forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 15:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by mamlaz

koliko vidim kopira se recept iz sad-a, evakuacije skola, muzeja i slicno, stvara se strah od "neprijatelja". uskoro ce uslijediti ukidanje ljedskih prava u ime "opce sigurnosti".

a ko može jamčit da neče bit daljnih napada?
normalno da če evakuirat sve okolne zgrade .
to je sve po ps-u.

pa naravno da ce biti novih napada. mislim da ovo ipak nije dovoljno da bi se homogenizirala nacija. ali je dobar put prema tome.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 07/01/2015 : 15:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

vrlo indikativno je

da se u nemačakoj najviše protivnika islamizacije

okupilo u dresdenu

u gradu

gde je putin naučio tečno nemački

Hehe, salu na stranu, mozda lupam ali mislim da ima veze sa time sto u Dresdenu ima najmanje migranata u Njemackoj pa odjednom pristizu rijeke azilanata i za ljude to predstavlja kulturni sok jer o islamu i muslimanima i tim narodima tamo slusaju samo preko medija a znamo kako su mediji naklonjeni islamu.
Bilo bi interesantno pogledati kako je npr. Nürnberg reagovao jer Nürnberg ima najveci udio stranaca, meni se Nürnberg bas zbog tog sarenila jako svidio, ali u Nürnbergu su stranci jako dobro integrisani, to se osjeti i na ulicama.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 15:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

ovo je nacrtala 10-godisnja djevojcica iz Kobanija

The False Friends of Kobanê

https://www.jacobinmag.com/2015/01/the-battle-for-kobane/

poli, sori, ali jel moze kakve slike djece iz afganustana, iraka, libije gdje smo im mi donijeli krscanstvo i demokraciju.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 15:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
jebote poli, podsjecas me na hrvatsku pocetkom devedesetih godina i ratu sa srbima. ista propaganda sa obje strane. mala djeca crtaju ratne uzase. ajde dosta vise sa tim odvratnim propagandama samo jedne i jedine ispravne istine.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/01/2015 : 15:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

moze, ako nađem stavim ;)

quote:
Originally posted by Dranki

quote:

A sta to njima smeta

Ima ljudi kojima smeta kad im neko ponizava majku i oca, a nekom je Muhamed svetiji od oca i majke. Ubice su vjerovatno usijane glave, ali vjerujem da ne postoji musliman na planeti kojem je 100% svejedno sta su ti "satiricari" radili od Muhameda. Ko zeli da vidi kvalitetnu satiru na racun islama neka ode do Turske. A tamo se niko ne uvredi i ne prave se pokolji kao ovaj. Zato sto Turci to rade sa mjerom, dok ovi Francuzi nemaju pojma o islamu a sprdaju se na racun Muhameda, i jos ga crtaju, sto je najvece svetogrdje u islamu. Ali znali su Francuzi to, cak vjerujem da su se zato sprdali sa njime.

kuzim ja to, samo sto oni nisu muslimani

a i ubijati nekoga (bilo koga) u ime religije ... opasni luđaki, bili oni kriscani, muslimani, vanzemaljci ... ili HDZ-ovci

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/01/2015 : 15:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

quote:

A sta to njima smeta

Ima ljudi kojima smeta kad im neko ponizava majku i oca, a nekom je Muhamed svetiji od oca i majke. Ubice su vjerovatno usijane glave, ali vjerujem da ne postoji musliman na planeti kojem je 100% svejedno sta su ti "satiricari" radili od Muhameda. Ko zeli da vidi kvalitetnu satiru na racun islama neka ode do Turske. A tamo se niko ne uvredi i ne prave se pokolji kao ovaj. Zato sto Turci to rade sa mjerom, dok ovi Francuzi nemaju pojma o islamu a sprdaju se na racun Muhameda, i jos ga crtaju, sto je najvece svetogrdje u islamu. Ali znali su Francuzi to, cak vjerujem da su se zato sprdali sa njime.

