forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 09/10/2015 : 18:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

nemam riječi...Papa ljubi ruke Rockefelleru.
https://www.youtube.com/watch?v=x4KPEYUDt8s

ovo si trebo šibnit u onaj topic o iluminatorima,masonima i zločestim plavušama

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13113 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/10/2015 : 18:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Pentagon stopira obuku sirijskih otpadnika
http://www.spiegel.de/politik/ausland/syrien-usa-stoppen-ausbildung-fuer-rebellen-a-1057092.html

Potrošeno je 500 milijuna dolara za ravno 5 (PET) "boraca".
To je jadna bilanca us-obuke sirijskih otpadnika. Pentagon sada stavlja pare na Kurde...

Have mercy
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 09/10/2015 : 18:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

quote:

nema blema

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 09/10/2015 : 20:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Čekamo dokaze, da je išta palo na Iran.
Rusi kažu da nije, Iran kaže da ništa nije palo ka njima, i kaže da če biti veseli svakog dokaza, da se to desilo.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 09/10/2015 20:17:11
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/10/2015 : 20:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Čekamo dokaze, da je išta palo na Iran.
Rusi kažu da nije, Iran kaže da ništa nije palo ka njima, i kaže da če biti veseli svakog dokaza, da se to desilo.

Laze zapad.laze nebil svoje rasulo nekako opravdao.skreno paznju sa svoje sramote
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/10/2015 : 20:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
http://www.jutarnji.hr/najjaci-napadi-dosad-rusi--u-jednom-danu-izveli-smo-67-zracnih-napada--unistili-60-meta-islamske-drzave-i-ubili-300-militanata/1434863/

Rokaj samo rokaj
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/10/2015 : 21:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
https://www.rt.com/news/317880-putin-syria-settlement-hollande/

Evo jedan konkretniji link na Putinovu izjavu o "Hollandeovu prijedlogu". Bio on izmišljen ili ne, dvije stvari postaju bar ponešto jasnije.

Prva je ta da se Rusija i te kako pribojava da SAA neće moći sama na kopnu pobijediti toliki broj protivnika na tolikom teritoriju, i da će morati dogovoriti neku vrstu sporazuma s FSA, onda kada ista nije al-Qaeda ili neki sličan krajnje islamistički pokret. To je doduše bilo vrlo jasno i davno prije intervencije, i ne samo u kontekstu Rusije, nego i bilo koga tko bi eventualno želio potpuno pobijediti ISIL. I to dakako bez obzira na tipične navijačke upise internet-navijača kako Rusije tako SAD-a. SAD-u bi tako, kad bi to htio, trebao savez s Assadom, a Rusiji, očito, savez s dijelovima FSA.

“If we assume that this [FSA] is the military wing of the so-called healthy part of the opposition, then uniting their forces [with Assad’s army] against the common enemy – ISIS, Jabhat al-Nusra and other terrorist organizations – could create good ground for the political settlement in Syria,” Putin added.

I naravno, koordinacija zračnih udara te djelovanja SAA, Kurda i FSA na tlu.

“We should continue working with our foreign partners. Because without their participation, without the participation of Saudi Arabia, Turkey, US, Iraq, Iran and neighboring countries, it will be hard to organize such work in a proper way,” Putin said.

E sad je druga stvar. Je li se Rusija dovoljno pripremila na takav pomirbeni scenarij ograničenog rata, je li poduzela sve što je prethodno mogla učiniti, sve kontakte iscrpila do maksimuma i tako dalje. Ako jest, u pitanju je čisti otpor nabrojenih u zadnjem citatu, uključujući Hollandea i same borce FSA, koji računaju da i takvu ograničenu rusku pobjedu i ruski pax mogu spriječiti.

U tom slučaju, ali podjednako i u slučaju da Putin kasni (precjenjujući moć i spremu SAA) i da tek sad konkretnije izvlači tu kartu, moguće je da se ide za "silom prilika na terenu" koje bi Zapad, FSA i ostale trebali prisiliti na barem djelomičnu suradnju. Tako neki tumače ove raštrkane udare na Nusru i druge pobunjeničke skupine upravo kao na pritisak na one umjerenije skupine da okrenu leđa ekstremistima i počnu surađivati. Pitanje je i koliko takvih uopće ima, dakako. A i koliko bi takva taktika, ako je baš to (usputna) namjera bombardiranja i drugih osim ISIL-a, uopće imala smisla... Vidjet ćemo uskoro.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13113 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/10/2015 : 21:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Bez suradnje s USA Rusija neće biti pobjednik u ovom ratu. To je moje mišljenje.
U svakom slučaju Assad će morat kupit prnje. On je mislim negdje izjavio da će odstupit za dobrobit Sirije

Have mercy
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/10/2015 : 21:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Bez suradnje s USA Rusija neće biti pobjednik u ovom ratu. To je moje mišljenje.
U svakom slučaju Assad će morat kupit prnje. On je mislim negdje izjavio da će odstupit za dobrobit Sirije

Ta mi se izjava učinila kao dio paketa ruske ponude SAD-u.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13113 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/10/2015 : 21:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Ako čovjek misli svojom glavom zna da tako mora biti.
Mislim da su i Rusi svjesni toga. Samo pitanje je tko će ga naslijediti, čija opcija?

Have mercy
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/10/2015 : 21:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

Mislim da su i Rusi svjesni toga. Samo pitanje je tko će ga naslijediti, čija opcija?

"Daytonski sporazum."
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/10/2015 : 21:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
Pričekajmo još jer kako rekoh - premalo je vremena prošlo. Valjda postoje neki izgledi da SAA/NDF sami riješe barem ISIL, pored jačih ruskih zračnih udara, uspješnijeg prekida opskrbe te terenske pomoći Irana i Hezbollaha.

