forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/08/2014 : 00:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by lwood
prekretnica da hitler neče porazit sssr. pitanje je dokle bi sssr doša da švabe nisu morale angažirat trupe u italiji (nakon pada mussolinija) i posli nakon iskrcavanja u normandiji pokušavat i tamo začepit rupu

pa SSSR ni godinu dana nakon pada Italije (a još više nakon Volgograda) nije uspel izbaciti reich sa svog područja. Mislim da to dovoljno govori o Sovjetskoj snazi bez pomoći Zapada!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

quote:
Originally posted by lwood
prekretnica da hitler neče porazit sssr. pitanje je dokle bi sssr doša da švabe nisu morale angažirat trupe u italiji (nakon pada mussolinija) i posli nakon iskrcavanja u normandiji pokušavat i tamo začepit rupu

pa SSSR ni godinu dana nakon pada Italije (a još više nakon Volgograda) nije uspel izbaciti reich sa svog područja. Mislim da to dovoljno govori o Sovjetskoj snazi bez pomoći Zapada!

to je posljedica staljinovih grešaka sa početka rata kao icrpljujučih bitaka staljingrad, kursk...

to samo govori da ti nemaš pojma o temi..

jer vidiš staljin je to mus+dro objasnio da se neće zaletit pa nepripremljen letit na švabe

tek kad je imo oformljene sve frontove na već pometujoj lini i kad su rezerve bile na nivou krenuo je nad švabe, i uz lagani predah kod varšave nije se zaustavljo da rajhstaga

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/08/2014 : 00:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
Krase daj ti meni radije odgovori na razlike...nikak da odgovoriš. Veliš da si odgovori a odgovora nigdje, razlika nikak da se jasno istakne :)

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Mene bi zanimao odgovor na slijedeće pitanje: ako je Rusija, koju veličaš kao nadnaravnu vojnu silu, koja sama stoljećima porazi koga god hoće i gdje hoće, kako je ta ista Rusija popušila u jednom malom Afganistanu?
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

Kao što je jasno i to da ne shvaćaš kako situacija u Ukrajini ni u kom slučaju nije ista kao i u ex-Yu, budući da Ukrajina nije federacija pa da se iz nje po Ustavu mogu izdvajati federalne jedinice. Na tu kartu očito igra Putin svojim prijedlogom federalizacije Ukrajine.

jel to znači, da je kojim slučajem juga ostala unitarna i centralizirana zemlja hrvatska i slovenija kao nebi tražile da se odcijepe...

poštovao bi se ustav a..

kenj kenj
uostalom juga nije bila federacija već federativna republika sa administrativnim unutrašnjim podjelama..ako već dlakocijepimo jel
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/08/2014 : 00:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS
tek kad je imo oformljene sve frontove na već pometujoj lini i kad su rezerve bile na nivou krenuo je nad švabe, i uz lagani predah kod varšave nije se zaustavljo da rajhstaga

vec `43.
Sovjetima je do Njemačke trebalo dvije godine, uz jedan lagani predah. Naciji su to inače prošli u par (ne dva, nego pet-šest) tjedana!

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Krase daj ti meni radije odgovori na razlike...nikak da odgovoriš. Veliš da si odgovori a odgovora nigdje, razlika nikak da se jasno istakne :)

aha

kad ti meni odogovriš prvi sam te pito
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

Kao što je jasno i to da ne shvaćaš kako situacija u Ukrajini ni u kom slučaju nije ista kao i u ex-Yu, budući da Ukrajina nije federacija pa da se iz nje po Ustavu mogu izdvajati federalne jedinice. Na tu kartu očito igra Putin svojim prijedlogom federalizacije Ukrajine.

jel to znači, da je kojim slučajem juga ostala unitarna i centralizirana zemlja hrvatska i slovenija kao nebi tražile da se odcijepe...

poštovao bi se ustav a..

kenj kenj
uostalom juga nije bila federacija već federativna republika sa administrativnim unutrašnjim podjelama..ako već dlakocijepimo jel

Što god si ovim mislio reći to ne mijenja činjenicu da se Ukrajini pokušava oteti njen teritorij.

I pusti te prizemne kenj kenj primitivizme, nego racionalno i argumentirano odgovaraj.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Mene bi zanimao odgovor na slijedeće pitanje: ako je Rusija, koju veličaš kao nadnaravnu vojnu silu, koja sama stoljećima porazi koga god hoće i gdje hoće, kako je ta ista Rusija popušila u jednom malom Afganistanu?

to ja nisam tvrido..

poražena je rusija od mongola i od poljaka i još koga

ali je istina da je crvena armija najjača vojna sila koja je ikad gazila svijetom-dok se ne dokaže drugčije

SLAVA RUSIJI
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

to ja nisam tvrido..

poražena je rusija od mongola i od poljaka i još koga

ali je istina da je crvena armija najjača vojna sila koja je ikad gazila svijetom-dok se ne dokaže drugčije

SLAVA RUSIJI

Da, da, kako ne.

