Author |
Topic  |
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 13/03/2014 : 23:01:59
|
quote: Originally posted by dosada
@nesvrstani i ostali
U svemu ovome oko izbora mi jedino i je smiješno što ljudima (dobrim dijelom) kod izbora cijena bila presudna (bar su ju svi navodili u svojim odgovorima). Sad tu ispadam neki Fibrin propagandist a u stvari samo je u pitanju taj kriterij (cijena) koji mi je neshvatljiv. Da sam mišljenja da je i Darkwood kvalitetan vidljivo je iz mojeg odgovora bosncuigoru, koju stranicu ranije.
Sve sam rekel i nema više namjeru ovdje reklamirat Fibru :)
Da, jer ako je nešto jeftino, samim tim je i loše, zar ne? |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 13/03/2014 : 23:04:08
|
quote: Originally posted by Beva
Stripovi su mi zanimacija i zanimaju me jedino kao čitatelja, i to isključivo hrvatska izdanja. S Darkwood ili bilo kojim drugim izdavačem nema baš nikakve veze, niti me oni zanimaju.
Što te ne sprječava da sudiš o kvaliteti istih...
Opet me ne kužiš (: Pa da se onda dopunim, ne zanimaju u smislu da ih kupuje i čitam. Naravno da mogu komentirati, imal sam ih u rukama na Interliberu. Čisto da znam što s čim uspoređivati i da ne pričam napamet. |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 13/03/2014 : 23:04:36
|
Ja ne shvatam sto ga svi pustate da vas ovako najjadnije provocira. Covjek nije uzivo ni vidio Darkvudovo izdanje, a kamoli posjedovao. Po dosadi, presudna stvar kvaliteta stripa je "cistoca" jezika, dok su crtez i prica nebitni. On topic, sve sto mogu reci je da je Fibrin odabir u najmanju ruku zanimljiv, izdanja tehnicki savrsena, ali nazalost, sa BiH platama i nedostizna. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 13/03/2014 : 23:05:36
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Zato i pišem o kopiranju a ne dupliranju...ne samo u stripovima vec i u otvaranju foruma i sl. A razloga za frustraciju uopće nema. Stripovi su mi zanimacija i zanimaju me jedino kao čitatelja, i to isključivo hrvatska izdanja. S Darkwood ili bilo kojim drugim izdavačem nema baš nikakve veze, niti me oni zanimaju.
I onda pričaš o DW kvaliteti?????
Evo vidin da je i Bevi ovo interesantno.
Ne bi da cita Fibru..dosada kupuje samo Usagija od bookblobe a i watchmena je uzea englesko izdanje..glavno da se nasa ode davat ocjene jedne i druge firme..  |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:06:41
|
Naravno da mogu komentirati, imal sam ih u rukama na Interliberu. Čisto da znam što s čim uspoređivati i da ne pričam napamet.
Onda si pristran, drugog objašnjenja nema...
Darkwoodova i Fibrina izdanja su podjednake kvalitete... Vjeruj mi, znam, ja posjedujem stripove od oba izdavača... |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:07:51
|
quote: Originally posted by Elderane84
Ja ne shvatam sto ga svi pustate da vas ovako najjadnije provocira. Covjek nije uzivo ni vidio Darkvudovo izdanje, a kamoli posjedovao. Po dosadi, presudna stvar kvaliteta stripa je "cistoca" jezika, dok su crtez i prica nebitni.
Tu i tamo čovjeku treba malo konflikta u životu :) |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:13:57
|
quote: Originally posted by brni
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Zato i pišem o kopiranju a ne dupliranju...ne samo u stripovima vec i u otvaranju foruma i sl. A razloga za frustraciju uopće nema. Stripovi su mi zanimacija i zanimaju me jedino kao čitatelja, i to isključivo hrvatska izdanja. S Darkwood ili bilo kojim drugim izdavačem nema baš nikakve veze, niti me oni zanimaju.
I onda pričaš o DW kvaliteti?????
Evo vidin da je i Bevi ovo interesantno.
Ne bi da cita Fibru..dosada kupuje samo Usagija od bookblobe a i watchmena je uzea englesko izdanje..glavno da se nasa ode davat ocjene jedne i druge firme.. 