Premda čak i takav a kamoli potpuni samostalni uspjeh stvarno ovoga trena zvuči pomalo nevjerojatno...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/10/2015 : 21:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
previse je ovo sve skupa traljavo
na zemlji pogotovo
cekamo kineze i eventualno egipcane

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13113 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/10/2015 : 21:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:
Originally posted by Willer

Pričekajmo još jer kako rekoh - premalo je vremena prošlo. Valjda postoje neki izgledi da SAA/NDF sami riješe barem ISIL, pored jačih ruskih zračnih udara, uspješnijeg prekida opskrbe te terenske pomoći Irana i Hezbollaha.

Premda čak i takav a kamoli potpuni samostalni uspjeh stvarno ovoga trena zvuči pomalo nevjerojatno...

Rusi ne mogu dobiti ISIL i ostale "ko fol umjerene" opcije bez podrške USA. Jer ovi će ih podržavat na sve moguće načine.

Have mercy
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/10/2015 : 21:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message
quote:

quote:

Rusi ne mogu dobiti ISIL i ostale "ko fol umjerene" opcije bez podrške USA. Jer ovi će ih podržavat na sve moguće načine.

U citiranom postu mislio sam na mogućnost djelomičnog, ali konkretnog uspjeha protiv ISIL-a, koji bi onda eventualno prisilio Zapad i ostale na suradnju. Ali točno je što kažeš, jer kako god okreneš, svodi se na isto: bez suradnje i dogovora, tj. ograničene pobjede, očito neće biti ničega dugoročnije održivog.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/10/2015 : 21:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Mislim da Rusi vec od pocetka govore da Assadov opstanak (na kraju krajeva) nije ono sto oni traze.

igor: "kako sad?pa nisu li ih rusi razbili žestokoim zračnim udarima?"

he he, pa tu IS radi isto sto i Rusi, przi (svoje bratance) pacove, a sada kada su ih isterali pocet ce ciscenje ovih crnih pacova,
ako drugoga ne, Kurdi ce im se na**bat mamice ako ovi crni dođu do sjev. Aleppa

u toku i ciscenje u smjeri prema opkoljenom Kweires vojnom aerodromu, oslobođeno selo Jabboul kraj istoimenog jezera

a pazi ovo

TOS A1 u Siriji

ovako dzihadisti odleprsaju suncu nasuprot
https://twitter.com/nourlnews/status/652211846015926272

ovo je samit "umjerenih"?

Jaysh Tahrir al-Sharqiyah; a new FSA-affiliated, anti-Daesh guerilla group has appeared in Deir Ezzor

kineski BAW Yongshi u Siriji?
http://bawinternational.gmc.globalmarket.com/products/details/military-vehicle-offroad-jeep-baw-yongshi-3472299.html

kinska licenca Iveca?

Russia cooperates with PYD against ISIL
http://www.todayszaman.com/diplomacy_russia-cooperates-with-pyd-against-isil_401118.html?

"Russian Deputy Foreign Minister Mikhail Bogdanov met with Syrian pro-Kurdish Democratic Union Party (PYD) leader Salih Muslim in Paris on Friday and discussed possible military measures against the terrorist Islamic State in Iraq and the Levant (ISIL)."

http://www.kuna.net.kw/ArticleDetails.aspx?id=2464641&Language=en

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11922218/Barack-Obama-to-overhaul-US-approach-to-support-Syria-rebels.html

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/10/2015 : 22:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

ovo je rat između rusije i sad

pitanje je samo oćeli se se ameri koliko toliko časno povući
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/10/2015 : 22:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

quote:

i sad recite da tonka nije u pravu

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/10/2015 : 22:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

ka šta sam reko, Asad možda i ode u penziju ali režim ostaje

u svakom slučaju mora biti proruski režim koji neće dovoditi u pitanje ruske interese u siriji

pa nije ova ofanziva pokrenuta da bi se posle rusi morali povući iz sirije ko popišani, to bi bila sramota za ruse
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13113 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/10/2015 : 22:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

ovo je rat između rusije i sad

pitanje je samo oćeli se se ameri koliko toliko časno povući

Podcijjenjuješ USA.

Have mercy
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/10/2015 : 22:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

"Daytonski sporazum."

dakako. pazi da se ne dogovori svih 666 frakcija .
ili koliko ih več ima.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/10/2015 : 22:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
ne razmišljajte puno, nego slušajte mene, svi znate da su moje procene dosad bile nepogrešive

Asadu ostaje sto postotna vlast na 50% Sirije

i veliki pustinjski rat preliva se kod pedofila

amer će možda još nešto pokušati na istočnom frontu i sasvim sigurno će aktivirat svoju ilirsku pešadiju na balkanu i pokušati otvoriti balkanski front

američki poredak se ruši

to vam je valjda jasno

slava Rasiji
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/10/2015 : 22:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Podcijjenjuješ USA.

zapravo ne, znam ja da su oni još uvijek jaki, ali nisu više najači jer su im vazali slabašni

dok god gledamo hrabrog Asada živa i zdrava znači da amerika puši

došli su i oni do svog staljingrada
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/10/2015 : 22:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
američki poredak se odavna ruši.
opet kasniš

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13113 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/10/2015 : 22:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Mislim da je ovo prilika za Iran. Ulozi su veliki ali i dobit je velika.
Koliko će izvući koristi iz svega ovoga, ostaje na njima.

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.72 seconds. Snitz Forums 2000