Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 16/06/2014 : 22:28:31
|
quote: Originally posted by Zagor12
Zagor kao da udara nekakvo nevidljivo biće ispod ovog tigra/pume/čega već.
Tjera komarce koji su još krvoločniji od ove zvijeri. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17122 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22373 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/06/2014 : 23:30:31
|
quote: Originally posted by solar
Evo nam i nesuđenog 4. giganta, koji je sada prebačen u ovaj maksi.
Burattini/Esposito Bros

Od price ocekujem mnogo, crtez bi trebao da bude odlican. Naslovnica solidna, po obicaju katastrofalno obojena. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 17/06/2014 : 01:39:47
|
quote: Originally posted by mogorovic

Braća Esposito, na ovoj stranici, likovno puno bliže Donatelliju, kao uzoru, nego Ferriju. Od Zagorova izgleda, do lišenosti pozadine nepotrebnih detalja i suvišnih šrafatura. Postoje, zaista, u novom Zagorovom personalu crtača, ljudi koji će svojim radovima evocirati uspomene na neke stare majstore serijala, a opet, daju osobni pečat, kao karakterni crtači. Bravo!  
Donatelli, a? Imaš pravo. Sad znam zašto mi ti Espositovci nisu vrh.
Dobri su, puno bolji od Donatellija, ali nisu mi top klasa. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 17/06/2014 : 10:45:21
|
Evo nam i nesuđenog 4. giganta, koji je sada prebačen u ovaj maksi.
Burattini/Esposito Bros

Samo da prenesem informaciju:
naslov: JAZ MEĐU MILENIJUMIMA
Najava sa sajta: Bitka van vremena, od praistorije i sve do Zagorovog Darkwooda
Više od deset hiljada godina pre Hrista, u pećinama Meadowcroft, u jednom zabačenom delu današnjeg Darkwooda,živeše jedna zajednica pećinskih ljudi, prestravljenih prisutnošću čopora sabljozubih tigrova. Prestorijski ljudi veruju da su Smilodonti zla božanstva: samo jedan od njih, ratnik Whi-Koah, je uveren da mogu biti ubijeni te hrabro odlučuje da ide da se suoči sa njima, sam...Milenijumima kasnije, na istom mestu, Zagor pokušava da spreči da jedna grupa ubica, koje vodi akrobata Shane, dosegne ekspediciju gospodina Whitneya. "Doc" Lester vodi jednog antropologa do pećina Meadowcroft u kojima bi ovaj hteo da proučava preistoriske natpise. Baš tamo gde se Whi-Koah suočio sa Smilodontima, počinje neverovatna bitka koja izgleda otvara jaz među dvema tako udaljenim epohama!
(brzinski prevod) |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
Zagor i Ogi
Average Member

.jpg)
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17122 Posts
|
Timber Bil
Senior Member

1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 17/06/2014 : 11:18:14
|
Jedva čekam, ali pre toga i Povratak u ukletu zemlju. Mogao bi Ludens izdati i tri komada ove godine. Ako bi izašao Zatvor na jezeru u avgustu kao broj 18, a sledeće 19, 20 i 21... Us vakom slučaju ovaj broj tek za leto 2016  |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/06/2014 : 13:11:59
|
Prije par godina gledao sam neki film sa sabljozubim tigrovima koji mi je bio više nego solidan tako da bi i ovo moglo biti prema mojem ukusu. |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 17/06/2014 : 23:36:40
|
To bi onda bilo nekih 5 godina nakon prve njegove priče, nije idealno ali kada ne može više treba biti zadovoljan i s ovime. |
 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2386 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17122 Posts
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 19/06/2014 : 16:07:12
|
Bruka i sramota kako danas crtaju zagora.Kakva sterilnost i kakav amaterizam.Gledam kaiseve iz ovog Italijanskog specijala i secam se rubrike,citaoci salju svoje radove.Tamo je bilo boljih crteza za vecom mimikom likova.Bonelli izvlaci zadnje pare iz mrtvog Zagora,a ovakve crtace bi svaki svaki jaci izdavac izbacio napolje. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
 |
|
Zagor i Ogi
Average Member

