forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 780

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/04/2014 : 14:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by senokute
bas sam neki dan malo prelistao libellusovu, mislim 17 knjigu, tu je ta epizoda akt nasilja-odlucujuci udarac i nevjerovatno kako je isto dobro nacrtana os strane Bignottija, da je nekom srecom i poslje ovako crto

Kod Zagora je Bignot Bignot, nema tu nekih pomaka. To sto si video je Ferri, posto su obojica to crtali

Evo baš gledam u knjizi tu epizodu i stvarno piše da su je crtali Ferri i Bignotti u duetu... iako njihov crtež ima sličnosti kada se bolje pogleda može se dešifrirati koji je koji.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/04/2014 : 14:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

quote:
bas sam neki dan malo prelistao libellusovu, mislim 17 knjigu, tu je ta epizoda akt nasilja-odlucujuci udarac i nevjerovatno kako je isto dobro nacrtana os strane Bignottija, da je nekom srecom i poslje ovako crto

Kod Zagora je Bignot Bignot, nema tu nekih pomaka. To sto si video je Ferri, posto su obojica to crtali

Evo baš gledam u knjizi tu epizodu i stvarno piše da su je crtali Ferri i Bignotti u duetu... iako njihov crtež ima sličnosti kada se bolje pogleda može se dešifrirati koji je koji.

Koliko se secam, nisu mi sad pri ruci knjige, prvi deo epizode crta Bignotti i onda kada stignu u onaj restoran u Cikagu preuzima Ferri.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/04/2014 : 14:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nisam još pročitao tu epizodu ali je stvarno tako kako kažeš... taj prijelaz sa Bignottija na Ferrija je vidljiv u Libellus knjizi br. 16 str. 223 gdje je naslovljena epizoda ''Dragocjeni saveznik'' još iz onog prvobitnog striscia formata.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/04/2014 : 14:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Jel zna neko do kog broja originala su Zagora izdavali u Striscia formatu?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/04/2014 : 15:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Evo, ja sam u specijalnom kolekcionarskom izdanju našao podatak koji kaže: ''krajem 1970. izlazi posljednja Zagorova striscia, od 68. broja nove Zagorove pustolovine izlaze isključivo u seriji Zenith Gigante a iste godine ta serija dobija svoje reizdanje nazvano Zagor Gigante''.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/04/2014 : 15:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going
Koliko se secam, nisu mi sad pri ruci knjige, prvi deo epizode crta Bignotti i onda kada stignu u onaj restoran u Cikagu preuzima Ferri.

prelaz je kad udju u prvi put hotel, ko sto velis. imam oba u LMSu, i to mi je jedna od najdrazih epizoda, koju sam nabavio 1994te

sto se tice slicnosti, ako imate uporedite borbu petlova, Tajanstveno krstarenje i Operacija posejdon

Edited by - kasper on 24/04/2014 15:23:16
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/04/2014 : 15:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
mnogo su dobre ove epizode sto izdaje LL sada. za razliku od ovog sto izdaje VC sada, verovatno su najlosije epizode u prvih sto (Sultanova ruka, Sablasna noc, katastrofe)
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/04/2014 : 15:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

teralo se negde do Cara orlova (mozda debelo gresim)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/04/2014 : 15:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

teralo se negde do Cara orlova (mozda debelo gresim)

Mislim da je čak i ta priča objavljena u striscia formatu jer vidim da je podijeljena na nekoliko dijelova. Već od naredne ''Šestorica s plave zvijezde'' tih podjela nema pa je vjerojatno od tada krenuo i Bonelli format.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/04/2014 : 16:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da je čak i ta priča objavljena u striscia formatu jer vidim da je podijeljena na nekoliko dijelova. Već od naredne ''Šestorica s plave zvijezde'' tih podjela nema pa je vjerojatno od tada krenuo i Bonelli format.

da da, i ta. ko ima VC KI nek proveri dokle to ide. ja to mogu proveriti za par dana
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 24/04/2014 : 21:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Posljednja epizoda izdana u striscia formatu je "Posljednji let", objavljena u 94. broju 4. Striscia serije, 10. studenoga 1970. godine.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/04/2014 : 21:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

quote:

Posljednja epizoda izdana u striscia formatu je "Posljednji let", objavljena u 94. broju 4. Striscia serije, 10. studenoga 1970. godine.

