forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 781

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/08/2014 : 11:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Opet ponavljam, SVE I JEDAN CRTAC iz tog perioda je bio zamjenjiv!
Slicna bi situacija bila i da su umjesto jednih crtaca bili drugi.
Jedino je Boselli bio nezamjenjiv, iskljucivo on je bio kljucni faktor tog vremena!

Ali nisu bili drugi. Bili su ovi i prodaja je bila dobra.

Dakle, treba im biti zahvalan na tome.

Da su bili drugi crtači i da je i tada prodaja bila dobra, onda bi to bila njihova zasluga i tada bi trebalo njima biti zahvalan.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22376 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/08/2014 : 11:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

A oko ovoga o doprinosu crtaca u krizno doba se slazem u potpunosti sa Bushidom.

Da treba Chiarolli zahvaliti sto Zagor jos uvijek izlazi?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22376 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/08/2014 : 11:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Opet ponavljam, SVE I JEDAN CRTAC iz tog perioda je bio zamjenjiv!
Slicna bi situacija bila i da su umjesto jednih crtaca bili drugi.
Jedino je Boselli bio nezamjenjiv, iskljucivo on je bio kljucni faktor tog vremena!

Ali nisu bili drugi. Bili su ovi i prodaja je bila dobra.

Dakle, treba im biti zahvalan na tome.

Da su bili drugi crtači i da je i tada prodaja bila dobra, onda bi to bila njihova zasluga i tada bi trebalo njima biti zahvalan.

Dakle, napokon se razumijemo.
Svejedno je ko je crtao, neki su malo kocili, drugi doprinosili prodaji, ali su bili zamjenjivi.
Svi osim Bosellija!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26055 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/08/2014 : 12:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zagor ima svoju fan-bazu koja kupuje sve moguce i nemoguce, bez obzira ko crta.
Jedini kojem treba zahvaliti porast prodaje u devedesetim godinama je Boselli.
Kao sto sam jednom rekao, zvuci mi previse perverzno Chiarolli za bilo sta biti zahvalan. Sa njim ili bez njega, situacija bi bila ista.
Kljucna osoba u to vrijeme je bila Boselli, samo on, svi ostali su bili tako reci nebitni faktori.

Potcjenjuješ doprinos crtača. Da, Boselli je svakako najzaslužniji, ali njegov rad sigurno ne bi imao toliko snažan učinak da nije potpomognut jednom selekcijom novih crtača, bez obzira što netko mislio o njihovim pojedinačnim talentima.

Zagor možda ima fan-bazu, ali ona se smanjuje iz godine u godinu. Da 1990-ih godina nije bilo Bosellija, Marcella, Della Monike, Laurentija, Chiarolle, Andreuccija, Burattinija i ostalih, sumnjam da bismo danas uopće vidjeli Zagora na kioscima. Ako bi ga i bilo, vjerojatno bi prodaja bila još gora nego što trenutno jest.

Eto, ovo je u mom slučaju apsolutno tako. Da ne bude zabune, odrastao sam na Zagoru, imam skoro sve što je od Zagora izašlo, dupliram neka izdanja. Ali da nije bilo ovih gore, mislim da bi manje zanimalo kakve su epizode koje crtaju Sedioli, Magniatini, Espositos i sl (lupam ovako imena na pamet, slabo pamtim te koji mi se ne sviđaju).
Crtež mi je oduvek bio bitan, čak i kada sam bio klinac sam se nevirao kad sam video epizodu koju je Pesce crtao, na primer.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/08/2014 : 12:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A oko ovoga o doprinosu crtaca u krizno doba se slazem u potpunosti sa Bushidom.

Između ostalih, i Chiarolli...

Zamisli da je Boselli Cibolu napisao za Gambu ili Donatellija. Chiarolla je skupa s ostalim crtačima donio nužno potrebno osvježenje.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22376 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/08/2014 : 12:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

quote:

Između ostalih, i Chiarolli...

Zamisli da je Boselli Cibolu napisao za Gambu ili Donatellija. Chiarolla je skupa s ostalim crtačima donio nužno potrebno osvježenje.

