Author |
Topic  |
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 21/09/2015 : 11:32:51
|
quote: Originally posted by KRAS
I sta se desava na sredozemlju...jel na italiju popustio pritisak il sta
malo je manji priliv nego liti al neče to stat |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 21/09/2015 : 13:43:06
|
Kad ce bit fasistima vec jednom jasno da pustinjari ne zele ostati ni na balkanu ni u istocnoj evropi..sve i da se ispune te famozne kvote i da ih se potrpa u lagere oni ce prvom prilikom zbrisat |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 21/09/2015 : 15:16:17
|
Sa bloga druga Paje:
Ja taliban

Nazove mene buraz juče, štatijaznam oko pola dvanajst ujutro i ko malo bi me obišo pošto me se uželijo. Mislim si ja koji ćeš mi kurac, samo ćešmi srat o pavučini u stanu i prigovarat zašto nisam opro zagorito suđe. Ja onako prekokurca mu kažem, usisavam ijako nemam usisavača, samo da ga skinem skurca, navrati nagodinu.
A jebga, veli on meni , ja mislijo navratit u trgovački lanac „BOSO“ pa kupit dvoguzu kosovske graševine pošto je sedamnajstkunaičetrdesetdevet lipa i dvije jamničke pa ćemo razblaživat da nam duže traje.
A što oma nisi reko, odgovorim evo doću pretebe da ti olakšam.
I mi fino sjeli i točimo, pričamo o krizi ovoj krizi onoj i omda se buraz najenom zamisli. Gledam ga ja nako zamislitog pa ga pitam, koji si se kurac zamislijo?
Digne glavu, otpije i kaže, jebga bolje da sam uzo karton erdutskog otri litre. A jebga poslije jebanja nema kajanja pa iskapimo to što je ostalo. Buraz otetura kući, a meni se nako dizna baš otvorila.
I štaću ja jadan, a nisam baš neš pri parama, dosjetim se da imam neš oni prazni plastični boca u crnoj vreći pa ja to sve skupim i trk i Knaufland prodat, a i tamo je pivo Sokol od jedanzarezosam deset kuna paću namirit jetru.
Skupim ja tu crnu vreću, već bilo negdje blizu osam navečer, dobrano se smračilo pa pretrčim cestu na županjskoj prugi kod novoselske ranpe ispred jednog bicikliste koji je teturo biciklom po cesti.
Najenom on nekako stane i zovne me. Dođem ja pružam ruku, vidim on podbo od alkohola košto je tipično za nas alkoholičare i gledam ne poznam ga ijako dosta znam iz novog sela pošto sam tu odrasto i išo u osnovnu.
I ne kužim ja mokre kifle, pokušavam ga se sjetit možda smo zajedno bili u osnovnoj, jebga prošlo vremena, a svi smo se mi već u tim ozbiljnim godinama pomalo izobličili što od rada, nerada alkohola i štatijaznam.

Kaže on meni, otvori vreću. Ja otvorim, a ono sramota samo strše plastične opiva, vina i di koja ojamnice.
Omda me pita, kuš ti s tim bocama? A ja onako malo poipt pa zaplićem jezikom, jebga kad popiješ usta ne prate mozak pa to malo nerazumljivo zvući, a koće ga znat, pa me pita, čuj odakle si ti? Ja sve frfljam i nekako se priberem pa reknem, a odavle. Pa me ope pita, a dićeš? A diću? Upičkumaterinu idem to prodat pa kupit jeftinog piva pa se zatuć.
Znaš, kaže on meni, stigli talibani u Vinkovce, a kasam te vidijo s tom plastičnom vrećom ja sam mislijo da si taliban pa sam te zato provjeravo.
A je, nije čovjek kriv, malo sam podbo i pocrnijo od alkohola pa me nije teško zamjeniti, a usto i ono malo kose što imam mi je masno pošto šparam vodu, još neobrijan, a i tu je ta jebena crna vreća koju nosam.
Svi smo mi talibani samo su neki telebani!

