forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/02/2015 : 12:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

obnova Kobanija u teku

Motor crater and damaged buildings in Kobane town, based on UNOSAT data.
High Resolution - http://i.imgur.com/79bW7La.jpg

Peshmerga Commander: IS Militants Wanted to Seize Exxon Mobil equipment in Khazir

http://basnews.com/en/news/2015/02/12/peshmerga-commander-islamic-state-militants-to-seize-exxon-mobil-equipment-in-khazir/#

West provide Peshmerga with G36 assault rifles, used by special forces all over the world including SWAT

Detonating a car bomb before it reaches its goal - https://www.facebook.com/video.php?v=335997939926695

ISIS (Islamic State) hate music, they have already banned music in their Islamic State and burned all the musical instrument they could find, so what a better way to annoy and troll them than the Kurdish Peshmerga playing them the best musical tone across the trenches.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2015 : 12:12:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
kako su se Kurdi odma prihvatili posla čin su istrali isilovce.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 13/02/2015 : 12:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
https://www.youtube.com/watch?v=xHCM7VqwT4o#t=3306

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/02/2015 : 12:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
radnička stranka
quote:
Originally posted by lwood

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2015 : 12:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by adriano

radnička stranka
quote:

nema to veze sa tin

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/02/2015 : 12:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

Da, ali ce biti to ooogrooomno posla. Plus sto je ostalo puno mina, i izvan grada. I gnjijucih bradatih pacova koje sada ciste.

Ove godine ne vjerujem da ce ih se mnogo vratiti, mozda u ljeto/jesen ako se stanje dovoljno normalizira u bar nekoliko stotinjak kuca.

Citam ovo:
Based on UN's damage assessment of Kobane, it is clear that the number of killed ISIS members is most likely MUCH higher than anticipated.
1,206 buildings were completely destroyed. Crushing majority were buildings destroyed after YPG called in USAF airstrikes.
Which means there must have been ISIS firing positions with an average of, say, 2-3 ISIS in each building. And I have lowballed that.
Are the people who claimed that "ISIS attacked Kobane with 1,000 fighters or so" reading this?
This is just the buildings, not to mention destroyed convoys, villages, ... and ISIS members that killed by YPG.

Peshmerge se spremaju za oslobođenje grada Gre Spi, sjeverno od Raqqa province

Damage Assessment of Kobane, Aleppo Governorate, Syria

http://www.unitar.org/unosat/node/44/2161?utm_source=unosat-unitar&utm_medium=rss&utm_campaign=maps

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/02/2015 : 13:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Dajak, što se tiče Odese nisam rekao da se to nije dogodilo, ne znam zašto mi namećeš kako se ja s tim slažem, jano i glasno sam napisao da je to bilo ružno jer sam gleda snimke spaljenih leševa, ali i snimke spašavanja proruskih aktivista iz izgorjele zgrade od strane pripadnika Desnog sektora koji su se penjali na zgradu pokušavajući izvući te aktiviste jer im se se kroz zgradu nije moglo prići.

Što se tiče slika, što reći uglavnom propaganda. Počet ću od snimke pripadnika hrvatskih dragovoljaca, snimka je vjerojatno spontano nastala, a samo je jedan dignuo ruku, reći da su ostali nacisti zbog jednog je huškački i klevetnički, prema postotku to je nekih deset posto, a ni on sam kao mladić od dvadesetak godina sasvim sigurno nema izgrađena ideološka uvjerenja već je to napravio jer je to cool i tako bi valjda to trebalo učiniti. Kad bi ti objašnjavao ideološku neizgrađenost i nepovezanost nekih ispada navijača GNK Dinama ne bi to razumio, oni često čine nekad nepovezane stvari, nekad glume naciste, a nekad podržavaju ljevičare. Mislim da je kod navijača Torcide nešto drugačija situacija kod njih nema ideoloških nepovezanih situacija, pa i ostalih nogometnih navijačkih skupina.
Ovu prvu sliku što si je stavio od pukovnije Azov već je čini mi se Poli jednom stavio. Sad ću ti odgovoriti na način na koji si ti počeo komunicirati u ovim svojim zadnjim osvrtima. Dakle, površno, pošto je pukovnija Azov puna stranaca, a u njoj se nalaze i neki Rusi iz Rusije, to mora da su Rusi jer neonacistički pokreti su dosta jaki u Rusiji. Ostale slike nije ni potrebno komentirati jer su izvučene iz konteksta, jedna manja grupa ne čini većinu.
Vidim kako veliki dio vas uopće ni ne zna što je to Desni sektor, što da vam više objašnjavam nego da vas prepustim ispiranju mozga od strane Rusa. Znam da Desni sektor užasno smeta Rusima, jer je užasno puno učinio u sprječavanju širenja pobune na ostale dijelove Ukrajine, a pogotovo zbog toga što vodi jednu od glavnih uloga što se tiče vojnih djelovanja. Normalno kako je koncentracija kleveta i dezinformacija od strane Rusa usmjerena na njih. Protiv Semena Semenčenka se vodi klevetnička kampanja od strane Ukrajinaca jer stalno kritizira situaciji u ukrajinskoj vojsci i vlasti.