Odlican primjer, Beva!
Zamisli da je tu epizodu nacrtao neko drugi, osim Gambe i ostarjelog Donatellija, ta je prica mogla biti u top 10 Zagora. Isto vazi i za Dugo putovanje.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26055 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/08/2014 : 12:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Pa Dugo putovanje i jeste u prvih deset.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/08/2014 : 12:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odlican primjer, Beva!
Zamisli da je tu epizodu nacrtao neko drugi, osim Gambe i ostarjelog Donatellija, ta je prica mogla biti u top 10 Zagora. Isto vazi i za Dugo putovanje.

Naravno, moglo je i bolje, ali nije i Chiarolla je među zaslužnima za preporod. Bolji je od Gambe i Donatellija sigurno. Da je, recimo, tu priču nacrtao Font bilo bi bolje, ali nije.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22376 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/08/2014 : 12:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Odlican primjer, Beva!

Naravno, moglo je i bolje, ali nije i Chiarolla je među zaslužnima za preporod. Bolji je od Gambe i Donatellija sigurno. Da je, recimo, tu priču nacrtao Font bilo bi bolje, ali nije.

nije sigurno bolji od Donatellija iz zlatnog doba.
Kako god, on je jedina slaba karika te epizode, drugim rijecima on je unazadio tu pricu.
Zamisli ovo : Sedam gradova Cibole by Boselli i Brindisi. To bi bilo masovno svrsavanje.
Toliko o Chiarollinom licnom doprinosu. On je bio dio svjetskog prvaka, ali ako je na prvenstvu postigao nekoliko autogolova, onda njemu ne treba zahvaljivati jer je njegov tim prvak. On je ta slaba karika svog tima.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/08/2014 : 12:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Inače, nije mi nikada bilo jasno kako netko tko skuplja određenog junaka može preskočiti neke epizode zato što crta određeni crtač. Mislim, pa da je i najlošije na svijetu, opet se skuplja taj junak i, na kraju krajeva, sigurno nije tako loše, barem što se radnje tiče, odnosno ne odskače od onog na što smo navikli.Tako da postove tipa "ah, ovo crta xy, onda preskačem" uopće ne razumijem. Mislim, nadam se da se neće nitko naljutiti tako ja mislim
A naročito kada netko"čuje" od par forumaša da je epizoda loša pa onda odluči da ne kupuje. To je po meni krivo, treba uvijek imati svoj sud, naročito kada strip ne košta puno

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/08/2014 : 12:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Odlican primjer, Beva!

nije sigurno bolji od Donatellija iz zlatnog doba.
Kako god, on je jedina slaba karika te epizode, drugim rijecima on je unazadio tu pricu.
Zamisli ovo : Sedam gradova Cibole by Boselli i Brindisi. To bi bilo masovno svrsavanje.
Toliko o Chiarollinom licnom doprinosu. On je bio dio svjetskog prvaka, ali ako je na prvenstvu postigao nekoliko autogolova, onda njemu ne treba zahvaljivati jer je njegov tim prvak. On je ta slaba karika svog tima.

Meni je Chiarolla inače ok ali nije samo bitno tko crta nego i vrstu epizode koju crta. Npr. Chiarolli dati da crta Grenland je bio potpuni promašaj, ta epizoda je bila kao stvorena za nekoga kome ti "hladni" ekstrijeri pašu - tipa Della monici ili Laurentiju. Dobar primjer je i Pesce koji mi je i najmanje dobar od svih Zagorovih crtača ali u Demonskoj knjizi je bio odličan.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9594 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 07/08/2014 : 12:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Na stranu što je meni Chiarolla izvrstan u Grenladnu, kako u gradu tako i na snijegu, Demonsku knjigu su crtali Cassarovi.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 07/08/2014 : 12:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Timber Bil

quote:

quote:

Ti imaš obraz a ja nemam ? Objasni ovo, kakav ti obraz imaš a ja to nemam ?