Kroz povijest niti jedna sila nije bila trajna i ultimativno najjača. Tako ni Rusija nije niti če biti.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Što god si ovim mislio reći to ne mijenja činjenicu da se Ukrajini pokušava oteti njen teritorij.

I pusti te prizemne kenj kenj primitivizme, nego racionalno i argumentirano odgovaraj.

pa odgovorih evo i ošpet ću, ja se umorit nemogu

rusija je vratila krim u svoj sastav nakon što im ga je nikita hruščov oteo staljinovom metodom

a ovaj istok ukrajine uopće ne pokušavaju da otmu i pripoje rusiji-otkud vam to

tu su rusi predložili nakon što se dio ljudi pobunio protiv nelegalnih vlasti, da se oformi federacija

kijevska hunta na taj predlog nije ništa rekla već je otvorila artiljerijsku paljbu po prorusima
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

rusija je vratila krim u svoj sastav nakon što im ga je nikita hruščov oteo staljinovom metodom

tu su rusi predložili nakon što se dio ljudi pobunio protiv nelegalnih vlasti, da se oformi federacija

kijevska hunta na taj predlog nije ništa rekla već je otvorila artiljerijsku paljbu po prorusima

Stvarno smiješno. Tko još vjeruje u ove naivnosti osim tebe?
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

pa ok, pretvoriće to putin prvo u federaciju pa onda uzet

oće bit onda ok
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/08/2014 : 00:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

aha

a na kaj ti nisam odgovoril...na sve sam ti odgovoril kaj god si pital.

I nemoj misliti da nisam znal da bu do toga došlo (izbjegavanja odgovora) ali eto samo da ti još jednom potvrdim da si predvidljiv.
Na svako pitanje koji si mi dosad postavil dobil si odgovor. Lako vidljivo, ako ne buš išel sad (naknadno) nekaj korigirati kaj si dosad pisal.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Da, da, kako ne.

Kroz povijest niti jedna sila nije bila trajna i ultimativno najjača. Tako ni Rusija nije niti če biti.

gle kad ti visoki oficir vermahta potpiše kapitulacju to neka znači

obzirom da je taj isti vermaht pokoro zemljuu za zemljom i tek na rusiji slomio zube
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/08/2014 : 00:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
pa ok, pretvoriće to putin prvo u federaciju pa onda uzet

Za Putinovog života istok Ukrajine ne bum kontrolirala Rusija, to je Ukrajina i ostala bu Ukrajina. Na žalost zbog Putine stradali budu nevini, ali eto Putinu se tako hoće.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

quote:

quote:

aha

a na kaj ti nisam odgovoril...na sve sam ti odgovoril kaj god si pital.

I nemoj misliti da nisam znal da bu do toga došlo (izbjegavanja odgovora) ali eto samo da ti još jednom potvrdim da si predvidljiv.
Na svako pitanje koji si mi dosad postavil dobil si odgovor. Lako vidljivo, ako ne buš išel sad (naknadno) nekaj korigirati kaj si dosad pisal.

nisi, imaš konkretno postavljeno pitanje koje sam ponovio pet puta nisi se udostjio odgovorit jer neznaš, pa se izbubiš u onih par tjedana..dakle odabij il odgovri
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

quote:

quote:

Stvarno smiješno. Tko još vjeruje u ove naivnosti osim tebe?

pa jem me pito da ti odgovorim argumetirano

i sad ti smješno

i onda se čudiš ako se budem sprdo od tebe

a kakav odgovr ti očekuješ ???

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/08/2014 : 00:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

Da, da, kako ne.

obzirom da je taj isti vermaht pokoro zemljuu za zemljom i tek na rusiji slomio zube

Prvo na Britanije koju je napal skoro godinu dana ranije, a kak ju nije mogel pokoriti onda je nagodinu u proljeće krenul na Sovjetski Savez. I to je još kasnil s napadom opet zbog Britanaca...

