forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 GRČKA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 29

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 06/07/2015 : 11:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Ja taj dug nikako ne kontam..kazu da je nemacka duzna 1500 milijardi...kome.kako.zasto...jel to znaci da se nemacka nije zaduzivala da bi bila obicni kartofel land...ili recimo da je sfrj uzela 100 milijardi kredita.bilo bi i onda banana i danas posla...

I sta jednom kad to sve pukne..kazu da se ni svemir nece u nedogled siriti pa tako ni dug nemos vjecno razvlacit...

A svak svakome duzan...amer kinezima dodje neizreciv iznos
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 06/07/2015 : 11:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Imali ko da mi posudi milionce ili dva...vracam u limburgu mjesecu kad se majmuni šišaju sa sve kamatama...

Garantiram tonkinim nesalomljivim jajima...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/07/2015 : 11:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Cijeli svijet je dužan, samo postavlja se pitanje kome. Možda su zemljani dužni Jupiteru?
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2015 : 12:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Spekulira se sve u 16, a ostavku je dao i vođa Nove demokracije Antonis Samaras.

http://www.jutarnji.hr/grcki-referendum--varufakisova-ostavka-prilika-za-dogovor/1377737/

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 06/07/2015 13:40:31
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2015 : 12:21:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Komentar Tomislava Jakića na Forum.tm-u:

http://www.forum.tm/vijesti/sto-sada-3391

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/07/2015 : 12:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Spekulira se sve u 16, a ostavku je dao i vođa Nove demokracije Adonis Samaras.

http://www.jutarnji.hr/grcki-referendum--varufakisova-ostavka-prilika-za-dogovor/1377737/

Izvan Grčke prvi je na rezultate regirao šef britanskih euroskeptika Nigel Farage. "Odajem priznanje grčkom narodu što je prepoznao europski blef. Projekt Europske unije sada umire

najbolja izjava od ponuđenih.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/07/2015 : 12:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Kome su Grci i ostatak svijeta dužni? Nisu dužni bogatom Nijemcu nego sistemu, koji je takav kakav jest! Sve je to puno šire od Grka i EU.

Objašnjenje bi u grubo išlo ovako. Neka me netko popravi, ako sam fulao.

Zar niste primjetili kako Čiko može za pet dolara dobiti kraljevski ručak u Zagoru? Danas za isti ručak moraš platiti 100 dolara. Čikov ručak u 170 godina nije poskupio zbog ponude i potražnje nego zbog toga što vlade riješavaju svoje financijske krize tiskanjem veće količine novca, odnosno papirnatog novca, koji nema prave protuvrijednosti u fizičkoj vrijednosti odnosno zlatu ili srebru kako je bilo prije. Vrijednost valute pade i tiska se sve više i zadužuje se "imaginarno".

Cijeli sistem funkcionira na tom virtualnom dugu, koji jednostavno ne možeš otplatiti. Nisi dužan debelom i bogatom Ameru, Nijemcu ili Japancu (nabrojane države su najveći svjetski dužnici btw.). Dužan si sistemu.

Zbog toga mi ti Grci nisu simpatični. Oni rezoniraju u stilu "Bogati Nijemci žele još više love, a ne misle na nas siromake". Meni je to licemjerno. Posudio si novac, vrati ga, jebi se, ne zanima me... taj novac nije tvoj, treba za funkcioniranje sistema... ne sistema u kojemu se samo bankari bogate, nego sistema, koji počiva na tome, da taj novac cirkulira i svi u svijetu dobivaju svoje mjesečne plaće. Taj novac, sa kojim se Grci igraju revolucije, je i moj novac i vaš novac… novac, koji je imao mjesto u ekonomiji Evrope, a sad se ovi dole zajebavaju sa time.

Edited by - nagor on 06/07/2015 12:35:35
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/07/2015 : 13:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Kome su Grci i ostatak svijeta dužni? Nisu dužni bogatom Nijemcu nego sistemu, koji je takav kakav jest! Sve je to puno šire od Grka i EU.

Objašnjenje bi u grubo išlo ovako. Neka me netko popravi, ako sam fulao.

Zar niste primjetili kako Čiko može za pet dolara dobiti kraljevski ručak u Zagoru? Danas za isti ručak moraš platiti 100 dolara. Čikov ručak u 170 godina nije poskupio zbog ponude i potražnje nego zbog toga što vlade riješavaju svoje financijske krize tiskanjem veće količine novca, odnosno papirnatog novca, koji nema prave protuvrijednosti u fizičkoj vrijednosti odnosno zlatu ili srebru kako je bilo prije. Vrijednost valute pade i tiska se sve više i zadužuje se "imaginarno".

Cijeli sistem funkcionira na tom virtualnom dugu, koji jednostavno ne možeš otplatiti. Nisi dužan debelom i bogatom Ameru, Nijemcu ili Japancu (nabrojane države su najveći svjetski dužnici btw.). Dužan si sistemu.

Zbog toga mi ti Grci nisu simpatični. Oni rezoniraju u stilu "Bogati Nijemci žele još više love, a ne misle na nas siromake". Meni je to licemjerno. Posudio si novac, vrati ga, jebi se, ne zanima me... taj novac nije tvoj, treba za funkcioniranje sistema... ne sistema u kojemu se samo bankari bogate, nego sistema, koji počiva na tome, da taj novac cirkulira i svi u svijetu dobivaju svoje mjesečne plaće. Taj novac, sa kojim se Grci igraju revolucije, je i moj novac i vaš novac… novac, koji je imao mjesto u ekonomiji Evrope, a sad se ovi dole zajebavaju sa time.