Ne znam zašto umanjuješ napredovanje pukovnije Azov, iz snimke HTV priloga što ju je adriano spomenuo vide se neki punktovi, nisam stavljao slike vojnika pukovnije Azov koji su se slikali kod proruskih tabla na zgradama.

Vidi se da ti nedostaje argumenata, pa si postao nervozan, čak me optužuješ da sam nešto rekao što nisam, a samo neznanje nekih činjenica te ne opravdava.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/02/2015 : 13:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

A ovaj se bori cak za ISIL!?

no, ipak je najbolji ovaj skroz na ljevoj strani, facepalm is the best answer!

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/02/2015 : 13:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Dranki

quote:
Originally posted by Kruger

Dranki, u ovih pet mjeseci proruske snage nisu doživjele nikakav značajniji pomak, situacija uz razno razne vojne grupacije je uzavrela s obzirom kako ima dosta mrtvih, a možda su predosjetili kako Ukrajinci spremaju još poneku ofenzivu, pa je bolje potpisati primirje i doživjeti nekakav predah.

Otkud ti ovi zaključci, ili bolje rečeno - koje medije pratiš? Otkad pratim situaciju tamo, putem ne znam ni sam više koliko medija, nikad nisam pročitao ili čuo ovakvo nešto. Je li pratiš kretanje linije fronta zadnjih mjeseci?

Pratim sve medije, od ruskih, svjetskih, ukrajinskih, proruskih, proukrajinskih ruskih.
Što su to značajno učinili: simbolička ( koja je ispočetka bila strateška ) točka zračne luke u Donjecku, Vuhlehirsk, Logvinova kod Debalceva ( iako ima dosta okolnih putova kojim ukrajinci mogu komunicirati s ostatkom zemlje ).
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/02/2015 : 13:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
ma znam. to sam se šalio. Zanimljivi su ti Kurdi. Muslimani, ali posve neopterećeni religijom, za razliku od njihovih susjeda. Svjetovan planinski narod.
quote:

quote:

radnička stranka
quote:

nema to veze sa tin

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13074 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 13/02/2015 : 13:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Amerikanci premještaju 12 zrakoplova tipa A-10-Thunderbolt u Njemačku. Riječ je o starijim zrakoplovima koji i nisu u službi
ali koji su učinkoviti u borbi s tenkovima i pješadijom. Bit će stacionirani barem pola godine u bazi Spangdahlem.
Nije isključeno premještanje zrakoplova dalje na Istok

http://www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-krise-usa-verlegen-kampfflugzeuge-nach-deutschland-a-1018338.html

Have mercy
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/02/2015 : 13:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

jebi ga kruger,dajak je u pravu kad je neke stvari nazvao pravim imenom.
ovdje se ne osvrćem na stanje na bojišnici,svaka strana ima svoju propagandu neku svoju istinu o napredovanju ili povlačenju.