.jpg)
Serbia
851 Posts
Posted - 19/06/2014 : 16:50:38
|
Pa nije bas tako.Ako mislis na Ferrija on crta Helingena i moguce da posle toga ide u. penziju.(kako bi ti crtao sa 85 godina??)Ja bih crtao cica glise.Chiarolla (verovatno i Cassarovi )crtaju brzo pa ponekad dobro dodju za kratke rokove.Sem toga Zagor ima sjajan staff medju kojima su Nuccio(jbg. sporo crta),toricelli,Mangiantini,Espozito braca, Verni i ostala velika imena koja odlicno crtaju.Po meni tvoj komentar nije na mestu jer vecina crtaca nije losa, a i Zagor kao strip ce jos da traje. |
The only good thing in life isZAGOR |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3494 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 19/06/2014 : 19:06:12
|
Zagor zaista ima nekoliko vrhunskih crtača.
Klasa za sebe je Feri, godine rade svoje, ali još uvijek crta vrhunski ukoliko uzmemo godine u obzir, a u najmanju ruku ugodno ukoliko ne uzmemo :)
Za mene su izuzetno dobri Dela Monika, Laurenti, Peše, Nučo, Bisi, Prisko, Rubini i Toričeli.
Vrlo dobri su mi Verni i Kjarola.
Prihvatljivi su Kasarovci i D'Arkanđelo.
Meni se ne dopadaju Manđantini i Sedioli, a (ukoliko se ne varam) upravo oni crtaju najčešće, pgotovo maxije... Prvi katastrofalno crta likove, a suprotno tome odlično pozadine i pejzaže, ali ti likovi kvare dojam. Sedioli ima te superherojske likove, nestvarne i nabildane... na momente izgleda jako dobro (Tajni agenti ili kako se vec zove onaj maxi), u drugim slučajevima vrlo loše (Čudovišta iz vulkana).
Novi crtač Barison mi se dopada, odlično dočarava tamniju atmosferu.
Espositovce imam samo u talijanskom izdanju, čine mi se jako dobri.
Pomenuo sam samo aktuelne crtače, ukoliko neke nisam, nisam ih ni vidio na djelu.
Oni koji više nisu s nama su legende koje su dale veliki doprinos i uglavnom su svi bili odlični crtači.
Oni koji su prešli na Texa ili druge su očigledno vrhunski čim su prešli, konkretno Andreuči mi je nešto najbolje od Zagora (iza Ferija naravno). :D
Vidim da su u JA sagi zastupljeni skoro svi. Sedioli jednu priču crta sam, jednu u team-up-u sa Vernijem. Po tablama na sbe.it to izgleda jako dobro, čini mi se da je dosta evoluirao ka nekom više-boneli stilu. Drago mi je da Dela Monika, Prisco i Rubini crtaju neke od ključnih priča. Drago mi je da crta i Ferri. Imam epizodu Sertao i ovo je odmor za oči, Bisi razvaljuje. Sve u svemu, kada se pogleda cijela saga od Pešea za uvod do Monike/Ferri-a za kraj, a između sve dobre izvedbe (ili skoro sve) nemamo se na šta žaliti.
Koliko vidim nema Kasara, Kjarole i D'Arkanđela koji su mnogima omraženi :D |
 |
|
Zagor i Ogi
Average Member

.jpg)
Serbia
851 Posts
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17122 Posts
Posted - 19/06/2014 : 23:55:46
|
quote: Originally posted by REJS
Bruka i sramota kako danas crtaju zagora.Kakva sterilnost i kakav amaterizam.Gledam kaiseve iz ovog Italijanskog specijala i secam se rubrike,citaoci salju svoje radove.Tamo je bilo boljih crteza za vecom mimikom likova.Bonelli izvlaci zadnje pare iz mrtvog Zagora,a ovakve crtace bi svaki svaki jaci izdavac izbacio napolje.
Vratio se REJS  |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 20/06/2014 : 21:56:36
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Negativci iz sledeće Nucciove priče koja izlazi kroz par meseci u Italiji

NEEEEE! SMIRNOFF! Nadam se da na kraju neće poginuti jer mi je uvijek bilo impresivno kako je u Castellijevoj priči on preživio na kraju (mislim da je to jedini ZG negativac kojemu je to uspjelo), i kao što reče mpavin nije on pobjegao od Zagora nego je Zagor od njega. 
Sad ako ga ubiju sve će zasrati. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Opti
stripovi.com suradnik