prodalo samo zbog Libellusa i njihove kvalitete a ne zbog samog junaka.

Ja sada Libellusova izdanja polako puštam, no imam jih još dosta, skoro celi M.Vjetar, pa sve od Texa, pa sve almanahe i večina ostalih specialaca(ako govorimo samo o Bonelliju). Ako uzmem sad Texa pošto sam ljubitelj ovog junaka, kako dugu ču ga još pratiti kod Libellusa, sad dvoje stripa(po originalu), dodje 20€ i to s popustom.

To nije album, kojemu je cijena na ovim prostorima 10-12€ za 46-50 stranica. (npr Fibra ima za integrale(5 strip albuma od 250 stranica), 1kn za jednu stranicu, što bi značilo 50kn za jedan stip album)

Moje aukcije (kad su)
My website - Joomla - Blog

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/04/2013 : 16:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mister-no

Libellus je več u početku uradio grešku što nije počeo s Zagrom i DDogom, nego s M.Mystereom i N.Neverom, nema veze koliko su dobro naprvljeni i koliko su neki govorili kakav je to odličan serial, ovdje ti junaci nisu popularni. Vjerujem da se je mnogo prodalo samo zbog Libellusa i njihove kvalitete a ne zbog samog junaka.

Nisu imali prava na te junake, jer ih tada nisu mogli ni dobiti, inace budi siguran da bi poceli sa tim junacima.
Go to Top of Page

mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 29/04/2013 : 17:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit mister-no's Homepage  Send mister-no a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by mister-no

Nisu imali prava na te junake, jer ih tada nisu mogli ni dobiti, inace budi siguran da bi poceli sa tim junacima.

pa ok, ali sad idu zagor kolor pa prije tex kolor(vjerovatno nemaju prava za cb, jer ima ludens), ali nevidim da bi mogli dogurat daleko.
Več tex color biblioteka mislim da je bio promašaj(iako neznam da li če posle broja 12 izdavati samo one bolje epizode)
texa ima preko 600 brojeva i tko če ovo tako dugo pratiti, za 250/290kn...
sada mislim da če izači tex gigant kolor(ja uzmem broj 1 onda ništa više na žalost)

PS: a riđobradog puno propuštajo, a ide vrlo dobro(kad sam bio na interliberu, godino i po nazad, i imao sam rezerviranog, on je otišao):))

Moje aukcije (kad su)
My website - Joomla - Blog

Edited by - mister-no on 29/04/2013 17:09:13
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/04/2013 : 17:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
E konačno nešto za što me nije briga, Texonei kolorci.
Imam skoro sve SA crno-bijele, izdanja su odlična, i stvarno mi ne trebaju još jednom i kolorci.
Možda jedino iznimke napravim kad vidim kako će izgledati Font i Ortiz u boji. Samo možda.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/04/2013 : 18:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
e da su bolja vremena Dade bi več bili šejki, ovako guraju sve serijale, neke več izgurali do kraja, Nathan,Tex redovni i Dilan se dosta brzo i razprodavaju,neki sporije ali za sada moje povjerenje nisu još izgubili...njihovi stripovi su poslje čitanja glanc još dugi niz godina(naravno dobro ravnanje njima je obavezno) a koliko vidim i na licitacijama postižu dobre cijene...
kupnja Libellus(bar do sada) nije kiks jer se može sve kasnije prodati za iste ili više novce...možda je mali kiks kolor Tex, jer da se mene pita mogli su komotno krenut sa početka na način VČ knjiga...cb i 400 stranica recimo....
kupovat ču i kolorce texone jer mi je Tex jako drag junak...a neke crtaće želim vidjeti i obojene...možda se i razočaram ali
to je jaće od mene....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
619 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 30/04/2013 : 21:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
ne mogu vjerovati da na prostoru bivše juge nema 1000 klijenata...
problem je višestruk. europske cijene+x %+ balkanske plaće, slaba tj nikakva reklama...

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 30/04/2013 : 23:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

problem je višestruk. europske cijene+x %+ balkanske plaće, slaba tj nikakva reklama...

Teško da bi reklama išta postigla, osim što bi kroz povećani trošak eventualno još digla cijenu samog izdanja. Strip već odavno diše na škrge, ne zanima to neke nove kince.
Za ostalo se slažem, teško je izdvojiti toliko love, a plaće su nikakve, ako ih uopće i ima.
Go to Top of Page

Lastsioux
Junior Member

USA
429 Posts

Member since 11/04/2011

Posted - 02/05/2013 : 16:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastsioux a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam kako bi publika reagovala kad bi izdavacke kuce predlozile da prodaju stripove u "download" formatu preko interneta po malo nizoj cjeni od sadasnjeg trzista.

"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
Go to Top of Page
Page: of 150 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000