samo se osvrćem da je dajak dobro detektirao simpatizere nacizma i fašizma u desnom sektoru.pa nećemo se lagat i zavaravat.
ima ih i među našim dragovoljcima u ukrajini

igore, problem je u tome što malo tko zna što je to Desni sektor i uglavnom se vrte informacije iz ruske propagande. Desni sektor je vrlo vješto odradio situaciju sprječavanju širenja pobune na druge dijelove Ukrajine, najvjerojatnije uz pomoć američkih obavještajaca jer su uvijek znali gdje se nalaze ruski aktivisti i što planiraju. Sad to čini policija, još uvijek ima nekakvih aktivista, ali u zadnje vrijeme dosta diverzanata.
Desni sektor je skup/savez raznih udruga, skupina od alternativnih do desnih i krajnje desnih. Politički su se aktivirali pred izbore imaju svoje zastupnike u parlamentu.
Ja nigdje nisam tvrdio da nema krajnje desnih pokreta u Desnom sektoru, ali oni su manjina, a vrijeme je rata pa ih za sada toleriraju. Desni sektor nije nacistička skupina, kako ih vole nazivati ruski mediji, kao što ni vlada ni parlament Ukrajine nije fašistička tvorevina kako ih nazivaju proruski mediji.
Znaš i sam kako mediji znaju biti okrutni s namjerom, ne slučajno.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/02/2015 : 14:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

i ovo je ideoloski sukob..dsormaz i kriger su zivi dokaz...da ukroSadisti pobiju nebroj civila oni bi dalje bili na njihovoj strani

jao, jao Krase, a Rusi su nevinašca??
Gdje to mi branimo nekakav zločin, pusti se ti ruske propagandne mašinerije.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/02/2015 : 14:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

quote:

ovdje se ne osvrćem na stanje na bojišnici,svaka strana ima svoju propagandu neku svoju istinu o napredovanju ili povlačenju.

samo se osvrćem da je dajak dobro detektirao simpatizere nacizma i fašizma u desnom sektoru.pa nećemo se lagat i zavaravat.

igore, problem je u tome što malo tko zna što je to Desni sektor i uglavnom se vrte informacije iz ruske propagande. Desni sektor je vrlo vješto odradio situaciju sprječavanju širenja pobune na druge dijelove Ukrajine, najvjerojatnije uz pomoć američkih obavještajaca jer su uvijek znali gdje se nalaze ruski aktivisti i što planiraju. Sad to čini policija, još uvijek ima nekakvih aktivista, ali u zadnje vrijeme dosta diverzanata.
Desni sektor je skup/savez raznih udruga, skupina od alternativnih do desnih i krajnje desnih. Politički su se aktivirali pred izbore imaju svoje zastupnike u parlamentu.
Ja nigdje nisam tvrdio da nema krajnje desnih pokreta u Desnom sektoru, ali oni su manjina, a vrijeme je rata pa ih za sada toleriraju. Desni sektor nije nacistička skupina, kako ih vole nazivati ruski mediji, kao što ni vlada ni parlament Ukrajine nije fašistička tvorevina kako ih nazivaju proruski mediji.

naravno da nije.
kao što si i naveo,u takvim raznim ideološkim skupinama teško je sve držati pod kontrolom.
ja da sam obični ukrajinac,iz mariupolja ili bilo kojeg grada koji je pod napadom prorusa,rusa i njihove kokarde,bilo bi mi svejedno ko me brani.domaći ukrajinac nevezan uz ideologiju,desni sektor,azov,samo da mi stoji rame uz rame.
kako svi napadaju ove desne,daj mi reci kako dragi ljevičari stoje u ukrajinskom sukobu?
uz bok sa desničarima i običnim ljudima protiv ruske agresije il su se posakrivali u mišje rupe?

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/02/2015 : 14:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Mislim da si nešto pobrkao. Nije ovo taj rat. Lepo je projektovati, ali zato postoje video igre.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/02/2015 : 14:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

naravno da nije.
kao što si i naveo,u takvim raznim ideološkim skupinama teško je sve držati pod kontrolom.
ja da sam obični ukrajinac,iz mariupolja ili bilo kojeg grada koji je pod napadom prorusa,rusa i njihove kokarde,bilo bi mi svejedno ko me brani.domaći ukrajinac nevezan uz ideologiju,desni sektor,azov,samo da mi stoji rame uz rame.
kako svi napadaju ove desne,daj mi reci kako dragi ljevičari stoje u ukrajinskom sukobu?
uz bok sa desničarima i običnim ljudima protiv ruske agresije il su se posakrivali u mišje rupe?