ovakav odvratan, kukavički i surovi masakr nema nikakvog opravdanja iliti isprike.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 15:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
daj kiki ne se... i ti si kao neki ljevicar koji moze sagledati situaciju sa visine? i tebe su mediji ucinili nikakvim. nazalost bio je u pravu stinki, nisi ti ljevicar uopce, vec samo pratis modu.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 07/01/2015 : 15:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Koliki su ignoranti politicari pokazuje njihova reakcija na ovaj napad, govore o zastiti prava na slobodu govora, da to nece uzdrmati demokratiju na Zapadu, itd.. Ja ne znam da li se oni prave blesavi ili samo recituju vec napisane govore iz diplomatske fioke sa oznakom "kako izraziti zabrinutost i odlucnost", ali dok god bude bilo ovakvih "satiricara", bice i likova sa kalasnjikovima koji ce ih ubijati, i politicari apsolutno nista u vezi toga nece moci da urade, koliko god "zabrinuti" i "odlucni" da su.
Ovo nije bilo ideoloski motivisano ubistvo nevinih ljudi, i u tom smislu ja ne posmatram ovo kao klasican teroristicki napad, nego obracun jedne grupe idiota sa drugom grupom idiota.

Edited by - Dranki on 07/01/2015 15:28:46
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 15:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
ja sam se spreman kladiti da su to narucene ubojice da bi se malo zaostrila situacija i da bi mi zapadnjaci imali jos jedno opravdanje kada krenemo uvoditi svoje medju njih. evo npr, Libija je najbolji primjer koliko smo dobroga uveli toj zemlji.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 15:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

Koliki su ignoranti politicari pokazuje njihova reakcija na ovaj napad, govore o zastiti prava na slobodu govora, da to nece uzdrmati demokratiju na Zapadu, itd.. Ja ne znam da li se oni prave blesavi ili samo recituju vec napisane govore iz diplomatske fioke sa oznakom "kako izraziti zabrinutost i odlucnost", ali dok god bude bilo ovakvih "satiricara", bice i likova sa kalasnjikovima koji ce ih ubijati, i politicari apsolutno nista u vezi toga nece moci da urade, koliko god "zabrinuti" i "odlucni" da su.

sori, ali tek ti nista ne shvacas.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 07/01/2015 : 15:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:

quote:

A sta to njima smeta

ovakav odvratan, kukavički i surovi masakr nema nikakvog opravdanja iliti isprike.

Da li je opravdan napad? Ne. Da li je ocekivan? Itekako. Zato su uostalom i drzali policiju ispred zgrade. Mora da su potcjenili efekat svoje "satire" pa postavili premalo strazara. Sad se odjednom svi sablaznjavaju a svi su znali da je ovaj masakr bio samo pitanje dana. Ko se vatrom igra od vatre i strada.

Edited by - Dranki on 07/01/2015 15:36:04
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 15:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
jebote dranki, za tebe inkvizija bila nesto pozitivno ocigledno.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 07/01/2015 : 15:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Ne, ti samo nisi skontao o cemu ja pisem.

Vredjati 1.5 milijardu ljudi i ocekivati da se ne nadju dvojica koji nece okrenuti drugi obraz je ravno ludilu ili nevjerovatnoj aroganciji.

Edited by - Dranki on 07/01/2015 15:40:27
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 15:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
ajoj dranki/amose, sori ali necu komentirati dalje.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/01/2015 : 15:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
ajde ne mrsomudite

važno je da gledamo palež pariza

možda čak i kristal naht...

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 07/01/2015 : 15:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
mamlaze, nemoj, odi u kladionicu i kladi se da su narucene ubice posto si 100% siguran, ali prvo obavijesti francusku policiju i daj im adresu ubica, koji savjet i jos poneku insajdersku informaciju.

Edited by - Dranki on 07/01/2015 15:49:34
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/01/2015 : 15:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
u krivu ste.
postoji sloboda mišljenja i izražavanja.baren u Francuskoj.
po ovoj drankijevoj logici svako šta mu se ne sviđa nešto u novinama ima pravo pobit novinare?
jeste li vi normalni?

