Author |
Topic  |
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 31/10/2013 : 22:44:00
|
TRažim preporuku solidnih horroraca da pogledam koji danas. Naravno, ne one najočitije, jer njih sam sve gledao (Halloween, Freddy, Hellraiser, itd.).
quote: Originally posted by dr strangelove
Autopsy Room Four se zvala kratka prica S. Kinga, a dvije su adaptacije: kratki film i jedna epizoda serije Nightmares & Dreamscapes.
Tek sam sad ovo vidio. Zahvaljujem. Nightmares & Dreamscapes je to bio. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12167 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/11/2013 : 16:32:53
|
Trazim naziv starog vesterna Bio je sinoc na hepiju od 15 minuta posle ponoci. Mislim da se zove ,,Reka sudbine" ali nisam siguran. Kolko sam ja razumeo nestale su neke vojne puske i zavrsile u Meksiku pa neki vojni komandant salje u Meksiko jednog kapetana Americke vojske i njiegovog prijatelja crnca sa Lassiterom nekim poluodmetnikom koji se sveti Indijancima zato sto su mu ubili zenu i decu pre godinu dana i njegov prijatelj Meksikanac Rodrigez svi zajedno idu u Meksiko. Na putu ka Rio Grandeu ih napdnu odmetnici i neka Apaci Indijanka, nju su zarobili i poveli sa sobom
Onda moraju da predju Rio Grande preko neke skele i tako ide film dalje nisam gledao zaspao sam a u novinama ne pise naziv filma.
Unapred hvala |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12972 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 19/11/2013 : 17:22:57
|
quote: Originally posted by going going
Trazim naziv starog vesterna Bio je sinoc na hepiju od 15 minuta posle ponoci. Mislim da se zove ,,Reka sudbine" ali nisam siguran. Kolko sam ja razumeo nestale su neke vojne puske i zavrsile u Meksiku pa neki vojni komandant salje u Meksiko jednog kapetana Americke vojske i njiegovog prijatelja crnca sa Lassiterom nekim poluodmetnikom koji se sveti Indijancima zato sto su mu ubili zenu i decu pre godinu dana i njegov prijatelj Meksikanac Rodrigez svi zajedno idu u Meksiko. Na putu ka Rio Grandeu ih napdnu odmetnici i neka Apaci Indijanka, nju su zarobili i poveli sa sobom
Onda moraju da predju Rio Grande preko neke skele i tako ide film dalje nisam gledao zaspao sam a u novinama ne pise naziv filma.
Unapred hvala
Rio Conchos?
http://www.imdb.com/title/tt0058525/ |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12167 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/11/2013 : 20:43:35
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by going going
Unapred hvala
Rio Conchos?
http://www.imdb.com/title/tt0058525/
Taj je! Ti si Bushido legenda! Nema filma kojeg ne znas i prethodna 2 puta kada sam pitao za ime vestern filma, znao si! Hvala mnogo!
|
Edited by - going going on 19/11/2013 20:45:18 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
sretan
Average Member