http://blog.dnevnik.hr/ppaksu/
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 21/09/2015 : 18:48:45
|
Ovo sve je prepastirano (nije se mi dalo prevoditi, ali sigurno je iz vaših novina):
"Oprostite, gospodična, nekaj bi vas prosil," se mi na železniški postaji v Tovarniku približa eden tisočih migrantov, ki so tja prišli čez koruzna polja iz Srbije.
"Vidim, da ste novinarka, zato bi vas prosil, da svetu poveste, da nismo vsi prebežniki taki kot te živali, ki jih vidite tamle," z roko pokaže na prepoln vlak, na katerem vlada popoln kaos.
Jezni na divjake "To ni način. Prihajamo v Evropo z željo, da bi nas sprejeli, potem pa vam pokažemo tak obraz?!" se v precej tekoči angleščini huduje moški, ki se predstavi kot Midhat iz Sirije.
"Čeprav ti divjaki tam sploh niso iz Sirije. Oni so iz Pakistana, Bangladeša, Afganistana, Iraka. Mi Sirci nismo taki, nas je sram, ko jih gledamo," pokaže na nekaj sto ljudi, ki sedijo na tleh in pojasni, da bodo mirno počakali na naslednji vlak, kadar koli bo pač prišel.
"Naučili so se, da je tako bolje reči, saj menijo, da bodo kot begunci z vojnega območja sprejeti lepše, kot pa če povedo, da so zgolj ekonomski migranti," pojasni. Tudi zase prizna, da gre iskat boljše življenje - zase in za svojo družino: "Želimo si živeti človeka vredno življenje, ne pa životariti."
Kaj je ta begunec, ki je to povedal, tudi ksenofob in rasist in fašist? Ker mi, ki zgoraj zapisano trdimo že dlje časa, baje da smo vse to..
---
našao sam samo ovdje: http://www.rtvslo.si/svet/med-begunskim-valom-na-hrvaskem-zelimo-ziveti-cloveka-vredno-zivljenje/374457 |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 21/09/2015 18:51:37 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 21/09/2015 : 19:49:05
|
quote: Originally posted by Risar_69
Ovo sve je prepastirano (nije se mi dalo prevoditi, ali sigurno je iz vaših novina):
"Oprostite, gospodična, nekaj bi vas prosil," se mi na železniški postaji v Tovarniku približa eden tisočih migrantov, ki so tja prišli čez koruzna polja iz Srbije.
"Vidim, da ste novinarka, zato bi vas prosil, da svetu poveste, da nismo vsi prebežniki taki kot te živali, ki jih vidite tamle," z roko pokaže na prepoln vlak, na katerem vlada popoln kaos.
Jezni na divjake "To ni način. Prihajamo v Evropo z željo, da bi nas sprejeli, potem pa vam pokažemo tak obraz?!" se v precej tekoči angleščini huduje moški, ki se predstavi kot Midhat iz Sirije.
"Čeprav ti divjaki tam sploh niso iz Sirije. Oni so iz Pakistana, Bangladeša, Afganistana, Iraka. Mi Sirci nismo taki, nas je sram, ko jih gledamo," pokaže na nekaj sto ljudi, ki sedijo na tleh in pojasni, da bodo mirno počakali na naslednji vlak, kadar koli bo pač prišel.
"Naučili so se, da je tako bolje reči, saj menijo, da bodo kot begunci z vojnega območja sprejeti lepše, kot pa če povedo, da so zgolj ekonomski migranti," pojasni. Tudi zase prizna, da gre iskat boljše življenje - zase in za svojo družino: "Želimo si živeti človeka vredno življenje, ne pa životariti."
Kaj je ta begunec, ki je to povedal, tudi ksenofob in rasist in fašist? Ker mi, ki zgoraj zapisano trdimo že dlje časa, baje da smo vse to..
---
našao sam samo ovdje: http://www.rtvslo.si/svet/med-begunskim-valom-na-hrvaskem-zelimo-ziveti-cloveka-vredno-zivljenje/374457
nakon tuče sirijaca i agfanija u bm-u prije par dana,neki sirijac je posli u izjavi reka da su afgani životinje. čudno kako niko za tu izjavu nije reka da je ksenofobna,rasistička i slični kurac palac. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 21/09/2015 : 19:55:26
|
quote: Originally posted by lwood
čudno onda nije bilo dežurnih humanista. 
Elmudine..to kako se pustinjari caste njihova je stvar..mi samo detektujemo nase fasije kojima evo padaju maske...dosta je bilo tog nadjebavanja demokracijom..podelimo se ko u onaj vakat |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts