Author |
Topic  |
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 21/10/2015 : 18:18:42
|
quote: Originally posted by 1Euro
ma kakva žica, zidovi, policija, vojska,...pa pustite te ljude nek idu u miru u Njemačku, pa neka se Nijemci zajebavaju sa njima. Neka oni grade zidove, žice,.... Do sada me nisu smetali begunci, ali sada sam saznao da neče vjerovatno utakmica između Olimpije i Maribora biti odigrana, jer nema dovoljno Policista za obezbeđenje utakmice, jer su svi na granici,...e ovo je sada višak! Ne dirajte mi u nogomet!!!!!! Umjesto Policije i vojske,...treba na granicu poslati Turističke Vodiče pa da lijepo dijele mape sa ucrtanom rutom do Njemačke i ciao!!!!! A na svakih 10 km treba postaviti štant sa čevapima, čajem, kafom, turbo folk muzikom i plesačicama, a na čelu svake veče kolone begunaca treba postaviti po jednog harmonikaša, da podigne moral pa če biti korak lakši....
Zašto uvijek sve na silu!?? Treba lijepo postupati sa ljudima,....
taako je.pustinjarima bi se trebali obezbediti maximalni uslovi da sto pre napsute sloveniju.a ne ih zadržavati kao što vlast radi ili zatvarati granicu kao što građani žele..samo teraj u austriju. |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17731 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 21/10/2015 : 18:20:26
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
U Njemačkoj radikalizam raste
Ne samo u Njemačkoj, raste i u mnogim drugim zemljama, to je sasvim normalna posljedica ovih događaja. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 21/10/2015 : 18:39:25
|
quote: Originally posted by fikus
Nedavno je u HR održana zajednička HR-SLO vježba "Angry Birds 15" u organizaciji Lovačkog društva "Prepelica" iz Preloga. Vježbalo se gađanje ptica u pokretu iz snajpera ali je vježba prekinuta jer je SLO specijalac bio ozljeđen kad ga je napala ptičurina koju nije uspio pogoditi. Još se ne zna kako se taj noj uspio odvezati.
  |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Posted - 21/10/2015 : 18:42:10
|
quote: Originally posted by izivko
Dobro Kras, ovo je bilo namjerno bacanje. Jesi ti služio JNA? Atomski udar s lijeva i desna.
ja kao izviđač ABHO i komandir 2. borbene grupe odeljenja mogu da konstatujem, da se ovde radi o čistom "atomski sleđa". Sinhronizirano zaleganje za čistu deset. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Posted - 21/10/2015 : 19:05:22
|
Kad nam več hrčkoti "šalju preko Kolpe" emigrante, evo zapisa iz Brežic:
Včeraj sem kot predstavnik Civilne zaščite 12 ur preživel v begunskem centru V Brežicah. Ker se o situaciji z begunci veliko piše in ker se veliko piše predvsem o nepreverjenih informacijah bi rad z vami delili izkušnjo iz prve roke. Zapis je precej dolg. Če kdo želi lahko pove svoje mnenje, brisal ne bom nikogar. Če kdo želi lahko zapis deli. 1. Za uvod naj povem, da sem zagovornik ideje o enakosti narodov. Podpiram medčloveško pomoč in se ne bojim mešanja narodov. 2. BEGUNCI. Zadnje dni se pojavljajo v glavnem dve vrsti zapisov na družbenih omrežjih. Prvi so v stilu "vse na vlak pa nazaj domov gamad jedno", drugi pa nekje v stilu "bogi so, dejmo jim pomagat, kak ste ksenofobni". Niti eni niti drugi nimate prav. Metati vse begunce v isti koš je nesramno in predvsem nespoštljivo. Prva skupina beguncev, ki je v ponedeljek prišla v Brežice je precej problematična. Zažgali so šotore, se medsebojno pretepali za hrano in za sabo pustili svinjarijo. Druga skupina, ki je prišla včeraj je pravo nasprotje. Begunci so se sami organizirali, ko smo delili hrano. Formirali so vrste in poskrbeli, da ni bilo prerivanja. Sami sebe so nadzirali, da so hrano dobili vsi, tudi otroci, ki so že spali so dobili hrano na zalogo. Med begunci je bil tudi sirski zdravnik (begunec), ki je naredil selekcijo ljudi, ki prvi potrebujejo pomoč. Pomagali so iskati pogrešane svojce in sodelovali tako s Cilino zaščito kot Rdečim križem. 