Napokon jedan realniji opis situacije. Sve je to doista dio krupnije igre a ja se na neki način bojim onog što su svjetski moćnici isplanirali za sve nas.

Edited by - Kruger on 06/07/2015 13:52:28
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 06/07/2015 : 14:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
ljudi gušteri?

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 06/07/2015 : 15:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Krigeru..sta se bojis

Rat je trenutno resenje za sve probleme...ovaj svijet treba resetirati.kao sto ja danas sebe resetujem pivkarom
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 06/07/2015 : 15:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Oni rezonuju u stilu "Kamate su prevelike. Dug nikada nećemo vratiti, jer su kamate ogromne".
Pa ako će Grci morati do kraja sveta da kamatama isplaćuju dug, onda se ne sekiram za Nemce.

Je, baš je tvoj ili moj novac, kako da ne.

Edited by - Jasko on 06/07/2015 15:10:18
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2015 : 16:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Johnny Difool

Spekulira se sve u 16, a ostavku je dao i vođa Nove demokracije Adonis Samaras.

Izvan Grčke prvi je na rezultate regirao šef britanskih euroskeptika Nigel Farage. "Odajem priznanje grčkom narodu što je prepoznao europski blef. Projekt Europske unije sada umire

najbolja izjava od ponuđenih.

Vraga najbolja. To se "babi" snilo, pa joj se i hoće.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/07/2015 : 16:36:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
'Prijezir kreditora nosit ću s ponosom' Janis Varufakis
ode legenda s izjavom godine

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 06/07/2015 : 16:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 06/07/2015 : 16:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Druze Paro, to sam stavila jucer al' dva put je dva put

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2015 : 16:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Cipras je lijevi populist koji bez problema koalira i s ekstremnijom desnicom, a Varufakis je (bio) onaj koji zna, stručnjak koji je imao i revolucionarnije ideje.
Osobno bih radije da se Cipras povukao i mjesto ustupio Varufakisu, pa i zbog činjenice da je potonji crvena krpa za europske bankare i centre moći.
No opet, to je i Cipras, u nešto manjoj mjeri ali ipak, pa tko zna...

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2015 : 16:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Komentar / analiza Jamesa K. Galbraitha, predstojnika katedre za odnose uprave i biznisa na fakultetu političkih znanosti Lyndon B. Johnson u Austinu, o 9 mitova o grčkoj krizi, u izvorniku na portalu Politico i u srpskom prijevodu na Peščaniku:

http://www.politico.com/agenda/story/2015/07/9-myths-about-the-greek-crisis-000131

http://pescanik.net/devet-mitova-o-grckoj-krizi/

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2015 : 17:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Paul Krugman o Grčkoj i ostatku Europe, u The New York Timesu i na Peščaniku:

http://www.nytimes.com/2015/07/03/opinion/paul-krugman-europes-many-disasters.html?rref=collection%2Fcolumn%2Fpaul-krugman&_r=1

http://pescanik.net/ta-nesrecna-evropa/

Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 06/07/2015 : 17:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
Nema sanse za to u Austriji :-)

To je bila neka privatna inicijativa koju ne podrzava niti jedna stranka.

Dobili su 4,1 % (261.000 glasova).

Za usporedbu, kod izjasnjavanja o genetskoj tehnologiji i modificiranoj prehrani koji je organizirala stranka Zelenih je
glasalo 1,2 miliona ljudi.

[/quote]

Kako stvari stoje mogao bi se održati i u Austriji, možda i ranije.

[/quote]
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 06/07/2015 : 18:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
http://www.9news.com.au/national/2015/07/06/15/12/more-than-$30-billion-wiped-off-aussie-stockmarket

http://www.filmsforaction.org/articles/greece-what-you-are-not-being-told-by-the-media/

slijedeča če možda biti Španjolska....

https://www.facebook.com/ezraklein/videos/10153482082448410/?fref=nf

-

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 06/07/2015 18:33:01
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2015 : 18:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Pa ti budi pametan...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/grci-sretni-sto-je-varufakis-otisao-arogantni-narcis-koji-je-unistio-cijelu-zemlju/829296.aspx

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 06/07/2015 : 19:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
http://www.vecernji.hr/svijet/preuzima-vrucu-varoufakisovu-stolicu-tko-je-novi-grcki-ministar-financija-1013584

Ozbiljan dokument napisao slovima iz stripa!

Edited by - dsormaz1 on 06/07/2015 19:12:09
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 06/07/2015 : 19:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
http://www.tportal.hr/biznis/trendovi/388091/Evo-zasto-Grcku-nece-izbaciti-iz-eurozone.html
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 06/07/2015 : 20:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
mnogi prave grešku što podcenjuje grke i među vama ima takvih, pa sve ovo posmatraju kroz oči običnog balkanca kome je država neprijatelj i koja nas stalno guli na svakom koraku...

grčka je međutim uzela preko 300 milijardi i ulupala to u mesnati deo državnog sistema.

i dopustila je da gotovo sav novac od turizma ide neposredno grcima u džep

a naša država se ubi da pohvata sve koji na crno odaju sobe.ubireze se porez i kazne.sve te otete pare šalju u brisel,ovi posle lovu operu i šakju natrag u vidu papirnatih investicija...

grci su jednostavno svu lovu pokupili i izadržali je, ako uzmemo još njihovu dijasporu kao i oligarhiju koja je savim nekaj drugo nego naših dvejstotinjak tajfuna i tajfunčića... oni čine jednu od najbogatijih zajednica svijeta, u rangu sa židovima.

Edited by - KRAS on 06/07/2015 20:33:30
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/07/2015 : 20:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
je,vidin po redovima isprid bankomata.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 29 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000