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/08/2014 : 00:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
nisi, imaš konkretno postavljeno pitanje koje sam ponovio pet puta nisi se udostjio odgovorit jer neznaš, pa se izbubiš u onih par tjedana..dakle odabij il odgovri

aj ne laži, evo dokaza da da lažeš kad veliš da ti nisam odgovoril
quote:

quote:
dakle kad je data naredba vojnom štabu za napad na rusiju

nakon kaj nema nikakvog odgovora ruskog cara
quote:
Originally posted by KRASa kad je poslan ultimatum

misliš zahtjev ruskom caru!? Ako na to misliš onda je odgovor nekoliko tjedana ranije.

i to sam ti odgovaral na više mjesta...

Edited by - dosada on 24/08/2014 00:43:58
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

Da, da, kako ne.

Kako već rekoh - danas jesi, sutra nisi. Upitno je hoće li i Rusija jednog dana nekome potpisati kapitulaciju. Ne znamo što može biti ni za 20, a kamoli 100 ili više godina.

Ali to i dalje ne mijenja osnovne činjenice - Rusija pod svaku cijenu želi držati Ukrajinu pod svojom skutom. Kad već ne ide preko marionetskih vlastodržaca tipa Janukovič, neuspješnim pokušajem proguravanja federalizacije Ukrajine, ide se huškanjem prorusa na Istoku uz snabdijevanje vojnom i logističkom potporom (otvoreno uplitanje vodilo bi sukobu globalnih razmjera). A Krim su uzeli prvenstveno zbog vojnih baza koje tamo imaju.

I ovo s humanitarnim konvojem je bila najočitija provokacija Rusije. Iako je bilo jasno da neće unijeti oružje, činjenica da su silom prešli ukrajinsku granicu unatoč protivljenju legalne ukrajinske vlasti (koju priznaje cijeli svijet i koju bezočno napadaš i vrijeđaš epitetima oligarhije, hunte i sl.) jasno pokazuje na koje karte se igra. Dobro pa ukrajinci nisu nasjeli na provokaciju.

Ipak, rekao bih da u ovom trenutku ono što će odrediti buduće globalne odnose jest kako će se svijet obračunati s ovim luđacima u samozvanom kalifatu.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
ali odgovor nije tačan

i u više si ga navrata menjao ispravljo kukomuljio

žao mi je

dakle ak sam dobro shvatil, ultimatum je poslan lipnja a naredba da se napravi plan par tjedana pre ???

ak si to izjavil onda bog stobom junače i okani me se

a ja sam ti isto na ono dgovorio

da je engleski viki od tebe napravio dobar komad budale
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/08/2014 : 00:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

Da, da, kako ne.

Kako već rekoh - danas jesi, sutra nisi. Upitno je hoće li i Rusija jednog dana nekome potpisati kapitulaciju. Ne znamo što može biti ni za 20, a kamoli 100 ili više godina.

Ali to i dalje ne mijenja osnovne činjenice - Rusija pod svaku cijenu želi držati Ukrajinu pod svojom skutom. Kad već ne ide preko marionetskih vlastodržaca tipa Janukovič, neuspješnim pokušajem proguravanja federalizacije Ukrajine, ide se huškanjem prorusa na Istoku uz snabdijevanje vojnom i logističkom potporom (otvoreno uplitanje vodilo bi sukobu globalnih razmjera). A Krim su uzeli prvenstveno zbog vojnih baza koje tamo imaju.

I ovo s humanitarnim konvojem je bila najočitija provokacija Rusije. Iako je bilo jasno da neće unijeti oružje, činjenica da su silom prešli ukrajinsku granicu unatoč protivljenju legalne ukrajinske vlasti (koju priznaje cijeli svijet i koju bezočno napadaš i vrijeđaš epitetima oligarhije, hunte i sl.) jasno pokazuje na koje karte se igra. Dobro pa ukrajinci nisu nasjeli na provokaciju.

Ipak, rekao bih da u ovom trenutku ono što će odrediti buduće globalne odnose jest kako će se svijet obračunati s ovim luđacima u samozvanom kalifatu.

ameri ih bombardiraju non stop .navodno ih misle tuč i u siriji.
da nije tragično bilo bi smišno

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

ne pod svojom skutom neka uz rusiju da bude...to je strateško pitanje za rusiju...

ta vlast je nelegalna i zar nije malo pretenciozno nazivati milijardu ljudi sa zapada cijelim svijetom- tu nelegalnu vlast priznaje i rusija iako kaže da je nelegalna...jer s nekim moraš il ratovat il pregovarat na kraju krajeva za ovo sranje neko će morati odgovarati
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 24/08/2014 : 00:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
A i ti Ameri i njihova savezništva. Svaki put su iznjedrili neke luđake. Prvo Al Qaidu, pa onda ove manijake.
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.33 seconds. Snitz Forums 2000