3. VARNOST. Po mojem mnenju je za varnost dobro poskrbljeno. Mogoče sem takšnem občutek dobil zaradi bolj mirne skupine beguncev a vseeno. Niti v enem trenutku me ni bilo strah oziroma se nisem počutil ogroženo. 4. ORGANIZACIJA. Veliko je bilo v zadnjih dneh za prebrati o slabi organizaciji. Sam tega občutka nisem dobil. Zadeve tečejo tako kot morajo, obstaja hierarhija. Najprej se registrirajo in odpeljejo družine z majhnimi otroci in bolni. Zdravniška služba skrbi za bolne in poškodovane. Rdeči križ deli hrano. Vodje posameznih služb imajo redne sestanke tako, da se ve kdo kaj dela. 5. VOJSKA. Včeraj je bila vojska prisotna vendar pravih zadolžitev niso imeli. 6. POLICIJA. Policistom kapo dol. Večina jih dela drugo ali tretjo 12urno izmeno v zadnjih dveh dneh. Izredno spoštljivi do beguncev, razen seveda, ko je potrebno narediti red. Zgledno so sodelovali tako s Civilno zaščizo kot Rdečim križem. Ko smo delili hrano so prostovoljno priskočili na pomoč ter beguncem pomagali organizirati vrste. Pomagajo pri iskanju pogrešanih oseb. Veliko število "thank you" s strani beguncev je bilo slišati namenjenih policistom. Miren a odločen pristop. Še enkrat pohvale vredno. 7. PROSTOVOLJCI. Ne vem kje bi začel. Za veliko nemira so krivi prav prostovoljci. Včeraj smo preko prevajalca beguncem sporočili, da bomo pričeli z delitvijo hrane in naj se postavijo v vrste. V tem trenutku pa je prostovoljka iz Polske pred 1500 beguncev prinesla 4 sendviče. Lahko si predstavljate za kakšno prerivanje in nemir je s tem poskrbela. Prostovoljci so se pokazali šele, ko je bilo potrebno deliti hrano. Ob tem so nam žugali, da begunci nočejo hrane, ker je preveč suhoparna (kruh, paštete, sirni namazi, sardine, jabolka, mleko, voda). Ko smo predstavniki Civilne zaščite in Rdečega križa čistila SRANJE za prvo skupino beguncev NI BILO NIKJER NOBENEGA PROSTOVOLJCA, ki so kasneje skakali naokoli v jopičih z napisi "no borders" ali "we are all equal". Lahko je deliti hrano. Težje je čepeti na vseh štirih in brisati razmazano pašteto in sardine ter v rokah nositi prenosna stranišča. Za čiščenje ni nikoli premalo ljudi. Če želi kdo biti koristen naj pomaga tam. Za deliti hrano nas je dovolj. Izjema so prostovoljci prevajalci. Ti so rešili marsikatero težavo. 8. NOVINARJI. Brez besed. Mrhovinarji brez srca in duše. Iščejo najboljši možni posnetek in razmišljajo o najbolj senzacionalističnem naslovu s katerim bodo prikazali tisto kar želijo. 9. ZAKLJUČEK. Sam sem bil nad stanjem pretresen. Živim v Brežicah pa do včeraj nisem vedel kakšna je situacija v sprejemnem centru. Občutek sem imel kot, da sem v neki drugi državi in v neke drugem času. Situacija ni črno bela kot jo nekateri prikazujete. Ograje niso rešitev. Prav tako ni rešitev, da sprejmemo vse, ki pridejo. Problem je kompleksen. Vsi ki želite pomagai ste dobrodošli, pa če podpirate integracijo beguncev ali ne. Pomagati je potrebno beguncem in pomagati je potrebno preobremenjenih policistom. Prosim, da ne nasedate novinarjem in lažnim infomacijam.
Matija Kolarič z FB.