Da, to je upravo završetak priče kada se Ben Stevens sa Ayalom srušio u provaliju.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/04/2014 : 00:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
E hvala! To me je oduvek interesovalo.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17122 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 27/04/2014 : 11:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Cast cika Francu za rad na Mister Nou, ali na Zagoru je bio zesca truba... Iako je imao tezak zadatak da popuni rupe izmedju Ferrija i Donatellija, sto nije nimalo lako.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/04/2014 : 11:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Meni je bio OK u ama baš svemu osim u nadopunjavanju Ferrijevih epizoda. Haitii, Samuraje, itd. je jako dobro odradio.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17122 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 27/04/2014 : 12:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Meni je bio OK u ama baš svemu osim u nadopunjavanju Ferrijevih epizoda. Haitii, Samuraje, itd. je jako dobro odradio.

A ja ne mogu maknuti iz misli bas te grozne nadopune Ferrija.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 27/04/2014 : 12:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

I ponovo - Donatelli bolji u boji nego c/b

Donatelli je meni dobar u bilo kojoj verziji jer je legenda. A legenda mi je jer je uz bok Ferriju odrzavao serijal skoro 30 godina, tijekom kojih je nacrtao dosta kultnih epizoda koje su obiljezile i serijal i moje djetinjstvo.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/04/2014 : 13:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Bignotti je uz Disa bio glavni stup Mister Noa ali na Zagoru se ipak nije mogao mjeriti sa Ferrijem (u to vrijeme nije mogao nitko) ali svejedno ima i on dosta dobrih epizoda. Jedino mi se ne sviđa što je uskočio na završni dio legendarne epizode kao što je ''Očajničko putovanje''.

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 27/04/2014 : 14:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Meni je Bignotti izuzetno drag crtač na bilo kom serijalu, a na Zagoru nacrtao je meni izuzetno drage priče, Akt nasilja, Neočekivana poseta, Otkrivena obmana... i u svakojm slučaju, obeležio je zajedno sa Ferriem i Donatelliem Zagorov početni i zlatni period
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 27/04/2014 : 15:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Iako je Bignotti nacrtao par finih prica u Zagorovom serijalu, i meni najvise smetaju nadopune jer u pitanju su sve kultne price (ZIMSKA ZMIJA, CAROBNJAK KANDRAX, TIGAR, LETECI OSVETNIK i meni nikad prezaljena dopuna na TEROR SA SESTE PLANETE).

Ipak, kasnija faza njegovog rada na Zagoru a koja obuhvaca price KOBNA MREZA, RENDAL MUTANT, PROGNANI IZ DARKVUDA i RATNI POKLIC su meni cista perfekcija.

Naravno, na ostalim serijalima, a pogotovo na Mister Nou, Bignotti je bio sami vrh.

Edited by - Brdar on 27/04/2014 15:36:17
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/04/2014 : 15:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brdar

Iako je Bignotti nacrtao par finih prica u Zagorovom serijalu, i meni najvise smetaju nadopune jer u pitanju su sve kultne price (ZIMSKA ZMIJA, CAROBNJAK KANDRAX, TIGAR, LETECI OSVETNIK i meni nikad prezaljena dopuna na TEROR SA SESTE PLANETE).

nije radio Kandraxa ni Tigra ni Leteceg Osvetnika
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 27/04/2014 : 16:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nije radio Kandraxa ni Tigra ni Leteceg Osvetnika