593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 23/11/2013 : 09:29:12
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Valjaju li čemu oni stari filmovi snimljeni prema pričama E.A.Poea? Npr. Pad kuće Ushera?
Svakako, ako ni zbog čega drugog onda zbog atmosfere. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 23/11/2013 : 11:09:01
|
quote: Originally posted by sretan
quote: Originally posted by PijaniPatak
Valjaju li čemu oni stari filmovi snimljeni prema pričama E.A.Poea? Npr. Pad kuće Ushera?
Svakako, ako ni zbog čega drugog onda zbog atmosfere.
Dobri stari filmovi sa Vincent Priceom..gledao pocetkom godine onaj "Gavran" i uzas..ipak nema veze sa Poeom btw... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
Posted - 20/01/2014 : 22:23:17
|
Ekipa, zna li netko kako se zove mafijaška komedija, furka je tipa Good fellas ali lik je luzer, opisuje svoje odrastanje u mafijaškom okružju, mislim da je film iz kraja 80-ih. Ne mogu se sjetit ni jednog glumca, sjećam se samo scene kad ga treniraju da ne druka imena, cijede ga da propjeva i onda kad ovaj konačno oda ime, kažu ''sorry, we said 'no names' '' i izmlate ga... sjećam se da sam plako od smijeha... surfam ali nemam nijedan clue kako da ga nađem... |
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12972 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 21/01/2014 : 01:39:41
|
quote: Originally posted by melkajk
Ekipa, zna li netko kako se zove mafijaška komedija, furka je tipa Good fellas ali lik je luzer, opisuje svoje odrastanje u mafijaškom okružju, mislim da je film iz kraja 80-ih. Ne mogu se sjetit ni jednog glumca, sjećam se samo scene kad ga treniraju da ne druka imena, cijede ga da propjeva i onda kad ovaj konačno oda ime, kažu ''sorry, we said 'no names' '' i izmlate ga... sjećam se da sam plako od smijeha... surfam ali nemam nijedan clue kako da ga nađem...
Hm, ovo bi mogao biti film The Godson.
http://www.imdb.com/title/tt0165303/
http://www.nytimes.com/movies/movie/175590/The-Godson/trailers |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Posted - 21/01/2014 : 18:17:40
|
Nije, prekasno je snimljen. Ovaj moj je iz kraja 80-ih ili ranih 90-ih. Nikako ga ne mogu naći. Glavni glumac je bio u ono vrijeme često u sporednim ulogama u drugim filmovima, ali ubujte me kao se zove... |
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Posted - 21/01/2014 : 19:39:00
|
Nee, u oba su prepoznati glumci, get shorty sam gledao više puta čak... Ovaj kao da je iz ''B'' lige, kako da kažem, bio na HTV-u i nikad više čuo za njega, a predugo je prošlo da se sjetim nekog ključnog detalja da proguglam...sjetio bih se jedino da vidim sliku glavnog glumca. Velim, frajer je obično glumio sporedne uloge... bemti, ma naći ću ga kad-tad... |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2385 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 21/01/2014 : 22:05:54
|
quote: Tražim naziv filma... rumunski, valjda se čitav film dešava u jednom studiju i pojavljuju se samo tri lika...enibadi?
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 21/01/2014 : 22:49:09
|
quote: Originally posted by wele
quote: Tražim naziv filma... rumunski, valjda se čitav film dešava u jednom studiju i pojavljuju se samo tri lika...enibadi?
12:08 istočno od Bukurešta (A fost sau n-a fost?), r. Corneliu Porumboiu (Policijski, pridjev); U TV-studiju u jednom rumunjskom provincijskom gradiću trojica lokalnih političara se u emisiji i oko nje svađaju o svojim ulogama u vrijeme svrgavanja Causescua.
http://www.imdb.com/name/nm1717949/?ref_=tt_ov_dr
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 21/01/2014 22:51:39 |
 |
|
soulfly tribe
Average Member

Croatia
758 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 22/01/2014 : 00:42:39
|
Tražim naslov filma, vjerojatno će biti lagano. dakle ovako: mislim da je snimano onako u 60ima ili 70ima, japanski / istočnjački film.. apokalipsa je, tj nije apokalipsa već invazija golemih čudovišta, tipa godzilla. tih filmova je sigurno bilo mnogo, ali mislim da su ovi dosta poznati. sjećam se nekog golemog pauka koji pokušava dohvatiti neku žensku i muškarca u nekoj pećini ili tako nešto, i ovi se na kraju spase. onako thrash je sve napravljeno.. zna netko otprilike uputiti barem? |
 |
|
soulfly tribe
Average Member