-------------- A da - našli malom Ahmedu mamu (u Austriji). I zvali tatu - on u Iraku. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8238 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/10/2015 : 20:04:36
|
stinky ako me već citiraš, onda citiraj i nemoj mijenjati ni redoslijed riječi ni smisao i stavljat mi u usta nešto što TI misliš da sam rekao
'ovi idioti mađari koji su po tlu rasprostrli tu opasnu žicu'
dakle, sasvim određeni mađari i sasvim određeni idioti ne mađari kao narod ako trebam precizirati, onda idioti tipa orban, njegov ministar unutarnjih poslova i oni koji su odredili način postavljanja takve ograde
a ti si iz zagorja, o čijim međaškim svađama se ispredaju legende, pa si valjda čuo da postoje pravila za ograde u svakom prostornom planu, da je propisana visina i prihvatljiv materijal, i to posebno za ulične, a posebno za međe između parcela ista stvar je i sa sigurnosnim ogradama, ogradama zatvora, ogradama granica ovako opasne ograde su dozvoljene isključivo u ratnom stanju a koliko sam ja upoznat, mađari nisu u ratu ni sa srbijom ni sa hrvatskom ako tebi ne smeta da te susjed ogradi žilet ogradom, meni smeta |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
MD72
Average Member

693 Posts
Member since 05/10/2014 |
Posted - 21/10/2015 : 20:06:40
|
A na svakih 10 km treba postaviti štant sa čevapima, čajem, kafom, turbo folk muzikom i plesačicama, a na čelu svake veče kolone begunaca treba postaviti po jednog harmonikaša, da podigne moral pa če biti korak lakši....
Zašto uvijek sve na silu!?? Treba lijepo postupati sa ljudima,....
Ako im raspalis takvu festu onda ih neces nikad istjerat,harmonikas ce vodit kolonu samo u krug. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 21/10/2015 : 21:26:13
|
korektno sam te citirao. ti si rekao BAŠ TAKO kako sam napisao. "idioti tipa orban". i dalje ne vidim da si išta objasnio. priča ti je šuplja.
jaka ti je fora sa "propisnikom o ogradama". ne, nisam čuo niti poznajem propisnike o ogradama, ali sam čuo neke druge zanimljive stvari. i ti si ih valjda čuo, iz usta tvog dragog premijera. taj je pričao da se ne treba držati doslovno propisnika u izvanrednim situacijama, govoreći o situaciji s migrantima. doslovno je tako rekao, ako nisi čuo, traži po netu, mora biti ta izjava, jer sam je ja vidio u medijima, na vijestima ili negdje. vidiš, neki drugi ljudi su isto tako pedantni ko ti, pa poznaju propisnike o državnim granicama i prelascima istih, te su primijetili da nije zakonito (nije prema propisniku!!) ulaziti i ući u državu gdje god i kako se kome prohtije. ovaj je odgovorio da ovo nije normalna situacija, pa se valjda ne treba držati striktno propisnika.
zašto ti ovo pričam?
pa, ima tu analogije s tvojom pričom i mađarima. možda i mađari drže da nije normalna situacija te shodno tome prave ogradu i ne drže se striktno propisnika.
ako tebi smeta što se ljudi ne drže striktno propisnika, piši premijeru i upozori ga na držanje-po-propisniku. budi vjerodostojan u svim slučajevima, onda ću ti više vjerovati da ti je stalo do pravila i propisnika.
eto, i meni je stalo do propisnika, onda. ako tebi ne smeta da u RH ulazi tko zna ko i iz nekih privatnih fantazija, meni smeta. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 21/10/2015 : 21:27:26
|
quote: Originally posted by Poli
ako vidite znak crvenog pantera onda je vrag odnio šalu:
http://www.obramba.com/novice/kopno/video-rdeci-panterji-v-akciji/
Sta, upali su ti u stan, kola, rendzersku utvrdu?
bio sam prisutan, kada se jedan bacio iz automobila kod 80 km na sat. Taj specijalac je drug od jednog mog prijatelja i mi smo zajedno išli na more i ona dvojica su se nešto zezali a onda je ovaj otvorio vrata automobila i bacio se van kod 80 km na sat - iz zajebancije. A fora je u tome što taj uopšte nije ušao među crvene pantere, nego je samo trenirao sa njima i nije uspio uči, ali je u nekom drugom specijalnom odredu (ima više vrsta specijalaca, ali najbolji su crveni panteri) i onda nam je pričao kako treniraju, pa da često sudjeluju sa nekim drugim specialcima itd,....imaju neke zajedničke treninge, često dolaze iz Nato-a itd....
Mislim da je ovo prebrzo i za slovenske specijalce 
To ne samo da je izmišljotina, nego i praktički neizvedivo. Naime, pri toj brzini da se bacio ispao bi u Austriji  |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8238 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/10/2015 : 21:34:56
|
a dobro moj stinky izdrži još malo, uskoro ćeš imat premijera iz iste sorte idiota kao i orban, pa njega citiraj a mene pusti na miru i ja ću tebe |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 21/10/2015 : 21:50:02
|
ja uvijek izdržim koliko treba - do kraja svih krajeva. puštam te na miru, nemaj straha, ali ne možeš za sebe zahtijevati ekskluzivnost. što bi ti sad, podizao OGRADU (;)) oko sebe? to je problem s vama, tolerantnima: dozvoljavate si svašta, a kad dođe do napetosti koje ste prouzročili, onda kreće kanonada praznih fraza i sotoniziranje neistomišljenika, jer je, zamisli, stao nasuprot. nije potapšao po jajcima osjetljive majčine dušice. ne valja ti to, ken2. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Posted - 21/10/2015 : 21:51:12
|
quote: Originally posted by nagor

"Pa kada sam već zapalio taj šator, mogu i jedan selfie opalit."
i da je pandurija upala i ispendrečila tu bagru šta pali šatore onda bi se dežurni humanisti digli na sve 4 . |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 21/10/2015 : 21:53:33
|
Da, o tome govori trolodtroje u svom copy paste postu iz terena. Prostovljci i novinari su najveći lešinari. Lijepo je to taj Mitja Kolarič na fejsu pojasnio. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 21/10/2015 : 23:56:36
|
quote: Originally posted by stinky
ja uvijek izdržim koliko treba - do kraja svih krajeva. puštam te na miru, nemaj straha, ali ne možeš za sebe zahtijevati ekskluzivnost. što bi ti sad, podizao OGRADU (;)) oko sebe? to je problem s vama, tolerantnima: dozvoljavate si svašta, a kad dođe do napetosti koje ste prouzročili, onda kreće kanonada praznih fraza i sotoniziranje neistomišljenika, jer je, zamisli, stao nasuprot. nije potapšao po jajcima osjetljive majčine dušice. ne valja ti to, ken2.
ken2 je čini mi se odgovorio na moje hipotetsko pitanje što bi Hrvatska trebala učiniti u slučaju da Nje,Aus i Slo u potpunosti zatvore svoje granice. Odgovor koji je dao je u svakom slučaju zanimljiv (eventualno gradnja sigurnosne ograde i na vrhu bodljikava žica) i samo se malo krivo izrazio jer pravi izraz nije "glupi Mađari" već eventualno ako tražimo neki izraz to bi bilo bliže "okrutni, sebični..." u pricipu jebe nam se za sve, najvažnije je da zaštitimo sebe što po meni nije glupo razmišljanje, ali jeste sebično. Ali stinky da se ne bi zamarali nebitnim stvarima i izvlaćenja iz konteksta nekih rečenica, reci nam ti također hipotetski koje bi bilo tvoje rješenje da si u situaciji da odlučuješ?
|
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12643 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 22/10/2015 : 00:20:18
|
quote: Originally posted by wolf
bio sam prisutan, kada se jedan bacio iz automobila kod 80 km na sat. Taj specijalac je drug od jednog mog prijatelja i mi smo zajedno išli na more i ona dvojica su se nešto zezali a onda je ovaj otvorio vrata automobila i bacio se van kod 80 km na sat - iz zajebancije. A fora je u tome što taj uopšte nije ušao među crvene pantere, nego je samo trenirao sa njima i nije uspio uči, ali je u nekom drugom specijalnom odredu (ima više vrsta specijalaca, ali najbolji su crveni panteri) i onda nam je pričao kako treniraju, pa da često sudjeluju sa nekim drugim specialcima itd,....imaju neke zajedničke treninge, često dolaze iz Nato-a itd....
