forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 780

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/06/2014 : 22:28:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Zagor kao da udara nekakvo nevidljivo biće ispod ovog tigra/pume/čega već.

Tjera komarce koji su još krvoločniji od ove zvijeri.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17122 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 16/06/2014 : 22:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Maxi koji crtaju EBros, to se ceka!!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 16/06/2014 : 23:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Evo nam i nesuđenog 4. giganta, koji je sada prebačen u ovaj maksi.

Burattini/Esposito Bros

Od price ocekujem mnogo, crtez bi trebao da bude odlican.
Naslovnica solidna, po obicaju katastrofalno obojena.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 17/06/2014 : 01:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

quote:

Braća Esposito, na ovoj stranici, likovno puno bliže Donatelliju, kao uzoru, nego Ferriju. Od Zagorova izgleda, do lišenosti pozadine nepotrebnih detalja i suvišnih šrafatura. Postoje, zaista, u novom Zagorovom personalu crtača, ljudi koji će svojim radovima evocirati uspomene na neke stare majstore serijala, a opet, daju osobni pečat, kao karakterni crtači. Bravo!

Donatelli, a? Imaš pravo.
Sad znam zašto mi ti Espositovci nisu vrh.

Dobri su, puno bolji od Donatellija, ali nisu mi top klasa.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/06/2014 : 10:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo nam i nesuđenog 4. giganta, koji je sada prebačen u ovaj maksi.

Burattini/Esposito Bros

Samo da prenesem informaciju:

naslov: JAZ MEĐU MILENIJUMIMA

Najava sa sajta:
Bitka van vremena, od praistorije i sve do Zagorovog Darkwooda

Više od deset hiljada godina pre Hrista, u pećinama Meadowcroft, u jednom zabačenom delu današnjeg Darkwooda,živeše jedna zajednica pećinskih ljudi, prestravljenih prisutnošću čopora sabljozubih tigrova. Prestorijski ljudi veruju da su Smilodonti zla božanstva: samo jedan od njih, ratnik Whi-Koah, je uveren da mogu biti ubijeni te hrabro odlučuje da ide da se suoči sa njima, sam...Milenijumima kasnije, na istom mestu, Zagor pokušava da spreči da jedna grupa ubica, koje vodi akrobata Shane, dosegne ekspediciju gospodina Whitneya. "Doc" Lester vodi jednog antropologa do pećina Meadowcroft u kojima bi ovaj hteo da proučava preistoriske natpise. Baš tamo gde se Whi-Koah suočio sa Smilodontima, počinje neverovatna bitka koja izgleda otvara jaz među dvema tako udaljenim epohama!

(brzinski prevod)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 17/06/2014 : 10:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Bice zanimljivo.

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17122 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/06/2014 : 11:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Uh, radnja zvuči odlično, nadam se da je Bure to dobro razradio... Eh,kad li će to Ludens izdati...
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 17/06/2014 : 11:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Jedva čekam, ali pre toga i Povratak u ukletu zemlju. Mogao bi Ludens izdati i tri komada ove godine. Ako bi izašao Zatvor na jezeru u avgustu kao broj 18, a sledeće 19, 20 i 21...
Us vakom slučaju ovaj broj tek za leto 2016
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/06/2014 : 13:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Prije par godina gledao sam neki film sa sabljozubim tigrovima koji mi je bio više nego solidan tako da bi i ovo moglo biti prema mojem ukusu.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 17/06/2014 : 13:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Bice to odlicno,crtaci obecavaju,Bure je tu valjda vrlodobar

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/06/2014 : 22:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Negativci iz sledeće Nucciove priče koja izlazi kroz par meseci u Italiji

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 17/06/2014 : 23:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
To bi onda bilo nekih 5 godina nakon prve njegove priče, nije idealno ali kada ne može više treba biti zadovoljan i s ovime.

Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2386 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 18/06/2014 : 11:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Repubblica N° 123

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17122 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 18/06/2014 : 11:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Donatelli puno bolji u koloru nego c/b, boja daje ono nešto njegovom praznom crtežu...
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 19/06/2014 : 16:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Bruka i sramota kako danas crtaju zagora.Kakva sterilnost i kakav amaterizam.Gledam kaiseve iz ovog Italijanskog specijala i secam se rubrike,citaoci salju svoje radove.Tamo je bilo boljih crteza za vecom mimikom likova.Bonelli izvlaci zadnje pare iz mrtvog Zagora,a ovakve crtace bi svaki svaki jaci izdavac izbacio napolje.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 19/06/2014 : 16:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Pa nije bas tako.Ako mislis na Ferrija on crta Helingena i moguce da posle toga ide u. penziju.(kako bi ti crtao sa 85 godina??)Ja bih crtao cica glise.Chiarolla (verovatno i Cassarovi )crtaju brzo pa ponekad dobro dodju za kratke rokove.Sem toga Zagor ima sjajan staff medju kojima su Nuccio(jbg. sporo crta),toricelli,Mangiantini,Espozito braca, Verni i ostala velika imena koja odlicno crtaju.Po meni tvoj komentar nije na mestu jer vecina crtaca nije losa, a i Zagor kao strip ce jos da traje.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 19/06/2014 : 18:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Ovo je fenomenalno obojano,kao sto je i nacrtano u cb verziji

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3494 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 19/06/2014 : 19:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Zagor zaista ima nekoliko vrhunskih crtača.

Klasa za sebe je Feri, godine rade svoje, ali još uvijek crta vrhunski ukoliko uzmemo godine u obzir, a u najmanju ruku ugodno ukoliko ne uzmemo :)

Za mene su izuzetno dobri Dela Monika, Laurenti, Peše, Nučo, Bisi, Prisko, Rubini i Toričeli.

Vrlo dobri su mi Verni i Kjarola.

Prihvatljivi su Kasarovci i D'Arkanđelo.

Meni se ne dopadaju Manđantini i Sedioli, a (ukoliko se ne varam) upravo oni crtaju najčešće, pgotovo maxije... Prvi katastrofalno crta likove, a suprotno tome odlično pozadine i pejzaže, ali ti likovi kvare dojam. Sedioli ima te superherojske likove, nestvarne i nabildane... na momente izgleda jako dobro (Tajni agenti ili kako se vec zove onaj maxi), u drugim slučajevima vrlo loše (Čudovišta iz vulkana).

Novi crtač Barison mi se dopada, odlično dočarava tamniju atmosferu.

Espositovce imam samo u talijanskom izdanju, čine mi se jako dobri.

Pomenuo sam samo aktuelne crtače, ukoliko neke nisam, nisam ih ni vidio na djelu.

Oni koji više nisu s nama su legende koje su dale veliki doprinos i uglavnom su svi bili odlični crtači.

Oni koji su prešli na Texa ili druge su očigledno vrhunski čim su prešli, konkretno Andreuči mi je nešto najbolje od Zagora (iza Ferija naravno). :D

Vidim da su u JA sagi zastupljeni skoro svi. Sedioli jednu priču crta sam, jednu u team-up-u sa Vernijem. Po tablama na sbe.it to izgleda jako dobro, čini mi se da je dosta evoluirao ka nekom više-boneli stilu. Drago mi je da Dela Monika, Prisco i Rubini crtaju neke od ključnih priča. Drago mi je da crta i Ferri. Imam epizodu Sertao i ovo je odmor za oči, Bisi razvaljuje. Sve u svemu, kada se pogleda cijela saga od Pešea za uvod do Monike/Ferri-a za kraj, a između sve dobre izvedbe (ili skoro sve) nemamo se na šta žaliti.

Koliko vidim nema Kasara, Kjarole i D'Arkanđela koji su mnogima omraženi :D
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 19/06/2014 : 20:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
@jasa
Odlicno receno!!!

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17122 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 19/06/2014 : 23:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by REJS

Bruka i sramota kako danas crtaju zagora.Kakva sterilnost i kakav amaterizam.Gledam kaiseve iz ovog Italijanskog specijala i secam se rubrike,citaoci salju svoje radove.Tamo je bilo boljih crteza za vecom mimikom likova.Bonelli izvlaci zadnje pare iz mrtvog Zagora,a ovakve crtace bi svaki svaki jaci izdavac izbacio napolje.

Vratio se REJS
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 20/06/2014 : 21:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Negativci iz sledeće Nucciove priče koja izlazi kroz par meseci u Italiji

NEEEEE! SMIRNOFF! Nadam se da na kraju neće poginuti jer mi je uvijek bilo impresivno kako je u Castellijevoj priči on preživio na kraju (mislim da je to jedini ZG negativac kojemu je to uspjelo), i kao što reče mpavin nije on pobjegao od Zagora nego je Zagor od njega.

Sad ako ga ubiju sve će zasrati.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/06/2014 : 21:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa nije to Smirnoff.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 20/06/2014 : 21:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
a ok

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/06/2014 : 20:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 24/06/2014 : 20:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Odlicne su 1. i 2. naslovnica!!

Go to Top of Page
Page: of 780 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.54 seconds. Snitz Forums 2000