Zadnja dva mjeseca čital Inkala i Prije Inkala, a sutra posuđujem Bilo jednom u Francuskoj  |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:16:06
|
Zadnja dva mjeseca čital Inkala i Prije Inkala, a sutra posuđujem Bilo jednom u Francuskoj 
Ja sam isto pocea posudivat..skuzia sam s vrimenom da sam kupia dosta stripova koje cu citat samo jedanput.. |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:16:46
|
quote: Originally posted by Beva Da, jer ako je nešto jeftino, samim tim je i loše, zar ne?
Nikako, samo ćemo takvi zaključci.
Ne mogu raspravljat na osnovu čistog kontriranje tj. da vam jedno isključuje drugo. trudim se objasniti ali baš da sve moram crtati jer kad ja napišem jedno me ni inputoirate suprotno. Jedno ne isklučuje drugo, pa ako je moguće da na tim osnovama raspravljamo? |
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:19:31
|
quote: Originally posted by brni
Zadnja dva mjeseca čital Inkala i Prije Inkala, a sutra posuđujem Bilo jednom u Francuskoj 
Ja sam isto pocea posudivat..skuzia sam s vrimenom da sam kupia dosta stripova koje cu citat samo jedanput..
Uzeo bih ja to da imam više love, ovako mi još uvijek na filmove odlazi previše love pa ne mogu uzimati ove knjižurine po 200-300 kuna. A nije problem ih posuditi u knjižnici, stvarno ima dobar izbor kvalitetnih stripova. |
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:20:58
|
quote: Originally posted by Beva Da, jer ako je nešto jeftino, samim tim je i loše, zar ne?
Nikako, samo ćemo takvi zaključci.
Ne mogu raspravljat na osnovu čistog kontriranje tj. da vam jedno isključuje drugo. trudim se objasniti ali baš da sve moram crtati jer kad ja napišem jedno me ni inputoirate suprotno. Jedno ne isklučuje drugo, pa ako je moguće da na tim osnovama raspravljamo?
Može, Darkwood i Fibra su podjednako kvalitetni izdavači... Znam jer sam kupio određene stripove i jednog i drugog...
Sad ti meni elaboriraj zašto je pobjeda Darkwooda smiješna? Ne bi da je pobijedio Ludens ili VČ, pa da stvarno imaš nekih osnova za tvrdnju da kvaliteta nije na razini... Znam i to jer kupujem i njihova izdanja...
Pa da čujemo... |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:22:48
|
quote: Originally posted by Elderane84
Ja ne shvatam sto ga svi pustate da vas ovako najjadnije provocira. Covjek nije uzivo ni vidio Darkvudovo izdanje, a kamoli posjedovao. Po dosadi, presudna stvar kvaliteta stripa je "cistoca" jezika, dok su crtez i prica nebitni.
Tu i tamo čovjeku treba malo konflikta u životu :)
Način na koji stalno pokušavaš kontrirati i izvratati ono kaj napišem baš mi liči na to da si željan konflikta, a dosada je za tak nekaj najpogodniji. Žalosno, pogotovo kaj se koristiš stalno izvrtanjem onog što napišem.
Zanimljivo kak mi privatno odgovaraš ipak u malo drugačijem stilu. I to je isto česta pojava kad komuniciram privatno, dosta vas se promijeni kad piše privatne poruke (: |
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:25:43
|
quote: Originally posted by Beva Sad ti meni elaboriraj zašto je pobjeda Darkwooda smiješna?
Zato kaj su po mojoj procijeni bar 20-tak glasova dobili zbog niže cijene svojih izdanja. Cijena je dobrom dijelu glasača bila presudna u odluci, i to je po meni smiješno.
p.s. I ovaj sam odgovor napisal vec dosad namanje par puta, koliko još trebam to puta napisati?  |
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:27:13
|
Način na koji stalno pokušavaš kontrirati i izvratati ono kaj napišem baš mi liči na to da si željan konflikta, a dosada je za tak nekaj najpogodniji. Žalosno, pogotovo kaj se koristiš stalno izvrtanjem onog što napišem.
Je, sve sam izvrnuo... Nije da ostali nisu pročitali isto što i ja...
A na privatne poruke odgovaram isto kao i na forumu... Sad zašto ti imaš potrebu slati privatne poruke svakome tko se u nečemu ne slaže s tobom, ne znam... Bit će da si nesiguran u ono što pišeš pa ti treba potvrda...