U našim medijima sam pročitao kako se na strani Rusa bore dva španjolca pripadnika ekstremne ljevice, e sad kako su naši mediji dosta površni tko zna, možda su sam ljudi lijevih uvjerenja.
Malo je komično promatrati situaciju s ruske strane onih koji se pripremaju na odlazak na bojište u Ukrajinu, od likova koji imaju tetovirani kukasti križ do onih koji mašu sa zastavama SSSR-a, baš bi bilo zanimljivo vidjeti ih zajedno na bojištu.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/02/2015 : 14:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

Mislim da si nešto pobrkao. Nije ovo taj rat. Lepo je projektovati, ali zato postoje video igre.

jok
pitaj ako ti nije jasno
da ti striček igor objasni

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 13/02/2015 : 14:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:

jok
pitaj ako ti nije jasno

Koja grafička?
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 13/02/2015 : 15:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Zaboravio sam napomenuti kako se neću spuštati na propagandno – huškački nivo rasprave, ne pada mi na pamet staviti snimak kakvu je stavio idado, gdje proruski vojnik udara polu mrtvog ukrajinskog vojnika. Kako bi izgledalo da stavljam video isječke fizički maltretiranih ukrajinskih vojnika, ili snimke svježe ubijenih ukrajinskih vojnika, razmrskanih glava gdje iz lubanja ispada mozak.
Znam da su ti snimci izrađeni u svrhu propagande, ali spuštati se na taj nivo mislim da nije potrebno.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/02/2015 : 15:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

jok
pitaj ako ti nije jasno

Koja grafička?

i kak sad ja ozbiljan da razgovaram sa neozbiljnim?
mislim da se grafička zove brm,brm

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 13/02/2015 : 15:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

Zaboravio sam napomenuti kako se neću spuštati na propagandno – huškački nivo rasprave, ne pada mi na pamet staviti snimak kakvu je stavio idado, gdje proruski vojnik udara polu mrtvog ukrajinskog vojnika. Kako bi izgledalo da stavljam video isječke fizički maltretiranih ukrajinskih vojnika, ili snimke svježe ubijenih ukrajinskih vojnika, razmrskanih glava gdje iz lubanja ispada mozak.
Znam da su ti snimci izrađeni u svrhu propagande, ali spuštati se na taj nivo mislim da nije potrebno.

a očito nekima ne smeta postavljat takve snimke,valjda se i potajno naslađuju u svojoj sobi

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2015 : 15:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ponovo napad na šijite u Pakistanu

http://www.aljazeera.com/news/2015/02/worshipers-killed-peshawar-mosque-attack-150213100205345.html

u međuvremenu saudijci biže iz Jemena

http://www.aljazeera.com/news/2015/02/saudi-evacuates-embassy-staff-yemen-150213130841037.html

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2015 : 15:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

ma znam. to sam se šalio. Zanimljivi su ti Kurdi. Muslimani, ali posve neopterećeni religijom, za razliku od njihovih susjeda. Svjetovan planinski narod.
quote:

quote:

radnička stranka
quote:

nema to veze sa tin

kako koji,imaš Kurda koji se bore za isil.
iako je to naravno manjina.

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 13/02/2015 : 23:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Navodno 1/4 opkoljenih u Debaljcevu su strani placenici. Ako je tacno, onda je razlog vise da ih Rusi ne puste tako lako iz kotla dok se ne predaju.

http://www.strategic-culture.org/news/2015/02/11/pentagon-to-train-ukraine-national-guardsmen.html

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 14/02/2015 : 00:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Stephen Cohen, 12.02.:

http://www.thenation.com/blog/198081/stephen-cohen-ukraine-negotiations-buck-stops-obama

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.9 seconds. Snitz Forums 2000