Iako nije potpisan kao autor, na ovih par tabli iz KANDRAXA i TIGRA jasno se vidi da je priroda nacrtana stilom koji odgovara Bignotijevom iz tog perioda. To se posebno moze zakljuciti po Zagorovom simbolu, a i detaljima poput lisca, kamenja isl. Ferri je rijetko naglasavao svaki list na drvetu, kamencice isl.
Nisam stavio table iz LETECEG OSVETNIKA jer ih nemam skenirane, ali Bignotti je u drugom dijelu takoder radio neke pozadine, dok je likove crtao Ferri, kao i u KANDRAXU i TIGRU. Prve dvije table su iz KANDRAXA, a ostale tri su iz TIGRA.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/04/2014 : 16:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Bignotti je radio prvog Kandraxa, nazalost.
Samo sto u ovom slucaju nije sam odradio jedan cijeli dio, kao u Zimskoj Zmiji ili Svemirskoj braci, vec je uletao i pomagao Ferriju u toku stripa.

Sto se tice Bignottija, on je bio prvi Ferrijev pomagac koji je ostao duze vrijeme na serijalu, jos prije Donatellija.
U ono vrijeme je pasao serijalu, imao je slican stil Ferrijevom, samo malo slabiji crtez, ali bilo je slicnosti.
Nazalost, Bignotti nije uspjeo da se dalje razvije, kao Ferri svojevremeno, i taj stil crteza je, manje-vise, zadrzao do samog kraja.

Nikada mi nije bio posebno drag, imao je i dobrih scenarija koji su djelimicno baceni u vodu zbog njegovog crteza.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/04/2014 : 16:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Iako nije potpisan kao autor, na ovih par tabli iz KANDRAXA i TIGRA jasno se vidi da je priroda nacrtana stilom koji odgovara Bignotijevom iz tog perioda.

jock, Ferri je radio to na brzinu
za tu razliku sto velis, uzmi Svemrisku tamnicu gde je Bignot. radio zadnjih ~25 strana i vidi pocetak. jasno se vidi da to nije Bignot. sto pricam, samo brz Feri. takodje trazi i potpise, svuda ces na sumnjivim mestima naci Ferija

na primer integracija Donatelija i Gambe u Odredu straha je ocigledna...

Edited by - kasper on 27/04/2014 16:24:02
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 27/04/2014 : 16:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Iako nije potpisan kao autor, na ovih par tabli iz KANDRAXA i TIGRA jasno se vidi da je priroda nacrtana stilom koji odgovara Bignotijevom iz tog perioda.

jock, Ferri je radio to na brzinu
za tu razliku sto velis, uzmi Svemrisku tamnicu gde je Bignot. radio zadnjih ~25 strana i vidi pocetak. jasno se vidi da to nije Bignot. sto pricam, samo brz Feri. takodje trazi i potpise, svuda ces na sumnjivim mestima naci Ferija

na primer integracija Donatelija i Gambe u Odredu straha je ocigledna...

Ako je Ferri radio na brzinu, zasto je onda na prvoj tabli koju sam postao radio svaki list detaljno u drugom kadru, pogotovo je to oduzima dosta vremena?
U pravu si za ocitost i razlici izmedu Donatelija i Gambe.

U prici o Helingenu Bignoti je akreditiran kao autor vec u ZRAK SMRTI, zato sto je radio slicno sto i na ovim tablama, tj. odrađivao je pozadine.
A za 25 zadnjih strana u SVEMIRKOJ TAMNICI si apsolutno u pravu - jasno se vidi da je Bignoti. Te je zadnje strane odradio on sam.

Evo ti opet za primjer jedna tabla iz ZRAKA SMRTI - tesko da je ovo sve radio sam Ferri, pa cak i na brzinu(opet orao na Zg-ovoj majci je nacrtan na nacin koji ga je crtao Bignoti u to vrijeme).

Go to Top of Page
Page: of 780 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.9 seconds. Snitz Forums 2000