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:29:38
|
Zato kaj su po mojoj procijeni bar 20-tak glasova dobili zbog niže cijene svojih izdanja. Cijena je dobrom dijelu glasača bila presudna u odluci, i to je po meni smiješno.
p.s. I ovaj sam odgovor napisal vec dosad namanje par puta, koliko još trebam to puta napisati? 
A gore napišeš da jeftinije nije nužno lošije? Ne vidim onda problem...
I VČ i Ludens su jeftini pa ne vidim da se ljudi ubiše glasati za njih, samim tim ti argument ne drži vodu... |
 |
|
zovko
New Member

201 Posts
Member since 21/08/2012 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:36:59
|
Je, sve sam izvrnuo... Nije da ostali nisu pročitali isto što i ja...
Evo dokaza da jesi: Primjer prvi...ja napišem da cijena nije kriterij po kojem odlučujemo što je bolje a što slabije (ne loše), a kaj ti zaključiš iz toga!? Ti zaključiš da ja mislim da je nešto jeftino ujedno i nekvalitetno, a ja to nigdje nisam napial niti to mislim. Primjer drugi...napišem da je Fibra najkvalitenija, a kaj ti zaključiš!? Ti zaključiš da sam ja rekel da je Darkwood nekvalitetan. Da je Darkwood nekvalitetan niti sma napisal niti to mislim. Eto, to je izvrtanje o kojem govorim.
Svi mi čitamo samo je pitanje kako shvaćamo to što pročitamo  |
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:39:38
|
Evo dokaza da jesi: Primjer prvi...ja napišem da cijena nije kriterij po kojem odlučujemo što je bolje a što slabije (ne loše), a kaj ti zaključiš iz toga!? Ti zaključiš da ja mislim da je nešto jeftino ujedno i nekvalitetno, a ja to nigdje nisam napial niti to mislim. Primjer drugi...napišem da je Fibra najkvalitenija, a kaj ti zaključiš!? Ti zaključiš da sam ja rekel da je Darkwood nekvalitetan. Da je Darkwood nekvalitetan niti sma napisal niti to mislim. Eto, to je izvrtanje o kojem govorim.
Svi mi čitamo samo je pitanje kako shvaćamo to što pročitamo 
Evo dokaza da nisam: Napišeš Swamp Thingu da ti biraš kvalitetu, a on cijenu... Ergo, Darkwood nije kvaliteta...
Mislim, ti si to pisao, barem stani iza svojih riječi... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 13/03/2014 : 23:47:34
|
quote: Originally posted by Markos
Dosada leti mjesec dana s foruma.
Razlog? |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 14/03/2014 : 08:56:56
|
quote: Originally posted by tinton
Legionar i Čovjek s Filipina su SBE? Stvarno? Ne izgledaju mi tako? Dobrodošla nova informacija.
Da, oba stripa objavljena su u Bonellijevoj ediciji Un uomo un'avventura.
Fibra će objaviti još jedan strip iz te edicije, Battaglinog Čovjeka iz Nove Engleske. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 14/03/2014 : 09:35:19
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Nisu mi baš jasne ove usporedbe Fibre i Darkwooda. Mislim, tu se uopće neki argumenti ne uzimaju u obzir koji ovu raspravu čine besmislenom.
Koliko sam shvatio, Darkwood ima svoje striparnice, te si može dozvoliti niže cijene izdanja. Marko ne može. Također, nije isto biti izdavač stripova u Hrvatskoj i u Srbiji. Troškovi su drukčiji, a to znatno utječe na cijenu izdanja.
Ovdje mnogi zaboravljaju da je i Marko pokušao izdavati jeftine stripove na kioscima, ali publika to nije prihvatila. Štoviše, u jednom trenutku su na hrvatskim kioscima zajednički u ponudi bili talijanski, američki, francuski i japanski stripovi. Ali opet, publika nije bila zainteresirana.
I još nešto, ovo je prvi puta da čujem kako Fibra nema raznovrsnu ponudu. Otkad to? Za mene je Fibra pojam raznolikosti. Što to Fibra ne izdaje? Koja je to stripovska scena ili žanr zapostavljen u ponudi?
Bonelli. 
Pa da, ono što nam je najviše potrebno u ovom trenutku je još jedan izdavač Bonelija. |
Dosta je bilo praštanja! |
Edited by - KuntaKinte on 14/03/2014 09:37:31 |
 |
|
Topic  |
|