To ne samo da je izmišljotina, nego i praktički neizvedivo. Naime, pri toj brzini da se bacio ispao bi u Austriji 
ne znaš o čemu pričaš:
https://www.youtube.com/watch?v=E8pPC8rGqQc
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 22/10/2015 : 00:21:30
|
quote: Originally posted by trolodtroje
quote: Originally posted by Johnny Difool
Slavoj Žižek se stidi Slovenije zbog tretmana izbjeglica/migranata i s kritičkim odmakom hvali dosadašnje držanje Njemačke:
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/401409/Stidi-se-Slovenije-hvali-Njemacku-i-ima-poruku-za-muslimane.html
http://www.sueddeutsche.de/politik/philosoph-slavoj-iek-ueber-asylpolitik-merkel-hat-zu-lange-geblufft-1.2699853
i ti si mi neki kritički "novinar" - Piše "izdvojivši pritom Mađarsku, Hrvatsku i Sloveniju..."
a ne samo za Sloveniju.
Slavoj se stidi i tvoje rvacke, ne samo Slovenije.
quote: Žižek je dodao da bi njemačka kancelarka Angela Merkel trebala otići korak dalje i 'mnogo brutalnije zahtijevati solidarnost drugih država u Europskoj uniji', izdvojivši pritom Mađarsku, Hrvatsku i Sloveniju, 'zbog koje se ovih dana stidim'.
Pogrešno si pročitao: iz ovog boldanog jasno je da se stidi zbog Slovenije ("zbog koje"), a ne zbog svih triju država, jer bi tada bilo "zbog kojih".
Štoviše, on se zbog Slovenije stidi ovih dana, ne ranije, pa se može zaključiti i da je ranijim držanjem svoje domovine bio barem zadovoljniji, ako ne i zadovoljan.
OK, situacije se mijenjaju iz sata u sat, i nitko se ne može sasvim odgovarajuće pripremiti, pa se i službene reakcije mijenjaju iz sata u sat.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 22/10/2015 00:22:26 |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 22/10/2015 : 03:21:58
|
quote: Originally posted by wolf
To ne samo da je izmišljotina, nego i praktički neizvedivo. Naime, pri toj brzini da se bacio ispao bi u Austriji 
ne znaš o čemu pričaš:
https://www.youtube.com/watch?v=E8pPC8rGqQc
Na stranu šala s Austrijom, ipak znam o čemu pričam. Ti tvoji teško mogu u rang ATJ Lučko i Alfi. Pa da iskače i pri 100 km/h  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Posted - 22/10/2015 : 08:04:26
|
quote:
Pogrešno si pročitao: iz ovog boldanog jasno je da se stidi zbog Slovenije ("zbog koje"), a ne zbog svih triju država, jer bi tada bilo "zbog kojih".
Štoviše, on se zbog Slovenije stidi ovih dana, ne ranije, pa se može zaključiti i da je ranijim držanjem svoje domovine bio barem zadovoljniji, ako ne i zadovoljan.
OK, situacije se mijenjaju iz sata u sat, i nitko se ne može sasvim odgovarajuće pripremiti, pa se i službene reakcije mijenjaju iz sata u sat.
Pročitaj ti originalni intervju, ne "čitaj" hrvacki slobodni prevod komentatorja na štajaznam.hr
Moje skromno znanje njemačkog (4. stuffe) kaže drugačije:
Vendar pa mislim, da bi lahko šla (ga. Merkel - op prev) še korak dlje in veliko bolj brutalno zahtevala solidarnost drugih držav v EU, na primer od Madžarske, Hrvaške ali celo moje domovine, Slovenije, za kar me je zelo sram, še posebej v teh dneh.
"za kar" (pomanjkanje solidarnosti) in ne "za katero" (državo = Slovenijo).
|
Edited by - trolodtroje on 22/10/2015 08:08:17 |
 |
|
Topic  |
|
|
|