Objasni ti meni. Pa, ti si ga prodao za 1121 dinar

Pa objasni da li ja radim piratska izdanja ili ti, kazi ovde javno na sajtu da učestvuješ u izradi piratskih izdanja, budi pošten kada imaš toliki obraz pa kazi svima da znaju.

Piratska izdanja? Niti cu.
Ja sam prevodio neke stripove za zatvoreni krug ljudi, grupu pasioniranih zagorovaca koji su potrosili sate i sate odradjujuci svoj deo posla do granica profesionalnog savrsenstva, samo radi onog najiskrenijeg zadovoljstva. Ti si, govno jedno, to pretvorio u pirateriju izlazuci ih na sve strane zajedno sa brojem grudnjaka i gaca svoje zene (sta je reci? Je li pala reklama " ako narucite odmah dobijate i..."?). Tog trena, kada smo uvideli da ono sta radimo vise nije ni nevino ni cisto, smo digli ruke.

Mani mi se prica o postenju, profesore. Ne prilici ti.

Ako moderatori ne reaguju na ovakve uvrede koje mi nanosiš onda imam i ja prava da ti kazem jednu stvar: xxxx mi bre kxxxx seljačino.

Edited by - Timber Bil on 07/08/2014 12:33:21
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/08/2014 : 12:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svejedno je ko je crtao, neki su malo kocili, drugi doprinosili prodaji, ali su bili zamjenjivi.
Svi osim Bosellija!

Nije svejedno. Poanta je u tome da su se stripovi ovih autora prodavali i za to postoji konkretan pokazatelj.

Da su te stripove crtali drugi autori možda bi se prodavali bolje, a možda bi se prodavali slabije. To ne možemo znati. To je čisti SF.

Tvoj argument da je Chiarolla ili itko od njih tobože bio najslabija karika jest sud koji imaš o njihovom radu.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/08/2014 : 12:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Svi osim Bosellija!

Nije svejedno. Poanta je u tome da su se stripovi ovih autora prodavali i za to postoji konkretan pokazatelj.

Da su te stripove crtali drugi autori možda bi se prodavali bolje, a možda bi se prodavali slabije. To ne možemo znati. To je čisti SF.

Tvoj argument da je Chiarolla ili itko od njih tobože bio najslabija karika jest sud koji imaš o njihovom radu.

Chiarolla je Sedam gradova cibole nacrtao dosta dobro.
Ali njegovi kasniji radovi mi se ne sviđaju.
Od novih crtača najbolji su Monica, Andreucci i Toricelli.
Ni Marcello nije loš.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/08/2014 : 12:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako moderatori ne reaguju na ovakve uvrede koje mi nanosiš onda imam i ja prava da ti kazem jednu stvar: xxxx mi bre kxxxx seljačino.

Profesore (odakle ti ta titula?), podsjeti me, što ti zapravo tražiš na ovom forumu?

Primjetio sam da od svake argumentirane rasprave bježiš glavom bez obzira, da rado uvtrđuješ svoju "apsolutnu istinu", i da slike svoje žene postavljaš okolo kao da si njezin svodnik (imaš li ti uopće ženu?).

I da, dijeliš uvrede šakom i kapom. Zbilja, što ti tražiš na ovom forumu?

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/08/2014 : 12:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja samo mogu reći da sam na 4 godine potpuno prestao kupovati redovnog Zagora a razlog tome su bili Chiarolla i Cassaro. Oni su mi svojim žvrljotinama potpuno ugasili volju za praćenjem novih epizoda tako da više nisam uzimao ni one epizode s boljim crtačima jer nisam imao živaca prelistavati svaki broj da vidim tko se krije unutar korica.
S druge strane extra seriju sam uzimao redovito i nije mi bilo na kraj pameti da nešto preskočim... nije potrebno reći ništa više.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/08/2014 : 12:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ja samo mogu reći da sam na 4 godine potpuno prestao kupovati redovnog Zagora a razlog tome su bili Chiarolla i Cassaro. Oni su mi svojim žvrljotinama potpuno ugasili volju za praćenjem novih epizoda tako da više nisam uzimao ni one epizode s boljim crtačima jer nisam imao živaca prelistavati svaki broj da vidim tko se krije unutar korica.
S druge strane extra seriju sam uzimao redovito i nije mi bilo na kraj pameti da nešto preskočim... nije potrebno reći ništa više.