a ti mamlaze zajebi te svoje filmove od prije 1989.-te.
ta su vrimena prošla.
današnji svit i situacija s tin nemaju veze.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 07/01/2015 : 15:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
lwood, mene ne interesuje sta kaze francuski ustav, mene interesuje sta kaze zdrav ljudski razum. Ako sloboda misljenja znaci i sloboda da vredjas koga hoces, moras biti svjestan da nosis glavu u torbi bez obzira sto kaze tvoj ustav, koji nije u stanju da te odbrani od metaka.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/01/2015 : 15:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

lwood, mene ne interesuje sta kaze francuski ustav, mene interesuje sta kaze zdrav ljudski razum. Ako sloboda misljenja znaci i sloboda da vredjas koga hoces, moras biti svjestan da nosis glavu u torbi bez obzira sto kaze tvoj ustav, koji nije u stanju da te odbrani od metaka.

itekako bi te tribalo zanimat jerbo se ovde radi o Francuskoj.
šta čemo? cenzurirat novine? spaljivat knjige?
spaljivat ljude? jerbo su nešto krivo rekli šta nekome nije po volji?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/01/2015 : 16:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

a sta se ti mamlaze zustis, pa tvoji se bore protiv tih islamofasista, evo jedne slike iz Kobanija

naravno, za ove ISIL-ovce su Kurdi samo bezbozne komunjare, a ovakve slike im iz toga ugla i ne pomazu, no dobro je to poturiti bradonjama u nos

bolje bi bilo pogledati sta su Kurdi postigli u Kobaniju prije rata (a i u drugim kantonima, ali posebno se Kobani istice): jedna sekularna zajednica koja prihvaca sve i svakoga, sa socijalnom notom, niti ne vidim u tom djelu Sirije tolikog protjerivanj Arapa koliko u Iraku ... a i zapitajmo se, zar stvarno nema ISIL nista s tolikom mrznjom protiv muslimanskih fanatika u svijetu? iako je to istovremeno i voda na mlin desnicarima u Z svijetu

hvala Njemacki na oruzju protiv islamofasista

he he he, placite i patite bradate pickice, zene vas siluju olovom

TUESDAY 06 JANUARY 2015 Syria , World
Islamic State on the ropes in Kobani?

http://www.channel4.com/news/islamic-state-kobani-syria-iraq-isis-kurdish-battle

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/01/2015 : 16:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
nekako mi ne izgledaju ko alahovi paćenici...

pravim fanaticima bila bi čast da poginu na zadatku

a ovi ladno sjedaju u kola i odlaze kao da su upravo popili sok
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/01/2015 : 16:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Imat će vrag posla ove godine.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/01/2015 : 16:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

mamlaze, nemoj, odi u kladionicu i kladi se da su narucene ubice posto si 100% siguran, ali prvo obavijesti francusku policiju i daj im adresu ubica, koji savjet i jos poneku insajdersku informaciju.

ne cendraj. kazem ti da si isti kao i ovi sto tebe napadaju na forumu. ako ja kao uvjereni ateista branim histeriju protiv jedne vjere onda mi nemas sta cendrati. procitaj malo sta sam pisao. samo sto je problem izmedju nas dvojice sto ti opravdavas ovu dvojicu a ja pokusavam sve ostale odmaknuti od toga da su i oni krivi sto pripadaju istoj vjeroispovjesti. ako ti nije jasno, svi ovi ovi koji su pobijeni su mojih uvjerenja. dakle ateisti. ali ne zelim da dvojica ubojica muslimana/zidova/krscana/placenika dovedu cijelu jednu zajednicu na oltar mrznje.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/01/2015 : 16:07:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Turkey releases detained Dutch reporter

http://www.timesofoman.com/News/45383/Article-Turkey-releases-detained-Dutch-reporter?

Infantry: The Land Of Forbidden Opportunities

http://www.strategypage.com/htmw/htinf/articles/20150107.aspx?

Edited by - Poli on 07/01/2015 16:08:48
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 07/01/2015 : 16:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

itekako bi te tribalo zanimat jerbo se ovde radi o Francuskoj.
šta čemo? cenzurirat novine? spaljivat knjige?
spaljivat ljude? jerbo su nešto krivo rekli šta nekome nije po volji?

Ides u krajnost. U demokratiji postoji i nesto sto garantuje odbranu od klevete, povrede dostojanstva, nanosenja dusevne boli. Eto neka dodaju u zakon jos i odbranu religioznih svetinja pa neka se jure po sudovima i deru po dzepovima.

Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.37 seconds. Snitz Forums 2000