Croatia
758 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Posted - 22/01/2014 : 08:42:31
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
12:08 istočno od Bukurešta (A fost sau n-a fost?), r. Corneliu Porumboiu (Policijski, pridjev); U TV-studiju u jednom rumunjskom provincijskom gradiću trojica lokalnih političara se u emisiji i oko nje svađaju o svojim ulogama u vrijeme svrgavanja Causescua.
Upravo taj. Hvala Džoni, računao sam da ti ovo znaš. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 22/01/2014 : 10:10:00
|
quote: Originally posted by wele
quote: Originally posted by Johnny Difool
Upravo taj. Hvala Džoni, računao sam da ti ovo znaš.
Nema na čemu!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 23/01/2014 : 00:22:44
|
Meni se nije pretjerano svidio, makar je nagrađen Zlatnom kamerom u Cannesu 2006. i nominiran za Europsku filmsku nagradu u kategoriji Nagrade publike za najbolji film. Priča je i nama dobro poznata, a govori o sitnim provincijskim dušama koje šesnaest godina nakon rušenja Ceausescua pokušavaju preuveličati i uljepšati svoje realno nepostojeće uloge u tom revolucionarnom prevratu. U malom i derutnom televizijskom studiju gradića kojem tranzicija nije donijela nikakav napredak, povodom obilježavanja godišnjice revolucije okupljaju se navodni lokalni akteri tih događaja, a vrijeme iz naslova granica je koja navodne prvoborce odvaja od običnih karijerista. Stvar je u tome što je revolucija u Bukureštu započela točno u 12 sati i 8 minuta, i onaj tko je ključnog dana na ulicu izišao makar i uz minimalno zakašnjenje ne smije se smatrati revolucionarom, za razliku od onih koji su se među stvarnim ili navodnim prosvjednicima makar i slučajno zatekli na vrijeme. Sasvim očekivano, tijekom predugog, repetitivnog i iscrpljujućeg televizijskog sučeljavanja pokazat će se da su svi prisutni karijeristi, a njihove shvatljive ljudske slabosti, oportunizam i kukavičluk redatelj oslikava s mnogo empatije i humora, recimo tako s osloncem na češki humor. Porumboiu vješto koristi skromnu scenografiju od tek tri interijera, ali cjelinu opterećuje predugim dijalozima, pretjeranim doslovnostima i uglavnom tek skiciranim a bitnim karakterima protagonista. Film je u cjelini solidan, ali po meni precijenjen.
|
 |
|
MarxH
New Member

Croatia
146 Posts
Member since 09/12/2011 |
Posted - 20/02/2014 : 11:06:40
|
Hajde da ja okušam sreću...
Film bi morao biti austrijski , u njemu je njemački jezik. Radi se o podzemlju nekog većeg grada. Vrlo je upečatljiva scena u kojoj jedan od klošara/siromaha/odmetnika baulja po velikom raskršću usred noći pa mu pažnju privuće žuta rotirka koja upozorava aute na gradilište/prekop . On tu rotirku uzima sa sobom u neku kuću gdje žive i ostali te ovi cijelu noć bulje u rotirku koja se vrti bacajući žutonaranđastu svjetlost po opustjeloj prostoriji. Također se sjećam da na kraju filma neki lik odlazi iz grada držeći se za vrata vagona viseći na vlaku. Rekoh , film je vjerovatno austrijski , atmosfera u njemu je vrlo mračna...
|
Ocean tuge je beskrajan i dubok. Okreni se oko sebe i naci ceš obalu... |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 23/02/2014 : 20:06:58
|
Nije ontopic, ali ne znam di da stavim, a neću otvarati novi topic.
Uglavnom, trebao bi mi neki program/stranica za legalno skidanje filmova, pa ako netko zna bio bih mu zahvalan na pomoći.
Zahvaljujem na pomoći. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
sretan
Average Member

593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 23/02/2014 : 21:10:47
|
quote: Originally posted by tinton
Nije ontopic, ali ne znam di da stavim, a neću otvarati novi topic.
Uglavnom, trebao bi mi neki program/stranica za legalno skidanje filmova, pa ako netko zna bio bih mu zahvalan na pomoći.
Zahvaljujem na pomoći.
Baš skidanje!? Ne znam jel to postoji ali ima na amazonu instant video. |
 |
|
Topic  |
|