Cassaro je primjer crtača bez osobnosti. Chiarolla bar ima nekakav svoj stil iako mi se ne sviđa. Cassaro je dosadan i upropasti skoro svaku priču koju dotakne.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/08/2014 : 12:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

nije potrebno reći ništa više.

To vrijedi za tebe, za Manhuntera je recimo obrnuto.

Bitno je da je u Italiji 90-ih bilo više čitatelja koji su htjeli promjene nego onih koji nisu i to je na kraju izvuklo Zagora iz krize. Da su svi bili kao ti, Zagor bi se ugasio nakon Toninellija.

Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 07/08/2014 : 12:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno. Čovjek je od početka devedesetih nacrtao gomilu epizoda od kojih su neke antologijske (Sedam gradova Cibole, Tajna jednoroga...). Svojim radom je doprinio preporodu Zagora u devedesetima. To što se tebi osobno ne sviđa druga je stvar. Ima nas dosta kojima je jedan od najdražih crtača tog stripa.

Edited by - Pavel on 07/08/2014 12:58:39
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/08/2014 : 12:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Cassaro je primjer crtača bez osobnosti. Chiarolla bar ima nekakav svoj stil iako mi se ne sviđa. Cassaro je dosadan i upropasti skoro svaku priču koju dotakne.

Meni su Cassarovi stilom najsličniji Bignottiju, a njega se ne pljuje u pravilu nikad osim kad je uskakao na Ferrijeve epizode.

Valjda je nostalgija glavni faktor.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/08/2014 : 13:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni su Cassarovi stilom najsličniji Bignottiju, a njega se ne pljuje u pravilu nikad osim kad je uskakao na Ferrijeve epizode.

Valjda je nostalgija glavni faktor.

Pa i Bignotti je takav tip crtača, pomalo bezličan.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/08/2014 : 13:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ti imaš obraz a ja nemam ? Objasni ovo, kakav ti obraz imaš a ja to nemam ?

Objasni ti meni. Pa, ti si ga prodao za 1121 dinar

Pa objasni da li ja radim piratska izdanja ili ti, kazi ovde javno na sajtu da učestvuješ u izradi piratskih izdanja, budi pošten kada imaš toliki obraz pa kazi svima da znaju.

Piratska izdanja? Niti cu.
Ja sam prevodio neke stripove za zatvoreni krug ljudi, grupu pasioniranih zagorovaca koji su potrosili sate i sate odradjujuci svoj deo posla do granica profesionalnog savrsenstva, samo radi onog najiskrenijeg zadovoljstva. Ti si, govno jedno, to pretvorio u pirateriju izlazuci ih na sve strane zajedno sa brojem grudnjaka i gaca svoje zene (sta je reci? Je li pala reklama " ako narucite odmah dobijate i..."?). Tog trena, kada smo uvideli da ono sta radimo vise nije ni nevino ni cisto, smo digli ruke.

Mani mi se prica o postenju, profesore. Ne prilici ti.

Ma vidi molim te profesora sto je emotivno posrnuo. Trazi izlive postenja i ziher pukne od istoga. Mislio si da cu da ti tepam? Vredja te nadimak gore? To nije aluzija na fekalnu materiju, covece, vec na karakternu osobinu bez sinonimskih solucija kulturnog oblika a da je cinjenica - cinjenica je. . Iskuliraj malo. Life is good. Mozda te ostavim na miru ako odbrojis do deset sledeci put pre nego me atakujes na osnovu moga misljenja. Mozda...no,sumnjam.

Mnogo si se brala ogresio. I o mnogo ljudi.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/08/2014 : 13:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Cassaro je kraljina.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/08/2014 : 13:09:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa i Bignotti je takav tip crtača, pomalo bezličan.

Slažem se, samo se ni izbliza to ne spominje na forumu kao što je slučaj s Cassarovima.

Go to Top of Page
Page: of 781 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 3.79 seconds. Snitz Forums 2000