forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Manga
 Manhwe
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Lex No1
New Member

Japan
166 Posts

Member since 30/12/2009

Posted - 03/03/2012 : 15:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lex No1 a Private Message  Reply with Quote
Predložite neku dobru manhwu koju ste čitali.

Choc des cultures...

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 03/03/2012 : 15:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Od manhwi sam se upoznao samo sa djelcetom "Redrum 327" - no, niti je dobar (urađen je u stilu "Vriska"), niti sam ga završio, tako da...

I ja bih volio dobiti neke preporuke. Mžda znate neki dobar horor-naslov... ?
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4981 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 16/08/2013 : 23:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Warcraft: The Sunwell Trilogy

ovde ju je Algoritam izdavao
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 19/08/2013 : 12:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Korejanci su ti najjači kod onog što bi bilo najbolje okarakterizirati kao korejske shounen manhwe (znači gdje su uvijek neke šore u igri iako uglavnom nema onog tipičnog power upgrejdanja u snazi tako tipičnih za taj žanr) i klasične romantične stripove namjenjene mlađem ženskom uzrastu.
Za ovo drugo ti baš i ne mogu puno savjeta dati, a sumnjam da te i zanima, ali sam se zato ovih akcijskih načitao, valjda i najviše na forumu.

Ares mi je možda i najbolja manhwa iako me odbio crtež kada sam prvi put počeo čitati. Iako ime zavarava, Shin Angyo Onshi je manhwa, a ne manga. Sličan svijet kao u Aresu, ali u ovom stripu je ipak fantasy element puno istaknutiji. The Breaker je pak smješten u modernoj Koreji, u svijetu borilačkih vještina i korejske mafije. Ovdje me odbila priča kod prvog čitanja, a sad mi je odličan strip. Ja sam zapeo na nastavku, The Breaker: New Waves, koji još uvijek izlazi. Change Guy je možda i najbliži strip tipičnom japanskom shounenu, ali ipak na korejski način. Onima koji vole stripove a la Dragon Ball će biti super, drugima će biti samo 'šora' i bez ikakve dublje priče. Rebirth, Majeh i Yongbi Bulpae nisam do kraja pročitao jer to nije bilo moguće (ne znam da li su u međuvremenu prevedeni do kraja), ali su mi se jako svidjeli. Rebirth mi je dosta sličan Berserku iako se na prvi pogled ne čini tako.

Evo, to su manhwe koje mi prve padnu na pamet. Meni su sve odlične jer volim takav žanr. BTW, ako voliš ovakve stripove onda bi mogao baciti pogled i na kineske manhue. Oni isto imaju tih borilačkih, ali se radnja uglavnom odvija u drevnoj Kini.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 19/08/2013 : 12:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
I tek sad sam skužio da je netko digao topic od prije godine i po' dana

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 26/08/2013 : 19:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Preporuka za Priest - po njoj je napravljena ona sramota od filma, ali vjerujte, nemaju ni s od sličnosti. Šteta samo šta je naglo prekinuta nakon 16. volumea, no i dalje je vrijedna čitanja.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 01/09/2013 : 13:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Mene je crtež odbio oba puta kada sam počeo čitati. Ali ne dam se ja, budem probao opet

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/09/2013 : 20:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Uh to mi baš i nije nešto jako dobro...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 06/09/2013 : 21:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Uh to mi baš i nije nešto jako dobro...

Meni je bilo fora onda kad je izlazilo,prije negde 5-6 godina

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/09/2013 : 03:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo, to nije manhwa, već američki strip.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/09/2013 : 21:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Samo, to nije manhwa, već američki strip.

Tako je, radi se o OEL mangi (Original English language), koje je posebno izdava Tokyopop u svom izdavačkom vrhuncu.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 03/07/2014 : 23:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Shaman Warrior
Park Joon Ki

Sonyun Manhwa. U izvornom korejskom formatu, čita se iz leve pa na desno - klasično. Shaman Yarong (kraljevi bivši vojni zapovjednik) i njegov posilni Batu su na misiji u Wasteland po naređenju/želji generala i kralja. Upleteni u političke zavrzlame vladajučih bivaju napadnuti sa strane plačenika i močnog Shamana Yude. Smrtno ranjen Yarong zaduži Batuja, da ga napusti i pobrine se za njegovu čerku Yaki.
Batu se s malom sakrije u pustinji izvan carstva Kugai, gdje provode dane sami.....U drugom djelu pridružuje jim se mladi Shaman Horakaan, kojeg traže lovci i Shaman po naređenju kralja. Naime, Shamani su (verovatno predstavljali grožnju kralju) proglašeni beskrupuloznim ubojicama, pa jih svi traže da jih istrebe........evo do sredine drugog dela sam stigo.
Pošto je ovo moja treča manga/manwha nemam baš nekih iskustva ali ovaj strip je super. Malo me jebu neki prikazi borba, jer se sve događa "prebrzo" - oni munjeviti gibi mačeva i ruku pa moram da se vračam unazad za tri-četiri slike jer tek tada ukopčam šta se u stvari zbilo.

Posle onog razočaranja vanpisa jedno vrlo dobro osveženje. Ovo mi vrača nadu i želju za čitanjem manga/manwha.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000